Vodafone TV

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2025

Την Κυριακή, 16/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2025.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Buf1

New member
7 November 2024
2
Εγώ έχω το παλιό box. Στα καινούργια επεισόδια, η ηχομπάρα αναφέρει "Dolby Audio" (δεν ξέρω σίγουρα πόσα κανάλια) και στα παλιότερα επεισόδια και τη ζωντανή τηλεόραση αναφέρει "PCM". Προηγουμένως, έδειχνε "PCM" για όλο το περιεχόμενο της Vodafone TV.

• Like
Reactions: Bellerophontes

Bellerophontes

Established Member
24 September 2021
223
Παραπληροφόρηση; Εγώ τις αποδείξεις τις έχω εδώ. Άρα εσύ πρόσεχε τι λες.

Μην μου λες τι παίρνετε εσείς και άλλοι. Όπως σου είπα, κι εγώ την πρώτη μέρα επειδή είδα στην οθόνη του επεξεργαστή 5.1 DD+, θεώρησα ότι όλα είναι ΟΚ. Έλα όμως που δεν είναι. Και γι' αυτό φταίει το δικό σας interface.

Κοιτάξτε να το λύσετε το θέμα, γιατί 5.1 λέτε και 5.1 δεν παίρνουμε. Είναι σίγουρο ότι τα έχετε κάνει κουλουβάχατα με το flag στο σήμα ή ό,τι άλλο του κάνετε για να παίξει μέσα από το λειτουργικό που έχετε το on demand.
Εσύ δεν παίρνεις. Μια χαρά ήχο 5.1 λαμβάνω άνευ ενδείξεως. Τώρα τι λες εσύ….θα έχεις τους λόγους σου για να συκοφαντείς. Να δούμε μέχρι πότε..

Υ.Γ. στην υπογραφή σου γιατί δεν γράφεις ότι εργάζεσαι στη Vodafone;
Όπως έχω ξαναπεί ουδεμία εργασιακή σχέση έχω με την εταιρεία. Φανατικός χρήστης VTV απλά.

Last edited:

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,351
Αθήνα
Εσύ δεν παίρνεις. Μια χαρά ήχο 5.1 λαμβάνω άνευ ενδείξεως. Τώρα τι λες εσύ….

Να μας δείξεις και τις ρυθμίσεις που έχεις κάνει στον επεξεργαστή σου πρώτα. Το τι παίρνεις σε 5.1 μπορεί να οφείλεται σε ψευδοsurround, δηλαδή upmix. Και επειδή λες άνευ ενδείξεως, άσε με να μαντέψω... ηχομπάρα; :ROFLMAO:

Έλα, και μόνο που ασχολούμαι με την αλφαβήτα του πολυκάναλου ήχου, πολύ είναι.

Στην υπογραφή βάλε ότι εργάζεσαι στη Vodafone.

ιβ) Όσα μέλη σχετίζονται επαγγελματικά με τα αντικείμενα ενασχόλησης του AVclub υποχρεούνται να αναγράφουν την επωνυμία της εταιρίας τους στην υπογραφή ή στο username τους. Στην υπογραφή μπορεί προαιρετικά να διευκρινίζεται η επαγγελματική τους ιδιότητα (αντιπρόσωπος, έμπορος, πωλητής, τεχνικός κ.λπ.), αλλά απαγορεύεται η ανάρτηση διεύθυνσης, στοιχείων επικοινωνίας, φωτογραφιών προϊόντων της εταιρίας, καθώς και σλόγκαν που σχετίζονται με αυτή. Το λογότυπο της εταιρίας επιτρέπεται μόνο στο avatar.

• Haha

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,351
Αθήνα
Εγώ έχω το παλιό box. Στα καινούργια επεισόδια, η ηχομπάρα αναφέρει "Dolby Audio" (δεν ξέρω σίγουρα πόσα κανάλια) και στα παλιότερα επεισόδια και τη ζωντανή τηλεόραση αναφέρει "PCM". Προηγουμένως, έδειχνε "PCM" για όλο το περιεχόμενο της Vodafone TV.

Δεν λέει τίποτε αυτό. Dolby Audio είναι πολύ γενικός όρος. Μπορεί να σημαίνει από 2.0 έως... sky is the limit.

