VLC στο PS3 (YDL 6.0) - τελικά γίνεται?

YannisA

Supreme Member
22 January 2008
3,156
ΑΘΗΝΑ
Προς τον JohnBougiou

Αγαπητέ ´Γιάννη, σ' αυτό το thread υπάρχει ένας οδηγός σου για την εγκατάσταση του VLC στο PS3(YDL).

Ερώτηση: Η εγκατάσταση ήταν για το YDL 6.0 ή παλιότερη διανομή?

Πληγροφοριακά σου λέω ότι τα links δεν ισχύουν, αλλα άν ήταν για το v6.0, τότε να προσπαθήσω να βρώ τα αρχεία που πρέπει να κατεβάσουμε από αλλού,

ευχαριστώ
Γιάννης

LieKor, ευχαριστώ για την απάντηση.
Απευθύνθηκα στον Johnbougiou γιατί είναι ο συγγραφέας του οδηγού που ανέφερα.
Πράγματι, ούτε εγώ εχω βρεί κάποιον οδηγό για την εγκατάσταση του VLC στο 6.0
Απ' την άλλη το mplayer, δεν παίζει DVD.
Θα κοιτάξω το link που έδωσες και θα ενημερώσω...

Η εγκατάσταση ήταν για το YDL 6.0 ή παλιότερη διανομή?

Δυστυχώς Γιάννη μου, ήταν για παλιότερη έκδοση του Yellow Dog Linux. Στο YDL v6.0 δεν γίνεται η εγκατάσταση του VLC,μέχρι στιγμής.

...δεν με λενε JohnBougiou αλλα ελπιζω να βοηθησα.

:flipout::flipout::flipout:

Φυσικά και βοήθησες! -bye-

Νομίζω πως κάτι έχω βρεί.
Θα δοκιμάσω και θα σας πώ...
Στο μεταξύ, σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις!
Γιάννης

Δυστυχώς Γιάννη μου, ήταν για παλιότερη έκδοση του Yellow Dog Linux. Στο YDL v6.0 δεν γίνεται η εγκατάσταση του VLC,μέχρι στιγμής.

:flipout::flipout::flipout:

Φυσικά και βοήθησες! -bye-
μια χαρα γίνεται η εγκατασταση.Το έχω και το βλεπω ομως αφου παιζει το πολυ 2 frames απο αρχία βίντεο.

προσωπικα εκει που εχω ρίξει το βαρος τωρα ειναι στο ριπαρισμα ταινιων bluray μεσα απο τον κίτρινο σκύλο.Περιμενω να βρω ενα διαθεσιμο εξωτερικο να τον φορμάρω σε ext2..

Φίλε m3fisto, άν έκανες εγκατάσταση του VLC sto YDL 6.0, τότε κάτι δεν κάνουμε καλά όλοι εμείς.
Μπορεί να βεβαιωθείς και να μας πείς πώς το έκανες? Κατ' αρχήν ο εξαίρετος οδηγός του JohnBougiou
α. αφορά Linux 5.0x και
β. Τα links λόγω παλαιότητας δεν ανταποκρίνοται (τα αρχεία έχουν αποσυρθεί)
Αν εσύ τα κατάφερες, πες μας πως! Κάποιος στο forum έγραψε ότι θα κάνει άγαλμα σε όποιον του παρουσιάσει έναν οδηγό για το παραπάνω.
Φιλικά
Γιάννης

Επίσης τί είναι το format σε ext2?

Last edited:
Στο Yellow dog linux 6 το εχω τo vlc απο τον απριλη που βγηκε η εκδοση.δεν ακολουθησα κανενα οδηγο γιατι δε βρηκα πουθενα.απλα ειχε ερθει ενας φιλος μου που νιωθει και αυτος σε λινουξ και ψαξαμε πολυ ωσπου βρηκαμε precompiled εκδοσεις του vlc.το θεμα ειναι οτι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ να βαλουμε οποιονδηποτε player στο playstation.η καλη μας η sony φροντισε να τρεχουμε την καρτα γραφικων πανω σε ενα ειδος εξομοιωσης με αποτελεσμα να μην μπορει να κανει τιποτα κανενας player.Οδηγο εγκαταστασης μετα απο τοσο καιρο δεν παιζει να κανω.Μονο αποδεικτικα στοιχεια της εγκαταστασης μπορω να σας δειξω..

