VELODYNE CHT-Q Subwoofer (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Σε θεωρητικό επίπεδο μπορεί να είναι έτσι. Συνήθως οι ματρόσκες δεν έχουν ιδιαίτερες αλλαγές γιατί τις ανεβάζουν αυτούσιες. Η πληροφορία που χάνεται ουσιαστικά δεν χαλάει τα εφφέ. Για μουσική το ίδιο. Κάποιος που ανέβασε από SACD, DVD audio DTS 5.1 μουσική, όταν ο άλλος κατεβάσει δεν θα χαθούν και πολλά πράγματα (πρακτικά μιλώντας). Φοβάμαι όμως ότι ξεφεύγουμε από το θέμα.....
Εμένα μου αρέσει πάντως η πολυκάναλη μουσική είτε είναι αγορασμένη σε bluray είτε κατεβασμένη από το διαδίκτυο όταν τη βρίσκουμε.

Όταν το original έχει DTS HD MA 5.1 και η ματρόσκα που κατεβάζεις είναι AAC 5.1 πίστεψέ με, έχει τεράστια διαφορά!

Όταν το original έχει DTS HD MA 5.1 και η ματρόσκα που κατεβάζεις είναι AAC 5.1 πίστεψέ με, έχει τεράστια διαφορά!

Δεν μιλάμε για τετοια συμπίεση προς θεου.για να μην ξεφύγουμε παλι βλεπεις πληροφορίες απο που ειναι συμπίεσμενο με τη μορφή με ποσο bitrate τρέχει εικονα ηχος και λοιπά και καταλαβαινεις.
Χιλιοτσεκαρισμενο το site που ειμαι εχω πληρώσει να μπω κλειστο κύκλωμα και ομάδες που κανουν φοβερη δουλεια και προσεκτική και τσεκαρισμενη παντα....!!!
Μην ξεφευγουμε.
Λοιπον το night τι κανει;
Πρώτες γρήγορες εντυπώσεις βραδυ παλι....

Ναι έτσι είναι. Ξέχασα να το διευκρινίσω (για να μην παρεξηγηθώ) μιλάω κυρίως για αρχεία mkv 8GB και πάνω αν και τελευταία ανεβάζουν DTS HD MA 5.1 με 15-20GB (μόνο που δεν μπορώ να το ακούσω γιατί έχω τον WD)
Κατά μέσο όρο οι ταινίες που βλέπω είναι από 8-12 GB με ήχο το απλό DTS 5.1 και μπορώ να πω ότι πλησιάζουν αρκετά το επίπεδο bluray.
Γι αυτό είπα σε θεωρητικό επίπεδο.

Ναι έτσι είναι. Ξέχασα να το διευκρινίσω (για να μην παρεξηγηθώ) μιλάω κυρίως για αρχεία mkv 8GB και πάνω αν και τελευταία ανεβάζουν DTS HD MA 5.1 με 15-20GB (μόνο που δεν μπορώ να το ακούσω γιατί έχω τον WD)
Κατά μέσο όρο οι ταινίες που βλέπω είναι από 8-12 GB με ήχο το απλό DTS 5.1 και μπορώ να πω ότι πλησιάζουν αρκετά το επίπεδο bluray.
Γι αυτό είπα σε θεωρητικό επίπεδο.

Απο 12 και πάνω για απλό DTS σε αυτο που ειμαι γιατι γίνεται καλη δουλεια με μικρη συμπίεση και υψηλό bitrate σε εικονα για να μην χάνεις τιποτα.ειναι φοβερο...!!!επαθαν πλακα σε δυο συμφορουμητες που το εστειλα και τους έσωσα έλεγαν.τελος παντων αυτα μην επεκταθουμε και άλλο θα φάμε ξύλο απο τους διαχειριστές.συγγνωμη και παλι και ας τα αφαιρέσουν...

Απο 12 και πάνω για απλό DTS σε αυτο που ειμαι γιατι γίνεται καλη δουλεια με μικρη συμπίεση και υψηλό bitrate σε εικονα για να μην χάνεις τιποτα.ειναι φοβερο...!!!επαθαν πλακα σε δυο συμφορουμητες που το εστειλα και τους έσωσα έλεγαν.τελος παντων αυτα μην επεκταθουμε και άλλο θα φάμε ξύλο απο τους διαχειριστές.συγγνωμη και παλι και ας τα αφαιρέσουν...
Συμφωνώ. Να το κλείσουμε στα 15GB!!! (σίγουρα θα μας κράξουν...) αλλά είναι το ιδανικό για απλό DTS και 25Gb στο DTS HD MA.

