VU+ Duo HD

Re: Νέος enigma2 δέκτης: Marusys VU+ Duo HD

Δεν αλλάζει απολύτως τίποτα από το να το κάνουν για τον dreambox, απλώς το κάνουν build με το νέο Makefile.

Μα τότε ας μην τους δώσουν δέκτες και ας το κάνουν μόνοι τους το makefile.

Όσο για τα θέματα GPL, έχεις απόλυτο δίκιο. Είναι κρίμα να εκμεταλλεύονται κάποιοι τα λογισμικά GPL. Βέβαια, από ηθικής πλευράς και όχι από νομικής πλευράς, και η marusys βγάζει κέρδος χωρίς να συνεισφέρει τίποτα στην κοινότητα.

Απάντηση: Νέος enigma2 δέκτης: Marusys VU+ Duo HD

Δεν αντιλαμβάνομαι το λόγο της έκπληξης. Είμαι πεπεισμένος ότι όλες οι ομάδες κάτι παίρνουν. (παροχές σε είδος ή σε χρήμα)
Και αν δώσει και 10 κομμάτια η marusys, δείτε το σαν διαφημιστικό έξοδο ή σαν πολύ μικρό κεφάλαιο για επένδυση.
Το Dream Elite με το meoboot είναι κράχτης για τον Vu+.

Οποιοι θέλουν να τρέξουν το meoboot στο Dream Elite 1.1 ή σε οποιοδήποτε άλλο με τον νέο kernel 2.6.18-7.3 (π.χ. VTI 0.6) πρέπει να δώσουν την παρακάτω εντολή μέσω telnet:

cd /lib/modules/
ln -s 2.6.18-7.3/ 2.6.18-6.6

Το δοκίμασα με Dream Elite 1.1 στην flash και λειτούργησε. Ετσι εγκατέστησα στο στικ το PLi.

να ρωτησω αν υπάρχει κάποιο tool για το pc που να δίνει δυνατότητες επεξεργασίας / δημιουργίας favorites κτλ?

Απάντηση: Re: Νέος enigma2 δέκτης: Marusys VU+ Duo HD

να ρωτησω αν υπάρχει κάποιο tool για το pc που να δίνει δυνατότητες επεξεργασίας / δημιουργίας favorites κτλ?
Το Dreamboxedit λειτουργεί μια χαρά.

http://dreamboxedit.digsat.net/downloadsection_mainapplication.html

Λογικά λειτουργεί και το opendbedit αλλά δεν το δοκίμασα ακόμα.

Δες και εδώ:
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=32409

Δεν το ήξερες ότι συμβαίνει αυτό; ίσα-ίσα εμένα μου φαίνεται πολύ λογικό, θέλεις να "σκαλίσω"/"φτιάξω" κτλ κτλ λογισμικό για τον δέκτη σου; στείλε δέκτες να τους σκαλίσουμε και να τους δούμε.

"Φαντάζομαι" ότι χιλιάδες λινουξοδέκτες μοιράζονται έτσι...για δοκιμή...ε, αμα θέλουν μετά τους σκοτώνουν κι όλας!
Τέτοιος δέκτης και να μην μπορει η μάμα εταιρια να τον υποστήριξη!!!κρίμα.

Neues VTI "Vu+ Team Image " - V0.7-18.03.2010 Master

Enigma2 vom 18.03.2010
Skins vom 18.03.2010
Plugins vom 27.02.2010

Changes: VTI Bootlogos and new Radiomode Logo.
Multiple Fixes at Imagesources and diff, link from /usr/keys to /var/keys created. different litlle things in the image

New* Driver memory usage optimization
- allocate more memory to user application.

New* Adjust DiseqC message timing

New* Fix media player skip function
- 1, 3 : 15 secs skip
- 4, 6 : 1 min. skip
- 7, 9 : 5 min. skip

New* Fix Radio channel audio problem

New* Support PIG

New* Fix "Box does not wake up after long inactivity" problem.(Fixed at 4.1)

New* Fix HD Skin VFD Display

New* Fix E2 skin cutlisteditor bug

fixed or changed by VTI TEAM

NEW* VTI Panel (Blue Button)
- (multilanguage) supported languages, Englisch, German, Dutch

NEW* liba52 removed

NEW* graphic Multi EPG fixed, fixed alignment of picons

NEW* gstreamer fixes. plz test AVI, Divx and DVD media if audio is working

NEW* new CAM start/stop scripts. plz test an report bugs

NEW* Picons packages are updated

NEW* different Skin fixes

http://www.vuplus-support.com/wbb2/thread.php?threadid=2450

Η ομάδα του OpenPLI που τα έχει όλα open source, γιατί δε ζητάει δέκτες;

Είμαστε απόλυτα σίγουροι γι'αυτό;

Αλλά και αν ζήταγαν (και οι άλλοι το έκαναν ήδη) που είναι το κακό; Κέρδη στη Marusys δίνουν... Ας έχουν και μια υποστήριξη...

