VFM IEM (και όχι μόνο) - Φθηνά κρυμμένα διαμαντάκια

Επβάλλεται να ανοίξεις νέο νήμα μιας και τα VE Zen δεν ανήκουν στα φθηνά διαμάντια.

Εγώ σήμερα παρέλαβα τα VE Monk plus. Το απόγευμα που θα γυρίσω σπίτι θα μπορέσω να ακούσω και να γράψω τις πρώτες εντυπώσεις.
Αλήθεια, χρειάζονται κάποιες ώρες στρώσιμο ή παίζουν το ίδιο από την αρχή;

Ανυπομονή πάντως να βρω ακουστικό που να «σπάσει» το ρεκόρ VFM επίδοσης των Sony MH1 μιας και μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει κάτι μέχρι 50ευρώ που να έχει καλύτερο ήχο συνολικά.

Θα το καταφέρει άραγε το VE Monk plus;

Φθηνά δεν τα λες αλλά Value For Money μπορεί να είναι.
Θα μας πει ο Πέτρος.
Εγώ τα έχω στην λίστα της πρώτης σελίδας πάντως οπότε άμα γραφτούν οι εντυπώσεις εδώ μπορώ να βάλω το link στην πρώτη σελίδα.
Αυτό μπορεί να γίνει και άμα ανοίξει καινούργιο νήμα βέβαια. Δεν είναι πρόβλημα.

Τα monk plus είναι κάτι πολύ διαφορετικό από τα Sony(χωρίς να έχω ακούσει τα Sony αλλά έχω βαρεθεί να διαβάζω). Διαφορετικό ηχόχρωμα, διαφορετική φύση ακουστικού κτλπ.
Πιστεύω ότι θα τα ευχαριστηθείς πολύ σε αέρα, ξεκούραστο ήχο, μεσαίες και ανώτερες συχνότητες όπου θα σου θυμίσουν λίγο τα 600αρια.
Αν τα παραπάνω είναι προτεραιότητες σου πιστεύω θα φάνε τα sony λάχανο στην επιλογή για το ποιο θα θέλεις να ακούς. Αν επιθυμείς και γεμάτο impactful μπάσο τότε όχι. (χωρίς να είναι κακά για earbuds βέβαια)

Δεν παρατήρησα ιδιαίτερες αλλαγές με το στρώσιμο (και πάντα θεωρούσα ότι το στρώσιμο ήταν περισσότερο φαινόμενο του μυαλού παρά του hardware μέχρι που άκουσα τα Χ2 πριν και μετά...)
Αυτό που θα πρέπει να κάνεις όμως είναι να παίξεις με τα μαξιλαράκια να δεις ποια ρύθμιση σου αρέσει περισσότερο ηχητικά.

Ούτε εγώ παρατήρησα κάτι ιδιαίτερο με το στρώσιμο. Γενικά μπάσο πολύ μην περιμένεις , δοκίμασε τα μαξιλαράκια τα πιο χοντρά δίνουν πιο πολύ χαμηλό. Επίσης από κινητό δεν αποδίδουν και πολύ καλά. Αλλά όλα αυτά θα τα διαπιστώσεις και μόνος σου! Κατά την ταπεινή μου γνώμη τα sony δεν πιάνουν φράγκο μπροστά τους.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ανυπομονή πάντως να βρω ακουστικό που να «σπάσει» το ρεκόρ VFM επίδοσης των Sony MH1 μιας και μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει κάτι μέχρι 50ευρώ που να έχει καλύτερο ήχο συνολικά.

Θα το καταφέρει άραγε το VE Monk plus;

Τα soundmagic e10 είναι πολύ καλύτερα.

Παρέλαβα και γω δύο ζευγάρια από τα Μονκ, το ένα απλό, το άλλο με τα εξτραδάκια, σύνολο 19,5 δολάρια, καθώς τα μεταφορικά για το δεύτερο ζευγάρι μειώνονται στο μισό .... έχω ακούσει λίγο, κυρίως το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ για αξιολόγηση και ελπίζω ότι θα στρώσουν ...