Οι περισσότεροι εντυπωσιάζονται από το φούσκωμα του sub, ξεχνώντας το πιο βασικό. Ότι το sub πρέπει να περνάει απαρατήρητο και να αναλαμβάνει τη σκυτάλη όσο το δυνατόν πιο γραμμικά από τα ηχεία.

Ξέρω πολλούς που όταν άκουσαν το φούσκωμα του sub από large σε small, θεώρησαν ότι έτσι αποδίδει καλύτερα. Τελείως λάθος!

Φίλε μου συγγνώμη που θα παρέμβω και μη με παρεξηγήσεις αλλά να υπάρχει και αντίλογος, που το διάβασες αυτό; Υπάρχει κάποιος χρυσός κανόνας σε κάποιο βιβλίο που το επιβάλλει; Δεν μπορώ να καταλάβω προσωπικά τον όρο φούσκωμα αλλά μήπως εννοείς τον όγκο που δίνει ένα υπογούφερ; Από πότε αυτό είναι κακό; Εγώ έχω τα B&W 602 που είναι μπασάτα ηχεία και πάλι με υπογούφερ η διαφορά είναι αισθητή. Τώρα αν είναι φούσκωμα ή απλά δίνει τον απαραίτητο όγκο δεν το ξέρω, ξέρω όμως ότι έτσι μ αρέσει καλύτερα, δηλαδή να γίνω μαζόχας και να κάνω κάτι που το επιβάλλει αν το επιβάλλει κάποιος κανόνας και να μην ευχαριστήσω τα προσωπικά μου υποκειμενικά γούστα; Επέτρεψέ μου και πάλι σου λέω να διαφωνήσω κάθετα στο τι είναι σωστό και τι λάθος, στο σπίτι μου έχει τύχει να ακούσω ότι "έχεις υπερβολικά μπάσα" κι έχω ακούσει " ρε συ παίζει το υπογούφερ; Αντε βγάλε άκρη, γιατί ο καθένας αντιλαμβάνεται ξεχωριστά τον ήχο δεν μπορώ να τον πείσω τον καθένα ότι δεν είμαι ελέφαντας!!!!! Προσωπική άποψη πάντα και χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης, απλά να υπάρχει διάλογος έτσι;

Φίλε μου συγγνώμη που θα παρέμβω και μη με παρεξηγήσεις αλλά να υπάρχει και αντίλογος, που το διάβασες αυτό; Υπάρχει κάποιος χρυσός κανόνας σε κάποιο βιβλίο που το επιβάλλει; Δεν μπορώ να καταλάβω προσωπικά τον όρο φούσκωμα αλλά μήπως εννοείς τον όγκο που δίνει ένα υπογούφερ; Από πότε αυτό είναι κακό; Εγώ έχω τα B&W 602 που είναι μπασάτα ηχεία και πάλι με υπογούφερ η διαφορά είναι αισθητή. Τώρα αν είναι φούσκωμα ή απλά δίνει τον απαραίτητο όγκο δεν το ξέρω, ξέρω όμως ότι έτσι μ αρέσει καλύτερα, δηλαδή να γίνω μαζόχας και να κάνω κάτι που το επιβάλλει αν το επιβάλλει κάποιος κανόνας και να μην ευχαριστήσω τα προσωπικά μου υποκειμενικά γούστα; Επέτρεψέ μου και πάλι σου λέω να διαφωνήσω κάθετα στο τι είναι σωστό και τι λάθος, στο σπίτι μου έχει τύχει να ακούσω ότι "έχεις υπερβολικά μπάσα" κι έχω ακούσει " ρε συ παίζει το υπογούφερ; Αντε βγάλε άκρη, γιατί ο καθένας αντιλαμβάνεται ξεχωριστά τον ήχο δεν μπορώ να τον πείσω τον καθένα ότι δεν είμαι ελέφαντας!!!!! Προσωπική άποψη πάντα και χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης, απλά να υπάρχει διάλογος έτσι;

