μιας και βρηκα λιγο χρονο σημερα το πρωι(το οτι δινω μαθημα την τριτη δεν με πτοησε...) ειπα να δειξω ποσο αχρηστο ειναι τελικα το linux στο ps3.
Αρχικα, εχω συνδεσει ενα φλασακι με 3 αρχεια
1)κομματι πιανου του philip glass σε mp3
2)βιντεακι xvid με τον homer απο τους simpsons σε avi
3)βιντεάκι high definition 720p με τον joker απο το dark knight(τα πρωτα 6 λεπτα της ταινιας που γίνεται η ληστεια) σε mkv
σημαντικη σημειωση.Συγχωρεστε το "επιληπτικο" βιντεο που δε μπορει να κανει focus.Το τραβηξα με τη φωτογραφικη μου που κλεινει ηδη 3ετια ζωης.
Στην αρχη εχω ανοιχτο τον browser στην αγαπημενη μας σελιδα για να μη μου λετε μετα οτι δεν ειναι δικο μου το βίντεο
αφου κλεισω τον firefox, ανοιγω κόνσολα και δινω την εντολη
uname --all με την οποια μου εμφανιζει πληροφορίες της διανομής που έχω.Πράγματι λοιπον ειναι το Y.D.L 6.1
πρωτα δοκιμαζω να παιξω το HOMER SD.avi.αυτο παιζει μια χαρα με ηχο και εικονα συγχρονισμενους και χωρις σπασιμο. ακομα και το fullscreen λειτουργει(οχι ακριβως με την πρωτη προσπαθεια αλλα τελικα δουλευει)
αμεσως μετα δοκιμαζω το mp3.Μια χαρα και εδω.
τελος κανω μια αποπειρα να παιξω το high definition με τον αδικοχαμενο Heath Ledger.το βιντεο ξεκινα και βλεπουμε τα πρωτα 2-3 frames.μετα τιποτα.ηχος παιζει κανονικα(δεν πολυακουγεται στην εγγραφη μου).χωρις πολλα πολλά, ο ήδη ζορισμενος vlc τρωει ενα κολημα και μου αχρηστευει το πρωτο desktop.
Αναποφευκτα, στο 3:53 γινομαστε μαρτυρες μιας φρικιαστικης δολοφονιας ενος Process. μετα την εικαστικη παρεμβαση στο desktop-zombie ξανα ανοιγω το βιντεακι και τον απεθαντο vlc προκειμενου να δουμε αλλα 5-6 frames και τιποτα παραπανω.ο ηχος επαιζε οπου το πηγαινα αλλα τί να το κανεις...
δεν ξερω τι θα γινει στο μελλον με την πολιτικη της sony πανω στο ζητημα της καρτας γραφικων, παντως οπως εχουν τα πραγματα το Linux στο ps3 ειναι σχεδον αχρηστο.
το βιντεο βρισκεται εδω
http://rapidshare.com/files/145167933/yellow_dog.avi