Σε εμένα γράφει Dolby Digital Plus 5.1 σε οτιδήποτε αναπαράγεται από το On Demand. Από το MAX μέχρι και το Mega Channel. :ROFLMAO: Φυσικά surround ήχο... γιοκ. όταν επιλέξω από το Auto να το βάλω σε PCM το box, τότε δείχνει stereo και μόνο τότε μπορώ να κάνω upmix. Αλλά τι να το κάνω τότε; Έμενα και με το app άμα ήταν έτσι σε οποιοδήποτε box.

• Haha
18 June 2006
797
Pleo πλέεις στην παραπληροφόρηση, πρόσεχε! Όλοι που πήραμε 5.1 δλδ μας λες ότι λέμε ψέματα. Δεν θα ασχοληθώ άλλο μαζί σου. Συνέχισε να παραπληροφορείς και να συκοφαντείς την vf.
Επειδή ήμουν από αυτούς που αρχικά μου φάνηκε ότι υπάρχει 5.1 αυτό οφείλεται στο ότι ο Denon 4700 που έχω ως προενισχυτή έδειξε στην οθόνη dolby Digital και τα εικονίδια του εισερχόμενου σήματος ήταν 5.1 θεώρησα ότι και τα ηχεία θα έβγαζαν 5.1. Αμ δε...φίλε Βελερεφόντη ο φίλος Λεωνίδας έχει δίκηο. Δεν υπάρχει ήχος στα πίσω ηχεία όση ειρωνεία και να πουλήσεις

• Like
Reactions: Pleo

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,351
Αθήνα
Επειδή ήμουν από αυτούς που αρχικά μου φάνηκε ότι υπάρχει 5.1 αυτό οφείλεται στο ότι ο Denon 4700 που έχω ως προενισχυτή έδειξε στην οθόνη dolby Digital και τα εικονίδια του εισερχόμενου σήματος ήταν 5.1 θεώρησα ότι και τα ηχεία θα έβγαζαν 5.1. Αμ δε...φίλε Βελερεφόντη ο φίλος Λεωνίδας έχει δίκηο. Δεν υπάρχει ήχος στα πίσω ηχεία όση ειρωνεία και να πουλήσεις

Ευχαριστώ πάρα πολύ γι' αυτό που είπες. Αποκαλείται διασταύρωση.

Μπεγλεροφόντη, λάθος δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε. Ο δέκτης σας φταίει. Δεν θα τον αποκαλέσω αποκωδικοποιητή γιατί δεν αποκωδικοποιεί σωστά. :cool:

Το λάθος το έχετε κάνει στο embeded software (ελπίζω να μην είναι στο hardware το θέμα) που χρησιμοποιείτε στο On Demand. Ο δέκτης έχει τη δυνατότητα να στείλει σωστό 5.1, όπως γίνεται από την εξωτερική εφαρμογή του Disney+, αλλά τον έχετε κάνει να μην μπορεί στην περίπτωση του on demand.
Διορθώστε το!

Bellerophontes

Established Member
24 September 2021
223
Φίλε δεν ευθύνεται ο πάροχος στην συνδεσμολογία σου ούτε σε τρίτο εξοπλισμό που κατέχεις ούτε φυσικά είναι υποχρεωμένος να σου παρέχει υποστήριξη. Σημασία έχει ότι νέες ταινίες και σειρές εχουν 5.1. Τώρα αν δεν λαμβάνεται σωστά από κάποιους λόγω εξοπλισμού δεν λέει και πολλά. Ψειρίζουμε την μαϊμού όμως…

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,351
Αθήνα
Φίλε δεν ευθύνεται ο πάροχος στην συνδεσμολογία σου ούτε σε τρίτο εξοπλισμό που κατέχεις ούτε φυσικά είναι υποχρεωμένος να σου παρέχει υποστήριξη. Σημασία έχει ότι νέες ταινίες και σειρές εχουν 5.1. Τώρα αν δεν λαμβάνεται σωστά από κάποιους λόγω εξοπλισμού δεν λέει και πολλά. Ψειρίζουμε την μαϊμού όμως…

Ο δέκτης έχει έξοδο HDMI και διαφημίζετε ότι παρέχετε ήχο 5.1 και στο On demand.

Σε περίπτωση που δεν το έχεις καταλάβει, ήδη δεν τηρείτε αυτό που διαφημίζετε ότι παρέχετε.