το ext2 ειναι ενα filesystem οπως το fat32,ntfs.Αυτο που προσπαθω να κανω ειναι το εξης: Στο λινουξ υπαρχει μια πολυ απλη εντολη η dd με την οποια παιρνω bit προς bit τα δεδομενα του bluray και τα αποθηκευω οπου θελω με τη μορφη iso.Το πρωτο προβλημα ειναι οτι η εγκατασταση του κιτρινου σκυλου αφηνει μονο 6 γιγα ελευθερο αρα δε μας κανει.Συνεπως χρειαζομαστε εξωτερικο σκληρο.η πρωτη σκεψη ηταν fat32.απορριφθηκε λογω περιορισμου μεγεθους στα 4 γίγα(θελουμε 45 γιγα για μερικα δισκακια).μετα σκεφτηκα για ntfs.Δυστυχως οσο και να προσπαθησα το ntfs-3g δε δουλεψε και δε μπορουσα να γραψω στο δισκο.μετα μου εμεινε η λυση του ext2.μπορει να μην διαβαζεται-ευκολα- απο τα windows ομως η υπαρξη υπολογιστη με dual boot windows-linux λυνει το προβλημα.Καπου σε αυτη την προσπαθεια μου πεθανε ο εξωτερικος δισκος προτου προλαβω να το δοκιμασω.

Μολις μου τον αλλαξουν απο το eshop θα το δοκιμασω ξανα.ΑΝ δουλεψει θα κανω εναν αναλυτικο οδηγο για το πως ριπαρουμε bluray ταινιες και παιχνιδια απο το playstation και πως τα φερνουμε στον υπολογιστη μας.

μιας και βρηκα λιγο χρονο σημερα το πρωι(το οτι δινω μαθημα την τριτη δεν με πτοησε...) ειπα να δειξω ποσο αχρηστο ειναι τελικα το linux στο ps3.
Αρχικα, εχω συνδεσει ενα φλασακι με 3 αρχεια
1)κομματι πιανου του philip glass σε mp3
2)βιντεακι xvid με τον homer απο τους simpsons σε avi
3)βιντεάκι high definition 720p με τον joker απο το dark knight(τα πρωτα 6 λεπτα της ταινιας που γίνεται η ληστεια) σε mkv
σημαντικη σημειωση.Συγχωρεστε το "επιληπτικο" βιντεο που δε μπορει να κανει focus.Το τραβηξα με τη φωτογραφικη μου που κλεινει ηδη 3ετια ζωης.

Στην αρχη εχω ανοιχτο τον browser στην αγαπημενη μας σελιδα για να μη μου λετε μετα οτι δεν ειναι δικο μου το βίντεο

αφου κλεισω τον firefox, ανοιγω κόνσολα και δινω την εντολη
uname --all με την οποια μου εμφανιζει πληροφορίες της διανομής που έχω.Πράγματι λοιπον ειναι το Y.D.L 6.1
πρωτα δοκιμαζω να παιξω το HOMER SD.avi.αυτο παιζει μια χαρα με ηχο και εικονα συγχρονισμενους και χωρις σπασιμο. ακομα και το fullscreen λειτουργει(οχι ακριβως με την πρωτη προσπαθεια αλλα τελικα δουλευει)
αμεσως μετα δοκιμαζω το mp3.Μια χαρα και εδω.
τελος κανω μια αποπειρα να παιξω το high definition με τον αδικοχαμενο Heath Ledger.το βιντεο ξεκινα και βλεπουμε τα πρωτα 2-3 frames.μετα τιποτα.ηχος παιζει κανονικα(δεν πολυακουγεται στην εγγραφη μου).χωρις πολλα πολλά, ο ήδη ζορισμενος vlc τρωει ενα κολημα και μου αχρηστευει το πρωτο desktop.
Αναποφευκτα, στο 3:53 γινομαστε μαρτυρες μιας φρικιαστικης δολοφονιας ενος Process. μετα την εικαστικη παρεμβαση στο desktop-zombie ξανα ανοιγω το βιντεακι και τον απεθαντο vlc προκειμενου να δουμε αλλα 5-6 frames και τιποτα παραπανω.ο ηχος επαιζε οπου το πηγαινα αλλα τί να το κανεις...

δεν ξερω τι θα γινει στο μελλον με την πολιτικη της sony πανω στο ζητημα της καρτας γραφικων, παντως οπως εχουν τα πραγματα το Linux στο ps3 ειναι σχεδον αχρηστο.
το βιντεο βρισκεται εδω
http://rapidshare.com/files/145167933/yellow_dog.avi

Τουλάχιστον, άν σε κάποιον παίζει αξίζει να προσπαθήσουμε.
Για το συνδιασμό Linux/PS3 συμφωνώ. Το πήρα για media player κυρίως, αλλά τώρα βλέπω ότι δεν θα ξεφύγω απ' το μονόδρομο του HTPC.