VU+ Duo HD

Re: Νέος enigma2 δέκτης: Marusys VU+ Duo HD

Τελικά "όλοι" προσπαθούν να γίνουν Dreambox στην θέση του dreambox, αλλά μάλλον μάταια....

Ο VU+ έχει πολύ λιγότερα προβλήματα σαν λογισμικό απ' όσα είχε ο DM800 όταν πρωτοβγήκε.

Σε ότι αφορά τις δορυφορικές δυνατότητες του δέκτη, οι drivers πριν τις 25/02/2010 έχουν ελάχιστα προβλήματα. Το ένα είναι πως δε δουλεύουν τα teletext σε encrypted κανάλια μέσω UCAS (σε CI δουλεύουν κανονικά) και δε μπορούν να εγγραφούν στο δίσκο κανάλια με περισσότερα από 10 PIDs (πχ το Eurosport HD).

Με τους νέους οδηγούς, διορθώθηκε το πρόβλημα με τα teletext PIDs, προστέθηκε 1080p και dts-passthrough για τις multimedia δυνατότητες (με προβληματάκια όμως) αλλά παρουσιάστηκε το πρόβλημα με το irdeto.

Η ομάδα της VU από 10/01 μέχρι 25/02 έχει βγάλει δέκα (!!!) εκδόσεις οδηγών, και σε κάθε έκδοση είναι και καλύτερος. Είναι ζήτημα χρόνου να διορθωθούν και τα τελευταία μικροπροβλήματα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Νέος enigma2 δέκτης: Marusys VU+ Duo HD

Αν και κάτοχος του 8000 σε αρκετά προνομιακή τιμή, επ' ουδενί μπορώ να πω ότι τον θεωρώ μια τίμια αγορά. Τον θεωρώ υπερτιμημένο, με αρκετό hype γύρω από το όνομα του, το οποίο οφείλεται στον χρόνο που ξεροσταλιάζαμε γι' αυτόν.

Συγκριτικά (πάντα) με την τιμή του 8000 (την κανονική), φαίνεται λογική αγορά το 800ρι, φυσικά αν το δεις ψύχραιμα δεν είναι και λίγα τα 450 για ένα κουτάκι μισή μερίδα που κάνει τα μισά πράγματα με διπλάσια θερμοκρασία και σε διπλάσιο χρόνο.

Αφήστε δε, που θεωρώ ότι η ποιότητα κατασκευής των DM δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, όποιος είχε μηχάνημα AV που του κόστισε πάνω απο 500ρικο θα πεί το ίδιο. Θυμίστε μου ένα μηχανάκι της που να μην είχε "κάποιο" πρόβλημα που να ήθελε ...πατέντα για να δουλέψει όπως θα έπρεπε.
Όμως, είναι η ποτάνα η "υποστήριξη" και το "παραμύθι" που λέμε ο ένας στον άλλο και πάμε και τα ακουμπάμε στην DM.

Αν θα τον αγόραζα (τον VU+); ναι αν είχα που να τον βάλω, έχω φρακάρει απο δέκτες. Νομίζω ότι ότι υπερκαλύπτει όποιον σκέπτεται τον 800ρι, ακόμα και τον 8000 γιατί δεν ξέρω πολλούς με Λίνουξ δέκτη να έχουν 4 μοντούλες και να παρακαλοθούν παραπάνω από ένα κανάλι και άντε να γράφουν άλλο ένα.

Το θέμα που βλέπω να προκύπτει στο μέλλον, είναι πως η DM θα προστατεύσει την επένδυσή της και την παράπλευρη αγορά που δημιούργησε. Αν αληθεύουν οι φήμες ότι χρηματοδοτεί ομάδες για την ανάπτυξη λογισμικού και εμού μήπως θα δούμε κάποιες ασυμβατότητες στο μέλλον (όπως τότε με τους triple dragon κτλ κτλ) οι οποίες θα καταστήσουν το κελεπούρι VU+, όχι άμεσα αλλά πχ σε ένα χρόνο, ένα συνηθισμένο δέκτη;

Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνετε....

καλησπερα,
αν καταλαβα καλα υπαρχει η πιθανοτητα να καταληξει ας πουμε "αχρηστος" σε 1-2 χρονια απο καποια "επιθεση" της dream multimedia ωστε να μην μπορει ο δεκτης να χρησιμοποιησει τα καλουδια του?
τα μπολνταρισμενα με κρατουν για να μην προχωρησω στην αγορα του.

