VDSL από τον ΟΤΕ

Καλημέρα. Ξέρεις κανείς αν είναι συμβατό το Asus dsl-ac68u με τα καινούργια προγράμματα 100 & 200 Μbps?

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Είναι συμβατό με τα 100Mbps, δεν είναι με τα 200+ μιας και δεν υποστηρίζει 35b προφίλ.

Είναι συμβατό με τα 100Mbps, δεν είναι με τα 200+ μιας και δεν υποστηρίζει 35b προφίλ.
Το ρωτάω γιατί δεν μπορώ να συνδεθώ σε 100 γραμμή. Μου είπαν από ΟΤΕ ότι δεν ειναι συμβατό... Όταν κουμπωνω το speedport συνδέομαι κανονικά.. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;;

Δες το modulation, πρέπει να έχεις τσεκαρισμένο προφίλ 17a και την υποστήριξη vectoring κατ ελάχιστον. Αν δεν είναι ενεργοποιημένο το vectoring μπορεί να μην συγχρονίζει ή να συγχρονίσει πολύ χαμηλά.

Αυτό ήταν. Σε υπερευχαριστω
Το μόνο κακό είναι ότι συγχρονιζω χαμηλά (70 αντί για 100). Συμβαίνει και σε κάποιους άλλους;;

Μεγειές η γραμμή :)

Δοκίμασε να δεις αν έχει διαφορετικό συγχρονισμο το modem του ΟΤΕ, αν ναι, μπορείς να τα συνδέσεις και τα 2 σε bridge. Επιπλέον, επειδή ακόμα κάνουν ρυθμίσεις στην όλη κατάσταση, περίμενε μια εβδομάδα περίπου και ο συγχρονισμός όπου είναι θέμα υλοποίησης θα αυξηθεί. Επίσης επιβεβαίωσε ότι το modem είναι στη πρώτη πρίζα του σπιτιού και εάν μπορείς κάνε μια μέτρηση από την εσκαλίτ κατευθείαν (κατανεμητής).

Ο ΟΤΕ σου έστειλε το 724 ή το Entry 2i;

Αν παραμείνει τόσο κάτω από τα 100, το δίνεις βλάβη και θα έρθει ένας τεχνικός να σε βοηθήσει.

Στις 24/11 μου ήρθε απο ΟΤΕ sms επιβεβαίωσης του νέου συμβολαίου που φυσικά περιλαμβάνει την vdsl.
Έκτοτε δεν είχα καμία ενόχληση ούτε φυσικά είχα κάποια αλλαγή στο ίντερνετ.
Την παρασκευή αποφάσισα να καλέσω στο 13888 αλλά δεν έπιανα γραμμή με την καμία.
Ως δια μαγείας, το σάββατο , διαπιστώνω οτι αντι για 9-10 που συγχρονίζα, πλέον ήμουν στα 15.
Δοκίμασα να αλλάξω τις ρυθμίσεις του μόντεμ(έχω δικό μου) αλλά η vdsl δεν δούλευε. Συνέχιζε να συγχρονίζει η adsl στα 15.

Σήμερα λοιπόν, μου ήρθε sms απο ΟΤΕ το οποίο με καλοσορίζει στις ταχύτητες vdsl.
Άρα θεωρητικά, το απόγευμα που θα γυρίσω σπίτι θα πρέπει να δουλεύει η γραμμή ως vdsl.

Το ερώτημα είναι άλλο, πως γίνεται ενώ συγχρόνιζα στα 10 σε adsl, ξαφνικά να συγχρονίζω στα 15 χωρίς φυσικά να δουλεύει ακόμα η vdsl?
Την είχαν "κομμένη" και τώρα που πήγα σε vdsl την άφησαν να τρέχει εκεί που μπορεί?
Η ερώτηση έχει να κάνει με το γεγονός οτι αν είχα ταχύτητα 15 δεν θα πήγαινα σε vdsl.

Κατά πάσα πιθανότητα ο ΟΤΕ βάζει κόφτη στις γραμμές, το ίδιο κάνει βέβαια και η vodafone, για λόγους σταθερότητας, bandwidth κλπ.

Re: Απάντηση: VDSL από τον ΟΤΕ

Στις 24/11 μου ήρθε απο ΟΤΕ sms επιβεβαίωσης του νέου συμβολαίου που φυσικά περιλαμβάνει την vdsl.
Την παρασκευή αποφάσισα να καλέσω στο 13888 αλλά δεν έπιανα γραμμή με την καμία.
Ως δια μαγείας, το σάββατο , διαπιστώνω οτι αντι για 9-10 που συγχρονίζα, πλέον ήμουν στα 15.
Δοκίμασα να αλλάξω τις ρυθμίσεις του μόντεμ(έχω δικό μου) αλλά η vdsl δεν δούλευε. Συνέχιζε να συγχρονίζει η adsl στα 15.

