Μια χαρά κατανοητός ήσουν από την αρχή Σπύρο.
Βασικά πρώτα από όλα συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.
Eίναι σαν να λέμε τα καρπούζια είναι καλύτερα από τα λάχανα.
Iem με Earbuds.
Οτι ακριβώς ισχύει για γενικά για αυτά (iem με καλύτερο μπάσο, πιο γεμάτο impactful ήχο, απομόνωση - Εarbud με καλύτερη μουσική σκηνή, πιο απαλό αέρινο ήχο, έλλειψη απομόνωσης για να ακούς το περιβάλλον) ισχύει και στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Δεν συμφωνούμε απολύτως βέβαια στο ότι ακούγονται "κούφια" ή ότι κάνουν την φωνή σαν να ακούγεται από λαιμό πεντάχρονου. Είναι λίγο extreme να το πεις αυτό για τα monk (κατά τη γνώμη μου πάντα)
Είναι εξαιρετικά χρήσιμο πάντως να υπάρχουν πολλές απόψεις ιδιαίτερα για αυτό που είπες αν έχει κάποιος παρόμοια γούστα με εσένα.
Θέλω να πιστεύω οτι στην παρουσίαση και στις εντυπώσεις που διατυπώθηκαν ήμουν κατανοητός στο τι πρέπει και τι δεν πρέπει να περιμένει κανείς από τα monk (και σε ένα βαθμό από τα earbuds γενικά).
Το ανύπαρκτο (κατά τη γνώμη μου) sub-bass αναφέρθηκε, ο λίγος όγκος που θα ήθελα παραπάνω στις μεσαίες αναφέρθηκε, η έλλειψη impact και μεγέθους σωμάτων αναφέρθηκε, η έμφαση στα 2khz αναφέρθηκε, γενικά το τι να περιμένετε και τι όχι θέλω πιστεύω ότι αναφέρθηκε και δεν υπήρξαν παρεξηγήσεις. Αν είχε τα παραπάνω δεν θα κόστιζε 5 ευρώ.
Και αντιστοίχως τα ΚΖ αν είχαν λιγότερο τονισμένο mid-bass, πιο γραμμικές μεσαίες, πιο αξιόλογα πρίμα σε επέκταση κυρίως και ελαφρώς σε ενέργεια και καλύτερη μουσική σκηνή δεν θα κόστιζαν 8.
Προσωπικά μου αρέσουν και τα 2 σαν VFM για διαφορετικούς λόγους και διαφορετικές χρήσεις αλλά αν έπρεπε να ζήσω με ένα από τα δύο αυτά θα ήταν τα monk.
Different strokes for different folks