Ο δέκτης σας το 5.1 μπορεί να το δώσει σε περίπτωση που συνδεθεί επεξεργαστής/αποκωδικοποιητής 5.1 με HDMI. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Μας δουλεύεις κι από πάνω;

Άσε τα σάπια, στο ξαναλέω. Εδώ το forum έχει χρήστες που διαθέτουν εξοπλισμό και μπορούν να τα δούνε όλα αυτά. Δεν απευθύνεσαι σε τίποτε γιαγιάδες που έχουν μόνο συσκευή τηλεόρασης.

• Haha
18 June 2006
797
Κοίτα είσαι σε ένα χώρο αποτελουμενο από ανθρώπους που ο πολυκάναλος ήχος (και η σωστή εικόνα) είναι κάτι στο οποίο αφιερώνουν πολύ χρόνο, διάβασμα και προπάντων πολλά λεφτά είναι λίγο ντροπή να μου λες για συνδεσμολογίες. Δεν μας ξέρεις, δεν σε παρεξηγώ όπως είπα πρώτος θα επανορθώσω αν έχεις (που δεν έχεις) δίκιο.

Σε παρακαλώ φέρε την τεχνική υπηρεσία σας σε γνώση του παρόντος thread, κερδισμένοι θα βγούμε όλοι, μπροστα στα λεφτά που έχει δώσει η vodafone σε δικαιώματα περιεχομένου, μια αναβάθμιση στο δεκτάκι είναι ψιχουλα

GreenCo

New member
5 October 2024
10
Έχει κανονικά 5.1 σε νέες ταινίες και σειρές. Επιβεβαιώνω. Δεν είναι και πολύ δύσκολο να το καταλάβεις. Βάλτε μια παλιά και μια νέα ταινία από το on demand

• Like

angelalex

AVClub Addicted Member
24 December 2018
1,839
Αθήνα
Εγώ αυτό που καταλαβαίνω (επειδή δεν γνωρίζω πολλά από ήχο έχω ηχεία που έχουν και Dolby Atmos και vision) είναι ότι απλά εμφανίζει ένα 5.1 surround το οποίο στην πραγματικότητα δεν λειτουργεί?

GreenCo

New member
5 October 2024
10
Εγώ αυτό που καταλαβαίνω (επειδή δεν γνωρίζω πολλά από ήχο έχω ηχεία που έχουν και Dolby Atmos και vision) είναι ότι απλά εμφανίζει ένα 5.1 surround το οποίο στην πραγματικότητα δεν λειτουργεί?
Λειτουργεί αλλά όχι για όλα. ΠΧ Furiosa, dune κλπ έχουν

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,351
Αθήνα

Δεν λειτουργεί. Το εμφανίζει αλλά δεν λειτουργεί. Εγώ τον έβαλα σε σύστημα 7.1 και δεν παίζουν τα surround. όταν ο δέκτης τους είναι στο Auto δείχνει στην οθόνη 5.1 Dolby Digital Plus αλλά καθόλου ήχος.
Στην περίπτωση που πω στον επεξεργαστή να κάνει upmix, ούτε εκεί γίνεται τίποτε. Έχω τη δυνατότητα μέσω Dolby Prologic PLIIx αυτό και Dolby Digital EX σε ό,τι αφορά τον συγκεκριμένο επεξεργαστή για format Dolby Digital Plus.
Τίποτε δεν γίνεται.
Εάν γυρίσω τον δέκτη τους σε PCM, στέλει PCM στέρεο σήμα και τότε μόνο μπορώ να χρησιμοποιήσω όποιο διαθέσιμο upmix θέλω. Αλλά είναι fail αυτό γιατί έτσι κάνεις upmix από δύο κανάλια σε πολλά, ενώ θέλουμε τουλάχιστον 5.1 ως στάνταρ και από κει και πέρα ό,τι εξοπλισμό έχει ο καθένας.

Είναι σίγουρο ότι είναι θέμα του δέκτη τους όπως διαχειρίζεται την αποκωδικοποίηση που κάνει μέσα από το On Demand.

