Vintage : Εγγλεζικα η οχι ?

Status
Not open for further replies.
Αυτη η πρακτικη και ο σεβασμος που εδειξαν οι ακροατες στο θεμα της εντασης ειναι και αυτο που εσωσε τα μηχανηματα αυτα ενω τα προβληματα ασφαλειας που ειχαν υπηρχαν σχεδον σε καθε περιπτωση που η ακροατες θεωρησαν οτι μπορουν να κανουν παρτυ με ενα τετοιο μηχανημα .

Παρολα αυτα δεν ειναι εμενα η θεση μου να πω αν το μηχανημα αυτο κανει η δεν κανει για παρτυ κλπ η πλεον εαν ο ακροατης κανει σωστη χρηση του συγκεκριμενου μηχανηματος . Αρκουμε να σταθω καθαρα στο τεχνικο μερος και τα θεματα ασφαλους λειτουργιας .

Επιγραματικα κανενα Ιαπωνικο μηχανημα της ιδιας ηλικιας και σχεδον ανεξαρτητα απο την κατηγορια τιμης δεν υπεφερε απο τετοια θεματα ασφαλειας .Προφανως δεκαδες μπορει να πουν οτι τα αντιστοιχα Ιαπωνικα δεν ειχαν τον ιδιο ηχο . Μπορει και να συμφωνησω πλην ομως απο πλευρας ασφαλειας ηταν πολλα χρονια μπροστα η τουλαχιστον δεν ηταν βασισμενα στην ....πολιτικη ορθης χρησης .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Συγνωμη τι πάει να πει πάρτυ; Αν θέλω να ακούσω κάποια κομμάτια δυνατά, να φοβάμαι μη μου μείνει ο ενισχυτής στο χέρι;

Για αυτα τα μηχανηματα παρτυ θα πει ισχυς πανω απο το 50% με διαρκεια ανω των δυο ωρων Αρκει ...

Θα θυμησω οτι ο NVA που ανακατασκευασα γιατι δεν ειχε μεινει τιποτα πλεον μεσα ο ακροατης τον ειχε αφησει μονο του να παιζει με σκοπο να στρωσει τα ηχεια του σε σπιτι με οικογενεια και παιδια αρα φαντασου μια σταθερη ενταση τυπου 35-40% απο εναν ενισχυτη που θεωρητικα εβγαζε 60 βαττ επι περιπου 12 ωρες .

Last edited:
Ε τότε αυτό είναι πολύ σοβαρό μειονέκτημα για ένα μηχάνημα... Δηλαδή αν έχεις dedicated χώρο (aka αμπάρι) ένα τέτοιο μηχάνημα δεν κάνει!

Απάντηση: Re: Vintage : Εγγλεζικα η οχι ?

Για αυτα τα μηχανηματα παρτυ θα πει ισχυς πανω απο το 50% με διαρκεια ανω των δυο ωρων Αρκει ...

Θα θυμησω οτι ο NVA που ανακατασκευασα γιατι δεν ειχε μεινει τιποτα πλεον μεσα ο ακροατης τον ειχε αφησει μονο του να παιζει με σκοπο να στρωσει τα ηχεια του σε σπιτι με οικογενεια και παιδια αρα φαντασου μια σταθερη ενταση τυπου 35-40% απο εναν ενισχυτη που θεωρητικα εβγαζε 60 βαττ επι περιπου 12 ωρες .

Μήπως θα ήθελες να μας εξηγήσεις λίγο περισσότερο την κατάσταση που περιγράφεις?
Ο ενισχυτής αφέθηκε να παίζει στα 60 βαττ επί 12 ώρες γιά στρώσιμο ηχείων ή εννοείς
ότι αφέθηκε να παίζει στο 35 - 40% (επί των 60 Βαττ) γιά τον ίδιο λόγο?

Αν ισχύει το πρώτο, εδώ δεν μιλάμε γιά στρώσιμο ηχείων, αλλά γιά burn in test του
ενισχυτή και σπάσιμο @ρχ@διων (από την ένταση των ηχείων) στον κοντινό περίγυρο.
Αν ισχύει το δεύτερο και πάλι θα έλεγα ότι είναι λίγο δυνατά γιά στρώσιμο . . .