Απάντηση: Re: Νέος enigma2 δέκτης: Marusys VU+ Duo HD

Τελικά "όλοι" προσπαθούν να γίνουν Dreambox στην θέση του dreambox, αλλά μάλλον μάταια....
Δυστυχώς αυτός έγινε. Σκέψου μόνο ότι κυκλοφορεί κανένα μήνα περίπου. Τα προβληματάκια που διαβάζεις εντοπίζονται σε ειδική χρήση. π.χ. Irdeto κάρτα και θεωρούνται μικροπροβλήματα.

Προσωπικά τρέχω το Dream Elite από ΒΑ με VTI 0.5 στην flash και δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα. Τα settings τα κατέβασα έτοιμα και η συνεργασία του δέκτη με την 16άδα των lnb μου είναι υποδειγματική. O DM800 εδώ και μια εβδομάδα αναπαύεται εκτός ρεύματος και μάλλον ανησυχεί (βάσιμα) για το μέλλον του.
Στον Vu+ εγκατέστησα και εσωτερικό sata δίσκο και οι άμεσες εγγραφές γίνονται απροβλημάτιστα όπως καλά λειτουργεί και το timeshift.

Μόλις βρω τον χρόνο αναμένεται "θανατηφόρα" δοκιμή στον τομέα της εικόνας μεταξύ DM800, Azbox Elite και Vu+ Duo. Θανατηφόρα την ονομάζω γιατί κάποιος από τους τρεις θα την πληρώσει και αυτός υποψιάζομαι ότι δεν θα είναι ο Vu+ ούτε ο Azbox. Ο τελευταίος κλείνει την πόρτα..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέος enigma2 δέκτης: Marusys VU+ Duo HD

καλησπερα,
αν καταλαβα καλα υπαρχει η πιθανοτητα να καταληξει ας πουμε "αχρηστος" σε 1-2 χρονια απο καποια "επιθεση" της dream multimedia ωστε να μην μπορει ο δεκτης να χρησιμοποιησει τα καλουδια του?
Εγώ δεν είμαι σίγουρος ότι σε ένα ή δύο χρόνια θα υπάρχει η Dream Multimedia.
Επίσης δεν είμαι σίγουρος ότι σε ένα ή δύο χρόνια θα έχω ακόμα τον Vu+, οπότε δεν με προβληματίζει το θέμα.

Απάντηση: Νέος enigma2 δέκτης: Marusys VU+ Duo HD

Καταφθάνει και ο VU+ Solo

με ένα tuner, μικρότερο επεξεργαστή στα 333MHz και ένα card reader λιγότερο και αρχική τιμή στα 349 .

Description:
With this high-end open-source Linux HDTV PVR receiver they can be both high resolution and conventional television set to receive.
DVB-S2 and Cartridges, 2x Common Interface, 1x Conax Card Reader u.XCrypt, EPG, LAN ...

Digital HDTV Satellite Receiver PVR Ready
Open-source Linux operating system (Enigma2)
2 x CI slot, 1x Conax Cardreader,
Standby Power Consumption 0.5 watts

- Open-source Linux operating system (Enigma2)
- Broadcom Mips Processor 333 Mhz
- DVB-S2 Tuner
- MPEG2 / H.264 Hardware decoding (DVB compliant)
- 2 x CI slot (Alpha Crypt, Cryptoworks, Viaccess, Seca, Conax, ...)
- 1x Smartcard reader (Conax Embedded)
- 2 x USB2.0 Back
- 10/100 Mbit Ethernet Interface
- 1 x V.24/RS232
- 1 x HDMI port
- 1 x Scart
- 1 x YPrPb
- 1 x S / PDIF optical digital audio transmission ()
- 1 x RCA Video
- 2 x RCA Audio (L / R)
- Channel-change time <1 seconds
- MP3 player and JPEG picture viewer
-) Plugin support (JPEG, MP3, XVID ...
- EPG (electronic program guide)
- Support of Bouquet lists
- Multi language OSD, Skin - Support
- Fully automatic, manual channel search
- Teletext
- DiSEqC 1.0, 1.1 and 1.2
- Power consumption working / standby 35W/0.5 Watt

