VDSL από τον ΟΤΕ

χα χα, ούτε από τον ΟΤΕ να ήσουνα :flipout:
το λέω επειδή μόλις
σήμερα πήρα τηλέφωνο,
μήπως μου κόψουνε 2-3 ευρώ, έτσι για το γ@μWτο,

αλλά μου λέει 41 ευρώ ακατέβατα, δεν ξέρει λέει πόσο λέει το σάιτ, αυτοί στο τηλέφωνο έχουν άλλο τιμοκατάλογο,
δηλαδή όπου σε πιάσουν,
απλά νοιώθω λίγο λαλάκας, εγώ σταθερός πελάτης να δίνω τόσα και άλλοι που πηγαινοέρχονται πολύ παρακάτω

Ψάχνω να δω που θα πάω, κριτήριο η αξιοπιστία,

τι λέτε για vodafone;

θέλω επίσης το modem router που δίνουν να μπορεί να δουλέψει ως modem μόνο, γιατί χρησιμοποιώ δικό μου ρούτερ
θα μείνω καμμία μέρα χωρίς ίντερνετ ή τηλέφωνο; θα γίνει η τηλεφωνία voip;
Αυτό που σε νέους πελάτες δίνουν καλύτερες τιμές είναι παλιά ιστορία δυστυχώς και ένας από τους λόγους που είχα φύγει από την cyta παλαιότερα. Δυστυχώς έχουν τους λόγους τους διότι πολλοί από τους υφισταμενους πελάτες δεν παρακολουθούν τι πληρώνουν σε σύγκριση με τις προσφορές που βγαίνουν για νέους πελάτες.

αν συνεχίσω χωρίς συμβόλαιο για ένα μήνα (δηλαδή με ανεβασμένη τιμή σε σχέση με σήμερα ή σε σχέση με τις προσφορές)

είναι λέτε πιθανό
να μου κάνουν προσφορά, γιατί γενικά τους βολεύει να σε έχουν δεμένο για 24 μήνες, αλλοιώς με νέα προσφορά ή αν σε φτάσει άλλη τεχνολογία (πχ inalan, δεν είμαι και πολύ μακριά) μπορεί κάποιος ανά πάσα στιγμή να την κάνει εύκολα,
ή αποκλείεται ;

Θα σου κανουν προσφορα αλλα με μικρο οφελος.

Για να φυγεις μετα οτι λεει το συμβολαιο.

Σε εμενα 18μηνο λεει 124 .

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Θα σου κανουν προσφορα αλλα με μικρο οφελος.

Για να φυγεις μετα οτι λεει το συμβολαιο.

Σε εμενα 18μηνο λεει 124 .

θα δω τι θα κάνω, αυτό που με ενοχλεί είναι η εκβιαστική συμπεριφορά, έτσι και αλλοιώς σε όποιον και να πήγαινα (πλην wind που δεν έχει vdsl εδώ) μιλάμε για διαφορές 2-3 ευρώ και αν,

πλησιάζει σε μένα και η inalan, ίσως περίμενα εκτός συμβολαίου για λίγο

Στη vodafone ανανεώνοντας το συμβόλαιο του σταθερού για 2 χρόνια και ταυτόχρονα αναβαθμίζοντας τη γραμμή σε vdsl, με 360 λεπτά προς κινητά, τελική τιμή με φπα μέσα, 26 .
Έκανες ανανέωση ή μεταφορά από άλλη εταιρεία και σου έδωσαν αυτή τη προσφορά? Πήγα πριν τα Χριστούγεννα και μου είπαν μεγαλύτερο ποσό από αυτό που πλήρωνα και χωρίς vdsl.

Same Sh1t..Different Day

Είχα κανονικά adsl double play στη vodafone. Το συμβόλαιο μου είχε λήξει εδώ και 4 μήνες και δεν είχα ανανεωσει.
Προληπτικά η Vodafone ενώ δεν έχεις ανανεώσει διατηρεί την έκπτωση για να μην αρχίσεις τα παράπονα ότι δεν σε ενημέρωσαν κλπ.

Οπότε απλώς με πήραν να κάνω ανανέωση (έτσι ώστε να με δεσμεύσουν ως πελατη), ζήτησα αναβάθμιση σε vdsl και μου έδωσαν την παραπάνω τιμή για 2χρονια.