Οπως ειπα αγαπητε Macmod συχνα αυτο που γραφω ειναι απλη μεταφορα των δηλωσεων που εκανε ο ακροατης κατα την περιγραφη της βλαβης . Ο ακροατης ειναι μελος του φορουμ και ευκολα μπορουμε να τον ρωτησουμε για την ακριβεια της καταστασης η την διαδικασια του στρωσιματος οπως αυτος την αντιλαμβανεται Προσωπικα επι του θεματος εγω δεν εχω αποψη .

Απο την αλλη εισαι τεχνικος και προφανως ειναι απολυτα κατανοητο για σενα οτι ενας ενισχυτης χτισμενος γυρω απο τα ΤΙΡ 142 147 darlington χωρις θερμοκρασιακη αντισταθμιση της πολωσης σε ενα απολυτα κλειστο σασσι που δεν παιρνει αερα απο πουθενα ειναι ο ορισμος του thermal runaway .

Σαφως ο ενισχυτης καηκε ανοιξη με οχι πολυ ζεστη και επισης ειναι προφανες οτι καηκε απο thermal runaway και οχι απο την ισχυ

Παραθετω την φωτο του συγκεκριμενου μηχανηματος για τεκμηριωση ( του οτι δεν υπαρχει πουθενα θερμοκρασιακη αντισταθμιση ) και λινκ με ολοκληρο το αρθρο για οσους εχουν ενδιαφερον να το διαβασουν

http://www.avclub.gr/forum/showthre...-και-ουσιαστικά-κριτήρια)-ΝΟ-2!!!!?highlight=

DSC00416.JPG

Να ρωτησω κατι? γιατι βρε παιδια αυτη η ανωμαλια να κολανε τα εξοδου σον πατο με εποξικη?> γιατι οχι βιδες???

Να που ξαναδιαβαζωντας το νημα και την απαντηση που εγραψε ο ιδιοκτητης αποδειχτηκε οτι δεν του καηκε στο στρωσιμο ακριβως αλλα μετα το στρωσιμο σε αρκετα μεγαλη ισχυ τελικα .... Σορρυ για αυτο το λαθος ειναι δικο μου . Ο ιδιοκτητης τα ειχε γραψει ολα κεφαλαια και δεν τα διαβασα και τοτε με προσοχη ...

Φυσικα εαν ο ενισχυτης ειχε θερμοκρασιακη αντισταθμιση μπορει να επεφτε σε αυξημενη παραμορφωση αλλα οχι να καει μια και σε μεγαλες Θερμοκρασιες ο Vbe multiplier θα εριχνε την θερμοκρασια και αρα θα την γλυτωνε .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Last edited:
Σηφη ο Mr NVA εχει μια δικια του αποψη για τις βιδες ...υπαρχει ενα λινκ στο νημα διαβασε το ...Ενοχοποιει μαλιστα και την μασκα εξαρτηματων που υπαρχει τυπωμενη στις πλακετες και θεωρει οτι και αυτη κανει κακο στον ηχο

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Απάντηση: Re: Vintage : Εγγλεζικα η οχι ?

Οπως ειπα αγαπητε Macmod συχνα αυτο που γραφω ειναι απλη μεταφορα των δηλωσεων που εκανε ο ακροατης κατα την περιγραφη της βλαβης . Ο ακροατης ειναι μελος του φορουμ και ευκολα μπορουμε να τον ρωτησουμε για την ακριβεια της καταστασης η την διαδικασια του στρωσιματος οπως αυτος την αντιλαμβανεται Προσωπικα επι του θεματος εγω δεν εχω αποψη .

Απο την αλλη εισαι τεχνικος και προφανως ειναι απολυτα κατανοητο για σενα οτι ενας ενισχυτης χτισμενος γυρω απο τα ΤΙΡ 142 147 darlington χωρις θερμοκρασιακη αντισταθμιση της πολωσης σε ενα απολυτα κλειστο σασσι που δεν παιρνει αερα απο πουθενα ειναι ο ορισμος του thermal runaway .

