Vintage : Εγγλεζικα η οχι ?

Status
Not open for further replies.
Αν υπάρχει λόγος γιά αυτό (εκτός από το γενικό τους service), δεν θα διαφωνούσα, αρκεί αυτός που θα
το σκαλίσει να ξέρει τι, πως και γιατί να σκαλίσει ότι σκαλίσει.

Πλοίαρχε . . . . . . . . . ανάβεις φωτιές . . . . . :eviltongue:

@ Macmod

και οχι μονο ... μην ξεχνας οτι πλεον υπαρχουν ακροατες που ερχονται με στοχευμενες απαιτησεις για το τι θελουν να κανουν σε Αγγλικα και οχι μονο μηχανηματα . Εκει πλεον το ερωτημα ειναι οτι φυσικα και θα αλλοιωθει ο αρχικος χαρακτηρας του μηχανηματος αλλα και ποιοι ειμαστε εμεις που θα κρινουμε το τι θελει ο Χ ακροατης .

Μπορω να βαλω δεκαδες παραδειγματα

Πελατης με μικρο εγγλεζικο μηχανημα μου ζητησε να εξετασω πιο ειναι το ανωτατο οριο πολωσης απο πλευρας ασφαλειας και θερμοκρασιας και να πολωσω το μηχνημα του εκει σχεδον 10 φορες πανω απο οτι το ειχε ο κατασκευαστης για να πανε οσο γινεται πιο πολλα απο τα πρωτα βαττ σε ταξη Α . Εγινε και μετρηθηκε οπου η επιπλεον πολωση δεν συνεβαλε σε καποιας μορφης παραμορφωση .

Λιγες μερες μετα μου το επστρεψε λεγωντας οτι το μηχανημα ειχε χασει σε σωμα ειχε κερδισει σε μεσαια ενω δεν φανηκε να εχει καποια θεαματικη αλαγη στα πριμα αλλα γενικα εχασε το νευρο και τον αερα του.
Μου ζητηθηκε να κατεβασω την πολωση τοσο ωστε να πεσει απο τα ορια του κατασκευαστη αλλα να μην φτασουμε στο σημειο που η πραμορφωση κροσσοβερ θα ειναι αισθητη η μετρησιμη .

Εγινε ... και εμεινε ετσι, το μηχανημα αρεσει στον πελατη μαλλον degraded απο πλευρας πολωσης .

Τι μπορει να πει κανεις ?

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Απλά, προσωπικές και υποκειμενικές προτιμήσεις . . . και φυσικά ο συνδυασμός του όλου σετάπ του συστήματος του
καθένα από μας (μαζί με τον χώρο ακρόασης), το ίδιο το μηχάνημα του παραδείγματος σου, σε ένα άλλο σεταπ θα
είχε άλλα απότελέσματα ή ακόμα και με το ίδιο σετάπ αλλά με άλλον ακροατή.

Ημαρτον που λένε...
Η ιστορία αυτή θυμίζει τις κυρίες,που πάνε στον πλαστικό να τις κάνει θεές απο μπάζα.:flipout:
Εντάξει η πελάτισσα μπορεί να ζητάει ότι της κατέβει,αλλά είναι και θέμα του πλαστικού το τι θα γίνει...

Αυτά τα ήξερε απο ίδια τεχνική κατάρτιση ο ίδιος ο πελάτης,ήταν ηλεκτρονικός ο ίδιος και τα ζήτησε; Πως του ήρθε;Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο.

Last edited:
Ημαρτον που λένε...
Η ιστορία αυτή θυμίζει τις κυρίες,που πάνε στον πλαστικό να τις κάνει θεές απο μπάζα.:flipout:
Εντάξει η πελάτισσα μπορεί να ζητάει ότι της κατέβει,αλλά είναι και θέμα του πλαστικού το τι θα γίνει...

Αυτά τα ήξερε απο ίδια τεχνική κατάρτιση ο ίδιος ο πελάτης,ήταν ηλεκτρονικός ο ίδιος και τα ζήτησε; Πως του ήρθε;Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο.
Οί Θεές είναι θέμα χρόνου να γίνουν μπάζα,τα μπάζα θα παραμείνουν μπάζα....διαλέχτε και πάρτε λοπόν!

Ημαρτον που λένε...

