VDSL από τον ΟΤΕ

Σήμερα έκανα αίτηση για 100αρι , περιοχή Νεα Ερυθραια
πριν 2-3 εβδομάδες έδιναν μέχρι 50 (Κλείδωνα στα 40) , σήμερα είδα οτι δίνουν 100 & 200
Έκανα αίτηση για 100 και βλέπουμε , Η εγγύηση ταχύτητας που λένε οτι δίνουν είναι οτι κάνουν έλεγχο από 90 και κάτω στα 100
Ενώ στα 200 από τα 140 και κάτω

Αν κλείδωνες στα 40 λογικά δεν θα δεις κάτι παραπάνω. Η μόνη εξαίρεση είναι να περάσουν οπτική έως το σπίτι σου

Sent from my iPad using Tapatalk

Νομίζω δεν ισχύει αυτό που λες, διότι με vectoring μειώνεται το crosstalk και βελτιώνεται η ποιότητα της γραμμής. Αμφιβάλλω και εγώ πάντως αν θα δει ο φίλος τα 90 ή τα 140 που εγγυώνται για τα δύο πακέτα.
Αν κλείδωνες στα 40 λογικά δεν θα δεις κάτι παραπάνω. Η μόνη εξαίρεση είναι να περάσουν οπτική έως το σπίτι σου

Sent from my iPad using Tapatalk

Νομίζω δεν ισχύει αυτό που λες, διότι με vectoring μειώνεται το crosstalk και βελτιώνεται η ποιότητα της γραμμής. Αμφιβάλλω και εγώ πάντως αν θα δει ο φίλος τα 90 ή τα 140 που εγγυώνται για τα δύο πακέτα.

Δε βελτιώνεται τόσο πολύ ένα 20% διαφορά έχει. Άντε να φτάσει 50 με το ζόρι.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Δε βελτιώνεται τόσο πολύ ένα 20% διαφορά έχει. Άντε να φτάσει 50 με το ζόρι.

Το 50αρι VDSL το χω πανω απο 2 χρονια ..
Κοντα στο σπιτι υπάρχουν δυο καμπινες , μια στο απεναντι πεζοδρομιο στα 10 μετρα , και μια στο τελος του τετραγωνου στα 300 με 400 μετρα.
το 50αρι κλειδωνει στα 40 και μαλλον οφειλεται στην αποσταση της 2ης καμπινας ..
Επισης το Modem ειναι στη πρωτη πριζα που ερχεται η συνδεση

Τωρα πως μπορουν τα 50 να τα κανουν 100 ή 200 ? στην ιδια αποσταση ? και με εγγυηση ταχυτητας ?

κοντινη γιορτη

Το 50αρι VDSL το χω πανω απο 2 χρονια ..
Κοντα στο σπιτι υπάρχουν δυο καμπινες , μια στο απεναντι πεζοδρομιο στα 10 μετρα , και μια στο τελος του τετραγωνου στα 300 με 400 μετρα.
το 50αρι στα 40 και μαλλον οφειλεται στην αποσταση της 2ης καμπινας ..
Επισης το Modem ειναι στη πρωτη πριζα που ερχεται η συνδεση

Τωρα πως μπορουν τα 50 να τα κανουν 100 ή 200 ? στην ιδια αποσταση ? και με εγγυηση ταχυτητας ?

κοντινη γιορτη

Έχεις ελέγξει την καλωδίωση σου; Και στα 300 400m έπρεπε πάλι να πιάνεις την μέγιστη ταχύτητα

τι να ελεγξω , οπως εγραψα μεσολαβει ενας τοιχος απο το κουτι στη συνδεση ..

βλεπω να τους φωναζω να ερχονται .... ακου 50 ....

αυτο με την αποσταση που ειπες παντως με προβληματιζει ...

Το γεγονός ότι το εμπορικό τμήμα υπόσχεται πράγματα δεν σημαίνει ότι τα κάνει και αληθινά.
Το πολύ πολύ ξεκινάς με την 100αρα, βλέπεις τι ταχύτητα πιάνεις και αν δεν είναι επαρκής, μειώνεις το συμβόλαιο σε 50αρα.
τι να ελεγξω , οπως εγραψα μεσολαβει ενας τοιχος απο το κουτι στη συνδεση ..

βλεπω να τους φωναζω να ερχονται .... ακου 50 ....

αυτο με την αποσταση που ειπες παντως με προβληματιζει ...

Το γεγονός ότι το εμπορικό τμήμα υπόσχεται πράγματα δεν σημαίνει ότι τα κάνει και αληθινά.
Το πολύ πολύ ξεκινάς με την 100αρα, βλέπεις τι ταχύτητα πιάνεις και αν δεν είναι επαρκής, μειώνεις το συμβόλαιο σε 50αρα.

χαχαχα

ο λογος που ανακαλυψα οτι δινουν πια 100 και 200 , ειναι οτι μπηκα στο site τους να δω μηπως και αλλαξω το 50αρι που εχω (και κλειδωνει στα 40) σε 30αρι .

ναι για αυτο ζητησα και γω τα 100 γιατι δινουν εγγυηση τα 90 ...

πως καταλαβαινεις αν παιρνεις vdsl απο καμπινα η απο κεντρο ?

καλη ερωτηση !!!!

παλια σε εποχες 24αρη (κλειδωνα στα 11 με 12) οι 3καμπινες δεν υπηρχαν

και το καλο της ερωτησης σου ειναι οτι οντως οι καμπινες μπορει να εμφανισθηκαν τα τελευταια 2 χρονια αλλα δε ξερω να σου απαντησω αν παιζω απο αυτες , απλα το υπεθεσα λογω συγκυριας των γεγονοτων (VDSL και νεες καμπινες)

Καμπίνες υπήρχαν από πολύ παλιά, αλλά οι συνδέσεις αυτών με το κέντρο δε γίνονταν με οπτική ίνα (που έχει ελάχιστες απώλειες σήματος σε σχέση με το χαλκό). Επίσης ήταν και λιγότερες. Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί αρκετά το δίκτυο.