Στο παρελθον ειχαν βγει δεκτες,αλλα μετα απο μηνες η υποστηριξη τους ειχε μεινη στο ραφι.Οποτε το μελον ερχετε και θα δουμε και την υποστιρηξη του παρον δεκτη.Απλα ο 8οοο ειναι 8οοο πως να το κανουμε ρε παιδια,πως λενε ολα σε ενα.Και κατι ακομα βρε,μα καλα ηθελα να ξερα πως βαζετε ιματζ του 8000 στο σαρδελοκουτι που πηρατε!!!!!πειτε στο team που εχει την υποστηριξη του δεκτη οτι αλλο "Άλλο ειναι το motto μου .... και αλλο το μαμωτο μου'' :flipout::flipout:
Οσω για την τιμη σε αυτο εχετε δικιο,αλλα οταν τον αγοραζαμε το γνωριζαμε και αυτο.Τωρα το μονο που με πονα ειναι οτι το δικο σας σαρδελοκουτι απο το δικο μας σαρδελοκουτι ειναι οτι εχει hardwaredual core cpu.
Τεσπα δεν θελω βραδιατικα να μπω σε πειρασμους μαζι σας:goodnight:

Πολλα γραφονται για αυτο το δεκτη, επιτρεψτε μου να πω και εγω την γνωμη μου μιας και εχουν περασει παρα πολλοι δεκτες απο τα χερια μου.
Πρωτα απ ολα πρεπει να γινει ενα ολοκληρωμενο τεστ. Και μιλαω για αντικειμενικο τεστ , οχι απο περιοδικό , γιατι στα περιοδικα τα βγαζουν διαμαντια ολα τα μηχανηματα.
Αναφερετε πολλα εργαστασιακα χαρακτηριστικα , τα οποια ομως πρεπει να τεσταριστουν στην πραξη για το αν πραγματι δουλευουν. Πχ γραφει οτι εχει ethernet , i oti exei ci slot , Reader, EPG, klp, αλλα στην πραξη μπορει να μην δουλευουν ή να δουλευουν με προβληματα και πιθανον να χρειαστουν πολλους μηνες ή και να μην γινουν ποτε να παιζουν σωστα. Για τεστ πρεπει να εξεταστουν πολλα πραγματα.

1. To reader παιζει απροβληματιστα την καρτα Νοβα (zeta kai kappa κλπ) ? Ειναι επισης συμβατο με αλλες irdeto καρτες που κυκλοφουν στην Ελλαδα ? Παιζει τις δημοφιλεις viacces και conax καρτες της αγορας ? Splitarei τις παραπανω καρτες με ενα ασυρματο ή με ενα καλωδιακο card splitter ? (ρωταω να ειναι συμβατο..).
2. Εχει ελληνικο EPG στα καναλια της Νοβα ?
3. Τα Ci που διαθετει αναγνωριζουν καθε μορφης μοντουλα που κυκλοφορει στην αγορα ? Εαν βαλουμε 2 -3 μοντουλες συγχρονως και μεσα βαλουμε τις αντιστοιχες καρτες θα παιξουν κανονικα ?
4. Ειναι ενημερωμενα ολα τα transponders στο λογισμικο του ετσι ωστε να κατεβαζουν ολα τα καναλια απο ολους τους δημοφιλεις δορυφορους ?
5. To ethernet που διαθετει ειναι πρακτικα χρησιμο , μπορει να συνδεθει πουθενα ? πχ σε τοπικο δικτυο, σε δυκτυο point to point, σε αλλα δικτυα και λοιπα ..?
6. Λειτουργει απροβληματιστα , χωρις κολληματα , επανεκκινησεις κλπ ?
7. Λειτουργουν στην πραξη και απροβληματιστα ολες οι hardware συνδεσεις που εχει ? (usb , HDMI, component, Media player , κλπ). Ο συνδεμενος δισκος μπορει να γραφει συνδρομητικα καναλια ? Ειναι συμβατοι οι περισσοτεροι δισκοι της αγορας ? Παιρνει DVD recorder και κατα ποσο ειναι συμβατα με αυτα της αγορας ?
8.. Εχει σωστο λειτουργικο OSD , σωστα μεταφρασμενο στην Ελληνικη γλωσσα ? Εχει Ελληνικο manual ?
9. Εχει καλη ποιοτητα εικονας ? Λειτουργει το upscalling ?
10. Τι χωρητικοτητα RAM kai Flash διαθετει ? Εχει επαρκη χωρο για πληθωρα plugins? Εχει BootRom ? Τι γινεται σε περιπτωση απωλειας του bootloader ? Υπαρχει οργανωμενο service στην Ελλαδα ?
11. Τι ποιοτητος υλικα διαθετει μεσα το hardware ? πχ υπαρχουν πυκνωτες στο τροφοδοτικο που κοστιζουν 5 λεπτα και υπαρχουν οι ιδιοι σε ποιοτικη μαρκα που κοστιζουν 20 λεπτα.
12. γραφει οτι παιρνει λογισμικο παρομοιο ή ιδιο με του DM8000. Η Dream ασφαλιζει τα λογισμικα της μετά τον DM800. (Αναφερομαι στο DM800 , DM8000 kai DM500 HD) . Ανα πασα στιγμη μπορει να βγαλει λογισμικο το οποιο να καψει ολους τους δεκτες που δεν ειναι γνησιοι DM. Ποιος μας λεει οτι αυτος ο δεκτης δεν θα φαει και αυτος τη φολα του, χρησιμοποιωντας ενα λογισμικο για DM8000, οπως την εφαγαν πολλοι αλλοι ? Το μεγαλυτερο κεφαλαιο της Dream ειναι τα λογισμικα της και οχι τα hardware. Το θεωρω απιθανο να βγει αλλη εταιρια και να δωσει παρομοιο μηχανημα με τα μισα λεφτα και παρομοια πολυετης υποστηριξη λογισμικου.

