VELODYNE CHT-Q Subwoofer (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Απάντηση: Re: VELODYNE CHT-Q Subwoofer (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν τα έχεις ?

οχι οτι ειδα απο το site

System Type2-way bassreflex
Woofer (mm/in)2 x 165 / 6½
Tweeter (mm/in)25 / 1
Power (W, long/short term)130 / 180
Sensitivity (dB, 2.8V/1m)89
Frequency Range (Hz)45-20,000
Impedance (Ohm)6
Weight (kg/lb)15,2 / 33,1
Overall dimensions (mm/in, HxWxD)1000x195x301 / 39.4x7.7x11.9

Να ρωτήσω κάτι κι εγώ επειδή δεν τα πολυπάω καλά μ αυτές τις ρυθμίσεις, αν ο ενισχυτής δεν έχει bass management κι έχει default ρύθμιση αποκοπής τα 90hz και το υπογούφερ έχει ρύθμιση μέχρι τα 80hz ποιο θα είναι το αποτέλεσμα και ποια η ιδανική ρύθμιση;

Να ρωτήσω κάτι κι εγώ επειδή δεν τα πολυπάω καλά μ αυτές τις ρυθμίσεις, αν ο ενισχυτής δεν έχει bass management κι έχει default ρύθμιση αποκοπής τα 90hz και το υπογούφερ έχει ρύθμιση μέχρι τα 80hz ποιο θα είναι το αποτέλεσμα και ποια η ιδανική ρύθμιση;

αυτο που λες κωστα ειναι για το low pass filter για το martin logan σου.αν το βαλεις με LFE τοτε ισχυει το παρακατω

25–120 Hz ±3dB; Anechoic through LFE effects input

Re: Απάντηση: Re: VELODYNE CHT-Q Subwoofer (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Το υπογούφερ μου έχει ρύθμιση μέχρι τα 80. Αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να αναπαράγει μέχρι τα 80; Η μέχρι τα 80 αναπαράγει τα LFE; Η συχνότητα αποκοπής του ενισχυτή μου είναι στα 90, αυτό δε σημαίνει ότι υπάρχει μια τρύπα 10hz απ τα 90 έως τα 80 αν δηλώσω τα ηχεία ως small στον ενισχυτή; Εγώ έχω κάνει το εξής: Συχνότητα αποκοπής στο υπογούφερ στα 80 που είναι και το τέρμα του, τα μπροστά τα έχω large και στον ενισχυτή bass= both ώστε να καλύψω την τρύπα απ τα 90 έως τα 80. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι έχω δοκιμάσει να τα έχω όλα small, bass=subwoofer αλλά δεν είδα διαφορά προς το χειρότερο ή καλύτερο ούτε μπορούσε το αυτί μου να αντιληφθεί την τρύπα από 90 έως 80 αν όντως τα λέω καλά και υπάρχει αυτή.

για την τρυπα αυτη που λες και αν υπαρχει θα την δεις μονο με γενητρια συχνοτητων που θα στελνεις την αναλογη συχνοτητα και παραλληλα θα ακους.ετσι μετρουσαμε τα ηχεια στην σχολη και για ευαισθησιες κσι για τα παντα.στο αφτι πολυ δυσκολο με μουσικη ή με ταινια να το καταλαβεις.large και both που εβαλες καλα εκανες και τα εβαλες κατα την γνωμη μου τουλαχιστον για μουσικη αν και για ταινιες γιατι γεμιζουν και δουλευουν πιο σωστα οι κολωνες αφου εχεις και τελικο που ειναι αλλο ενα συν.
αυτο που παρατηρησα ειναι οτι με μεγαλα τα μπρωστα ηχεια υπαρχει περιπτωση σε μπιτατα τραγουδια να ακουσεις σαν διπλο μπασο.δηλαδη και σαμπ και κολωνες το οποιο ομως διορθωνεται αφαιρωντας το delay απο τον ενισχυτη.επισης κωστα μπορεις να βαλεις τερμα το ρυθμηστικο στο σαμπ οποτε οτι παιρνει δινει...

Re: Απάντηση: VELODYNE CHT-Q Subwoofer (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Σου είπα τέρμα το έχω, όσο για το διπλό μπάσο αυτό διορθώθηκε με τη φάση η οποία στην αρχή δεν ήξερα τι ρόλο παίζει και μου λυσε τα χέρια γιατί απ τις 3 που έχει διαθέσιμες μόνο στη μία δεν έχω αυτό το φαινόμενο. Αλήθεια εσύ τι κάνεις τέτοια ώρα και δεν είσαι παραλία;

Απάντηση: Re: Απάντηση: VELODYNE CHT-Q Subwoofer (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...