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το αναφερω εδω επειδη μου ετυχε κατι που δεν ειχα ξανασυναντησει. Η μητερα μου ειχε cosmote adsl. Το συμβολαιο της εχει ληξει εδω και καποιο καιρο, απλα περιμενα μπας και δω καμμια κινηση απο inalan στην περιοχη μου. Πηρε τηλεφωνο ο οτε για ανανεωση συμβολαιου και μεταβαση σε 30αρι vdsl (εχω ηδη 50αρι στο απο πανω διαμερισμα) με τιμη (περιπου) 35 ευρω το μηνα. Λεω στην κοπελα που μιλησαμε οτι online ο οτε για ΑΝΑΝΕΩΣΗ συμβολαιου δινει το ιδιο πακετο στα 29.90 και μου λεει οτι εχει δεν ισχυει αυτο και ειναι μονο για νεους συνδρομητες. Της εξηγω που ακριβως το γραφει αυτο, οτι μπαινει κανονικα στο καλαθι αγορων μου και εκεινη συνεχιζει τα ιδια. Υποψιν οτι το τηλεφωνο ηταν απο το 13818, δηλαδη "εσωτερικο" του οτε και οχι απο γραφειο πωλησεων.

Σκεφτομαι "θα με τρελλανουν", λεω στην κοπελα παρακαλω να μου στειλετε σε email την προσφορα, λεει οτι αυτο δεν γινεται και προχωραμε μονο τηλεφωνικα. Σε αυτο το σημειο εξηγησα οτι δεν ενδιαφερομαι.

Συνεχιζουμε τωρα. Παω και κανω ηλεκτρονικα το αιτημα ανανεωσης/αναβαθμισης. Συμπληρωνω στοιχεια και περιμενω το τηλεφωνημα επιβεβαιωσης. Μου τηλεφωνουν και ρωταω 3-4 φορες για το κοστος οπου η κοπελα επιβεβαιωνει το 29.90 και οτι δεν υπαρχουν τελη ενεργοποιησης. Τι στο διαολο συμβαινει; Εχω ξαναπετυχει διαφορετικη τιμη για νεο συνδρομητη και διαφορετικη (πιο υψηλη) για ανανεωση υφισταμενης συνδεσης, αλλα αυτο το πραγμα που ηλεκτρονικα ο οτε λεει αλλα και οι πωλητες του αλλα, δεν μου εχει ξανατυχει!

Η τηλεφωνια θα γινει voip. Αυτο το αναφερω ως σημαντικο, διοτι εγω (που οπως ειπα εχω 50αρι και ειμαι ακριβως απο πανω) δεν εχω voip και εβαλα τη συνδεση αυτη τον οκτωβριο. Και τα δυο διαμερισματα παιρνουν απο ΑΚ, καθως δεν υπαρχουν καμπινες στην περιοχη. Ειχα την εντυπωση οτι το voip το ειχαμε γλυτωσει οσοι παιρνουμε απο ΑΚ, αλλα τελικα ερχεται συντομα και η δικια μου ωρα (ρωτησα την κοπελα και μου ειπε οτι μεσα σε ενα χρονο θα τα γυρισουν ολα σε voip).

Μα τι διαφορα εχει η voip απο την αλλη συνδεση, εξαιρουμενης βεβαια της διακοπης λογω ...διακοπης ρευματος; Απο τοτε που μου εβαλαν δεν εχω κανενα "τηλεπικοινωνιακο" προβλημα

Re: Απάντηση: VDSL από τον ΟΤΕ

Μα τι διαφορα εχει η voip απο την αλλη συνδεση, εξαιρουμενης βεβαια της διακοπης λογω ...διακοπης ρευματος; Απο τοτε που μου εβαλαν δεν εχω κανενα "τηλεπικοινωνιακο" προβλημα

δεν με ενοχλει η μεταβαση σε voip. Απλα επειδη δεν μου ειχαν δωσει εμενα τον οκτωβριο που ηρθα οτε, πιστεψα οτι οσοι ειμαστε πανω σε ΑΚ θα μεινουμε ως εχουμε. Να σου πω την αληθεια, ψιλοβαριεμαι να κανω τη συνδεσμολογια με το μοντεμ του οτε πισω απο το δικο μου για να εχω τηλεφωνο με δικο μου ομως εξοπλισμο.

