VDSL από τον ΟΤΕ

Απάντηση: Re: VDSL από τον ΟΤΕ

Ναι το βαζεις στο router.
O οτε λογικα στο δινει με χρησηδανειο οπως το router, αλλα παρε να ρωτησεις.

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όταν μου πρότειναν την vdsl επέμενα στο θέμα voip γενικότερα και μια απο τις απαντήσεις ήταν οτι ο ΟΤΕ παρέχει το ups με την αποδοχή-αλλαγή συμβολαίου ή με την ενεργοποίηση της vdsl.
Μάλιστα, όταν ρώτησα τι θα γίνει όταν στο τέλος του 2019 γίνει αναγκαστικά η αλλαγή σε voip για εμάς που τώρα έχουμε vdsl χωρίς voip, η απάντηση ήταν οτι θα μας παρέχουν τότε το ups χωρίς κανένα πρόβλημα.

Θα τους παρω τηλ να το ζητησω.

Αλλη ερωτηση τωρα.
Αν μου το δωσουν, πως ψηνω την γυναικα μου να το βαλω στο σπιτι???
Εδω το ρουτερ το εχω βαλει πανω στο ψυγειο για να πιανει σε ολο το σπιτι και εχει βαλει μπροστα ενα καρω μπιχλιμπιδια για να μην το βλεπουμε.
Αγκομαχαει το φουκαριαρικο να στειλει σημα στα πεντε μετρα:flipout:

Ειναι σαν αυτα που βαζουμε στα κομπιουτερ???
Απο τον Οτε εχει μηνιαια χρεωση το ups ή το πληρωνεις και ειναι δικο σου??

1) Eιναι αρκετά μικρό και κομψό.
2) Δεν έχει μηνιαία χρέωση, είναι με χρησιδάνειο και επιστρέφεται (μαζί με το ρούτερ) στον COSMOTE εαν διακόψεις ή μεταφερθείς σε αλλο πάροχο.

Αλλη ερωτηση τωρα.
Εδω το ρουτερ το εχω βαλει πανω στο ψυγειο για να πιανει σε ολο το σπιτι και εχει βαλει μπροστα ενα καρω μπιχλιμπιδια για να μην το βλεπουμε.

Εξαρτάται πόσο χρησιμοποιεί το τηλέφωνο Μιχάλη.
Αν μπορέσεις και πουλήσεις "παπά" οτι χωρίς αυτό τηλέφωνο τέλος τότε κάτι μπορεί να γίνει.

Εμένα για παράδειγμα πάει η κόρη μου και βάζει πάνω στις κεραίες του ρουτερ ένα κόκκινο καπέλο. Ε με το 6χρονο δεν βγαίνει συνεννόηση τώρα πως να το κάνουμε.
Go figure...

Re: Απάντηση: Re: VDSL από τον ΟΤΕ

Αν μπορέσεις και πουλήσεις "παπά" οτι χωρίς αυτό τηλέφωνο τέλος τότε κάτι μπορεί να γίνει.

Εμένα για παράδειγμα πάει η κόρη μου και βάζει πάνω στις κεραίες του ρουτερ ένα κόκκινο καπέλο. Ε με το 6χρονο δεν βγαίνει συνεννόηση τώρα πως να το κάνουμε.
Go figure...
Εχεις ψαξει για καπελο wifi extender; :)

Go figure...

πες της οτι το ρουτερ ειναι εξωγηινος με κεραιες και πεισε την να βαλει αλουμινοφυλλο και θα δεις και βελτιωση στο σημα :music-smiley-005:

Ε με το 6χρονο δεν βγαίνει συνεννόηση τώρα πως να το κάνουμε.
Go figure...
Και εσυ τωρα νομιζεις οτι μπορεις να βγαλεις ακρη με την 56χρονη:flipout::flipout:

Go figure...

Αλλη ερωτηση τωρα.

