VDSL από τον ΟΤΕ

Re: Απάντηση: Re: VDSL από τον ΟΤΕ

Καταρχάς ζήτησε να σου δώσουν το speedport plus. Είναι σημαντικά καλύτερο του entry 2i.

Τα fritz είναι εξαιρετικά, ωστόσο σε ''κακές'' γραμμές, δεν κάνουν θαύματα. Επίσης, όταν μια γραμμή κλειδώνει οριακά, δεν θέλεις να μειώσεις το SNR. Ήδη έχεις εξαιρετικά πολλά errors

Έχει έρθει ήδη άπειρες φορές τεχνικός και έχει δοκιμασθεί και το speedport plus στη γραμμή. Αυτό συντόνιζε στα 62-63mbps, αλλά η γραμμή έβγαζε έναν χαμηλότονο, υψίσυχνο θόρυβο στην τηλεφωνία και τελικά αφαιρέθηκε για αυτό το λόγο. Τέλος, ο τεχνικός του ΟΤΕ τα παράτησε και μου δήλωσε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο λόγω απόστασης από την καμπίνα και κακής κατάστασης του δικτύου στην περιοχή μου (πολλές μούφες στη διαδρομή του καλωδίου).

Υ.Γ. Καμία άποψη για speedport smart 3 και αν θα λειτουργήσει σωστά στην Ελλάδα;

Τα Fritz δεν επιτρέπουν να δηλώσεις snr, αλλά έχουν ένα slider για να διαλέξεις ανάμεσα σε stable και fast.

Τα Fritz δεν επιτρέπουν να δηλώσεις snr, αλλά έχουν ένα slider για να διαλέξεις ανάμεσα σε stable και fast.

Μπορείς αν θες να το ρίξεις και άλλο πειράζοντας και φορτώνοντας το configuration file.

Με δοκιμές και μικρό βήμα και αν πέσει πολύ και δεν συγχρονιζει επαναφέρεις την προηγούμενη τιμή.

Μετα απο κλεισιμο και επαναφορα του sra οπως προτεινε ο Αντρεας η κατασταση ειναι καλυτερη.
Το μονο που δεν εχω δοκιμασει ακομα ειναι το τηλεφωνο που την ωρα που μιλας παυεις να ακους τον συνομιλητη ενω αυτος σε ακουει

Καλύτερη δεν θα το έλεγες γιατί τα προβλήματα συνεχίστηκαν.
Εχθές το βράδυ μετα απο αρκετό διάβασμα και μη δίνοντας σημασία πλεον στο dnsv6 error έκλεισα το my wifi απο την εφαρμογή του κοσμοτε όπως και το 5ghz wifi του ρούτερ.
Το κολλήματα του ίντερνετ σταμάτησαν και το σταθερό τηλ δουλεύει και αυτο κανονικά.

Εκεί στον οτε θέλουν διάβασμα αρκετό και να δουλέψουν αρκετά την εξυπηρέτηση, μία εβδομάδα μετα τη δήλωση βλάβης και κανείς δεν έχει επικοινωνήσει...
Επιεικώς τα γράφω αυτά γιατί κανονικά θέλουν μπινελίκια και καταγγελία !!

Re: Απάντηση: VDSL από τον ΟΤΕ

Καλύτερη δεν θα το έλεγες γιατί τα προβλήματα συνεχίστηκαν.
Εχθές το βράδυ μετα απο αρκετό διάβασμα και μη δίνοντας σημασία πλεον στο dnsv6 error έκλεισα το my wifi απο την εφαρμογή του κοσμοτε όπως και το 5ghz wifi του ρούτερ.
Το κολλήματα του ίντερνετ σταμάτησαν και το σταθερό τηλ δουλεύει και αυτο κανονικά.

Εκεί στον οτε θέλουν διάβασμα αρκετό και να δουλέψουν αρκετά την εξυπηρέτηση, μία εβδομάδα μετα τη δήλωση βλάβης και κανείς δεν έχει επικοινωνήσει...
Επιεικώς τα γράφω αυτά γιατί κανονικά θέλουν μπινελίκια και καταγγελία !!

Μυρίζει χαλασμένο router αν είναι όντως έτσι. Για τις βλάβες με όλους τους παρόχους είχα θέμα πλην του ΟΤΕ. Με έπαιρναν τηλ την επόμενη ημέρα και κανόνιζαν ραντεβού άμεσα.

Sent from my iPad using Tapatalk

Τη διαφορά την έκανε το κλείσιμο του my wifi.
Μέχρι και κάποια ελαχιστα ψιλιπαρασιτα στο σταθερό εξαφανίστηκαν.
Τα 5 ghz τα έκλεισα σαν δοκιμή και αρεα και που το ανοίγω για να τσεκάρω διαφορές. Αν μέχρι αύριο δεν εχω θέματα θα το ανοίξω παλι για να δω

Για ζήτα καμία αλλαγή ρουτερ.

Ξαφνικά εκεί που δούλευα και είχα κανονικα internetοι σελίδες αργούσαν να φορτώσουν αιώνια.....μέχρι που έβγαζε time out.

Τι access point τσεκαρα , τι καλώδια , τίποτα. Έφτιαχνε μόνο όταν έβγαζα και έβαζα στο ρεύμα το oxygen ρούτερ του ΟΤΕ.

Περνούσε μια μέρα όλα καλά, μετά ξανά τα ίδια.

Με συνοπτικές διαδικασίες μου άλλαξαν ρούτερ χωρίς πολλά μα μου. Και μάλιστα ήρθε και τεχνικός να το συνδέσει.