Εαν καποιος κατοχος τεσταρει τα παραπανω και ισως κι αλλα τα οποια μου διαφευγουν αυτη τη στιγμη, και δεν τα εγραψα , και το βρει οκ , τοτε να το παρω κι εγω !!!

Να τα μας..........που εισουν τοσο καιρο εσυ,στον ουρανο σε ψαχναμε στο νημα αυτο σε βρηκα.Μαλιστα σε ολα αυτα που λες εχω και εγω της ιδιες αποριες.Θα αναμενω της απαντησης αυτες απο τον Αλεξ,διοτι οταν θα ειναι ετοιμος 100% θα απαντηση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέος enigma2 δέκτης: Marusys VU+ Duo HD

καλησπερα,

Κοίτα, άχρηστο με μιας και δια παντός δεν μπορούν να τον βγάλουν, ότι σημερινό εμού τρέχει τώρα σε αυτόν θα τρέχει και του χρόνου και τον παραεπόμενο χρόνο. Μόνο που οι πάροχοι εκσυγχρονίζουν/αλλάζουν τις κάρτες τους και κανείς δεν μας εγγυάται ότι τα καινούρια εμού που θα τις διαβάζουν (που πιθανόν/ακούγεται κτλ κτλ χρηματοδοτεί η DM) θα είναι συμβατά με τον VU+. Έχει ξανασυμβεί με τον Triple dragon, συνέβη και με τους DGS και συμβαίνει και τώρα με ορισμένα εμού που δεν τρέχουν στους dreambox!!!!
Όλο το βάρος λοιπόν το έχει ο χρόνος που σκοπεύεις να κρατήσεις τον δέκτη σου και πόσο σ' αρέσει το σκάλισμα. Άμα είναι να τον σπρώξεις στο εξάμηνο δεν σε πολυ-αφορούν οι επισημάνσεις μου.

Απάντηση: Re: Νέος enigma2 δέκτης: Marusys VU+ Duo HD

Πολλα γραφονται για αυτο το δεκτη, επιτρεψτε μου να πω και εγω την γνωμη μου μιας και εχουν περασει παρα πολλοι δεκτες απο τα χερια μου.
Πρωτα απ ολα πρεπει να γινει ενα ολοκληρωμενο τεστ. Και μιλαω για αντικειμενικο τεστ , οχι απο περιοδικό , γιατι στα περιοδικα τα βγαζουν διαμαντια ολα τα μηχανηματα.
Αναφερετε πολλα εργαστασιακα χαρακτηριστικα , τα οποια ομως πρεπει να τεσταριστουν στην πραξη για το αν πραγματι δουλευουν. Πχ γραφει οτι εχει ethernet , i oti exei ci slot , Reader, EPG, klp, αλλα στην πραξη μπορει να μην δουλευουν ή να δουλευουν με προβληματα και πιθανον να χρειαστουν πολλους μηνες ή και να μην γινουν ποτε να παιζουν σωστα. Για τεστ πρεπει να εξεταστουν πολλα πραγματα.