Στο Μαρκόπουλο με απόσταση πάνω από 1,5km από καμπίνα και καλώδια χειρίστης ποιότητος, το καλύτερο που είχαμε συγχρονίσει ποτέ σε ADSL24 ήταν (με Vodafone, για λίγο) στα 15,5. Τώρα με Wind πάνω από 9-10 δεν έχει κλειδώσει ποτέ. Μας υποσχέθηκαν 50αρα VDSL, κάναμε την αλλαγή, χειροτέρεψε (έπεσε στα 6!) χαχαχα. Ήρθε ο τεχνικός (OTE), τσέκαρε τη γραμμή, μας είπε πως πάνω από 25-30 αποκλείεται ποτέ να πιάσουμε λόγω των συνθηκών (απόσταση/ποιότητα καλωδίου), κι έτσι το γυρίσαμε πάλι σε ADSL.

Στον αντίποδα, στο άλλο σπίτι στην Πεύκη (σύνορα με Ηράκλειο), όπου το DSLAM είναι στην άκρη του τετραγώνου, ούτε 150 μέτρα μακρυά, η σύνδεσή μου (ΟΤΕ VDSL30) κλειδώνει καρφί στα 29.990 και η δυνατότητα είναι για 100άρα απροβλημάτιστα.

Ακόμα και αν έχουν στήσει καμπίνες και έχουμε μια κοντά μας στην σημαίνει ότι αυτόματα παίρνουμε από εκεί γραμμή. Πρέπει να αλλάξει η δρομολόγηση των καλωδίων. Ακόμα και να τους ρωτήσεις αμφιβάλλω αν θα πάρεις απάντηση πάντως. Θα πρέπει να βρεθεί κάποιος στο τεχνικό τμήμα που να ασχοληθεί.
Εμένα στο 13888 μου έλεγαν ότι υπάρχουν καμπίνες διαθέσιμες όταν ήξερα πολύ καλά ότι η κοντινότερη καμπίνα σε εμένα είναι στα 800-1000μ, ενώ το ΑΚ είναι στα 400-500.

καλη ερωτηση !!!!

παλια σε εποχες 24αρη (κλειδωνα στα 11 με 12) οι 3καμπινες δεν υπηρχαν

και το καλο της ερωτησης σου ειναι οτι οντως οι καμπινες μπορει να εμφανισθηκαν τα τελευταια 2 χρονια αλλα δε ξερω να σου απαντησω αν παιζω απο αυτες , απλα το υπεθεσα λογω συγκυριας των γεγονοτων (VDSL και νεες καμπινες)

εγω ειναι να βαλω 50αρα μετα της 25 του μηνα εχει καμπινα κοντα μου βλεπω καλωδιο να εχουν συνδεσει αλλα μου φαινεται οτι δεν εχουν παρει ρευμα αλλα στο σαιτ γραφει οτι υπαρχει διαθεσιμο το 50 μου το ειπαν και απο τον οτε

Στην καλύτερη φάση βρίσκονται οι συνδρομητές που έπαιρναν από καμπίνα παλαιού τύπου και έγινε αναβάθμιση των καμπινών σε VDSL.
Όσοι είμαστε πάνω σε ΑΚ είμαστε ξεχασμένοι από τον Θεό. Απολαύσαμε πρώτοι VDSL αλλά για δεν ξέρω αν ποτέ θα δούμε πότε καλύτερες ταχύτητες.

Στην καλύτερη φάση βρίσκονται οι συνδρομητές που έπαιρναν από καμπίνα παλαιού τύπου και έγινε αναβάθμιση των καμπινών σε VDSL.
Όσοι είμαστε πάνω σε ΑΚ είμαστε ξεχασμένοι από τον Θεό. Απολαύσαμε πρώτοι VDSL αλλά για δεν ξέρω αν ποτέ θα δούμε πότε καλύτερες ταχύτητες.

σε οτε εισαι; ποσο κλειδωνεις;

εγω ειναι να βαλω 50αρα μετα της 25 του μηνα εχει καμπινα κοντα μου βλεπω καλωδιο να εχουν συνδεσει αλλα μου φαινεται οτι δεν εχουν παρει ρευμα αλλα στο σαιτ γραφει οτι υπαρχει διαθεσιμο το 50 μου το ειπαν και απο τον οτε

ρευμα εχουν , τα καλοκαιρια οι ανεμιστηρες μεσα δουλευουν full ...

αρα η ελπιδα ειναι οτι τοσο καιρο επαιρνα απο AK ? και τωρα θα με γυρισουν στις καμπινες ?

δε ξερω εχω μπερδευτει ..

ρευμα εχουν , τα καλοκαιρια οι ανεμιστηρες μεσα δουλευουν full ...

αρα η ελπιδα ειναι οτι τοσο καιρο επαιρνα απο AK ? και τωρα θα με γυρισουν στις καμπινες ?

δε ξερω εχω μπερδευτει ..

μηπως πρεπει να το ζητησεις εσυ ?

Δεν είναι κάτι που γίνεται μετά από αίτημα του πελάτη.

Παιδιά, όσα λέω είναι από την εμπειρία μου και απο παρατηρήσεις, αν κάποιος ξέρει πραγματικά ας με διορθώσει.
μηπως πρεπει να το ζητησεις εσυ ?