VU+ Duo HD

PublicDomain

AVClub Addicted Member
10 June 2007
2,624
Ο xtrend 7500 είναι όντως πολύ δυνατός στη τιμή που έχει αλλα είμαστε τελείως off topic και συγνώμη κιόλας θα πρέπει να μεταφέρουμε τη συζήτηση στο κατάλληλο νήμα!

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

PublicDomain

AVClub Addicted Member
10 June 2007
2,624
Μόλις βρω χρόνο θα προχωρήσω στην αλλαγή πυκνωτή να δω πως θα πάει.

Ξεκινά πολύ δύσκολα με κόκκινο λαμπάκι και κάνει συχνές επανεκκινήσεις οπότε δε πάει άλλο κάτι πρέπει να κάνω. Ίσως με τις αλλαγές να γλιτώσω την αγορά νέου δέκτη.

PublicDomain

AVClub Addicted Member
10 June 2007
2,624
Τελικά έκλεψα λίγο χρόνο και άλλαξα τον πυκνωτή από αυτούς που είχα στο κιτ επισκευής vuduo. Το πρόβλημα με το κόκκινο λαμπάκι έφυγε όμως το κύκλωμα δεν δουλεύει σωστά και έχω σπασίματα σε HD κανάλια. Ή η τιμή του είναι λάθος ή η κόλληση δεν έπιασε καλά καθώς το κολλητήρι έχει διαλυθεί πλέον.

==============================================edit===============
μετά από λίγη ώρα φορτώσανε οι πυκνωτές και παίζει καλύτερα! στην αρχή δεν έπιανε καν κανάλια και κάποια τώρα πλέον δεν τα λαμβάνει τελείως και ας είμαι με ένα μέτρο στον hotbird!

Μόλις βρω χρόνο θα προχωρήσω στην αλλαγή πυκνωτή να δω πως θα πάει.

Ξεκινά πολύ δύσκολα με κόκκινο λαμπάκι και κάνει συχνές επανεκκινήσεις οπότε δε πάει άλλο κάτι πρέπει να κάνω. Ίσως με τις αλλαγές να γλιτώσω την αγορά νέου δέκτη.

PublicDomain

AVClub Addicted Member
10 June 2007
2,624
τελικά πάλι έχω προβλήματα και μάλιστα αυτός ο πυκνωτής ήταν ήδη αλλαγμένος, μάλλον φταίει και το τσιπάκι!

hercoulis

AVClub Addicted Member
7 September 2008
2,388
Οι χαλασμένοι πυκνωτές δημιουργούν πρόβλημα στο τσιπάκι. Καλυτερα να το αλλάξεις

deltaplus

Established Member
19 February 2011
178
Εμενα παλι εδω και δυο εβδομαδες αρχισε να μην παιζει δυο συχνοτητες του hotbird την11662 V 27500 3/4 και την 12692 H 27500 3/4.δηλαδη μολις παω στις συγκεκριμενες συχνοτητες παρουσιαζει ασταθεια το σημα και δεν αναμεταδιδονται. Το παραξενο ειναι οτι:
1)παιζουν για τρια περιπου λεπτα οταν ο δεκτης ειναι κρυος και εχεις παει εκει με το ανοιγμα μετα το σημα αδυνατιζει και δειχνει ασταθες,αν πας σε αλλη συχνοτητα και μετα στις προαναφερθεισες τοτε το προβλημα εμφανιζεται κατευθειαν.
2)το επισης παραδοξο ειναι οτι αμα προγραμματισεις εγγραφη μεσω χρονοδιακοπτη και με τον δεκτη κλειστο γραφει αψογα και μετα μπορεις να το δεις απο τον σκληρο, η και να μεταφερεις την εγγραφη με ftp στον υπολογιστη παλι αψογα.
Οι δοκιμες που εκανα ειναι οι εξης:
Εβαλα εναν αλλο δεκτη στην θεση του επαιξε κανονικα. πηγα τον δεκτη τον δικο μου στο σπιτι του αλλου δεκτη δεν επαιξε, μετρησε τεχνικος το σημα της συγκεκριμενης συχνοτητας που εφτανε στο, δεκτη μου ΗΤΑΝ ΚΑΜΠΑΝΑ.Αλλαξα και λογισμικα καταληγοντας στο BH3.01 τιποτε ολα το ιδιο κανουν αρα hardware κατα τις εκτιμησεις μου. Μηπως υπαχει καμμια ιδεα για βοηθεια ρε παιδια. η βλεπετε κανα motherboard και καηκαμε.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Γραφοντας το παραπανω ποστ πιστευα οτι αρκετοι κατοχοι του δεκτη θα αντιμετοπισαν τα ιδια η αναλογα προβληματα , και απ'οτι βλεπω καποιοι εχουν σχετικα αναλογα προβληματα.ετσι λοιπον εψαξα να συγκεντρωσω πληροφοριες ποιος τεχνικος ηλεκτρονικος θα ευρισκε το προβλημα.....και ως εκ θαυματος βρεθηκε ο οποιος αφου τον εψαξε το δεκτη ενδελεχως βρηκε οτι με την παροδο του χρονου καποιες κολλησεις ειχαν μετατραπει σε ΨΥΧΡΕΣ.τις ελεγξε ολες μια μια. ο δεκτης εγινε οπως την πρωτη ημερα που αγοραστηκε και με κοστος απιστευτα χαμηλο.τα φουσκωματα σε πυκνωτες κλπ οφειλονται κατα κυριο λογο σε ψυχρες κολλησεις.καραψαγμενο με ολη την σημασια της λεξεως.

kostikos

Supreme Member
14 February 2012
3,960
Ευχαριστουμε για το μήνυμα και την πολυ χρήσιμη πληροφορία. Αν μπορεις να κανεις μια λίστα με τα ηλεκτρονικά στοιχεία τα οποια παρουσιαζαν τα μεγαλύτερα θέματα, θα βοηθουμε πολλά μέλη. Ο ηλεκτρονικός σου εκανε reflow σε ολοκληρη την πλακετα;

deltaplus

Established Member
19 February 2011
178
ΝΑΙ ελεγξε την μητρικη ΟΛΗ πολυ προσεκτικα. Οσο για την λιστα το πρωτο θεμα ηταν εκεινο με τους πυκνωτες με το κοκκινο λαμπακι που υπαρχει και σχεδιο επιλυσεως του προβληματος εδω μεσα στο φοουμ.το δευτερο ηταν οτι σταδιακα εχανε το σημα απο καποιες συχνοτητες που ολοενα γινοταν και περισσοτερες. στην πρωτη περιπτωση ενας κοινος ηλεκτρονικος το αντικατεστησε αμεσα συμφωνα με τις υποδειξεις του σχεδιου του φορουμ. στην δευτερη οι περισσοτεροι τεχνικοι μασησαν πιστευωντας οτι ειναι tuner .
ενας μονο δεν μασησε επειδη γνωριζε οτι το tuner δεν παθαινει τιποτε.οποτε την εψαξε στην μητρικη κοιταζοντας προσεκτικα ολες τις κολλησεις μια μια.και ναι με κοστος μολις 30 ευρω που πηρε για την δουλεια του ΕΧΩ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΔΕΚΤΗ ΜΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ.

ΥΓ οποιος ενδιαφερεται για το γατονι μου (βρισκεται θεσσαλονικη) στελνει πμ.

kostikos

Supreme Member
14 February 2012
3,960
Μια χαρα. Ζηταμε τέτοιο μερακλή κοσμο στο φορουμ. Το καλύτερο θα ηταν να εγγραφεί ο ίδιος και να συμμετέχει στις συζητησεις μας. Ετσι θα βοηθουνταν και οι ενδιαφερομενοι και ο ιδιος.

deltaplus

Established Member
19 February 2011
178
Πρεπει να ειναι ηδη μελος και μαλιστα απο τα παλιοτερα γιατι ειναι λινουξας απο κουνια και σαν ηλεκτρονικος αστερι.σε καθε περιπτωση kostikos σου εστειλα αναλυτικο πμ αν και καθυστερημενα.

malakudi

Banned
24 April 2008
7,927
Με ενδιαφέρουν κι εμένα τα στοιχεία του τεχνικού γιατί φίλος μου έχει VU+ Duo με το συγκεκριμένο πρόβλημα (red light δεύτερη φορά μετά από fix + πρόβλημα σε frequencies) και θεώρησα πως πλέον δεν επισκευάζεται.

deltaplus

Established Member
19 February 2011
178
Eπισκευαζεται και γινεται καινουριος και μαλιστα με πολυ μικρο κοστος σας στελνω πμ

gkpapad

AVClub Addicted Member
29 January 2007
2,071
Απάντηση: Re: VU+ Duo HD

καλησπερα παιδια.Επειδη τυγχανει να εχω το ιδιο προβλημα και δεν εχει βρεθει λυση,μπορω να εχω και εγω τα στοιχεια του τεχνικου;Ευχαριστω πολυ.

deltaplus

Established Member
19 February 2011
178
Ο τεχνικος που ανεφερα βρισκεται Θεσσαλονικη. αλλα το καταστημα που συνεργαζεται δεν γινεται να ανφερθει δημοσιως γιατι δεν επιτρεπεται να διαφημιζουμε καταστηματα μ'αυτον τον τροπο οποτε εγραψα ονοματα και διευθυνσεις στον malakudi. οποιος ειναι απο θεσ/νικη ευχαριστως με πμ.η εαν θελουν οι admin ας δωσουν αδεια η ας το δημοσιευσουν οι ιδιοι.εγω δεν θελω να παραβω κανεναν ορο λειτουργειας του φορουμ διοτι το αγαπω ιδιαιτερως.

PublicDomain

AVClub Addicted Member
10 June 2007
2,624
ξέρει κανείς τι τιμή έχουν οι δίδυμοι πυκνωτές που βρίσκονται στο τροφοδοτικό πριν τον μετασχηματιστή;

Tankard

New member
31 October 2022
25
Καλημέρα.
Ανασταίνω το παλιό αυτό θέμα γιατί θέλω να ρωτήσω κάτι για τον δέκτη αυτόν που έπεσε στα χέρια μου. (Βέβαια εμένα γράφει Max+ Duo αλλά κατά τα άλλα μοιάζει να είναι αυτός)
Τα κανάλια της Digea θα μπορώ να τα δω από δορυφορική λήψη;
Ευχαριστώ όσους ασχοληθούν
Φιλικά,