1. To reader παιζει απροβληματιστα την καρτα Νοβα (zeta kai kappa κλπ) ? Ειναι επισης συμβατο με αλλες irdeto καρτες που κυκλοφουν στην Ελλαδα ? Παιζει τις δημοφιλεις viacces και conax καρτες της αγορας ? Splitarei τις παραπανω καρτες με ενα ασυρματο ή με ενα καλωδιακο card splitter ? (ρωταω να ειναι συμβατο..).
3. Τα Ci που διαθετει αναγνωριζουν καθε μορφης μοντουλα που κυκλοφορει στην αγορα ? Εαν βαλουμε 2 -3 μοντουλες συγχρονως και μεσα βαλουμε τις αντιστοιχες καρτες θα παιξουν κανονικα ?
4. Ειναι ενημερωμενα ολα τα transponders στο λογισμικο του ετσι ωστε να κατεβαζουν ολα τα καναλια απο ολους τους δημοφιλεις δορυφορους ?
5. To ethernet που διαθετει ειναι πρακτικα χρησιμο , μπορει να συνδεθει πουθενα ? πχ σε τοπικο δικτυο, σε δυκτυο point to point, σε αλλα δικτυα και λοιπα ..?
7. Λειτουργουν στην πραξη και απροβληματιστα ολες οι hardware συνδεσεις που εχει ? (usb , HDMI, component, Media player , κλπ). Ο συνδεμενος δισκος μπορει να γραφει συνδρομητικα καναλια ? Ειναι συμβατοι οι περισσοτεροι δισκοι της αγορας ? Παιρνει DVD recorder και κατα ποσο ειναι συμβατα με αυτα της αγορας ?
8.. Εχει σωστο λειτουργικο OSD , σωστα μεταφρασμενο στην Ελληνικη γλωσσα ? Εχει Ελληνικο manual ?
10. Τι χωρητικοτητα RAM kai Flash διαθετει ? Εχει επαρκη χωρο για πληθωρα plugins? Εχει BootRom ? Τι γινεται σε περιπτωση απωλειας του bootloader ? Υπαρχει οργανωμενο service στην Ελλαδα ?
11. Τι ποιοτητος υλικα διαθετει μεσα το hardware ? πχ υπαρχουν πυκνωτες στο τροφοδοτικο που κοστιζουν 5 λεπτα και υπαρχουν οι ιδιοι σε ποιοτικη μαρκα που κοστιζουν 20 λεπτα.
12. γραφει οτι παιρνει λογισμικο παρομοιο ή ιδιο με του DM8000. Η Dream ασφαλιζει τα λογισμικα της μετά τον DM800. (Αναφερομαι στο DM800 , DM8000 kai DM500 HD) . Ανα πασα στιγμη μπορει να βγαλει λογισμικο το οποιο να καψει ολους τους δεκτες που δεν ειναι γνησιοι DM. Ποιος μας λεει οτι αυτος ο δεκτης δεν θα φαει και αυτος τη φολα του, χρησιμοποιωντας ενα λογισμικο για DM8000, οπως την εφαγαν πολλοι αλλοι ? Το μεγαλυτερο κεφαλαιο της Dream ειναι τα λογισμικα της και οχι τα hardware. Το θεωρω απιθανο να βγει αλλη εταιρια και να δωσει παρομοιο μηχανημα με τα μισα λεφτα και παρομοια πολυετης υποστηριξη λογισμικου.