Μα τώρα τα ρωτάνε αυτά Διονύση? :flipout:
Απλά ούτε και ο ίδιος δεν ήξερε τι ήθελε, εκτός αν είχε διάθεση γιά πειραματισμό.

Πάντως πρέπει να δηλώσω ξεκάθαρα, ότι είμαι εντελώς αντίθετος σε τέτοιας κλίμακας
τροποποιήσεις, (δεν λέω βελτιώσεις γιατί οι τροποποιήσεις δεν οδηγούν πάντα σε αυτό
το αποτέλεσμα), αν το μηχάνημα δεν περάσει σχολαστική δοκιμή και γιά αρκετό καιρό
πριν παραδωθεί στον οποιονδήποτε . . . και το λέω γιάτι αν συμβεί κάτι ο πρώτος που
θα φέρει την ευθύνη είναι ο τεχνικός που έκανε τις επεμβάσεις, μου έχει συμβεί πριν
πάρα πολλά χρόνια και από τότε είπα τέλος, αν οι απαιτήσεις του πελάτη με βρίσκουν
αντίθετο, δεν αναλαμβάνω! Απλά και ξεκάθαρα.

Re: Απάντηση: Vintage : Εγγλεζικα η οχι ?

αν οι απαιτήσεις του πελάτη με βρίσκουν
αντίθετο, δεν αναλαμβάνω! Απλά και ξεκάθαρα.
Ασε που σε ολες σχεδον τις περιπτωσεις οσον αφορα το κυκλωμα , ο κατασκευαστης μαλλον ηξερε τι εκανε απο την αρχη δεδομενου του κοστους του μηχανηματος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Vintage : Εγγλεζικα η οχι ?

Να προσθεσω και εγω κατι για τα ποιο πανω...Ο τεχνικος επισκευαστης δεν πρεπει να αγνοει ποτε τον κασκευαστη, ειναι ανοησια .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Vintage : Εγγλεζικα η οχι ?

Να προσθεσω και εγω κατι για τα ποιο πανω...Ο τεχνικος επισκευαστης δεν πρεπει να αγνοει ποτε τον κασκευαστη, ειναι ανοησια .

Είναι στο DNA του Έλληνα ν'αγνοεί!

Για καθαρα στατιστικους λογους ο πελατης ειναι δικηγορος ηλικας 50+ και εχει ενα στολο απο πολυ σοβαρα μηχανηματα στον χωρο που ακουει . δεν εχω λογους να το σχολιασω σε πολλα απο αυτα συμφωνω και εγω απλα παραθεσα την περιπτση σαν αναφορα . Επισης δεν θα κρυψω οτι συνανταω δεκαδες αλλες παρομοιες απαιτησεις πολυ συχνα για αλλαγες οι οποιες ειναι μακραν εξω απο αυτο αρχικα σχεδιαστηκε .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Μια παραμετρος στην συζητηση αυτη που δεν πρεπει να αγνοηθει ειναι η παρακατω :

Πολλες φορες εχω ανεβασει στην κατηγορια DIY κυκλωματα τα οποια ειναι δικα μου η αλλων σχεδιαστων προς συζητηση ... Η συζητηση εχει να κανει με το debugging που σημαινει οτι ενα εμπειρο ματι μπορει να δει κατι το οποιο εγω η αλλος εχει κανει λαθος και να προτεινει μια βελτιωση . Η με την γενικοτερη αξιολογηση οπου αναμεσα σε αυτους που μπορουν να διαβασουν το σχηματικο η εικονα ειναι σχετικα ευκολη και μεσες ακριες ξερουν τι διαφορα μπορει να δωσει το Α με το Β κυκλωμα τουλαχιστον σε μια πρωτη εικονα και μια πρωτη εκτιμηση .

Να θυμησω οτι στο ξενο αντιστοιχο φορουμ οι συζητησεις πανω σε τετοια θεματα ειναι καθημερινες , ατερμονες , και με πραγματικη ουσια οπου ανθρωποι με βαθυτερες γνωσεις προσθετουν την αποψη τους ακομα και αν διαφωνουν τελειως με την προσεγγιση .