Οκ παίδες, υπάρχει 'ανοιχτοσύνη' στο άκουσμα και πλατειά εικόνα, αλλά μέχρι εκεί ... δεν έχουν καθόλου χαμηλά (άλλωστε γι' αυτό υπάρχει η προσλαμβάνουσα αίσθηση έντονης ''καθαρότητας''), ενώ μεσο-υψηλά και υψηλά, πολλά κρίσιμα σημεία (όπως το χτύπημα στα στεφάνια των κρουστών, τα κουδουνάκια, κλπ.) ακούγονται ψεύτικα ... το μεγαλύτερο ατού είναι η άνεση φορέματος, όπου σχεδόν τα ξεχνάς ότι είναι στα αυτιά ...

δεν ξέρω αν θα στρώσουν, μα τα μονκ δεν φθάνουν, πχ, να κοιτάξουν καν τα σόνυ (που αναφέρθηκαν) στα μάτια ... εννοείται ότι οι απόψεις μου είναι υποκειμενικές και κάθε ένας από μας ακούει και αρέσκεται να ακούει διαφορετικά .... επίσης η κρίση δεν γίνεται με βάση την τιμή τους (που είναι βέβαια αστεία) αλλά με βάση -υποτίθεται- τι περιμένει κάποιος από ένα καλό ακουστικάκι , σύμφωνα και με τα υπερθετικά σχόλια που έχουν γραφεί στο διαδίκτυο ...

Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε.:ernaehrung004:

Πάντως τα πράγματα που αναφέρεις ότι δεν σου άρεσαν είναι σε μεγάλο βαθμό αυτά που περίμενα. Δεν κάνουν τα earbud στα θέλω σου και στις ανάγκες και είναι απολύτως σεβαστό.
Δεν περίμενα όμως να σου φανούν ψεύτικες οι μεσαίες και τα πρίμα. Eιδικά οι μεσαίες. Εξαρτάται και σε τι είναι συνηθισμένος, τι του αρέσει, τι θεωρεί σωστό ο καθένας βέβαια. Είναι 100% λογικό να υπάρχουν διαφωνίες.
Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις 2 μαξιλαράκια το ένα πάνω στο άλλο εάν δεν το έχεις δοκιμάσει. Αυτό θα βοηθήσει λίγο να τα φέρεις πιο κοντά στα γούστα σου.
Αλλά δεν πρόκειται να αλλάξει το αν σου αρέσουν ή όχι. Ούτε το "στρώσιμο".

Τα sony δεν τα έχω ακούσει. Σε σχέση με τα ΚΖ ποια θεωρείς καλύτερα?
Τα ΚΖ μου αρέσουν για την τιμή τους αν και εντελώς διαφορετικά από τα Monk σε κάθε επίπεδο. Πιο μπασάτα, πιο θερμά, πιο σκοτεινά, πιο κλειστά.
Προσωπικά προτιμώ τα Monk αλλά είναι καθαρά προσωπική προτίμηση.

Last edited:
Θα συμφωνήσω με τον Μάνο , εντάξει δεν περιμένω από ένα ear bud των 5 να έχει αποσβέσεις στις υψηλές
όπως κάτι καλύτερο αλλά ψεύτικες δεν τις λέω με τίποτα , ''αδύναμες'' ίσως και σίγουρα καλύτερες από τα sony που
ακούγονται σαν μεταλλικά κουτάκια.
Οι μεσαίες είναι καθαρές , μεστές και γλυκόηχες θα έλεγα το καλύτερο σημείο τους.
Καλά για την σκηνή κλπ δεν το συζητάω αν μετά τα monk βάλεις in ear νομίζεις ότι ακούς από χιλιόμετρα βάθος.
Για το μπάσο συμφωνώ τα είπαμε , θέλει λίγο eq δεν είναι για ακροάσεις από πηγές χωρίς ρυθμιστικά.
Στο Fiio X3ii έχω eq στο classical και το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό.
Επίσης έχω τα ear hooks και τα χοντρά μαξιλαράκια.
Από ότι έχω ακούσει μέχρι 100 σε ψείρα μόνο τα Yamaha EPH100 βάζω επάνω.
Βέβαια όπως είπατε αυτές είναι υποκειμενικές απόψεις.