δεν με ενοχλει η μεταβαση σε voip. Απλα επειδη δεν μου ειχαν δωσει εμενα τον οκτωβριο που ηρθα οτε, πιστεψα οτι οσοι ειμαστε πανω σε ΑΚ θα μεινουμε ως εχουμε. Να σου πω την αληθεια, ψιλοβαριεμαι να κανω τη συνδεσμολογια με το μοντεμ του οτε πισω απο το δικο μου για να εχω τηλεφωνο με δικο μου ομως εξοπλισμο.

αυτό με απασχολεί και μένα, για όταν έρθει η ώρα του voip, καθώς χρησιμοποιώ δικό μου router,
θα μπλέξω με επιπλέον συσκευή ή θα πρέπει να κάνω 2ο ppooe δεν ξέρω

αυτό με απασχολεί και μένα, για όταν έρθει η ώρα του voip, καθώς χρησιμοποιώ δικό μου router,
θα μπλέξω με επιπλέον συσκευή ή θα πρέπει να κάνω 2ο ppooe δεν ξέρω

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις του παρόχου μόνο σαν μοντεμ

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις του παρόχου μόνο σαν μοντεμ

αυτό κάνω τώρα, αλλά όταν γίνει voip θα έχω τις εξής λύσεις

modem <-> ρούτερ <-> το speedport για το voip

ή

speedport (ως μόντεμ -ρούτερ με pppoe passthrough για voip και ενδεχομένως fon) <-> ρούτερ

ξέρει κανείς αν άλλοι πάροχοι εκτός του ΟΤΕ, επιτρέπουν να κάνεις 2 συνδέσεις με pppoe (οπότε παίρνεις δύο εξωτερικές ip) ;

αυτό κάνω τώρα, αλλά όταν γίνει voip θα έχω τις εξής λύσεις

modem <-> ρούτερ <-> το speedport για το voip

ή

speedport (ως μόντεμ -ρούτερ με pppoe passthrough για voip και ενδεχομένως fon) <-> ρούτερ

ξέρει κανείς αν άλλοι πάροχοι εκτός του ΟΤΕ, επιτρέπουν να κάνεις 2 συνδέσεις με pppoe (οπότε παίρνεις δύο εξωτερικές ip) ;

Γιατί μοντεμ ρούτερ και ξανά μόντεμ? Μόντεμ/ρούτερ του παρόχου πάνω στο οποίο μπαίνει το τηλέφωνο και πίσω από αυτό το δικο σου ρουτερ

Γιατί μοντεμ ρούτερ και ξανά μόντεμ? Μόντεμ/ρούτερ του παρόχου πάνω στο οποίο μπαίνει το τηλέφωνο και πίσω από αυτό το δικο σου ρουτερ

ναι εφόσον ο πάροχος υποστηρίζει 2η σύνδεση pppoe,

αλλοιώς modem <-> router <-> 3η συσκευή για το voip
(εκτός αν το ρούτερ είναι voip, αλλά μιλάμε για περιπτώσεις που θέλεις να βάλεις συγκεκριμένο ρούτερ που δεν είναι)

Έχω Cyta με VoIP για 2+ χρόνια, χρησιμοποιώ το modem/router της cyta σαν μοντεμ μόνο και πάνω του έχω το τηλέφωνο, πίσω από αυτό έχω το mi mini wifi που είναι μόνο ρούτερ και τίποτα άλλο, της Cyta είναι σε bridge mode

Το speedport σε britz γιατι διαβασα οτι δεν παιζει το voip?

Και πρεπει να το βαλεις πισω απο αλλο μοντεμ

Εδιτ: για να μην εχεις 2ο νατ λεω

Δεν ξέρω για το speedport, ένα ΖΤΕ έχω εγώ

Εδιτ: για να μην εχεις 2ο νατ λεω

αν το κάνεις bridge, νομίζω δεν έχει δυνατότητες ρούτερ πλέον, δεν μπορεί να ξεχωρίσει τα voip πακέτα, απλά τα περνάει όλα στο επόμενο,

με pppoe passthrough δε θα έχειs δύο ΝΑΤ στο δίκτυό σου

3η λύση που δεν βλέπω να πολυπαίζει (μιλάμε πάντα για ρούτερ χωρίς voip) είναι να κουμπώσεις πάνω στο ρούτερ μία ΑΤΑ συσκευή,
ίσως η καλύτερη λύση αν εξαιρέσεις το θέμα ακόμη μίας συσκευής + τροφοδοτικό + κανα 5άρι watt μονίμως