Πισω στο δικο μας φορουμ εαν καποιος αναζητησει αυτα τα νηματα θα παρατηρησει οτι ολα τους ειναι "ορφανα" μια που ανεβασα το κυκλωμα , μια που σχολιασα κατι απο κατω αλλα ουσιαστικη απαντηση η συζητηση δεν εγινε σε κανενα απο τα θεματα .

Εξ ορισμου καποιος θα πρεπει να υποθεσει μονο δυο πραγματα
Α) παρολο οτι δειχνει να εχουν δει το θεμα τουλαχιστον 200 ανθρωποι κατα περιπτωση αλλα δεν τους ενδιεφερε να συζητησουν πανω σε αυτο
Β) Απο τους ανθρωπους που το ειδαν δεν υπηρξε καποιος ο οποιος ειχε τις απαραιτητες γνωσεις για να τοποθετησει την αποψη του πανω σε αυτο το θεμα .

Αρα με λιγα λογια θα πρεπει να θεωρησω οτι ανθρωποι που εχουν υποβαλει τις αποψεις τους στο Εγγλεζικα η ΟΧΙ θα πρεπει η αποψη αυτη να εχει βαρος τυπου 50% διοτι το αλλο 50% θα επρεπε να ειναι καθαρα και αμιγως τεχνικο θεμα , και επισης σαν αποψη θα επρεπε να χαρακτηριστει ως καθαρα προσωπικη αποψη βασισμενη μονο σε προσωπικες ακροασεις .

Δεν ειναι στς προθεσεις μου να μειωσω το κυρος της Α η Β αποψης αλλα να τονισω οτι αυτες ουσιαστικα ειναι μονο το ενα μερος απο το πληρες θεμα .Για να εχει καποιος ουσιαστικη αποψη δεν μπορει να ειναι βασισμενος μονο σε προσωπικες αποψεις βασισμενες σε προσωπικες ακροασεις ...χρειαζεται και το τεχνικο κομματι .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Κάποτε, μέσα στα πλαίσια της πρώην συντακτικής ομάδας είχα κάνει την πρόταση να ανοιχτεί μιά κατηγορία in depth η οποία θα
αφορούσε αυτό που εννοεί ο τίτλος, δλδ πιάνουμε μιά συσκευή και της κάνουμε εξονυχιστική ανάλυση από θεωρητικής / κατασκευαστικής
απόψεως, μετρήσεις και εντυπώσεις ακροάσεων και πιθανόν σημεία βελτίωσης! Δεν έγινε, οστόσο αν ψάξεις στο νήμα που είχα
ανοίξει γιά τα 72 χρόνια της Quad, υπάρχει κάπου ένα δείγμα της μορφής που θα μπορούσε να έχει το θέμα.

Πάνω στο θέμα μας τώρα, αν πρόκειται να γίνει σύγκριση και τεχνική ανάλυση, καλό θα είναι να γίνεται μεταξύ συσκευών ίδιας ή
περίπου ίδιας εποχής κατασκευής (δεν έχει νόημα να συγκρίνεις έναν ενισχυτή π.χ με τεχνολογία εξαρτημάτων του 50' , με έναν με
τεχνολογία εξαρτημάτων του 70' ή του 80') και μην πει κανείς που κολλάει αυτό, γιατί η τεχνολογία των εξαρτημάτων είναι
σημαντικότατη όσων αφορά πολλές από τις παραμέτρους σχεδίασης, λειτουργίας και απόδοσης μιάς συσκευής.
Μιά άλλη παράμετρος είναι η σχεδιαστική φιλοσοφία του κατασκευαστή και άλλη μία το κόστος κατασκευής (γιατί άλλο
κόστος μπορεί να έχει ο τάδε που θα παράξει 500000 τεμάχια μιάς δεδομένης συσκευής και άλλο αυτού που θα παράγει
έναν περιορισμένο αριθμό π.χ 5000 - 10000 μηχανήματα) και θα πρέπει να είναι ανταγωνιστικός ή απλά να στοχεύσει
σε συγκεκριμένο target group.

Κάποτε, μέσα στα πλαίσια της πρώην συντακτικής ομάδας είχα κάνει την πρόταση να ανοιχτεί μιά κατηγορία in depth η οποία θα
αφορούσε αυτό που εννοεί ο τίτλος, δλδ πιάνουμε μιά συσκευή και της κάνουμε εξονυχιστική ανάλυση από θεωρητικής / κατασκευαστικής
απόψεως, μετρήσεις και εντυπώσεις ακροάσεων και πιθανόν σημεία βελτίωσης! Δεν έγινε, οστόσο αν ψάξεις στο νήμα που είχα
ανοίξει γιά τα 72 χρόνια της Quad, υπάρχει κάπου ένα δείγμα της μορφής που θα μπορούσε να έχει το θέμα.