Εαν καποιος κατοχος τεσταρει τα παραπανω και ισως κι αλλα τα οποια μου διαφευγουν αυτη τη στιγμη, και δεν τα εγραψα , και το βρει οκ , τοτε να το παρω κι εγω !!!
Μάλλον σου έχει διαφύγει κάτι διαβάζοντας στα φόρουμ και προφανώς δεν έχεις δει τον δέκτη. Εχει αναφερθεί πολλάκις ότι τρέχει Enigma 2. Αυτό σημαίνει ότι αν δε βλέπεις τον δέκτη θα νομίζεις ότι χειρίζεσαι Dreambox.
Συνεπώς οι προβληματισμοί σου περί OSD, EPG, βάσης δεδομένων απαντώνται με ΝΑΙ.
Επιπλέον λειτουργεί απροβλημάτιστα, χωρίς κολλήματα, είναι φανερά ταχύτερος από τον DM800, (δεν έχω δει σπινερ ακόμα, ενώ ο 800 με είχε ταράξει) αναγνώρισε όσες μοντούλες έχω στην κατοχή μου. Viaccess, Seca, Irdeto, T-Rex, ZETA Cam. Δοκιμάστηκε μόνο μια Viaccess συνδρομητική κάρτα που αναγνωρίστηκε χωρίς πρόβλημα. Αν διαθέτει κάποιος άλλες ευχαρίστως να τις δοκιμάσω.
Διαχειρίζεται άψογα τα 16 LNB του συστήματος μου με το πρωτόκολλο Diseqc 1.1, συνεργαζόμενος άριστα με το σετ των διακοπτών της Spaun.
Ο Scaler και o Deinterlacer του είναι εξαιρετικός, εμφανώς ανώτερος από του DM800, παίζει χωρίς τη βοήθεια του autoresolution plugin στα 1080i, κάτι που σημαίνει ότι τα τσιπάκια του είναι εξαιρετικά. Τρέχει Multiboot τόσο με ΒΑ όσο και με Meoboot. (το δεύτερο δεν το δοκίμασα, το χρησιμοποιεί όμως ο malakoudi)
ΔΕΝ ζεσταίνεται καθόλου ακόμα και μετά από πολλές ώρες χρήσης, αναγνώρισε αμέσως τον sata εσωτερικό σκληρό δίσκο που του τοποθέτησα. Αναγνωρίζει χωρίς πρόβλημα εξωτερικούς δίσkους NTFS. (δοκίμασα 1.5 ΤΒ) Εκανε άμεση εγγραφή και λειτούργησε το timeshift. Συνδέθηκε χωρίς αντίρρηση στο τοπικό μου δίκτυο, έκανα χρήση FTP, Settings editor, μεταφορά εγγεγραμμένου υλικού από τον δέκτη στο PC με την μεγαλύτερη ταχύτητα που έχω συναντήσει σε δορυφορικό δέκτη.
Επίσης έχει πιο ευαίσθητο tuner από αυτό του DM800. Οι δοκιμές/συγκρίσεις έγιναν σε οριακές συχνότητες στις 28 μοίρες. Περισσότερα προσεχώς.

Ελληνικό Manual έχει όσο και ο Dreambox 800 όταν τον αγόρασα.

DVD Recorder δεν έχω, άλλωστε είναι ξεπερασμένο είδος.

Δεν έχω προλάβει ακόμα να ασχοληθώ με τον media player του, από τα λίγα πράγματα που είδα όμως δεν έμεινα ικανοποιημένος. Στα θετικά ότι αναπαράγει αρχεία Divx και περνάει τον ήχο DTS στην ψηφιακή έξοδο.
Βλέπει ελληνικούς υπότιτλους αρκεί να είναι σε κωδικοποίηση UTF-8 άλλως θα πρέπει να μετατραπούν. Οπως καταλαβαίνει κανείς είναι εμφανώς ανώτερος του DM800 και σε αυτό τον τομέα.
Η συμβατότητα του με Images του DM8000 είναι θετική και προδιαθέτει αμέσως για σύγκριση με το μεγαθήριο της DMM.

Η σύγκριση του καταρχήν θα γίνει με τον DM800 καθότι βρίσκονται στην ίδια κατηγορία τιμής. Ολα τα παραπάνω τα κάνει όντας ένα μήνα στην κυκλοφορία.

Επίσης λειτούργησαν όλα τα Plugins που δοκίμασα και προορίζονται για χρήση σε δέκτες που τρέχουν Ε2.

Για υποστήριξη και διαχρονικότητα είναι νωρίς να μιλήσουμε. Είναι κάτι που θα το δείξει ο χρόνος, όμως ήδη υπάρχουν αρκετά Images προορισμένα αμιγώς για αυτόν.