Παιδιά, υπάρχουν λύσεις χωρίς κεραίες και με συμπαθητικά design..

https://www.skroutz.gr/s/9509076/D-Link-DSL-3782.html
https://www.skroutz.gr/s/3949913/LinkSys-X1000-E1.html

κάποια σε τιμές χώμα:

http://www.plaisio.gr/anavathmisi-d...2-kai-Router-Gigabit-Cloud-N300-DSL-2770L.htm

Μιχάλη, για εσάς με μια μικρή αλλαγή (με αυτοκόλλητο?) μάρκας https://www.skroutz.gr/s/7170706/Asus-DSL-N17U.html θα έχετε ένα μπιμπελό για το τραπεζάκι σας :p

Η δικη μου θελει καλογερο στην εισοδο. Θα παρω μεταλικο να τον βαλω ως κεραια.

Παιδιά, υπάρχουν λύσεις χωρίς κεραίες και με συμπαθητικά design..

https://www.skroutz.gr/s/9509076/D-Link-DSL-3782.html
https://www.skroutz.gr/s/3949913/LinkSys-X1000-E1.html

κάποια σε τιμές χώμα:

http://www.plaisio.gr/anavathmisi-d...2-kai-Router-Gigabit-Cloud-N300-DSL-2770L.htm

Μιχάλη, για εσάς με μια μικρή αλλαγή (με αυτοκόλλητο?) μάρκας https://www.skroutz.gr/s/7170706/Asus-DSL-N17U.html θα έχετε ένα μπιμπελό για το τραπεζάκι σας :p

Πολύ μεγάλη προσοχή, επειδή ενεργοποιείται το vectoring -το ξέρω πως έχω γίνει κουραστικός, αλλά καλύτερα από το να μείνεις με το ρουτερ στο χέρι- εάν το modem δεν το υποστηρίζει (που κανένα από τα παραπάνω δεν υποστηρίζει), ανεξαρτήτως πακέτου που πληρώνεις θα συγχρονίσει κάτω από 15Mbps. Συνεπώς, G.993.5 υποχρεωτικά και για να είστε λίγο futureproof, να υποστηρίζει και προφίλ 35b.

Πολύ μεγάλη προσοχή, επειδή ενεργοποιείται το vectoring -το ξέρω πως έχω γίνει κουραστικός, αλλά καλύτερα από το να μείνεις με το ρουτερ στο χέρι- εάν το modem δεν το υποστηρίζει (που κανένα από τα παραπάνω δεν υποστηρίζει), ανεξαρτήτως πακέτου που πληρώνεις θα συγχρονίσει κάτω από 15Mbps. Συνεπώς, G.993.5 υποχρεωτικά και για να είστε λίγο futureproof, να υποστηρίζει και προφίλ 35b.

Ευχουμε ευκαιρο παραδειγμα ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: VDSL από τον ΟΤΕ

Και εσυ τωρα νομιζεις οτι μπορεις να βγαλεις ακρη με την 56χρονη:flipout::flipout:

κλαίω :flipout:

@avpap ο λόγος που μου κοτσάρει το καπέλο στο ρούτερ είναι γιατί λέει οτι μοιάζει με εξωγήινο.
Μάταια προσπαθώ να την πείσω οτι στους εξωγήινους ΔΕΝ αρέσουν τα καπέλα. :furious3:

Εχεις δει ΕΤ?

Παλι καλα που δεν το εβαλε πανω στο ποδήλατο με καπαρντινα :)

Ρε Αντρικο ασε τα Αγγλικανικα και πες το με απλα λογια!
Τα 2α ηντα κλεινω....λυπησου με:flipout:

Συνδεεις τα ψιψιψινια με τα κοκοκοψαρα και τέλος! 😂😂😂

Η αγορά εχει ελάχιστα modem/routers με 35b. (για όσους θέλουν να ειναι futureproof)

Μην βιάζεστε είναι νωρίς ακόμα, στην ανάγκη βοελυόμαστε με τα μηχανάκια του παρόχου η τα βάζουμε σε bridge και παιζουμε με δικο μας.

Προσοχή εδώ όσοι μετακομίσουν σε Vodafone 100άρι διότι το CPE που δινει τώρα η Vodafone (ZTE H267a) είναι πολύ δύσκολο να μπεί σε ανάλογο mode.

Ελπίζω η αναβάθμιση ταχυτήτων να φέρει καλύτερα κουτάκια από τους παρόχους, είδα οτι τα νεα Technicolor που δινει η Wind ειναι αρκετά συμπαθητικά (για τσάμπα..)