Υ.Γ Τώρα ακούω 5 Beethoven 3 μέρος εκεί με τα κοντραμπάσα με τα zen 2 , άλλη κλάση χεχ χεχ,,,,

Εγώ πιστεύω οτι έχει κάποιο δίκιο ο Σπύρος. Κάτι δεν πάει καλά με τις χροιές, δεν έκατσα να αναλύσω τί ακριβώς.
Έχω βασικά πρόβλημα με την εφαρμογή τέτοιων ακουστικών στα αυτιά μου. Δε μου εφαρμόζουν καλά, έπρεπε ελαφρώς να τα πιέζω με τα δάχτυλα για να ακούω σωστά. Με όποιον τρόπο κι αν άκουσα, κάτι έλλειπε πάντα.
Τα KZ ate παίζουν σαφώς καλύτερα, στρώνουν ψηλά και μου αρέσουν αρκετά μπορώ να πω.

Στάλθηκε από το SM-G903F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παρομοίως και για αυτό πήρα τα ear hooks!
Γενικά τα ear buds απλά κάθονται πάνω στο αυτί , δεν εφαρμόζουν όπως τα iem και δεν πρέπει
να τα πιέζουμε είναι κουρδισμένα για να παίζουν έτσι χωρίς πίεση.
Μπορούμε να πετύχουμε ελαφρώς καλύτερη εφαρμογή και αρκετή διαφοροποιήση στον ήχο με τα μαξιλαράκια.
Τα zen 2 με απλή τοποθέτηση στο αυτί ακούγονται full range με όλο το μπάσο χωρίς κανένα τρικ.
(για αυτό είναι και πολύ πολύ ακριβότερα!)

Παρομοίως και για αυτό πήρα τα ear hooks!
Γενικά τα ear buds απλά κάθονται πάνω στο αυτί , δεν εφαρμόζουν όπως τα iem και δεν πρέπει
να τα πιέζουμε είναι κουρδισμένα για να παίζουν έτσι χωρίς πίεση.
Μπορούμε να πετύχουμε ελαφρώς καλύτερη εφαρμογή και αρκετή διαφοροποιήση στον ήχο με τα μαξιλαράκια.
Τα zen 2 με απλή τοποθέτηση στο αυτί ακούγονται full range με όλο το μπάσο χωρίς κανένα τρικ.
(για αυτό είναι και πολύ πολύ ακριβότερα!)

Συχνοτική απόκριση με διάφορα μαξιλαράκια
440aada4_monkplusallcovers.png

Παιδιά, εάν κάποιος αρέσκεται σε σωματώδη / πλούσιο ήχο, τότε αυτό το άδειασμα χαμηλά και μεσοχαμηλά των μονκ, που δεν βοηθάει να γεμίσουν οι μεσαίες, τα κάνει να ακούγονται κούφια ... έκανα αρκετές συγκριτικές ακροάσεις χθες vs των Sony - KZ ate - Xiaomi Hybrid ...

Εκτός από τα κομμάτια κλασσικής που χρησιμοποιώ ένα καλό τεστ είναι το ''slippery people'' των Talking heads, όπου η εισαγωγή με την γραμμή του μπάσου και τα δυνατά κρουστά αποκαλύπτουν άμεσα τις όποιες διαφορές, ενώ μου αρέσει σε θέματα μεσαίων και φωνών να ακούω την φωνή του Kurt Wagner των Lambchop (είτε από το εκπληκτικό Nixon είτε από το Is a woman ) καθώς είναι ασυνήθιστα πλούσια και χαρακτηριστική σε χροιά ...

Στο πρώτο κομμάτι που ανέφερα, τα μονκ απλά δεν είναι εκεί ... δεν τίθεται θέμα συγκρίσεως ... απλά δεν ...