Σαφως ο ενισχυτης καηκε ανοιξη με οχι πολυ ζεστη και επισης ειναι προφανες οτι καηκε απο thermal runaway και οχι απο την ισχυ

Παραθετω την φωτο του συγκεκριμενου μηχανηματος για τεκμηριωση ( του οτι δεν υπαρχει πουθενα θερμοκρασιακη αντισταθμιση ) και λινκ με ολοκληρο το αρθρο για οσους εχουν ενδιαφερον να το διαβασουν

http://www.avclub.gr/forum/showthre...-και-ουσιαστικά-κριτήρια)-ΝΟ-2!!!!?highlight=

DSC00416.JPG

Δεν διαφωνώ πάνω στο τεχνικό σκέλος, αλλά αν κάποιος κατασκευαστής έχει κάποιες ιδιαιτερότητες στην
φιλοσοφία σχεδίασης στα μηχανήματά του, αυτό δεν σημαίνει ότι τσουβαλιάζουμε μιά ολόκληρη σχολή.

Π.χ μιάς και αναφέρθηκε σε προηγούμενο ποστ κάτι γιά τον 303, όλοι γνωρίζουμε ότι πρόκειται γιά
τελικό κατασκευής τελών της δεκαετίας του 60, είναι προφανές ότι η τεχνολογία των εξαρτημάτων
της εποχής απέχει παρασάγγας από αυτή των μεταγενέστερων δεκαετιών, έως και σήμερα, είναι
πλήρως διακριτή σχεδίαση, η ποιότητα των υλικών είναι η τυπική βιομηχανική της εποχής και με
σημερινά δεδομένα είναι απλώς χάλια, αλλά τουλάχιστον από θέμα αξιοπιστίας θα έλεγα ότι είναι
τέρας. Έχει τύχει να αφήσω πολλούς από αυτούς (είχε προηγηθεί service βέβαια, αλλά πέρα από
την αλλαγή δεδομένα γερασμένων εξαρτημάτων και τον έλεγχο των παραμέτρων λειτουργίας
δεν έγινε καμία άλλη ενέργεια βελτίωσης ή τροποποιήσης), 3 24ωρα σε πλήρη ισχύ με dummy
load που εξομίωνε τα τυπικά χαρακτηριστικά ένος μέσου ηχείου (δλδ πέρα από την Ωμική τιμή
και κάποιες επαγωγικές και χωρητικές τιμές, με λίγα λόγια μια σύνθετη εμπέδηση) και δεν
έπαθαν το παραμικρό, άρα . . .

Επιπλέον δεν έχω δεί ποτέ κανέναν καμμένο κάτω από φυσιογικές συνθήκες λειτουργίας,
ανεξαρτήτως χρόνων λειτουργίας (εξαιρώ βέβαια τις περιπτώσεις που ο κάτοχος δεν είχε
κάνει ποτέ service από την ημερομηνία αγοράς, δλδ τουλάχιστον > 20 χρόνια και τις
περιπτώσεις κάποιων ηλιθίων που έπεσαν θύματα δήθεν ειδικών του διαδικτύου που
πρότειναν κάποιες δήθεν επεμβάσεις βελτίωσης του, με αποτέλεσμα την λειτουργία
του εντελώς εκτός ορθών παραμέτρων και έξω από το SOA και των ημιαγωγών του
αλλά και συνολικά του κυκλώματος). Νομίζω δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο πάνω
στο συγκεκριμένο θέμα.

Σε οτι αφορα την προσεγγιση και το ηχητικο κομματι οπως συχνα εχω πει δεν εχω αντιρησεις η σχολια . Σεβομαι την προσεγγιση και την αποψη τους χωρις να την κρινω .

Συγκριτικα με το τι εκαναν οι Ιαπωνες η οι Αμερικανοι ομως αλλα και καποιοι αλλοι Ευρωπαιοι εκεινη την εποχη σε θεματα οπως αυτα που περιγραψαμε ηταν απλα 100 χρονια πισω .

Για τους 303 εμεις που ειμαστε τεχνικοι ξερουμε πολυ καλα οτι τους εσωζε η σταθεροποιημενη τροφοδοσια αν ηταν χωρις αυτη το μηχανημα θα ηταν καταστροφη .

Περα απο τα σχολια μου τελικα δεν διαφωνω μαζι σου ... μονο στα σημεια ...

Ευχαριστω για το ενδιαφερον και τον χρονο που διαθεσες .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Συγκριτικα με το τι εκαναν οι Ιαπωνες η οι Αμερικανοι ομως αλλα και καποιοι αλλοι Ευρωπαιοι εκεινη την εποχη σε θεματα οπως αυτα που περιγραψαμε ηταν απλα 100 χρονια πισω .