Αυτά σαν μια γρήγορα προσέγγιση. Αν μου διέφυγε κάτι, ας συμπληρωθεί από τους κατόχους του δέκτη.

Στα παραπάνω να συμπληρώσω ότι ο Vu+ έχει δύο Tuner χωρίς δυνατότητα προσθήκης άλλου (δεν υπάρχει διαθέσιμο slot) και το παντοκατευθυντικό τ/χ. Μεταφέρει εντολές από κάθε θέση. (κυριολεκτικά)

commander, οι ερωτήσεις σου δείχνουν πως μάλλον δεν έχεις εμπειρία με enigma2 δέκτες, αλλά θα προσπαθήσω να σου απαντήσω σε όλες.

commander said:

Με τους οδηγούς μέχρι 25/02 παίζει απροβλημάτιστα τις irdeto κάρτες. Επίσης δοκίμασα viaccess xxx κάρτες και sky italia. Conax δεν έχω. Με τους νέους οδηγούς έχει πρόβλημα με τα CHID του irdeto αλλά έχει ήδη αναφερθεί στους developers και στην επόμενη έκδοση θα διορθωθεί. Για splitter κτλ δε γνωρίζω και δεν θα έπρεπε να ενδιαφέρει κιόλας, αφού οι linux δέκτες κάνουν CS μέσω ethernet.

Ναι, το τυπικό now/next που έχουν όλοι οι δέκτες, ενώ με κατάλληλα plugins μπορεί να έχει και εβδομαδιαίο (όπως φυσικά και οι dreambox).

Όσα CI modules έχω τα αναγνώρισε κανονικά. Τρεις μοντούλες δε μπορείς να βάλεις, αφού έχει 2 CI slot.

Αυτό εξαρτάται από το image που χρησιμοποιείς. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν ειδικά sites που κατεβάζεις το πιο πρόσφατο και ενημερωμένο αρχείο με transpoonders (satellites.xml). Ισχύει δηλαδή ότι και στους dreambox.

Όχι απλώς είναι χρήσιμο, είναι υπέρ-χρήσιμο. Είναι ο πρώτος δέκτης (και γενικά STB συσκευή) που βλέπω το δίκτυό του να αποδίδει το μέγιστο του 100Mbit, δηλαδή κοντά στα 12MB/sec. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί με ευκολία να στριμάρει HD κανάλια (ο DM800 είχε πρόβλημα), να μεταφέρει γρήγορα εγγραφές από το δέκτη στο PC ή αρχεία multimedia από το PC στο δέκτη κτλ. Φυσικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για εφαρμογές CS.

Ναι. Μία φορά μου μπλόκαρε το tuner και χρειάστηκε επανεκκίνηση.

Ναι σε όλα. DVD recorder παίρνει εξωτερικό usb ή e-sata. Δίσκο παίρνει SATA εσωτερικό ή εξωτερικό e-SATA ή USB. Γράφει συνδρομητικά κανάλια, μέχρι 6 ταυτόχρονα.

Υπάρχουν πολλά skin για το OSD, για όλες τις ορέξεις. Η ελληνική μετάφραση είναι η ίδια με τους dreambox, δηλαδή χάλια. Αλλά ευτυχώς υπάρχει ο mcelliot που έχει κάνει μία καταπληκτική μετάφραση την οποία μπορεί ο καθένας να την εγκαταστήσει (απλώς δεν έρχεται προεγκατεστημένη με το image). Manual ελληνικό δεν έχει, όπως δεν είχε και ο dm800 που είχα αγοράσει. Σε αυτό πάντως ήθελα να σχολιάσω πως αυτό τον δέκτη δε τον παίρνει ένας άσχετος με το τι σημαίνει enigma2/linux δέκτης. Αν προσπαθήσει να τον εκμεταλλευτεί διαβάζοντας κάποιο manual, θα απογοητευτεί. Και αυτό ισχύει για όλους τους linux δέκτες.

Έχει πολύ καλή ποιότητα εικόνας, καλύτερη από τον DM800 που είχα πριν. Το upscaling λειτουργεί καλά, αν και προτιμώ τον scaler της τηλεόρασης.