Είναι ο ακριβότερος πάροχος αλλά θεωρώ ότι η Deutsche telekom έχει κάνει δουλειά.....

Μόνο μην σου κάτσει βλάβη όταν έχουν απεργία.....

Δεν εχουν απαντήσει στη βλάβη που εχω δώσει εδώ και μια εβδομάδα, φαντάσου να είχαν και απεργία ??

"Πυροβολείς" συνέχεια εδώ: https://www.cosmote.gr/fixed/f2r για να μην περιμένεις στο τηλεφωνικό κέντρο.

Συμπληρώνεις τα στοιχεία σου κάτω κάτω και σε καλούν αυτοί.

Παντως ερχομενος απο Vodafone, δηλωνω εντυπωσιασμενος απο την γρηγορη προσβαση στο τεχνικο τμημα της cosmote. Ειχα ενα θεμα με το voip και το ελυσαν σε 30 λεπτα ενω μιλησα με τον τεχνικο σχεδον αμεσως αφου καλεσα.

Ωρες ώρες αισθάνομαι κορόϊδο που πληρώνω σχεδόν τα διπλάσια πάγιο (55 τον μήνα για 100άρα με ISDN γραμμή) σε σχέση με τους εναλλακτικούς παρόχους. Αλλά από τις ιστορίες που ακούω με βλάβες που πρέπει ο εναλλακτικός να κάνει αίτηση στον ΟΤΕ και να απαντήσει ο ΟΤΕ κλπ και σε κάνουν μπαλάκι, δεν κουνιέμαι. Βρίζω και πληρώνω.

Ωρες ώρες αισθάνομαι κορόϊδο που πληρώνω σχεδόν τα διπλάσια πάγιο (55 τον μήνα για 100άρα με ISDN γραμμή) σε σχέση με τους εναλλακτικούς παρόχους. Αλλά από τις ιστορίες που ακούω με βλάβες που πρέπει ο εναλλακτικός να κάνει αίτηση στον ΟΤΕ και να απαντήσει ο ΟΤΕ κλπ και σε κάνουν μπαλάκι, δεν κουνιέμαι. Βρίζω και πληρώνω.

Δεν ειναι μονο οι βλαβες, ειναι και η καλυτερη διασυνδεση με εξωτερικο που εχει η Cosmote, ειδικα στο upload.

Ειναι πολύ μικρες οι διαφορές Τάκη. Η Vodafone είναι πολύ δυνατός παικτης στον τομέα αυτό ειδικά μετά την εξαγορά των C&W & Liberty Global.
Εξαλλου το μέγεθος του bandwidth που αγοράζουν/δεσμεύουν οι παροχοι εξαρτάται από τα ποσοτικά και ποιοτικά μεγέθη της συνδρομητικής τους βάσης.

Οσο για τις βλάβες,, ε οτσν έχεις το μαχαίρι και το καρπούζι (λέγε με COSMOTE) θα πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να μην εισαι ο καλύτερος.
Εδώ δυστυχώς οι αλλοι παροχοι άργησαν να αντιληφθούν την εξέλιξη των πραγμάτων και να επενδύσουν σε υποδομές (και κυριως να πιέσουν για το ανοιγμα σε FTTB / FTTH λύσεις ) το οποίο θα τους έδινε ανεξαρτησία και θα βελτίωνε σημαντικά το user experience & τα support KPIs..

Καθόλου μικρές διάφορες δεν είδα. Έκανα σύγκριση Α-Β, κάποια στιγμή θα τα γράψω αναλυτικά.

Re: Απάντηση: VDSL από τον ΟΤΕ

Η χωρητικότητα διασύνδεσης της COSMΟΤΕ με το εξωτερικό ειναι περιπου 1080 Gbps (OTEGlobe) και της Vodafone 740 Gbps.
Αποτελέσματα από επιμέρους τεστ και performance δείκτες ανα περιοχή /χρήστη μπορει να επηρεάζονται από δεκάδες παραμέτρους και δεν ειναι πάντα αντιπροσωπευτικά.

Προφανώς ο καθένας ζυγίζει τα υπέρ/κατά της όλης εμπειρίας που έχει από τον παροχό του και πράττει αναλόγως.
Εφόσον εισαι happy με την Cosmote απλά μενεις εκεί..

Στενός μου φίλος ( εξαιρετικά heavy user) ειναι στην Wind εδώ και χρόνια, δηλώνει απόλυτα ευχαριστημένος και λαμβάνει σε κάθε ανανέωση προσφορές σε κινητή και σταθερή που αν δεν τις έβλεπα με τα μάτια μου δεν θα πίστευα οτι υπάρχουν (στην Ελληνική αγορά). Και πιστεψέ με είμαι 25 χρόνια στο χώρο και ξέρω καλά το industry.

Εχει λάβει δεκάδες προτάσεις από VF/Cosmote για φορητότητα αλλά εκει... Case study να εισαι σε budget δικτυο και να δηλώνεις τόσο ικανοποιημένος...

Ήμουν Vodafone χρόνια και πήγα COSMOTE ακριβώς επειδή είδα μεγάλη διαφορά (ειδικά στο upload), αλλιώς δεν θα πλήρωνα σχεδόν τα δίπλα.

Ειχα ξεκινήσει τη vdsl απο hol και δεν ειχα κανενα προβλημα στα τρια χρονια που την ειχα. Λογω περιοχης ομως επρεπε να παω σε οτε και δεν μπορω να πω και τα καλυτερα.
Καταληγω ομως οτι ειναι θεμα περιοχης καθαρα το αν θα εχεις προβληματα η οχι με ολους τους παροχους.