Ευχουμε ευκαιρο παραδειγμα ?

Υπάρχουν αρκετές υλοποιήσεις αλλά δυστυχώς είναι ακριβές. Το καλύτερο που θα πρότεινα είναι να χρησιμοποιείσετε τη συσκευή του παρόχου και με κλήση PPPoE ένα router μετά. Αναγκαστικά στον κανονισμό vectoring αναφέρεται πως θα χρησιμοποιηθεί το προιόν VPU.light συνεπώς η τηλεφωνία θα είναι VoIP, σε όλους τους παρόχους ανεξαρτήτως, το modem router λοιπόν θα πρέπει να υποστηρίζει και VoIP συν των άλλων που εκτοξεύει το κόστος (Fritzbox κλπ).

Φυσικά :D

Το modem/router είναι η συσκευή που δίνει ο πάροχος για να έχεις πρόσβαση στις υπηρεσίες του. Λόγω ενός νέου πρωτοκόλλου που εφαρμόζεται και εξασθενεί τις παρεμβολές μεταξύ γραμμών που οδηγεί στη μείωση ταχύτητας (ρυθμού συγχρονισμού της συσκευής) οι περισσότερες συσκευές στην αγορά δεν το υποστηρίζουν και αυτές που το υποστηρίζουν είναι εξαιρετικά ακριβές για χρήστες που δεν θα τις εκμεταλευτούν στο έπακρο (100-200 ευρώ). Εάν συνδέσεις σε γραμμή που εφαρμόζεται το νεό πρωτόκολλο αυτό παλαιά συσκευή που δεν το υποστηρίζει, για να μην δημιουργεί προβληματα στις υπόλοιπες γραμμές, αυτόματα, η συσκευή στη καμπίνα του παρόχου μειώνει το συγχρονισμό (τη ταχύτητα) κατά πάρα πολύ.

Συνεπώς, το να αγοράσεις νέα συσκευή, όντας VDSL και σε λίγες εβδομάδες-λίγους μήνες να είναι άχρηστη είναι πρόβλημα.

Πολύ σοβαρά το πήρες το post μου Ανδρέα :p Δεν ξέρω αν τα παιδιά έχουν vdsl ή adsl αλλά σε κάθε περίπτωση, δεν έκανα προτάσεις με γνώμονα το future proofing αλλά το waf και το χαμηλό budget. 3/4 που έβαλα είναι adsl νομίζω..

Δεν νομίζω ότι είναι εποχή για να αγοράσει κάποιος modem/router καθώς δεν υπάρχουν καθόλου vfm λύσεις και προφανώς δεν μπορώ να συζητήσω για ξεχωριστό router!!

@Geoha
Μια χαρά δουλεύει το H267 με ένα tp-link router που χρησιμοποιώ εγώ, εδώ και 3 μήνες.

Απλά έκλεισα το DHPC απ το H267 και ολα δουλεύουν ρολόι.
Ερχεται και απο μαμα με διεύθυνση 192.168.2.1 οπότε για κάποιον μη σχετικό είναι εύκολο να το αφήσει έτσι και να έχει στο ρούτερ το .1.1

Re: Απάντηση: VDSL από τον ΟΤΕ

Πολύ σοβαρά το πήρες το post μου Ανδρέα :p Δεν ξέρω αν τα παιδιά έχουν vdsl ή adsl αλλά σε κάθε περίπτωση, δεν έκανα προτάσεις με γνώμονα το future proofing αλλά το waf και το χαμηλό budget. 3/4 που έβαλα είναι adsl νομίζω..

Δεν νομίζω ότι είναι εποχή για να αγοράσει κάποιος modem/router καθώς δεν υπάρχουν καθόλου vfm λύσεις και προφανώς δεν μπορώ να συζητήσω για ξεχωριστό router!!

Προς θεού, απλά στο VDSL, επειδή το Vectoring έχει ενεργοποιηθεί σε μεγάλο αριθμό γραμμών δημιουργείται πολύ μεγάλο πρόβλημα, συνεπώς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί :)

Η γραμμή που σου έκανα underline τα λέει όλα, συμφωνώ απόλυτα.