RAM 384MB, flash 128MB. Ο bootloader είναι προστατευμένος. Για service δεν ξέρω, αν πάθει κάτι θα τον προωθήσω στο κατάστημα που τον αγόρασα.

Η ποιότητα κατασκευής είναι τυπική κινέζικη. Ούτε χάλια, αλλά ούτε κορυφαία. Μη περιμένεις να δεις δηλαδή solid capacitors.

Εδώ αγνοείς μερικά πράγματα. Το enigma2 δεν είναι της dream multimedia. Είναι open source project, στο οποίο η dream multimedia διατηρεί το δικαίωμα όποια στιγμή θέλει να το κάνει closed source. Φυσικά ακόμα κι αν αυτό γίνει, παραμένει η τελευταία έκδοση open source για χρήση προς όλους. Το μόνο πράγμα που είναι closed source είναι οι οδηγοί για το υλικό. Σε τέτοιους οδηγούς παλαιότερα ενσωμάτωσε το time bomb για τους κλώνους DM500. Όμως ο VU+ δε χρησιμοποιεί τους οδηγούς της dream multimedia (όπως πχ κάνουν κάποιοι κλώνοι του DM800). Έχει δικούς του οδηγούς που τους αναπτύσσει η ομάδα προγραμματιστών της VU. Και γι' αυτό δε πρόκειται ποτέ να "φάει φόλα".

Τώρα, το αν θα τον αγοράσεις έχει να κάνει με πολλά πράγματα. Έχεις δουλέψει ποτέ με enigma2 δέκτη; Σε κάποιους αρέσει, σε κάποιους άλλους φαντάζει δύσχρηστο. Αλλά αν ήσουν μεταξύ DM800 και VU+, θα σου έλεγα να πάρεις VU+ χωρίς δεύτερη σκέψη.

Στο παρελθον ειχαν βγει δεκτες,αλλα μετα απο μηνες η υποστηριξη τους ειχε μεινη στο ραφι.Οποτε το μελον ερχετε και θα δουμε και την υποστιρηξη του παρον δεκτη.Απλα ο 8οοο ειναι 8οοο πως να το κανουμε ρε παιδια,πως λενε ολα σε ενα.Και κατι ακομα βρε,μα καλα ηθελα να ξερα πως βαζετε ιματζ του 8000 στο σαρδελοκουτι που πηρατε!!!!!πειτε στο team που εχει την υποστηριξη του δεκτη οτι αλλο "Άλλο ειναι το motto μου .... και αλλο το μαμωτο μου'' :flipout::flipout:
Οσω για την τιμη σε αυτο εχετε δικιο,αλλα οταν τον αγοραζαμε το γνωριζαμε και αυτο.Τωρα το μονο που με πονα ειναι οτι το δικο σας σαρδελοκουτι απο το δικο μας σαρδελοκουτι ειναι οτι εχει hardwaredual core cpu.
Τεσπα δεν θελω βραδιατικα να μπω σε πειρασμους μαζι σας:goodnight:

Το "σαρδελοκούτι" τα ρίχνει στα αυτιά στον DM8000. Πόσα HD κανάλια μπορείς να στριμάρεις από ethernet είπαμε; Πόση ώρα κάνει ένα πλήρες φόρτωμα enigma2; Πόση ώρα enigma2 restart;

Πληρώνεις 500 ευρώ παραπάνω για: SD και CF reader, δυνατότητα να βάλεις 3ο και 4ο tuner, OLED οθόνη, δύο επιπλέον CI. Ο VU+ έχει ποιο γρήγορο ethernet (πραγματικά 100Mbit), dual core cpu, περισσότερη RAM, ταχύτερη flash.

Flawless victory. Fatality.

παιδια wlan εχει ο δεκτης´ευχαριστω.

Tο μελλον θα δειξη την υποστηριξη του δεκτη, και τοτε θα δουμε ποιος θα γελα.Για τον 8οοο θες πολλα ακομα, για να τον πιασεις στον υπνο.

Δε διαφωνώ σε αυτό, αλλά ακόμα κι αν έμενε όπως είναι σήμερα, παραμένει ένας πολύ καλός linux enigma2 δέκτης - πολύ καλύτερος πχ από τον IPBOX 9000HD. Σίγουρα η υποστήριξη σε βάθος χρόνου είναι πολύ σημαντική.