Τεινω να συμφωνησω μαζι σου εν μερει, αλλα αυτοι οι αλλοι Ευρωπαιοι ποιοι ηταν?????

Πιστωνω τους Εγγλεζους ως πτωτοστατησαντες/πρωτοπορους στο τι σημερα ειναι ενα high(er)-end μηχανημα σε καποιο βαθμο.

Οχι κατ'αναγκη οι καλυτεροι,αλλα πολυ καλοι μερικοι απο αυτους.

ενα απο τα καλυτερα και πιο ενδιαφεροντα νηματα ,ευχαριστω east για τον χρονο που αφιερωνεις,αν και δεν ειμαι τεχνικος μου δινεις και καταλαβαινω πολλα πραγματα με τον τροπο σου...

YΓ. Για παντα θα θυμαμαι τι ειχα τραβηξει με τον πρωτο μου ενισχυτη τον ARMSTRONG οταν καλοκαιριαζε!!!

Re: Απάντηση: Vintage : Εγγλεζικα η οχι ?

Κάποτε, μέσα στα πλαίσια της πρώην συντακτικής ομάδας είχα κάνει την πρόταση να ανοιχτεί μιά κατηγορία in depth η οποία θα
αφορούσε αυτό που εννοεί ο τίτλος, δλδ πιάνουμε μιά συσκευή και της κάνουμε εξονυχιστική ανάλυση από θεωρητικής / κατασκευαστικής
απόψεως, μετρήσεις και εντυπώσεις ακροάσεων και πιθανόν σημεία βελτίωσης! Δεν έγινε, οστόσο αν ψάξεις στο νήμα που είχα
ανοίξει γιά τα 72 χρόνια της Quad, υπάρχει κάπου ένα δείγμα της μορφής που θα μπορούσε να έχει το θέμα.

@MACMOD

Παρολο οτι η απαντηση αυτη εχει γραφτει εδω και μερες υπαρχει κατι που θελω να ρωτησω πανω σε αυτο .

Αν βαλουμε στην ακρη τις προσωπικες συμπαθειες οπου για μενα ειναι τα Ιαπωνικα για τον αλλο τα Εγγλεζικα κλπ κλπ και ας υποθεσουμε οτι το νημα που αρχικα ειχες σκεφτει να κανεις τελικα εβρισκε τον δρομο προς την υπαρξη .

Ας υποθεσουμε επισης οτι στον παγκο υπηρχε ενα μηχανημα οποιου κατασκευαστη θελεις διαλεγω ενα ονομα τυχαια ΥΑΜΑΗΑ οπου μετα απο εξωνυχιστικους ελεγχους διαπιστωνεις ( μαζι με την υπολοιπη ομαδα υποθετω ) οτι το μηχανημα τελικα εχει 3 καλα και 10 κακα για παραδειγμα παρα πολυ υψηλο crosstalk η Chanel separation ( Μιλαμε και για μια προδιαγραφη η οποια πλεον εσκεμενα λειπει απο τα specs των κατασκευαστων στα οποια φυσικα οτι αναφερεται πρεπει να ειναι αληθεια ενω αν δεν αναφερεται καθολου δεν υπαρχει προβλημα )

Τι γινεται σε αυτη την περιπτωση ? πως εσυ και η ομαδα θα μπορεσει να δημοσιευσει σε ενα αρθρο για μηχανηματα τα οποια ειναι σε παραγωγη μια εικονα τυπου καλο μηχανακι ο Χ ΥΑΜΑΗΑ αλλα ακους ραδιοφωνο την ωρα που παιζει το CD απο μεσα ?

Φαντασου για παραδειγμα οτι η ΥΑΜΑΗΑ Ανετα θα μπορουσε να ειναι διαφημιζομενος η χορηγος αυτου η καποιυ αλλου χωρου κλπ κλπ ...

Το λεω αυτο γιατι οπως εχεις καταλαβει εχω δεχθει πολυ κριτικη και αρκετο πολεμο για τα οποια τεχνικα μαργαριταρια εχει τυχει να εχω δει σε μηχανηματα τα οποια δεν ειναι σημερα σε παραγωγη οπου φαντασου τι θα γινοταν αν αρχισα να γραφω για μηχανηματα τα οποια σημερα ειναι σε παραγωγη .

