Λοιπόν μόλις τώρα τελειώσαμε με τον Νίκο (Μπαβιόλη).
Μπορεί να φανώ υπερβολικός αλλά σας λέω μετά βεβαιότητος: Οποιος έχει subwoofer(s) και δεν έχει κάποιου τέτοιου είδους ρυθμιστικό δεν ξέρει τι χάνει. Το μπάσο πλανάται ελεύθερο στον χώρο όπως και όπου θέλει. Καλύτερα να το πουλήσει το subwoofer. Παιδιά μιλάμε δεν έχει ουδεμία σχέση το πριν με το μετά. Ακόμα και κουφός ακούει την διαφορά (και την αισθάνεται βέβαια).
Ακολούθησα τις οδηγίες του Αμερικάνου κια τελικά κατάλαβα πως δουλεύει η όλη διαδικασία.
Η ρύθμιση έγινε στα 75db όντως προσπαθώντας να φέρουμε όσο το δυνατόν flat line. Οταν το πετύχαμε ανεβάσαμε την ένταση στις στάθμες που ακούμε ταινίες και μουσική και η γραμμή εξακολουθούσε να είναι flat.
Δεύτερο περίεργο: μετράγαμε με το ντεσιμπελόμετρο την στάθμη και μας έδειχνε π.χ. 113db προ ρύθμισης . Ξαναμετράγαμε πάλι μετά ρύθμισης και έδειχνε 111-112db. Αν σας βάλω να ακούσετε το πριν και το μετά θα νομίζετε ότι αύξησα τουλάχιστον 5db την ένταση. Ε λοιπόν σας πληροφορώ οτί ενώ ο ήχος από τα sub γίνεται πιό συμπαγής , γεμάτος , σφιχτός και δυνατός, παρ ' όλα αυτά η ένταση παραμένει στα ίδια επίπεδα. Αδιάψευτος μάρτυρας το ντεσιμπελόμετρο.
ΜΕ άλλα λόγια αυτό σημαίνει, ότι δεν χρειάζεται τσίτωμα στις εντάσεις και στα ηχεία και στους ενισχυτές διότι δεν λείπει ένταση αλλά ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ των συχνοτήτων.
Χωρίς να πειράζουμε από πουθενά εντάσεις παίζαμε 1-2 μεταξύ των Presets από το Velodyne. Στο 1 ήταν το ρυθμισμένο και στο 2 το αρύθμιστο (σαν να μην υπήρχε δηλαδή το μηχάνημα). Ε, και στις δυό περιπτώσεις τα db ήταν τα ίδια αλλά το μπάσο δεν είχε ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ.
Δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε αυτά που λέω, αλλά δυστυχώς με λόγια δεν μπορώ να σας το περιγράψω άλλο. Πρέπει να το ακούσετε και να το δείτε μόνοι σας για να το πιστέψετε.
Από κει που πίστευα ότι απλά πέταξα 400 ευρώ, τώρα εχει γίνει πλέον το αγαπημένο μου μηχάνημα. Δεν νοείται να βάλω sub ή να αλλάξω, χωρίς να έχω κι αυτό.