Κατά τα άλλα... Με έχει δυσαρεστήσει η λανθασμένη υποστήριξη του irdeto. Και για να το πάω λίγο παρακάτω, είναι απαράδεκτο να μη λύνουν σε εύλογο χρονικό διάστημα ένα τέτοιο θέμα που δύσκολα συναντάς σε άλλο linuxάτο δέκτη (προσωπικά δεν το έχω ξανασυναντησει).

Προς το παρόν μένω μακρυά από το δέκτη. Αν και με έχει πείσει για τις δυνατότητές του, θέλω να τον αποκτήσω μόνο όταν θα μπορεί να αντικαταστήσει το δέκτη του σαλονιού μου σε όλες του τις λειτουργίες. Αν η επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος αργήσει τότε θα σημαίνει και ελλειπή υποστήριξη κατά τη γνώμη μου καθώς το θέμα δεν είναι ασήμαντο και ήδη υπάρχουν αναφορές προς τους developers...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Νέος enigma2 δέκτης: Marusys VU+ Duo HD

Αλλά και αν ζήταγαν (και οι άλλοι το έκαναν ήδη) που είναι το κακό; Κέρδη στη Marusys δίνουν... Ας έχουν και μια υποστήριξη...

Κατά τα άλλα... Με έχει δυσαρεστήσει η λανθασμένη υποστήριξη του irdeto. Και για να το πάω λίγο παρακάτω, είναι απαράδεκτο να μη λύνουν σε εύλογο χρονικό διάστημα ένα τέτοιο θέμα που δύσκολα συναντάς σε άλλο linuxάτο δέκτη (προσωπικά δεν το έχω ξανασυναντησει).

Προς το παρόν μένω μακρυά από το δέκτη. Αν και με έχει πείσει για τις δυνατότητές του, θέλω να τον αποκτήσω μόνο όταν θα μπορεί να αντικαταστήσει το δέκτη του σαλονιού μου σε όλες του τις λειτουργίες. Αν η επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος αργήσει τότε θα σημαίνει και ελλειπή υποστήριξη κατά τη γνώμη μου καθώς το θέμα δεν είναι ασήμαντο και ήδη υπάρχουν αναφορές προς τους developers...

με gemini 4.7 για dm8000 μια χαρα λειτουργεί :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νέος enigma2 δέκτης: Marusys VU+ Duo HD

με gemini 4.7 για dm8000 μια χαρα λειτουργεί :)

Μόνο που ΔΕΝ είναι image φτιαγμένο για τον Vu+ Duo και άρα ΔΕΝ είναι εγγυημένο ότι εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες του δέκτη για τις οποίες τον αγοράζεις...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νέος enigma2 δέκτης: Marusys VU+ Duo HD

Μόνο που ΔΕΝ είναι image φτιαγμένο για τον Vu+ Duo και άρα ΔΕΝ είναι εγγυημένο ότι εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες του δέκτη για τις οποίες τον αγοράζεις...

συμφωνω μαζί σου, αλλά από την άλλη δεν υπάρχει κάποια λειτουργία που εμφανώς να του λείπει καθώς δεν είναι φτιαγμένο για τον δέκτη αυτό. Το μόνο ίσως που δεν λειτουργεί είναι το ενσωματωμένο display.

Re: Απάντηση: Re: Νέος enigma2 δέκτης: Marusys VU+ Duo HD

Ναι, είμαστε. Το openpli είναι μία open source κοινότητα. Ξέρεις κανέναν open source developer να ζητάει δωρεάν hardware;

Το πρόβλημα αυτών των "ομάδων" είναι πως παίρνουν ένα open source project όπως το enigma2 και το openembedded, κάνουν 2-3 αλλαγές (δεν είναι παραπάνω και μπορώ να το αποδείξω), κάποιες από τις οποίες είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να τις δώσουν λόγω του GPL license αλλά αρνούνται, και θέλουν από πάνω και δωρεάν δέκτες;