Θα θυμησω οτι σε συναντηση του φορουμ βρεθηκα με αρθογραφο ""μεγαλου"" περιοδικου , μελος επισης του φορουμ και αρπαξα την ευκαιρια και του ειπα χαρακτηριστικα και ας μου συχωρεθει η εκφραση : ""Βρε συ ! τι μαλακιες γραφατε τοτε για το ταδε μηχανημα ?"" οπου η απαντηση ηταν για τα δεδομενα της εποχης και για τις γνωσεις που ειχαμε μια χαρα τα γραφαμε .

Απο την απαντηση αυτη δεν εμεινα ικανοποιημενος .

Θα ηθελα την αποψη σου σε αυτο

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Να σου δώσω τροφή γιά σκέψη και περαιτέρω συζήτηση?

Πάρα πολλοί σοβαροί κατασκευαστές, λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψιν τους
τέτοια feedback γιά τα προιόντα τους, αρκεί να είναι τεκμηριωμένη και αμερόληπτη
η έρευνα και η ανάλυση. Βέβαια είναι απολύτως κατανοητό ότι πρόκειται γιά πάρα
πολύ σοβαρό και δύσκολο εγχείρημα!!!

Γιά την τελευταία παράγραφο του ποστ σου, η απάντηση δεν είναι και πολύ δύσκολό
να δωθεί! Σου βάζω 3 απλές παραμέτρους, μαρκετινγκ, διαφήμιση και επάγγελμα.
Στο ίδιο το ''μεγάλο'' περιοδικό, αν πας 2 δεκαετίες πίσω π.χ, θα συναντήσεις και
αρνητικές κριτικές γιά μηχανήματα προς δοκιμή . . .

Χρειάζεται να πω κάτι περισσότερο επ'αυτού?

Υ.Γ: Δεν έχω προσωπικές συμπάθειες σε κατασκευαστές ή χώρες προέλευσης συσκευών,
απλά μου αρέσουν οι σωστά σχεδιασμένες και κατασκευασμένες μίνιμαλ υλοποιήσεις
χωρίς ηχητική υπογραφή (ή έστω με αφαιρετικά και όχι προσθετικά λάθη), Το
αν είναι Ιάπωνας, Βέλγος, Γερμανός, Αμερικάνος, Εγγλέζος ή Γράφει Yamaha, Denon,
Pioneer, Teac, Adcom, Naim, Quad κτλ, δεν με ενδιαφέρει καθόλου.

Όλοι οι παραπάνω και άλλοι πολλοί, κατά καιρούς έχουν παρουσιάσει θαυμάσιες
υλοποιήσεις, η οποίες κατά κανόνα έχουν γίνει κλασικές και έχουν γράψει ιστορία.

Δες αυτό π.χ!
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/55540-Quad-Vs-Quad?highlight=

Last edited:
.... μμμ Ναι Εκεινο που δεν μπορω να καταλαβω σε αυτα που γραφεις ειναι το κομματι με τους κατασκευαστες .Αν κρινω απο προσωπικη εμπειρια απο κατασκευαστες με ""μαργαριταρια """ που ετυχε να πεσουν στα χερια μου Η Adcom ειχε απιστευτη δεκτικη συμπεριφορα οταν βρηκα ενα λαθος που ειχαν κανει στην παραγωγη του 5800 που στο τελος οδηγησε και σε προσωπικη φιλια με τον ανθρωπο που διαχειριστηκε το θεμα μεχρι που τον φιλοξενησα στην Ελλαδα για διακοπες .

Αντιστοιχα εγινε με την Nakamichi οταν ειχε βγει το CR2E και η επαφη που εγινε τοτε για την συζητηση του προβληματος που ηταν σε ενα κομματι το οποιο εδινε φασον εξω η ΝΑΚ (μεσω φαξ παρακαλω τοτε) , δεν οδηγησε ποτε σε φιλια αλλα σε μια συνεργασια που κραταει μεχρι και σημερα .

Αναρωτιεμαι τι θα ειχε γινει τοτε εαν ειχα ενηρωσει για το προβλημα που βρηκα στον 5800 τον Σακιωτη η την lyric ..

Για παραδειγμα θελω να πιστευω οτι αν καποιος γραψει κατι κακο για μηχανημα το οποιο ειναι σε παραγωγη θα πεσει ο αντιπροσωπος να σε φαει ασχετα εαν αυτο που εχεις γραψει ειναι σωστο η οχι .

