VDSL από τον ΟΤΕ

Εγώ εδώ στο Μαρούσι πάντως έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.Τον Μάρτιο συνδέθηκα σε 50ρα με 38 και η πορεία της ταχύτητας είναι η εξής :
Μάρτιος 45 "Απάντηση τεχνικού τμήματος "Ο Μ.Ο της περιοχής σας είναι 42"
Ιούνιος 42 "Απάντηση τεχνικού τμήματος "Ο Μ.Ο της περιοχής σας είναι 42"
Ιούλιος 38 "Απάντηση τεχνικού τμήματος "Ο Μ.Ο της περιοχής σας είναι 35"
Σεπτέμβριος μέχρι τώρα 33 "Απάντηση τεχνικού τμήματος "Ο Μ.Ο της περιοχής σας είναι 32"
Τους λέω με Line attetuation 12.8 και 8 καμπίνες σε ακτίνα κάτω των 400 μέτρων και μου λέτε ότι ο Μ.Ο της περιοχής σας είναι αυτός ο οποίος συνεχώς πέφτει;;
Ξεκάθαρη εξαπάτηση ....Ακόμα προσπαθώ να βγάλω άκρη

Υπάρχει μια καλή περίπτωση να μην παίρνεις από καμπίνα αλλά από Α/Κ. Εάν υπάρχει δίκτυο στη περιοχή και σε καλύπτει, άνοιξε ένα support request από την τεχνική υποστήριξη ώστε να σε μεταφέρουν σε καμπίνα. Αυτό που περιγράφεις δεν είναι εξαπάτηση, είναι φυσική, η/μ παρεμβολές μεταξύ των καλωδίων.

Απάντηση: Re: Απάντηση: VDSL από τον ΟΤΕ

Αν εχεις δει καμπινες στην περιοχη σου και εισαι μακρια απο κομβικο σημειο οτε, τοτε μαλλον απο καμπινα θα παρεις. Υπαρχουν βεβαιως και εξαιρεσεις αλλα νομιζω οτι ειναι σχετικα σπανιες.
Σου ζηταω να το επιβεβαιωσεις γιατι οι τηλεφωνητες-πωλητες δεν ειναι καταλληλα ενημερωμενοι (ή απλα λενε οτι να 'ναι για να κερδισουν πελατη). π.χ. σε εμενα μου ειπαν οτι θα παρω απο καμπινα (ενω πριν επαιρνα απο αστικο κεντρο) και τελικα.. ω, τι εκπληξη! παρεμεινα στο αστικο κεντρο :)

Οπως υποσχέθηκα, επιβεβαιώνω ότι θα μου αναβαθμίσουν μόνο το Ίντερνετ και όχι την τηλεφωνία και μάλιστα με έβαλε σε αναμονή για 1 λεπτό για να το επιβεβαιώσει.
Αυτό για το οποίο ήταν σίγουρη όμως είναι ότι μέχρι το τέλος του 2019 θα αναβαθμιστούμε όλοι σε VoIP.
Επίσης, σε ερώτηση μου τι γίνεται αν κάποιος έχει συναγερμό και χρησιμοποιεί και την τηλεφωνική γραμμή, μου απάντησε ότι ο ΟΤΕ παρέχει δωρεάν ups γι αυτό το λόγο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: VDSL από τον ΟΤΕ

Οπως υποσχέθηκα, επιβεβαιώνω ότι θα μου αναβαθμίσουν μόνο το Ίντερνετ και όχι την τηλεφωνία και μάλιστα με έβαλε σε αναμονή για 1 λεπτό για να το επιβεβαιώσει.
Αυτό για το οποίο ήταν σίγουρη όμως είναι ότι μέχρι το τέλος του 2019 θα αναβαθμιστούμε όλοι σε VoIP.
Επίσης, σε ερώτηση μου τι γίνεται αν κάποιος έχει συναγερμό και χρησιμοποιεί και την τηλεφωνική γραμμή, μου απάντησε ότι ο ΟΤΕ παρέχει δωρεάν ups γι αυτό το λόγο.

Klein Mein. Όσο οι καμπίνες δεν έχουν ups (που σήμερα δεν έχουν - δεν γνωρίζω τι κατάσταση θα επικρατεί στο τέλος του 19), τότε διακοπή ρεύματος στην περιοχή, συνεπάγεται διακοπή voip τηλεφωνίας (δεν παν' να έχεις 100 ups στο σπίτι σου).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: VDSL από τον ΟΤΕ

Klein Mein. Όσο οι καμπίνες δεν έχουν ups (που σήμερα δεν έχουν - δεν γνωρίζω τι κατάσταση θα επικρατεί στο τέλος του 19), τότε διακοπή ρεύματος στην περιοχή, συνεπάγεται διακοπή voip τηλεφωνίας (δεν παν' να έχεις 100 ups στο σπίτι σου).

Σωστό.
Γι αυτό και δεν δέχτηκα αναβάθμιση στην τηλεφωνία.

Ολοι οι νεοι συναγερμοι δουλεουν και με καρτα sim κινητης παντος....ολα θα γινουν voip υπαρχει κοινοτικη οδηγια.

Last edited:
Προφανώς.
Αλλά πρωτίστως με τηλεφωνική γραμμή και μέσω Ίντερνετ.
Και τώρα έρχεται ο ΟΤΕ και σου επιβάλει να πληρώνεις και κινητή για τον συναγερμό γιατί έτσι αποφάσισε εκείνος.

Και το κοστος για αλλαγη συναγερμου για να υποστηριζει voip ? Θα το δώσει ο Οτε?