:a0210:

Πάνω στο θέμα μας τώρα, αν πρόκειται να γίνει σύγκριση και τεχνική ανάλυση, καλό θα είναι να γίνεται μεταξύ συσκευών ίδιας ή
περίπου ίδιας εποχής κατασκευής (δεν έχει νόημα να συγκρίνεις έναν ενισχυτή π.χ με τεχνολογία εξαρτημάτων του 50' , με έναν με
τεχνολογία εξαρτημάτων του 70' ή του 80') και μην πει κανείς που κολλάει αυτό, γιατί η τεχνολογία των εξαρτημάτων είναι
σημαντικότατη όσων αφορά πολλές από τις παραμέτρους σχεδίασης, λειτουργίας και απόδοσης μιάς συσκευής.
Μιά άλλη παράμετρος είναι η σχεδιαστική φιλοσοφία του κατασκευαστή και άλλη μία το κόστος κατασκευής (γιατί άλλο
κόστος μπορεί να έχει ο τάδε που θα παράξει 500000 τεμάχια μιάς δεδομένης συσκευής και άλλο αυτού που θα παράγει
έναν περιορισμένο αριθμό π.χ 5000 - 10000 μηχανήματα) και θα πρέπει να είναι ανταγωνιστικός ή απλά να στοχεύσει
σε συγκεκριμένο target group.

Απο την δικια μου μερια ενα τετοιο νημα θα ηταν εξαιρετικα ενδιαφερον που οπως ειπες να μπαινει και σε μεγαλυτερο βαθος τεχνικα , παρολα αυτα δεν ειδα και μεγαλο ενδιαφερον απο το συνολο της κοινοτητας , οι σε ""βαθος"" ειναι μαλλον λιγοι εκλεκτοι και πολυασχολοι απο οτι δειχνει .

Φυσικα στο δευτερο σκελος δεν εχει απολυτως κανενα νοημα η συγκριη του τοτε με το σημερα πλην ομως εχει ενδιαφερον να δει καποιος ποσες αλλαγες εγιναν στην πορεια και ποσα απο τα πραγματα που καποτε θεωρουσαν δεδομενα τοτε σημερα εχουν αλλαξει .

Ενα απο τα βαθυτερα νοηματα του νηματος και η κυρια μομφη ειναι για αυτους που κοβουν φλεβες για αυτα τα μηχανηματα μεχρι και σημερα .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Δεν ειναι η πρωτη φορα που κατι που εχω γραψει γινεται αντικειμενο του χλευασμου σου . Δεν με ενοχλει γραφω αυτο που πιστευω με απλα λογια και δεν κραταω κακιες .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Εγώ χλευάζω;Απλά αστειεύτηκα μ' όσα εσύ καταλογίζεις μεμφόμενος άλλους...και πάλι...

Αποδίδεις... μορφή(ήμαρτον ποιός είσαι?) σ' όποιον υποτίθεται κόβει φλέβες για εγγλέζικα μηχανήματα(ποιοί είναι αυτοί που έκοψαν...φλέβες,πώς και πότε?),κατέχοντας την απόλυτη αλήθεια μόνος εσύ και ζητάς και τα ρέστα;

Το θέμα εσύ το άνοιξες άν θυμάσαι (και δεν είναι το πρώτο του είδους-έχεις βγάλει άχρηστα τα μισά και πάνω μηχανήματα κι εταιρείες απο τον περασμένο αιώνα μέχρι σήμερα) και το μόνο που θεώρείς σωστό κι αποδοτικό είναι ότι εσύ κάνεις και πιστεύεις...

Last edited:
Λυπαμαι αλλα κανεις πολυ μεγαλο λαθος . Ο λογος που αντεδρασα ειναι διοτι τετοιου ειδους αστεια εχεις γραψει και σε αλλα θεματα τα οποια συζητω πολιτισμενα με τους ανθρωπους που βρισκουν ενδιαφερον και συζητανε .