Μην ξεχναμε οτι εγω τα εχω ακουσει δεκαδες φορες απο διαφορους που δεν εχουν καν σχεση με το σερβις απο την μια και απο την αλλη δεν μπορω να φανταστω ποσες ειναι οι "μεγαλες " εταιριες που κανουν σερβις outsourcing στο σπιτι του κυρ Μητσου η του κυρ Κωστα ... Προφανως οταν βλεπουν ενα κομματι της πιττας να φευγει απο τα χερια τους θα γκρινιαξουν και θα προσπαθησουν με καθε τροπο να προσβαλουν την δουλεια σου . Αυτα ειναι τα καλα του Ελλαδισταν ....

Παραθετω το παραδειγμα της balanced audio η οποια δεν ειναι και ιδιαιτερα μεγαλη εταιρια και ενω ειναι στην αμερικη οι ανθρωποι που ειναι πισω τους ειναι Ρωσσοι και το concept ειναι οτι αν τους παρεις τηλεφωνο για να τους πεις το Χ προβλημα σου με ενα απο τα μαλλον ακριβα τους μηχανηματα δεν ρωτανε ποτε ποιος εισαι παρα κοιτανε να σε βοηθησουν σε πολυ μεγαλο βαθμο και με οποιο τροπο μπορουν ωστε να διατηρησει την αξιοπιστια του το μηχανημα τους ( με δεδομενο οτι μπορεις να μιλησεις σε τεχνικο επιπεδο μαζι τους ) Αντιστοιχα καπως ετσι ειναι και η rockford τολαχιστον στο κομματι που αφορα τα HAfler .

Θεωρω δεδομενο οτι σε μια τετοια εταιρια εαν κανεις ενα σχολιο για κατι που ειδες στραβο θα βρεις το δικιο σου η τσπ καποιος θα βρεθει να σε ακουσει ...Αν αποτανθεις στον εδω εμπορικο αντιπροσωπο μονο πολεμο μπορεις να ανοιξεις προφανως γιατι αρχικα δεν μιλαμε την ιδια γλωσσα και το οποιο υλικο δωσει εγω η καποιος αλλος προφανως δεν μπορει να το κατανοησει ...

Γραφωντας τα παραπανω ουτε καν ξερω ποιος στην Ελλαδα εχει τα balanced audio η τα Hafler και η αναφορα μου ειναι μονο σαν παραδειγμα ...

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Δεν ξερω εαν εγινε κατανοητο αλλα αν καποιος κατανοησει τα παραπανω τοτε το νημα που σκεφτηκες να κανεις δεν θα ειχε λογο υπαρξης γιατι μαλλον μονο πολεμους θα μπορουσε να ξεσηκωσει ( τουλαχιστον οπως το αντιλαμαβανομαι εγω )

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

( καταραμενο edit time !! )

Ο ''πόλεμος'' γίνεται όταν κάποιος γράφει χωρίς στοιχεία και δεδομένα, αλλιώς δεν ανοίγει ούτε μύτη.
Δλδ, αν γίνει ένα εργαστηριακό τεστ με διαφάνεια και υποθετικά η συσκευή δεν ανταποκρίνεται στα
τεχνικά δεδομένα του κατασκευαστή ή η κατασκευή είναι αποδεδειγμένα γιά κλωτσιές (τραβηγμένο, αλλά
ισχύει σε αρκετές περιπτώσεις ακόμα και σήμερα), ποιός θα τολμήσει να κάνει πόλεμο?
Στην καλύτερη περίπτωση θα γελειοποιηθεί την επόμενη στιγμή.

Και σε τελική ανάλυση την πρόταση δεν την έκανα γιά να θάβονται συσκευές και κατασκευαστές, αλλά γιά
να παρουσιάζονται κάποια δεδομένα τα οποία θα μπορούσαν να αποδειχθούν χρήσιμα γιά όλους (ακόμα και
στους εμπόρους και στους κατασκευαστές). Εκ των έσω, σου λέω ότι πολλές φορές από feedback χρηστών,
τουλάχιστον σε δύο εταιρίες έχουν διορθωθεί κατασκευαστικά ή σχεδιαστικά σφάλματα στις συσκευές τους
αρκετές φορές και ουκ ολίγες φορές έχω και εγώ ο ίδιος βγάλει στον ''τάκο'' διάφορα χαριτωμένα, οπότε . . .

Status
Not open for further replies.