Σήμερα λοιπόν, μου ήρθε sms απο ΟΤΕ το οποίο με καλοσορίζει στις ταχύτητες vdsl.
Άρα θεωρητικά, το απόγευμα που θα γυρίσω σπίτι θα πρέπει να δουλεύει η γραμμή ως vdsl.

Το ερώτημα είναι άλλο, πως γίνεται ενώ συγχρόνιζα στα 10 σε adsl, ξαφνικά να συγχρονίζω στα 15 χωρίς φυσικά να δουλεύει ακόμα η vdsl?
Την είχαν "κομμένη" και τώρα που πήγα σε vdsl την άφησαν να τρέχει εκεί που μπορεί?
Η ερώτηση έχει να κάνει με το γεγονός οτι αν είχα ταχύτητα 15 δεν θα πήγαινα σε vdsl.

Ενας λόγος μπορεί να είναι ότι "έφυγες" απο το κέντρο και είσαι πλέον συνδεδεμένος μέσω KV (καφαο) οπότε αφού μειώθηκε η απόσταση άλλαξε η ταχύτητα.

Πήγε τεχνικός στη καμπίνα και σε έβαλε σε ενεργό εξοπλισμό. Χωρίς να έχει αλλάξει ακόμα το Modulation σε VDSL, εφαρμόζεται mask στο ADSL ώστε να περιοριστούν οι παρεμβολές στις υπόλοιπες γραμμές. Διαφορετικά θα συγχρόνιζε 24. Με το που αλλάξουν και το modulation σε VDSL θα δεις συγχρονισμό στα 30/50/100 ότι πήρες.

Κατά πάσα πιθανότητα ο ΟΤΕ βάζει κόφτη στις γραμμές, το ίδιο κάνει βέβαια και η vodafone, για λόγους σταθερότητας, bandwidth κλπ.

Δεν μπαίνει κόφτης στις γραμμές χωρίς λόγο. Αν είσαι σε Alcatel DSLAM στον ΟΤΕ, γίνεται auto optimization και εάν είναι ασταθής η γραμμή σε βάζει σε troubleshooting profile. Διαφορετικά τα προφίλ των γραμμών παραμένουν ελεύθερα με target SNR συνήθως 9.

@anderm Είχες δίκιο. Απο χθες το βράδυ που μπόρεσα να το ελέγξω συγχρονίζω στα 29999.

Συγχρονίζει 30000/3000 ή 30000/2500; Αν το Upstream είναι στα 3, είναι ενεργοποιημένο και το vectoring.

Έχεις δίκιο δεν το ανέφερα, με έφαγε ο ενθουσιασμός για την vdsl.
Με το VoIP τίποτα, η γραμμή παραμένει όπως ήταν.
Κι αυτό το λέω με σιγουριά γιατί ούτε αλλαγή στην καλωδίωση έκανα ούτε το modem-router που έχω, έχει VoIP.

VOIP σημαινει ευρυζωνικη?
Γιατι εμενα με καινουργιο συμβολαιο μου το κανανε αναγκαστικα.
Και φυσικα απο την πρωτη μερα αρχισαν τα προβληματα.
Μπορουσα να παρω αλλα οχι να με παρουν.
Τελικα μετα απο τρεις μερες αποκατασταθηκε η βλαβη.
Να σας ρωτησω δυο πραγματα βρε φιλαρακια.
1)Αν κοπει το ρευμα παπαλα το τηλεφωνο?
2)Οταν τηλεφωνω κοβει τα χυτητα απο το 30αρι vdsl που εχω??

VOIP σημαινει ευρυζωνικη?
Γιατι εμενα με καινουργιο συμβολαιο μου το κανανε αναγκαστικα.
Και φυσικα απο την πρωτη μερα αρχισαν τα προβληματα.
Μπορουσα να παρω αλλα οχι να με παρουν.
Τελικα μετα απο τρεις μερες αποκατασταθηκε η βλαβη.
Να σας ρωτησω δυο πραγματα βρε φιλαρακια.
1)Αν κοπει το ρευμα παπαλα το τηλεφωνο?
2)Οταν τηλεφωνω κοβει τα χυτητα απο το 30αρι vdsl που εχω??
1. ναι θελει ups. Αν δεν εχεις ζητα απο οτε. Αν η διακοπη ειναι σπιτι σου. Αν ειναι γενικη τοτε παπαλα γενικως.
2. Αμελητέο νομιζω.

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

1. ναι θελει ups. Αν δεν εχεις ζητα απο οτε.

Ειναι σαν αυτα που βαζουμε στα κομπιουτερ???
Απο τον Οτε εχει μηνιαια χρεωση το ups ή το πληρωνεις και ειναι δικο σου??

Ναι το βαζεις στο router.
O οτε λογικα στο δινει με χρησηδανειο οπως το router, αλλα παρε να ρωτησεις.