• Like
Reactions: angelalex

angelalex

AVClub Addicted Member
24 December 2018
1,839
Αθήνα
Δεν λειτουργεί. Το εμφανίζει αλλά δεν λειτουργεί. Εγώ τον έβαλα σε σύστημα 7.1 και δεν παίζουν τα surround. όταν ο δέκτης τους είναι στο Auto δείχνει στην οθόνη 5.1 Dolby Digital Plus αλλά καθόλου ήχος.
Στην περίπτωση που πω στον επεξεργαστή να κάνει upmix, ούτε εκεί γίνεται τίποτε. Έχω τη δυνατότητα μέσω Dolby Prologic PLIIx αυτό και Dolby Digital EX σε ό,τι αφορά τον συγκεκριμένο επεξεργαστή για format Dolby Digital Plus.
Τίποτε δεν γίνεται.
Εάν γυρίσω τον δέκτη τους σε PCM, στέλει PCM στέρεο σήμα και τότε μόνο μπορώ να χρησιμοποιήσω όποιο διαθέσιμο upmix θέλω. Αλλά είναι fail αυτό γιατί έτσι κάνεις upmix από δύο κανάλια σε πολλά, ενώ θέλουμε τουλάχιστον 5.1 ως στάνταρ και από κει και πέρα ό,τι εξοπλισμό έχει ο καθένας.

Είναι σίγουρο ότι είναι θέμα του δέκτη τους όπως διαχειρίζεται την αποκωδικοποίηση που κάνει μέσα από το On Demand.
Άρα δεν στέλνει αυτό που πρέπει. Γιατί από όσο ξέρω πρέπει πχ για να δώσεις 4κ hdr να παρέχεται και Dolby audio. Αυτό το είχα δει παλιά κάπου. Άρα κατάλαβα ούτε 4κ και καλά κρασιά
@Bellerophontes δεν λέω κάτι αστείο από ότι φαίνεται απλά ένα συμπέρασμα κάνω!

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,351
Αθήνα
Άρα δεν στέλνει αυτό που πρέπει. Γιατί από όσο ξέρω πρέπει πχ για να δώσεις 4κ hdr να παρέχεται και Dolby audio. Αυτό το είχα δει παλιά κάπου. Άρα κατάλαβα ούτε 4κ και καλά κρασιά

Όταν δύο χρήστες το έχουν αναφέρει με πολυκάναλο ενισχυτή AV, είναι διασταυρωμένο πλέον ότι υπάρχει θέμα.

Αλλά βλέπεις τι απαντήσεις παίρνουμε. Ότι δεν είναι υπεύθυνος ο πάροχος για τη συνδεσμολογία... . LOL. Στην ίδια συνδεσμολογία στα ίδια μηχανήματα που δουλεύει όμως σωστά εικόνα και ήχος στο Disney+, πετάμε χαρταετό εκεί... . :ROFLMAO:

• Like
Reactions: angelalex

Dion999

AVClub Addicted Member
13 November 2006
1,771
Athens-προς τα βορεια
Όταν δύο χρήστες το έχουν αναφέρει με πολυκάναλο ενισχυτή AV, είναι διασταυρωμένο πλέον ότι υπάρχει θέμα.

Αλλά βλέπεις τι απαντήσεις παίρνουμε. Ότι δεν είναι υπεύθυνος ο πάροχος για τη συνδεσμολογία... . LOL. Στην ίδια συνδεσμολογία στα ίδια μηχανήματα που δουλεύει όμως σωστά εικόνα και ήχος στο Disney+, πετάμε χαρταετό εκεί... . :ROFLMAO:
βαλε και εναν τριτο! ( dolby digital απο εποχη laserdisc). Εγω παντως μονο για το app μπορω να πω.

eri77

Established Member
7 March 2014
280
Επειδή είμαι από αυτούς που είχα πει ότι ο ήχος πρέπει να είναι 5.1, παραδέχομαι ότι ήμουν λάθος...δεν είναι

• Like
Reactions: Pleo and angelalex

pepis

AVClub Addicted Member
11 December 2010
1,660
Πρέπει να στείλουμε μαιλ στον Κουκ, να τα αναφέρουμε όλα αυτά. Ένα μήνα μετά από την επίσημη ανακοίνωση της εισαγωγής του max, στην Ελλάδα, λείπουν σειρές, ταινίες, κανάλια, hbo 1-3, cinemax 1-2. Ήχος και εικόνα χάλια. Μπας και αλλάξει όλο αυτό και έρθει το max, αυτόνομα...!!! Πάμε όλοι μαζί...!!!

• Like
Reactions: donk