Virtualisation on a Mac

 Νίκος;712680 said:
Έβαλα το νέο Fusion 2.0 και είπα να δοκιμάσω τις δυνατότητες του σε Mac Pro 2.8 GHz/4GB Ram.

Προσωπικά το προτιμώ καθώς επιτρέπει την χρήση περισσότερων από 1 cpu (core) ανά λειτουργικό, κάτι που πλέον το έχει και το Parallels 4.0 αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη.

attachment.php

Έτσι έτρεξα τα παρακάτω :

attachment.php

Από αριστερά προς τα δεξια,

Πάνω :
α) Win Vista Ultimate με Exporer
β) Win XP SP3 τρέχει το παιχνίδι Godfather
γ) Ubuntu με Firefox

Kάτω :

α)Windows 7 Ultimate καραBeta φυσικά με το Chess Titans
β)Win Vista Ultimate πάλι αλλά από partition του Bootcamp
γ)OpenSolaris 10

Δεν ξεκίνησα Fedora και ZenLinux γιατί έχω μόνο 4GB ram και άρχισε να βαραίνει το πράγμα καθώς επίσης όλα ήταν σε 1 δίσκο..

attachment.php

Oι δυνατότητες υπάρχουν όπως φαίνεται καθώς οι cpu παρόλο το βάρος των 7 λειτουργικών "κοιμούνται" πάντα στους 33 βαθμούς αλλά η μνήμη είναι στο full.Είπαμε τα 4 GB για όλα αυτά είναι κάπως λίγα.

Τα αρχεία μεταφέρονται με απλό drag n drop από το ένα λειτουργικό στο άλλο και το VMware δίνει την δυνατότητα με ένα κλικ για την δημιουργία κοινόχρηστων αρχείων από το Mac OS X.

Και φυσικά κάθε λειτουργικό μπορεί να γίνει full screen χωρίς να φαίνεται το Mac OS X ή τα υπόλοιπα λειτουργικά και εφαρμογές.
Παίρνει ξεχωριστή IP και το DVDrw είναι κοινόχρηστο όπως και περιφερειακά π.χ. εκτυπωτές.
Yπάρχει δυνατότητα ρύθμιση για το κάθε λειτουργικό ξεχωριστά:

attachment.php

Στο VMWare δεν χρειάστηκε η εγκατάσταση των drivers που έρχονται για το Bootcamp.

View attachment 34025View attachment 34026View attachment 34027View attachment 34028

Απίστευτο! Αύριο παίρνω το Mac Pro! Θα το σκίσω!:grinning-smiley-043

Tελικά bluray παίζει χωρίς bootcamp?

Nίκο ποιο LG έχεις για bluray?

Last edited:
 Νίκος;717050 said:
Οχι ακόμη..Θέλει bootcamp προς το παρών..

Έχω πάρει το GGW-H20L εδώ και πολύ καιρό.

Την καλύτερη επιλογή κάνεις..Καλορίζικο από τώρα !!

Τhanks!!!!:smile:

Θα γράψω εντυπώσεις μόλις παίξω λίγο μαζί του!

Αφού παίξαμε με το VM Fusion είπα να δω και το CrossOver.

To Crossover επιτρέπει την εγκατάσταση Windows εφαρμογών χωρίς Windows.

Με έναν εύχρηστο οδηγό για πολλές εφαρμογές

attachment.php

ή με την δυνατότητα να προσθέσετε όποια άλλη θέλετε

attachment.php

Πριν κάνετε εγκατάσταση μια εφαρμογή μπορείτε να συμβουλευτείτε τον πίνακα συμβατότητας.

Όπως και αντίστοιχα υπάρχει λίστα με τα games.

Έκανα κάποιες εγκαταστάσεις με σχετική επιτυχία.

attachment.php

Οι εφαρμογές τρέχουν κατευθείαν χωρίς επαναλαμβάνω την εγκατάσταση λειτουργικού Windows και μπορούν να τοποθετηθούν στο dock για quick launch.

To PowerDVD κρασάρει προς το παρών...

crossover.jpgreal.jpgcross.jpg

Last edited:
Πχ.?
Αν την κάνεις εγκατάσταση κάνεις κλίκ στο "Crossover Applications" και ανοίγει ο φάκελος που είναι εγκατεστημένες και επιλέγεις ποιά θες να τρέξεις.
Τα .exe που κατεβάζω από το δίκτυο ανοίγουν με double click.

Το ιδιο προβλημα εχω και εγω. Ειχα το Parallels και το εβγαλα και εβαλα to fusion. Παρόλα αυτα ακομα προσπαθει να ανοιξει εφαρμογές windows με Parallels. Υπαρχει καποια λυση στο προβλημα?

Nα ρωτήσω κάτι. Στις περιπτώσεις που μπουτάρουμε απο Windows ή χρησιμοποιούμε έφαρμογές όπως το Fusion, μήπως είναι καλό να εγκαθιστούμε ένα Windows Antivirus? Υπάρχει κίνδυνος?

Δεν χρειάζεται να κατεβάσεις κάποιο antivirus. To fusion έχει απο μονο του antivirus για τα windows το οποίο σου προτείνει να εγκαταστήσεις και ειναι free για ενα χρονο.