Στην φωνή του Κουρτ τώρα ενώ διατηρούν άψογα την χροιά (που είναι νομίζω τελικά το δυνατό σημείο των μονκ, ήτοι οι χροιές στα μεσαία) δεν έχουν το απαραίτητο υπόστρωμα μεσοχαμηλών ώστε η φωνή να γεμίσει, να ακουσθεί σωματώδης και βαθειά ... είναι σαν να ακούς το ίδιο λαρύγγι αλλά σε λαιμό πεντάχρονου ...

τέλος πάντων, τα χρήματα σου δεν τα κλαις, και βολεύουν και πολύ σε άνεση, αλλά αν κάποιος έχει τα γούστα μου (όπως φαίνονται και από τα ηχεία που με συντρόφευσαν μια δεκαετία, τα Chario Ursa Major, που λάτρευα σε σχέση πχ. με B&W / Audio Physic / amphion κλπ. κλπ. που δεν μπορώ να ανεχθώ ούτε δίλεπτο) καλό είναι να το σκεφθεί διπλά ... πιστεύω να έγινα κατανοητός με την παραπάνω σύγκριση ...

Μια χαρά κατανοητός ήσουν από την αρχή Σπύρο.

Βασικά πρώτα από όλα συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.
Eίναι σαν να λέμε τα καρπούζια είναι καλύτερα από τα λάχανα.

Iem με Earbuds.
Οτι ακριβώς ισχύει για γενικά για αυτά (iem με καλύτερο μπάσο, πιο γεμάτο impactful ήχο, απομόνωση - Εarbud με καλύτερη μουσική σκηνή, πιο απαλό αέρινο ήχο, έλλειψη απομόνωσης για να ακούς το περιβάλλον) ισχύει και στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Δεν συμφωνούμε απολύτως βέβαια στο ότι ακούγονται "κούφια" ή ότι κάνουν την φωνή σαν να ακούγεται από λαιμό πεντάχρονου. Είναι λίγο extreme να το πεις αυτό για τα monk (κατά τη γνώμη μου πάντα)
Είναι εξαιρετικά χρήσιμο πάντως να υπάρχουν πολλές απόψεις ιδιαίτερα για αυτό που είπες αν έχει κάποιος παρόμοια γούστα με εσένα.

Θέλω να πιστεύω οτι στην παρουσίαση και στις εντυπώσεις που διατυπώθηκαν ήμουν κατανοητός στο τι πρέπει και τι δεν πρέπει να περιμένει κανείς από τα monk (και σε ένα βαθμό από τα earbuds γενικά).
Το ανύπαρκτο (κατά τη γνώμη μου) sub-bass αναφέρθηκε, ο λίγος όγκος που θα ήθελα παραπάνω στις μεσαίες αναφέρθηκε, η έλλειψη impact και μεγέθους σωμάτων αναφέρθηκε, η έμφαση στα 2khz αναφέρθηκε, γενικά το τι να περιμένετε και τι όχι θέλω πιστεύω ότι αναφέρθηκε και δεν υπήρξαν παρεξηγήσεις. Αν είχε τα παραπάνω δεν θα κόστιζε 5 ευρώ.

Και αντιστοίχως τα ΚΖ αν είχαν λιγότερο τονισμένο mid-bass, πιο γραμμικές μεσαίες, πιο αξιόλογα πρίμα σε επέκταση κυρίως και ελαφρώς σε ενέργεια και καλύτερη μουσική σκηνή δεν θα κόστιζαν 8.

Προσωπικά μου αρέσουν και τα 2 σαν VFM για διαφορετικούς λόγους και διαφορετικές χρήσεις αλλά αν έπρεπε να ζήσω με ένα από τα δύο αυτά θα ήταν τα monk.
Different strokes for different folks :)

Μάνο ή περιγραφή σου ήταν μία χαρά... και τα ακουστικά μία χαρά είναι... Επειδή είμαστε λίγο πειραγμένοι σε αυτά τα θέματα, το ψειρίζουμε κάπως παραπάνω... Πιστεύω οτι μετά την κατάθεση όλων των απόψεων, οι τυχόν ενδιαφερόμενοι μπορούν πλέον, ανάλογα τις προτιμήσεις τους να επιλέξουν πιο εύκολα... καλά να περάσετε αύριο... Λυπάμαι πολύ που δεν θα τα καταφέρω...

