VU+ Duo HD

Απάντηση: Νέος enigma2 δέκτης: Marusys VU+ Duo HD

Καλές θεάσεις κύριοι!
Για πείτε μας και για την ποιότητα κατασκευής του δέκτη? Από τις φωτο που είδα κάτι δε μου αρέσει πάνω του..
Τι χρώμα έχει ο δέκτης και το τ/χ του είναι λευκό?

Re: Νέος enigma2 δέκτης: Marusys VU+ Duo HD

καλημερα και απο μενα παιδες....τον δεκτη απο οτι ειδα τον εχει φερει και καταστημα της θεσσαλονικης και σε λιγο χαμηλοτερη τιμη θα παω να τον ριξω μια ματια και θα σας πω και εγω εντυπωσεις......

Last edited:

Πηρα και εγω τον δεκτη απο την( Tronix) και εμαθα οτι ολοι οι δεκτες του ηρθαν χωρις την βιδα .Ετσι το στελνει η εταιρεια κατασκευης .Επισης γνωριζω οτι στο καταστημα αυτο δοκιμαζουν τους δεκτες και γενικα ολες οι συσκευες πριν να αποσταλουν σε πελατη.Εκτος και ο πελατης το ζητηση δηλαδη το προιον να το στειλουν οπως το εχει ο κατασκευαστης.Επισης εμαθα οτι πολυ συντομα ερχονται νεα ιματζ ( nabilo..........)

Επειδή ίσως παρεξηγήθηκαν αυτά που έγραψα για το κατάστημα, να βάλουμε λίγο τα πράγματα στη σωστή τους βάση. Πρωτ' απ' όλα ο δέκτης δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα από το γεγονός ότι ανοίχτηκε (πχ σημάδια, χαρακιές, άλλο). Όπως έγραψα ήταν πολύ καλά συσκευασμένος. Απλώς ήταν φανερό σε μένα πως ανοίχτηκε, από δύο γεγονότα. Ένα γεγονός ήταν ότι έλειπε μία από τις πλαϊνές βίδες από το καπάκι (έχει συνολικά 5 βίδες, 3 πίσω και από μία σε κάθε πλαϊνή πλευρά) και το δεύτερο πως το τηλεκοντρόλ είχε μέσα του μπαταρίες, άλλες από αυτές που έρχεται ο δέκτης, πράγμα που δείχνει πως είχε χρησιμοποιηθεί. Όπως πληροφορήθηκα η βίδα λείπει από όλους τους δέκτες, ενώ είναι πάγια τακτική του καταστήματος www.tronix.gr να ανοίγει και να δοκιμάζει τους δέκτες που στέλνει σε μακρινές αποστάσεις (εγώ είμαι Πάτρα) για να αποφύγει περιπτώσεις dead on arrival. Γεγονός το οποίο δεν είναι κακό κατά τη γνώμη μου, απλώς καλό θα ήταν να είχα ενημερωθεί για αυτό εκ των προτέρων για να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις.

Ο δέκτης είναι πραγματικά πολύ καλός. Είναι στα ίδια χρήματα με τον DM800 αλλά σε αυτά τα λεφτά δίνει διπλό tuner, διπλά CI slots και UCAS slots, HDMI και κυρίως, πολύ γρήγορη λειτουργία σκληρού δίσκου και ethernet. Μπόρεσε να κάνει HD streaming ενώ έγραφε άλλα δύο HD κανάλια στο δίσκο και έπαιζε ένα τέταρτο στην tv!!! Αμφιβάλλω αν ακόμα και ο DM8000 μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο.

Ο δέκτης έχει linux kernel 2.6.18 και αυτό ανοίγει το δρόμο για να γίνει compile module για DVB-T usb dongle, ώστε ο δέκτης να έχει και τη δυνατότητα DVB-T. Δυνατότητα που ήδη έχω αναφέρει στους δημιουργούς του pli και την βλέπουν με καλό μάτι.

Re: Απάντηση: Νέος enigma2 δέκτης: Marusys VU+ Duo HD

Καλές θεάσεις κύριοι!
Για πείτε μας και για την ποιότητα κατασκευής του δέκτη? Από τις φωτο που είδα κάτι δε μου αρέσει πάνω του..
Τι χρώμα έχει ο δέκτης και το τ/χ του είναι λευκό?

Η ποιότητα κατασκευής είναι τυπική. Η πρόσοψη είναι πολύ όμορφη. Αρνητικό ότι το VFD δε δείχνει ελληνικούς χαρακτήρες.

Ο δέκτης έχει σκούρο χρώμα ενώ το remote είναι λευκό.

Το ένα και μοναδικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι τα CHID του irdeto, που έχουν σαν αποτέλεσμα να μη μπορεί να χρησιμοποιηθεί νόμιμη συνδρομή nova. Θα κάνω και μία δοκιμή με CI module, ενώ bug report έχει φύγει ήδη και για pli team και για τον κατασκευαστή. Απ' ότι φαίνεται υπάρχει κάποιο bug στον τρόπο που στέλνει τα πακέτα στα ECM PIDs ο driver. Αντίστοιχο πρόβλημα έχουν και συνδρομητές του ολλανδικού πακέτου με irdeto.