Θα ηθελα να γνωριζω την θεση σου για να μπορω να συμμεριστω την αποψη σου . Σου θυμιζω οτι στην δικια μου ""ακουω ""τα σχολια απο 500-700 πελατες τον χρονο και σε αυτους πρεπει να προσθεσω και τους μη πελατες οι οποιοι με καλουν για να συζητησουνν ενα προβλημα η ενα θεμα που τους απασχολει σχετικα με το audio.

Αρα συνηθως στα νηματα μου μεταφερω αποψεις και feedback απο τις βλαβες που συναντω , τους ιδιοκτητες των μηχανηματων χωρισμενους σε πελατες και ακροατες .

Επισης θα προτιμουσα οταν καποιος εχει να πει κατι για αυτα που γραφω χρησιμο θα ηταν να μην ειναι μια γενικοτητα του τυπου έχεις βγάλει άχρηστα τα μισά και πάνω μηχανήματα κι εταιρείες Ακομα και στο συγκεκριμενο νημα περιγραφω την αποψη μου και μονο στεκομαι κυριως στα τεχνικα μαργαριταρια ενω παραληλα σεβομαι μια μεριδα κοσμου που τσπ αρεσκεται σε ενα τετοιο ακουσμα μαλλον χωρις κατα βαθος να γνωριζει εαν το μηχανημα που εχουν η ειχαν στα χερια τους τεχνικα ειναι αρτιο .

Αρα στο νημα αυτο οπως και στα περισσοτερα που εχουν γραφτει απο μενα περιγραφω τεχνικα θεματα και στο τελος προσθετω και την αποψη μου η οποια φυσικα μπορει να ειναι αρνητικη η θετικη ...σε ολες τις περιπτωσεις παραμενει απλα και μονο μια αποψη .

Οσο για τις εταιριες που αναφερες θα ηταν τιμη για μενα να δεχτω κρισεις σε αυτα που γραφω απο συναδελφο ο οποιος κανει την ιδια δουλεια με εμενα και εργαζεται στη Α η Β εταιρια η αντιστοιχα απο οποιοδηποτε μελος του φορουμ ο οποιος εχει τεχνικη καταρτιση να συζητησει ενα τεχνικο θεμα ( εαν θυμαμαι καλα ακομα και ο ΜΑCMOD που εργαζοταν στην QUAD συμφωνησε οτι τα μηχανηματα εκεινης της εποχης που συζηταγαμε ειχαν αρκετα τεχνικα θεματα )

Τελος αγαπητε DIPIE μια και ανοιξαμε την συζητηση θα πρεπει να σου θυμησω οτι στα δικα μου καταστηματα η βιτρινα ειναι ο παγκος σε σχεση με καποιες αλλες εταιριες οπου τα εργαστηρια τους ειναι κρυφα η τα διαφημιζουν σε μια ιστοσελιδα υποκατασκευη ενω παραλληλα αντιπροσωπευουν μεγαλους οικους το εξωτερικου . Τουλαχιστον οι δικες μου δουλειες ειναι απολυτα διαφανεις και αν μη τι αλλο η τοση δημοσιοτητα εχει και τα αντιστοιχα προβληματα που σημαινει οτι ακομα και ενας ανθρωπος να εκανε παραπονα χιλιαδες θα ειχαν ενημερωθει . Συμπερασμα των παραπανω οσο και αν αυτο δεν ακουγεται θεσμικα σωστο οτι κατα καποιον τροπο επρεπε να δεχτεις την αποψη μου ως δεδομενη .

Επισης Θεωρω προσωπικη επιθεση απο μερους σου αυτα που γραφτηκαν στο νημα που η διαχειριση αποφασισε να κλειδωσει και θεωρω οτι ειναι μεν μια αποψη ενος ανθρωπου και εχω την απολυτη υποχρεωση να την σεβαστω αλλα απο την αλλη μερια με ενοχλει αφανταστα οτι ο ανθρωπος που το εγραψε δεν ελαβε ποτε υποψη του οτι και εγω εχω κουνησει εστω και τοσο δα το δαχτυλακι μου για να βοηθησω τον χωρο που με φιλοξενει .

Φιλικους χαιρετισμους
Σακης Πετροπουλος

Status
Not open for further replies.