Λέω και εγω που ειναι ο φίλος Κώστας δεν εμφανίστηκε και αμέσως αστραψε και βρόντηξε!!!
Ειναι και τα γουστα και συμφωνω με το Κώστα και εγω.
Ειμαι υπέρ του όγκου καθαρού ομως μην υπέρ βάλουμε κιολας και θέλω να το νιώθω το υπογουφερ!!!ιδιος αν εχει καλο σωστο και ακριβο.τοσα έξοδα κάναμε,να μην το νιώθουμε και λίγο; :)

Μα αυτό λέω, όταν κλείνω το υπογούφερ και στο καπάκι το ανοίγω καταλαβαίνω μια μικρή διαφορά που όμως γεμίζει το αυτί μου και αγαλιάζει την ψυχή μου, άρα αυτή την ευχαρίστηση την συμπληρώνει το υπογούφερ κι ας έχω τα ηχεία μου small, όταν τα βάζω large χάνεται αυτή η αίσθηση, τι να κάνουμε έτσι μ αρέσει. Επίσης να σου απαντήσω φίλε Σταύρο το night mode ρίχνει την ένταση στις χαμηλές κυρίως συχνότητες ώστε να ακούς καθαρά τους διαλόγους αλλά να μην έχεις μπαμ μπουμ και σε κυνηγήσει ο γείτονας.

Υ.Γ Επίσης όταν ήταν να πάρω αυτά τα ηχεία με είχαν προειδοποιήσει ότι τα πρίμα είναι λίγο τσιριχτά, πιστέψτε με εγώ απ τον ενισχυτή έχω δώσει και +2 στα πρίμα, βγάλε άκρη αλλά ξαναείπα, γούστα είναι αυτά.

Last edited:
Μάλιστα.

Τις προτιμήσεις του κάθε ενός, μπορούμε να τις βγάλουμε απ' έξω. Μπορεί σε κάποιον να του αρέσει να βάζει το sub στο τέρμα και να γίνεται χαμός, και να απολαμβάνει μόνο τα δευτερόλεπτα εκείνα όπου το μπάσο θα κουνάει τους τοίχους της διπλανής πολυκατοικίας (γιατί της δικής του σίγουρα θα έχουν ήδη ρωγμές).

Εδώ δε μιλάμε για προσωπικές εκτιμήσεις. Αν ήταν έτσι τότε ο καθένας ας κάνει ό,τι θέλει. De gustibus non disputatum est.

Εδώ μιλάμε για το σύστημα που έχουμε και πως αυτό μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα σωστά.

Αν λοιπόν μιλάμε για τις προτιμήσεις του καθένα από εμάς, τότε περισσεύουν οι συμβουλές. Το δικό μου δωδεκάιντσο με 500Watt ενισχυτή δεν το χορταίνω όταν παίζω DVD-Audio. Αυτό απέχει από το τι είναι σωστό να παίζει.

Το τι θέλει να αισθανθεί ο πρωτοξάδερφος του μπατζανάκη της αδελφοξαδέλφης της θείας του πεθερού του περιπτερά που έτυχε να σε επισκεφτεί, απέχει από αυτό που ακούς εσύ κάθε μέρα και ζεις με το σύστημα.

Όταν έκανα πάρτυ στο σπίτι, άφηνα τον κουνιάδο του ξαδέρφου του αδερφού της πρωτοσυνηφάδας να παίζει το σύστημα όπως ήθελε προκειμένου να σηκωθούν να ρίξουν καμιά γυροβολιά τα συμπεθέρια.

Δεν είναι κακό αυτό. Απέχει όμως από το σωστό.

Ποιο ειναι το σωστο ομως; Σε ποιο βιβλιο υπαρχει σαν νομος οπως η βαρυτητα; Δειξτε το μου κι εμενα ρε παιδια να μαθω, χωρις καμμια δοση ειρωνιας υπαρχει συγκεκριμενη βιβλιογραφια; Που μπορω να τη βρω;

Η ένταση του sub είναι υποκειμενικό θέμα. Οι συχνότητες όμως πρέπει να είναι σωστά ρυθμισμένες.

