- 19 August 2012
- 558
θελω να δοκιμασω να αλλαξω το ματ που ειχε εργαστασιακα το πικαπ μου με κατι καλυτερο. τι να προτιμησω έχετε καποια αποψη?
Τι πικάπ έχεις;
Τι δεν σ'αρέσει στο υπάρχον;
Τι πικάπ έχεις;
Τι δεν σ'αρέσει στο υπάρχον;
το μονο που με χαλαει στο πικαπ ειναι οτι κατα την περιστροφη του πλατω διαπιστωσα οτι η τροχια που διαγραφει δεν ειναι εντελως κυκλικη ενω και κατακορυφα δημιουργειται ενας κυματισμος με αποτελεσμα να ακολουθει και η βελονα με την κεφαλη.
Το θέμα που περιγράφεις πάντως ΔΕΝ λύνεται με ματ.
εχω ενα παλιο pioneer pl-51 direct drive και σκεφτομαι να αλλαξω το ματ που ειχε και να βαλω κατι καλυτερο .θελω να δοκιμασω αν θα εχει καμια αλλαγη στον ηχο ή οχι.
το μονο που με χαλαει στο πικαπ ειναι οτι κατα την περιστροφη του πλατω διαπιστωσα οτι η τροχια που διαγραφει δεν ειναι εντελως κυκλικη ενω και κατακορυφα δημιουργειται ενας κυματισμος με αποτελεσμα να ακολουθει και η βελονα με την κεφαλη. ενταξει παιζει ρολο και το βινυλιο που τοποθετω καθε φορα αλλα σκεφτομαι μηπως καλυτερεψουν τα πραγματα με ενα αλλο ματ. ο ηχος με καλυπτει αλλα αν μπορω να βελτιωσω προς το καλυτερο τα πραγματα why not?
σκεφτηκα και αυτα τα vinyl clamp .
γενικα σκεφτομαι vinyl mat - vinyl clamp τι βελτιωση θα μου φερει.
Οταν το βινύλιο είναι στραβό,ό,τι και να κάνεις στραβά θα γυρνά...δεν υπάρχει θεραπεία....καπούτ ο ασθενής!
Εκτός από τη φθορά των δίσκων,έχεις και φθορά της βελόνας με τα 8άρια που κάνει το πλατώ!
Όχι απαραίτητα. Συνήθως στην μία πλευρά τα clamp ισιώνουν τον δίσκο και απο την άλλη τον στραβώνουν περισσότερο ανασηκόνωντας την στραβή του περιφέρεια λόγω της πίεσης στο κέντρο.
Μόνο σε ήπιες περιπτώσεις υπάρχει μια σχετική βελτίωση με τα clamp.
Aν πουλούσες το πικάπ σου και συμπλήρωνες αυτό το ποσόν να πάρεις ένα άλλο καλύτερο τότε θα έπαιρνες σίγουρα καλύτερο αποτέλεσμα.
Με την αγορά ενός μάτ και μάλιστα ακριβού μήν περιμένεις τίποτα άλλο απο έναν ηχο το πολύ διαφορετικό και μια τρύπα στο πορτοφόλι.
Εκτός και άν σε τρώει η τέπη σου. Προσωπικά στο mk2 δεν θα έβαζα τίποτε άλλο απο το δικό του λαστιχένιο μάτ. Για τους στραβούς δίσκους η μόνη λύση είναι κάποιο "ισιωτήρι" όμως η τιμές τους είναι απαγορευτικές.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.