καλημερα και απο μενα παιδες....τον δεκτη απο οτι ειδα τον εχει φερει και καταστημα της θεσσαλονικης και σε λιγο χαμηλοτερη τιμη θα παω να τον ριξω μια ματια και θα σας πω και εγω εντυπωσεις......
Ποιος καλος ανθρωπος τον εφερε ; :AFADF0: :flipout:

Ποιος καλος ανθρωπος τον εφερε ; :AFADF0: :flipout:

πηρα τηλ και ρωτησα στο elight.gr και απο οτι ειδα τωρα τον εβαλαν και στην ιστοσελιδα τους...αλλα με την ιδια τιμη που υπαρχει παντου 449.....

Συνέχεια στο θέμα με τα irdeto CHID. Φαίνεται πως το πρόβλημα δημιουργήθηκε στους τελευταίους οδηγούς ημερομηνίας 25/02/2010. Με τους προηγούμενους οδηγούς δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Οπότε προσωρινά έκανα roll back σε λίγο παλαιότερο image.

Το επίσημο support forum των developers είναι το www.vuplus-support.com

Από images, εκτός του OpenPLI, υπάρχει το επίσημο image (έκδοση 4.0) το οποίο δεν έχει servers με softcams κτλ, υπάρχει το VTI image που είναι όπως το επίσημο αλλά με επιπλέον προσθήκη για online server με plugins/softcams/skins κτλ.
Αναμένεται το image της Dream Elite που θα δίνει και τη δυνατότητα multiboot με τη χρήση του meoboot.

Αν κανείς θέλει μπορεί να δοκιμάσει και άλλα images με χρήση barryallen στην flash (οπότε οι οδηγοί είναι πάντα από το image στη flash) αλλά φυσικά κάτι τέτοιο μπορεί να δημιουργεί διάφορα προβλήματα. Ο δέκτης είναι πολύ κοντά σε hardware με τον DM800/8000 αλλά δεν είναι 100% ίδιος, οπότε αν το image δεν έχει ελεγχθεί τουλάχιστο για τον VU+ μπορεί να παρουσιάζει προβλήματα.

Και το review συνεχίζεται ...

Ο δέκτης είναι απίστευτα γρήγορος. Ακόμα και με βαριά skin το enigma2 κάνει ένα πλήρες restart σε λιγότερο από 30 sec (στον DM800 περιμένεις με τις ώρες - δε ξέρω πως πάει στον 8000).

Ο επεξεργαστής του δέκτη είναι καλύτερος από του DM8000, γιατί αν και είναι 400MHz επίσης, είναι όμως dual core! Ναι, έχει δύο πυρήνες. Ίσως γι' αυτό φορτώνει τόσο πιο γρήγορα το enigma2, αφού το python κομμάτι "τρέχει" σε δύο πυρήνες αντί για έναν.

Σήμερα θα δοκιμάσω χαμηλά και υψηλά SR.

Από σήμερα το μεσημέρι, αναπαύεται στο ρακ μου ο VU+ HD DUO..
Προτιμήθηκε η τοπική αγορά (e-light)
Ευχαριστώ τον Μανώλη για την άψογη συμπεριφορά.

Για εντυπώσεις προσεχώς, μετά τις πρώτες δοκιμές.

Re: Απάντηση: Νέος enigma2 δέκτης: Marusys VU+ Duo HD

Από σήμερα το μεσημέρι, αναπαύεται στο ρακ μου ο VU+ HD DUO..
Προτιμήθηκε η τοπική αγορά (e-light)
Ευχαριστώ τον Μανώλη για την άψογη συμπεριφορά.

Για εντυπώσεις προσεχώς, μετά τις πρώτες δοκιμές.

χαχαχα ... ήμουνα σίγουρος !!!Καλορίζικος Αλέξη .

Kαλοριζικος και απο μενα.Εγω ακομα αντιστεκομαι στην αγορα του......να δουμε ως ποτε.

Απάντηση: Re: Νέος enigma2 δέκτης: Marusys VU+ Duo HD

Kαλοριζικος και απο μενα.Εγω ακομα αντιστεκομαι στην αγορα του......να δουμε ως ποτε.
Thanks! (και στα δικά σου)
Βρε συ τι αντιστέκεσαι? Σπίτι θα αγοράσεις?
(Αν δεν είναι αυτός, θα είναι κάποιος άλλος.. :flipout:)

Join the club Αλέξη. Αναμένουμε εντυπώσεις.

Το dream elite image είναι και πάλι διαθέσιμο, αλλά πρώτες κριτικές που διάβασα είναι πως έχει αρκετά bugs σε σχέση με το VTI πχ, ενώ είναι και πολύ πιο βαρύ. Εγώ δε το έβαλα ακόμα γιατί με τους νέους drivers δε θα παίζει η Nova και το WAF θα πέσει υπό το μηδέν :-)

Πάνο, ευχαριστώ!
Και για να μην αρχίσω τα πειράματα, ποιο θεωρείς το καλύτερο image σήμερα? Δώσε και ένα λινκ να το κατεβάσω.
Για την ώρα πέρασα το τελευταίο επίσημο να δω τη συμπεριφορά του.
(σαν να χειρίζομαι Dreambox..)