Ποιο ειναι το σωστο ομως; Σε ποιο βιβλιο υπαρχει σαν νομος οπως η βαρυτητα; Δειξτε το μου κι εμενα ρε παιδια να μαθω, χωρις καμμια δοση ειρωνιας υπαρχει συγκεκριμενη βιβλιογραφια; Που μπορω να τη βρω;

Το sub παίρνει όσο το δυνατό πιο γραμμικά τη σκυτάλη από τα ηχεία, τα οποία είναι μέρος του συστήματός μας. Αυτό είναι το σωστό.

Αν έχεις αυτό κατά νου, τότε μπορείς να βρεις άκρη.

Η ένταση του sub είναι υποκειμενικό θέμα. Οι συχνότητες όμως πρέπει να είναι σωστά ρυθμισμένες.

Ποιος το λέει αυτό; Μεγάλο λάθος!

Τι να το κάνω ένα σύστημα με sub που φουσκώνει στα 80Hz όταν στα 90Hz αυτό που παίρνω είναι ψόφιο;

Σας είπα και πιο πριν. Βαλτε το Hotel California, όπου το μπάσο παίζει μελωδία γύρω από την αποκοπή. Οι περισσότεροι θα ανακαλύψετε ότι κάποιες νότες ακούγονται υπερβολικά και κάποιες έως και καθόλου!

Ποιος το λέει αυτό; Μεγάλο λάθος!

Τι να το κάνω ένα σύστημα με sub που φουσκώνει στα 80Hz όταν στα 90Hz αυτό που παίρνω είναι ψόφιο;

Σας είπα και πιο πριν. Βαλτε το Hotel California, όπου το μπάσο παίζει μελωδία γύρω από την αποκοπή. Οι περισσότεροι θα ανακαλύψετε ότι κάποιες νότες ακούγονται υπερβολικά και κάποιες έως και καθόλου!

Σε όλα υπάρχουν κάποια όρια. Δεν εννοώ να παίζεις με τον AV στο -40 και το sub να το έχεις τέρμα. Αλλά σε φυσιολογικές στάθμες λίγο χαμηλότερα, λίγο δυνατότερα τα μπάσα είναι καθαρά θέμα γούστου. Εξάλλου δεν νομίζω ότι το αυτί μας μπορεί να καταλάβει σε μια μουσική σκηνή τι διαφορά από τα 80 στα 90 Hz.

Στα προσωπικά γούστα η γνώμη μου είναι περιττή. Όπως είπα, κι εγώ δεν το χορταίνω το sub.

Προσπάθησε να ακούσεις πάντως το Hotel California όπως το περιέγραψα και πες μου.

Στα προσωπικά γούστα η γνώμη μου είναι περιττή. Όπως είπα, κι εγώ δεν το χορταίνω το sub.

Προσπάθησε να ακούσεις πάντως το Hotel California όπως το περιέγραψα και πες μου.

Δεν το έχω το τραγούδι γιατί το μισούσα ανέκαθεν, θα προσπαθήσω να το βρω και να το βάλω και θα σας πω.

Άρα καλα το λέγανε καταραμένο και σατανικο!κατι ξέρανε!!!χα

Το είχα δει σε εκπομπή με ανάλογο θέμα και τον είχανε βάλει το δίσκο σε μηχανισμό να παίζει ανάποδα το συγκεκριμένο τραγούδι κι ακουγόταν καθαρά να λέει κάτι σαν ο σατανάς είναι μαζί σας κάτι τέτοιο δεν θυμάμαι, απλά ανέκαθεν ασχέτως με τα σατανικά τέτοια χιτάκια τα μισούσα δεν μπορούσα ούτε στο ράδιο να τα ακούω, έκανα κατευθείαν ζάπινγκ.

Λοιπον τέρμα τα offtopic .
Στο θεμα μας τωρα μια πρόχειρη γρήγορη εντύπωση μετα απο μια ωρα ταινια,κανω στάση για τσιγάρο γιατι ζαλιστηκα,σχετικά αρκετα καλη.φαινεται να συμπεριφέρεται αρκετα ελεγχόμενα σε ταινίες και πολυ διαφορετικά σε σχεση με μουσικη.λιγο σφιχτό μου φάνηκε αλλα ελεγχόμενο θα ήθελα να κατεβαίνει λίγο πιο χαμηλα ακομα.αλλα το ψάχνω ακομα με θέσεις εντάσεις κτλ...