Στάλθηκε από το Le 1 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλά κάνετε εννοείται! Συμφωνώ απόλυτα όσο περισσότερες απόψεις τόσο καλύτερα για να μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να ζυγίζουν τις επιλογές τους ανάλογα τις προτιμήσεις τους!
Και γιατί όχι και να ξαναβλέπουμε και τις απόψεις μας/παρουσιάσεις κτλπ και από μια τρίτη ματιά. Μόνο καλό είναι να γίνεται συζήτηση αυτό είναι και το χόμπι μας άλλωστε.
Αλλιώς θα παίρναμε όλοι από ένα ακουστικό και θα καθόμασταν κλεισμένοι στο καβούκι μας ακούγοντας το εις τον αιώνα το άπαντα και αυτό ήταν.

Κρίμα που δεν θα έρθεις θα έχει πολλά ενδιαφέροντα καινούργια πράγματα.
Οχι τίποτα άλλο εχω μοντάρει και τα Tfz και ψάχνω κανα άνθρωπο να μου πει εντυπώσεις και συμβουλές προς βελτίωση:drummer:

Νομίζω ότι ο Μάνος το κάλυψε το θέμα 100% , όμως θα συμφωνήσω και με τον Σπύρο εν μέρει
ναι τα αυτιά μας είναι καλομαθημένα και είναι δύσκολο να ακούσουμε κάτι κατώτερο-διαφορετικό
από αυτό που έχουμε συνηθίσει αλλά δεν πρέπει να κρίνουμε τόσο αυστηρά.
Ας πούμε εμένα μου αρέσουν τα 650 , είναι λοιπόν σχεδόν αδύνατο να βρώ κάτι vfm που να μου
αρέσει γιατί απλά δεν υπάρχει.
Όμως δεν μπορώ να κρίνω τα monk ή κάτι παρόμοιο σε σχέση με τα 650 είναι αδικία , όταν ακούω κάτι
τέτοιο προσπαθώ να ξεχάσω ότι έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου για να είμαι δίκαιος.
Έτσι λοιπόν τα monk είναι καλά αλλά σε σχέση με τα 650 ή με τον ήχο των ηχείων μου είναι σκουπίδια!

Μαζί με τα zen 2 μου έστειλαν δωρεάν και δύο ζευγάρια monk+ καθώς και ένα monk original. Μου αρέσει περισσότερο από το + , είναι πιο ισορροπημένο , λίγο πιο laid back , στις ψηλές και το κυριότερο έχει περισσότερο και καλύτερο μπάσο. Το όλο σύνολο είναι πιο ευχάριστο και γεμάτο. Το + είναι πολύ πιο treble friendly , αυτό που ακούω τώρα μου αρέσει πιο πολύ σε σημείο να αναρωτιέμαι αν τα + είναι όντως αναβάθμιση!

Όσον αφορά τα Monk+ είμαι σχεδόν σίγουρος ότι η όποια αρνητική εικόνα έχω οφείλεται σε κακή εφαρμογή στα αυτιά μου.
Απλά δε μπορεί να εφαρμόσει σωστά το ακουστικό αυτό λόγω κατασκευής του αυτιού μου.

Έδωσα στον πατέρα μου και τον αδερφό μου (δεν είναι audiophiles αλλά ξέρουν να ακούνε) να ακούσουν monk+ και KZ Ate και να συγκρίνουν. Με ευκολία προτίμησαν και οι δυο τα monk plus και παρήγγειλαν άμεσα 3 monk με μικρόφωνο! Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, ο όγκος που είχε ο ήχος με τα monk+ ήταν κατά πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με τα KZ Ate με αποτέλεσμα τα τελευταία να τους ακούγονται closed-in που λέμε στη διάλεκτό μας. Μακάρι να άκουγα κι εγώ το ίδιο....

Υπάρχουν τα άπειρα ear hooks στο ebay. Ποιά από αυτά ταιριάζουν με τα monk+; Για δώσε κανένα link...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

( αλήθεια Πέτρο, πότε κοιμάσαι; Βλέπω ότι κάνεις post όλο το 24ωρο! :D )