Ή το sim module και το παγιο κινητής?

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του τεχνικού τμήματος (σε 3 ερωτήσεις ) η απάντηση είναι ναι παίρνω από καμπίνα.

Κύριοι, όσοι θέλετε να βάλετε 100στάρια πακέτα άμεσα, θα σας αλλάξουν modem/router με το speedport 724, υπάρχει μια πιθανότητα να συγχρονίσετε χαμηλότερα αρχικά από το attainable που βλέπετε αυτή τη στιγμή, περί τα 70-80Mbps. Μην το δώσετε βλάβη κατευθείαν, θα πάρει περίπου 1-2 εβδομάδες γιατί γίνεται αλλαγή εξοπλισμού και παραμετροποιείται το vectoring, θα έχετε σύντομα το μέγιστο του συγχρονισμού.

Δεν υποστηρίζεται σωστά από ότι φένεται μέχρι στιγμής, υπάρχουν προβλήματα.

Νομιζω η Wind δίνει καλύτερο CPE εδώ (Technicolor TG789 V2)

Αν και πιστεύω οτι θα πρέπει να κανουμε υπομονή τόσο για να στρώσουν και να γινουν optimize τα νέα δίκτυα όσο και για να δούμε νεες συσκευές στην αγορά..

b5b0632acca0a7c62f6636456f9f956e.jpg

Αυτά είναι τα στατιστικά της γραμμής μου...σας φαίνονται σωστά; Αυτό το attenuation με αυτό το download rate;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Είσαι σε troubleshooting profile, πάρε ένα τηλέφωνο την τηλεφωνική υποστήριξη και ζήτησε ελεύθερο προφίλ. Θα συγχρονίσεις 3-4Mbps περισσσότερο.

Και αυτό από το ρούτερ της Νοβα

Attachments

• ΓŽΒ£Γβ€žΓŽΒΉΓŽΒ³ΓŽΒΌΓŽΒΉΓŽΒΏ́Γβ€žΓβ€¦Γβ‚¬ΓŽΒΏ 2017-11-23, 6.08.46 Γβ‚¬ΓŽΒΌ.png
    ΓŽΒ£Γβ€žΓŽΒΉΓŽΒ³ΓŽΒΌΓŽΒΉΓŽΒΏ́Γβ€žΓβ€¦Γβ‚¬ΓŽΒΏ 2017-11-23, 6.08.46 Γβ‚¬ΓŽΒΌ.png
    61.8 KB · Views: 125
Re: Απάντηση: VDSL από τον ΟΤΕ

View attachment 146447

Καλημέρα Αντρέα ,αυτό είναι από το asus 68
Καλησπέρα Πέτρο,

Καταρχάς, χαμηλό σχετικά attenuation, θα έπρεπε να συγχρονίζει υψηλότερα, επίσης υπάρχουν λίγα gaps από όσο μπορούμε να δούμε στο γράφημα συχνοτήτων του Asus. Τα 16456 ωστόσο στο attainable είναι λίγο υπεραισιόδοξο.

Μιας που αναφερόμαστε σε τέτοιες μεταβλητές, ας το κάνουμε λίγο πιο εκτενώς.

Το attenuation όπως εμφανίζεται στα modem μας είναι μια λάθος ένδειξη, κάθε συχνότητα έχει διαφορετικό attenuation, όσο μεγαλύτερη η συχνότητα, τόσο μεγαλύτερο και το attenuation, συνεπώς δεν μπορούμε και να συγκρίνουμε συνδέσεις μεταξύ τους ως προς το attenuation, επιπλέον, διαφορετικές συσκευές δίνουν διαφορετικές μετρήσεις.

Τώρα, για το attainable rate, και αυτό με τη σειρά του είναι λανθασμένη ένδειξη. Στη δική σου περίπτωση είναι περί τα 16,5Mbps ενώ συγχρονίζεις στα 14 περίπου. Πως μετριέται αυτή η ένδειξη, σχετικά απλά. To target SNR σου είναι 6db, με τον συγχρονισμό που έχεις έχει πάει στα 6,3 πράγμα που υποδηλώνει πως μπορεί να συγχρονίσει υψηλότερα το modem. Ωστόσο, 0,3db διαφορά δεν θα αντιστοιχούσε σε πάνω από 300-400Kbps αύξηση συγχρονισμού κάνοντας τα 16,5 αδικαιολόγητα υψηλό attainable.

Στα υπόλοιπα τώρα, με βάση αυτά που βλέπω συγχρονίζεις χαμηλά, εάν έχεις χρόνο, κάνε μια μέτρηση κατευθείαν στη πρώτη πρίζα του σπιτιού και εάν γίνεται και στην εσκαλίτ, δοκίμασε αν δεν σε πειράζει να απομονώσεις το υπόλοιπο δίκτυο του σπιτιού. Αυτά για να επιβεβαιώσουμε ότι το -πιθανό- πρόβλημα υπάρχει εντός του σπιτιού. Αν όχι, δυστυχώς δύσκολα θα ζητήσει η Forthnet τεχνικό έλεγχο από τον ΟΤΕ για τέτοια περίπτωση. Κανονικά πρέπει να έρθει τεχνικός να πάρει μια μέτρηση από το ΚΑΦΑΟ ώστε να δούμε αν έχει πρόλημα το απερχόμενο.

Αν είσαι σε πυκνοκατοικημένη περιοχή μπορεί να είναι απλά crosstalk.

Καλημέρα. Ξέρεις κανείς αν είναι συμβατό το Asus dsl-ac68u με τα καινούργια προγράμματα 100 & 200 Μbps?

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk