Re: Νέος enigma2 δέκτης: Marusys VU+ Duo HD
Πηρα και εγω τον δεκτη απο την( Tronix) και εμαθα οτι ολοι οι δεκτες του ηρθαν χωρις την βιδα .Ετσι το στελνει η εταιρεια κατασκευης .Επισης γνωριζω οτι στο καταστημα αυτο δοκιμαζουν τους δεκτες και γενικα ολες οι συσκευες πριν να αποσταλουν σε πελατη.Εκτος και ο πελατης το ζητηση δηλαδη το προιον να το στειλουν οπως το εχει ο κατασκευαστης.Επισης εμαθα οτι πολυ συντομα ερχονται νεα ιματζ ( nabilo..........)
Επειδή ίσως παρεξηγήθηκαν αυτά που έγραψα για το κατάστημα, να βάλουμε λίγο τα πράγματα στη σωστή τους βάση. Πρωτ' απ' όλα ο δέκτης δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα από το γεγονός ότι ανοίχτηκε (πχ σημάδια, χαρακιές, άλλο). Όπως έγραψα ήταν πολύ καλά συσκευασμένος. Απλώς ήταν φανερό σε μένα πως ανοίχτηκε, από δύο γεγονότα. Ένα γεγονός ήταν ότι έλειπε μία από τις πλαϊνές βίδες από το καπάκι (έχει συνολικά 5 βίδες, 3 πίσω και από μία σε κάθε πλαϊνή πλευρά) και το δεύτερο πως το τηλεκοντρόλ είχε μέσα του μπαταρίες, άλλες από αυτές που έρχεται ο δέκτης, πράγμα που δείχνει πως είχε χρησιμοποιηθεί. Όπως πληροφορήθηκα η βίδα λείπει από όλους τους δέκτες, ενώ είναι πάγια τακτική του καταστήματος
www.tronix.gr να ανοίγει και να δοκιμάζει τους δέκτες που στέλνει σε μακρινές αποστάσεις (εγώ είμαι Πάτρα) για να αποφύγει περιπτώσεις dead on arrival. Γεγονός το οποίο δεν είναι κακό κατά τη γνώμη μου, απλώς καλό θα ήταν να είχα ενημερωθεί για αυτό εκ των προτέρων για να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις.
Ο δέκτης είναι πραγματικά πολύ καλός. Είναι στα ίδια χρήματα με τον DM800 αλλά σε αυτά τα λεφτά δίνει διπλό tuner, διπλά CI slots και UCAS slots, HDMI και κυρίως, πολύ γρήγορη λειτουργία σκληρού δίσκου και ethernet. Μπόρεσε να κάνει HD streaming ενώ έγραφε άλλα δύο HD κανάλια στο δίσκο και έπαιζε ένα τέταρτο στην tv!!! Αμφιβάλλω αν ακόμα και ο DM8000 μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο.
Ο δέκτης έχει linux kernel 2.6.18 και αυτό ανοίγει το δρόμο για να γίνει compile module για DVB-T usb dongle, ώστε ο δέκτης να έχει και τη δυνατότητα DVB-T. Δυνατότητα που ήδη έχω αναφέρει στους δημιουργούς του pli και την βλέπουν με καλό μάτι.