Viewsonic PRO7827HD

Re: Απάντηση: Re: Viewsonic PRO7827HD

[QUOTE = ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΣΤΡΟΟΥΝΗΣ; 1058023957] Σε YCrCb σε 4: 2: 2 [/ QUOTE]
Οκ ευχαριστω.
Επισης οταν ειναι στο μενου του blu rey η αναλυση ειναι στα 1080i οταν βαζω δισκακι παει 1080p/24, ενω στην τηλεόραση κλειδωνει και στο μενου στα 1080p ειναι λογικο αυτο? ευχαριστω

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Viewsonic PRO7827HD

[QUOTE = ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΣΤΡΟΟΥΝΗΣ; 1058023957] Σε YCrCb σε 4: 2: 2 [/ QUOTE]
Οκ ευχαριστω.
Επισης οταν ειναι στο μενου του blu rey η αναλυση ειναι στα 1080i οταν βαζω δισκακι παει 1080p/24, ενω στην τηλεόραση κλειδωνει και στο μενου στα 1080p ειναι λογικο αυτο? ευχαριστω

Όχι δεν είναι λογικό αυτό. Στο BR τι ανάλυση έχετε δώσει στην έξοδο;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Viewsonic PRO7827HD

Όχι δεν είναι λογικό αυτό. Στο BR τι ανάλυση έχετε δώσει στην έξοδο;[/QUOTE
Οταν του δεινω 1080p η το βαζω στο αυτοματο μου το γυρναει μονο του στα 1080i και στο παραθυρο ο προβολεας γραφει 1080i/50 οταν βαζω το δισκακι αλλαζει το παραθυρο και γραφει 1080/24p.

Καλημερα τελικα βαζοντας το στο YCrCb σε 4: 2: 2 κλειδωσε απο blu rey στο αυτοματο στα 1080p ok αυτο που ειδα και δεν ξερω αν μετα μπερδευεις ρυθμισεις η δινεις πολυ φως στα μαυρα ειναι η ρυθμιση του HDMI Auto/Enhanced/Normal στο auto και normal τα μαυρα σκουρενουν στο enhanced καθαριζουν αλλα ανοιγουν και τα υπολοιπα χρωματα και ειδικα στο MOULIN ROUGE που εχει αρκετα σκοτεινα βοηθουσε αλλα σε αλλη ταινια μαρεσε στο auto .... καμια γνωμη ?

Καλημερα τελικα βαζοντας το στο YCrCb σε 4: 2: 2 κλειδωσε απο blu rey στο αυτοματο στα 1080p ok αυτο που ειδα και δεν ξερω αν μετα μπερδευεις ρυθμισεις η δινεις πολυ φως στα μαυρα ειναι η ρυθμιση του HDMI Auto/Enhanced/Normal στο auto και normal τα μαυρα σκουρενουν στο enhanced καθαριζουν αλλα ανοιγουν και τα υπολοιπα χρωματα και ειδικα στο MOULIN ROUGE που εχει αρκετα σκοτεινα βοηθουσε αλλα σε αλλη ταινια μαρεσε στο auto .... καμια γνωμη ?

Καποια βοηθεια.... :worshippy:

Καλησπερα επειδή μαρεσει να πειραματιζομαι εχω να πω οτι εκανα απο την αρχη ρυθμισεις με το mode enhanced στο HDMI και ειδα οτι οσα blu rey εχω μαζι με ενα με ρυθμισεις και ταινια απο nova οτι βραδινα οτι σκουρα μου το καθάρισε ειδα λεπτομεριες ακομα και σε αγωνα μπασκετ εμφανίστηκαν οι σκοτεινες εξεδρες .
Δεν ξερω τι ειναι σωστο και τι λαθος παντος οταν ενα σκοτεινο περιγυρο σε μια σκηνη ενεργοποιοντας το mode ειδα φυτα ενω πριν απλα κατι μαυρο κατι γινεται. Αν το δοκιμασει καποιος και ειδικα με τον ιδιο προβολεα ας μας πει τα συμπερασματα του