Σου είπα τέρμα το έχω, όσο για το διπλό μπάσο αυτό διορθώθηκε με τη φάση η οποία στην αρχή δεν ήξερα τι ρόλο παίζει και μου λυσε τα χέρια γιατί απ τις 3 που έχει διαθέσιμες μόνο στη μία δεν έχω αυτό το φαινόμενο. Αλήθεια εσύ τι κάνεις τέτοια ώρα και δεν είσαι παραλία;

και με αυτο γινεται με την φαση οπου με την οποια πατυχα σχεδον καλο αποτελεσμα σε μενα.αφου το εχεις τερμα εισαι μια χαρα.ανταλλασουμε ηχεια? :D
ακομα για δουλεια.σε καμια ωρα εφυγα δεν κρατιεμαι αλλο ;)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: VELODYNE CHT-Q Subwoofer (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Review

και με αυτο γινεται με την φαση οπου με την οποια πατυχα σχεδον καλο αποτελεσμα σε μενα.αφου το εχεις τερμα εισαι μια χαρα.ανταλλασουμε ηχεια? :D
ακομα για δουλεια.σε καμια ωρα εφυγα δεν κρατιεμαι αλλο ;)

Κανένα πρόβλημα, ο ενισχυτής σου δεν ξέρω αν θα τα αντέξει γιατί αν και πιο ευαίσθητα απ τα δικά σου, εν τούτοις κατεβαίνει μέχρι τα 3Ωμ αντίσταση οπότε βαρύ φορτίο. Εγώ σήμερα δεν πήγα λόγω γυναικολογικών προβλημάτων, (όχι δικών μου προς Θεού για να σε προλάβω).

Κανένα πρόβλημα, ο ενισχυτής σου δεν ξέρω αν θα τα αντέξει γιατί αν και πιο ευαίσθητα απ τα δικά σου, εν τούτοις κατεβαίνει μέχρι τα 3Ωμ αντίσταση οπότε βαρύ φορτίο. Εγώ σήμερα δεν πήγα λόγω γυναικολογικών προβλημάτων, (όχι δικών μου προς Θεού για να σε προλάβω).

Χαχα με προλαβες...
Να πανε ολα καλα ευχομαι!!!
Οχι προς το παρον δεν εχω ακούσει κατι να ζοριστει και να μου το βγάλει σαν αποτέλεσμα στον ήχο στα ηχεία όπως τριξηματα κουρεματα στα ψιλά ξερά μπασα και τετοια.και μετα απο 3 ώρες παιξηματος μόνο περισσοτερο ζεστό ενισχυτη.λογικο.

Χαχα με προλαβες...
Να πανε ολα καλα ευχομαι!!!
Οχι προς το παρον δεν εχω ακούσει κατι να ζοριστει και να μου το βγάλει σαν αποτέλεσμα στον ήχο στα ηχεία όπως τριξηματα κουρεματα στα ψιλά ξερά μπασα και τετοια.και μετα απο 3 ώρες παιξηματος μόνο περισσοτερο ζεστό ενισχυτη.λογικο.

Εννοούσα για τα δικά μου ηχεία εκτός αν τα δοκίμασες στον ενισχυτή σου από άλλον. Ευχαριστώ για την ευχή σου αλλά ο κόκκινος στρατός είναι που κατέβηκε!!!!!

Εννοούσα για τα δικά μου ηχεία εκτός αν τα δοκίμασες στον ενισχυτή σου από άλλον. Ευχαριστώ για την ευχή σου αλλά ο κόκκινος στρατός είναι που κατέβηκε!!!!!

αν και γλυκοκοιταζω το μαρτιν σου ;)
μαλιστα καταλαβα....
τωρα για το βελο ακομα παλευω να βρω ογκο.σε χωρο ταιριαξε στο καναπε διπλα στο τζακι.πηρα καλο ογκο αλλα ασχημο οπτικα,αν και βολευει να ακουμπασ την μπυρα πανω...χα.
αντε να δω αν στρωθει και ποτε μπασ και κατεβει πιο χαμηλα....

Re: Απάντηση: Re: VELODYNE CHT-Q Subwoofer (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Αυτό που σίγουρα θα δεις όταν στρωθεί είναι ο όγκος, μη φοβάσαι να του δώσεις εντάσεις για να "ανοίξει" όσο πιο γρήγορα γίνεται και να το απολαύσεις.

Αυτό που σίγουρα θα δεις όταν στρωθεί είναι ο όγκος, μη φοβάσαι να του δώσεις εντάσεις για να "ανοίξει" όσο πιο γρήγορα γίνεται και να το απολαύσεις.

Μακαρι.
Μήπως να του δώσω κανα αναβολικό για να πάρει πιο γρήγορα και μεγαλυτερο όγκο; :D

Ξερουμε ακριβώς τι κανει η καθε προρυθμιση που εχει ώστε να επιλέγουμε την κατάλληλη καθε φορα;
Δες τι γράφει στο εγχειρίδιο αν και δεν είναι να τα παίρνεις και πολύ σοβαρά. Σ αυτές τις περιπτώσεις θα σου έλεγα η δοκιμή και το αυτί σου θα σου δώσουν την απάντηση στο ερώτημά σου.