Αυτό που έγραψες ρυθμίζει τα levels (0-255, 16-235). Τα έβλεπες σκοτεινά διότι χρειάζεται να ρυθμίσεις σωστά το brightness. Για να φτιάξεις brightness και contrast, χρησιμοποίησε να τα πατερνάκια του avs:

http://www.avsforum.com/forum/139-display-calibration/948496-avs-hd-709-blu-ray-mp4-calibration.html

Ρίξε και μια ματιά εδώ:

http://www.projectorjunkies.com/βασικές-ρυθμίσεις-και-ρυθμιστικά/

Πολυ θεωρεία απαπαπα καλα ελεγε ο φιλος πιο πανω καλες θεασεις χαχαχα....αυτο εκανα με καποια δικα μου paterns ξαναθυθμισα φωτεινότητα
και κοντραστ γιατι βαζοντας το mode ανεβηκε η φωτεινοτητα και την κατεβασα .
Ενα τεστ που εκανα αφου ειχα ρυθμίσει φωτεινοτητα και κοντραστ στο Mode standard του hdmi οσο και να ανεβαζα ποσοστα δεν μπορουσα να φερω το αποτελεσμα του enhanced στα σκοτεινα οποτε θα το αφησω εκει προς παρον θα κανω και αλλες δοκιμες και θα δω .
Ευχαριστω για τις απαντησεις.

Καλησπερα σημερα τελιωσα και με τον τοιχο τελος και με τισ ρυθμισεις τωρα ξεκοιυραση και ταινιες καλες γιορτες σε ολους.....:108:
attachment.php

attachment.php

Καλημερα , σχετικα με το brilliant color παρατηρησα οτι οσο το ανεβαζεις μπλεδιζει και διαβασα σε reviews οτι κανουν ρυθμισεις με το brilliant στο off. Πρεπει να ρυθμιστει καπου να μεινει στο off η ειναι υποκειμενικό και οπου θελεις?

Υποκειμενικό στην εικόνα δεν υπάρχει ΑΝ θες να είσαι στα στάνταρ, αν σ αρέσει η ψυχρή εικόνα αυτό είναι άλλο θέμα αλλά πρέπει να αποφασίσεις. Αφού ψάχνεσαι στο διαδίκτυο βρες ποιες είναι οι ρυθμίσεις από επαγγελματικά καλιμπραρισμένο μηχνάνημα ή ποιο preset είναι πιο κοντά στα στάνταρ και άστο εκεί, οι πηγές κι οι χώροι δεν διαφέρουν πολύ μεταξύ τους οπότε θα είσαι σε μεγάλο ποσοστό οκ.

Απάντηση: Re: Viewsonic PRO7827HD

Καλησπερα γνωριζει καποιος την ρυθμιση της λαμπας στο lamp spa mode. Αποτι διαβασα οταν απενεργοποιεις το Quick Power off συνεχιζει να ψυχει την λαμπα στο normal επιπεδο δεν το εχω χρονομετρησει ποση ωρα κραταει ο ανεμιστήρας.
Στο mode spa τον κραταει παραπανω οπως λεει 3 λεπτα με μια διαφορα οτι αναβοσβηνει αμυδρα ο φακος μεχρι να τελειωσει η ψυξη.
Γνωριζει καποιος που πρεπει να το ρυθμισουμε?

Ευχαριστω νασε καλα .... για την λαμπα που ρωτησα πιο πανω κανεις? Φοβαμαι μηπως δεν πρεπει να το εχω στο lamp spa mode.

Ειναι τελικα απαραίτητο το UPS για τυχόν διακοπες ρευματος? Αν ναι καποιο που να κανει την δουλεια του καλα και μονο για τον projector ξερουμε ?