Τι ακριβώς κάνουν ομάδες σαν την Dream Elite; Ποια η προσφορά τους στο enigma2 και στο openembedded; Μήπως είναι απλώς packagers; Πχ, η dream elite, πρώην Nabilo, η μόνη ουσιαστική αλλαγή που έχει κάνει στον κώδικα του enigma2 είναι η ενσωμάτωση του OpenTV EPG parsing. Υλοποίηση που δεν είναι καν δική τους, το έχει κάνει πριν από αυτούς άλλος (από άλλο open source project - το VDR) και αυτοί απλώς το ενσωμάτωσαν στο enigma2. Και φυσικά κώδικας πουθενά. Παίρνουν ένα project που το 95% είναι από άλλους και open source και επειδή προσθέτουν το τελευταίο 5% θέλουν και δωρεάν δέκτες; Και πρέπει να το δικαιολογήσουμε κιόλας; Απλώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ.

Για το θέμα του irdeto έχεις δίκιο, και εμένα έχει αρχίσει να με ενοχλεί η κατάσταση, αλλά μην υπερβάλλουμε κιόλας, το πρόβλημα προέκυψε στις 25/2 , δεν έχει περάσει ούτε μήνας! Στο μεταξύ έχουν βγάλει 2 ακόμα εκδόσεις οδηγών που διορθώνουν άλλα προβλήματα (οπότε δε μπορείς να τους κατηγορήσεις για έλλειψη υποστήριξης), προφανώς δεν είναι στην άμεση προτεραιότητά τους. Κάτι άσχημο για μας στην Ελλάδα, αλλά επειδή το irdeto χρησιμοποιείται ελάχιστα στην Ευρώπη είναι λογικό να μη τους "καίει" να το διορθώσουν. Τεχνικά είναι ένα απλό πρόβλημα, οπότε είναι θέμα προτεραιοτήτων των προγραμματιστών.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νέος enigma2 δέκτης: Marusys VU+ Duo HD

Ναι, είμαστε. Το openpli είναι μία open source κοινότητα. Ξέρεις κανέναν open source developer να ζητάει δωρεάν hardware;

Sorry, αλλά δεν είναι επιχείρημα που να με πείθει για το "ακέραιο" των developers της Pli team...

Στα υπόλοιπα συμφωνώ μαζί σου, όμως σε βρίσκω λίγο υπερβολικό. Προσωπικά αδυνατώ να τους κατηγορήσω τόσο απόλυτα. Δεν στέκομαι και πολύ στο τι ζητάνε, αλλά στο τι προσφέρουν. Έτσι και αλλιώς, και το αντίστοιχο image για τον 800άρη μου δεν το είχα σε πολύ υπόληψη...

Για το θέμα του irdeto έχεις δίκιο, και εμένα έχει αρχίσει να με ενοχλεί η κατάσταση, αλλά μην υπερβάλλουμε κιόλας, το πρόβλημα προέκυψε στις 25/2 , δεν έχει περάσει ούτε μήνας! Στο μεταξύ έχουν βγάλει 2 ακόμα εκδόσεις οδηγών που διορθώνουν άλλα προβλήματα (οπότε δε μπορείς να τους κατηγορήσεις για έλλειψη υποστήριξης), προφανώς δεν είναι στην άμεση προτεραιότητά τους. Κάτι άσχημο για μας στην Ελλάδα, αλλά επειδή το irdeto χρησιμοποιείται ελάχιστα στην Ευρώπη είναι λογικό να μη τους "καίει" να το διορθώσουν. Τεχνικά είναι ένα απλό πρόβλημα, οπότε είναι θέμα προτεραιοτήτων των προγραμματιστών.

Είμαι σαφέστατος ότι αποτελεί κατά την προσωπική μου γνώμη ιδιαίτερα αρνητικό σημείο που με εμποδίζει να αγοράσω το δέκτη. Οπωσδήποτε δεν ήρθε η συντέλεια του κόσμου, αλλά μιλάμε για πρόβλημα που δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο στη λύση του. Η δικαιολογία ότι το irdeto χρησιμοποιείται ελάχιστα, για εμένα απλά δεν στέκει...
Μια ματιά στα υπόλοιπα προβλήματα που λύνονται με τα updates που έχουν μεσολαβήσει, με κάνει να απορώ τι είναι αυτό που τους εμποδίζει να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο θέμα. Όταν με κάποιο update προκύπτει πρόβλημα που δεν υφίστατο μέχρι τις 25/2 και έκτοτε αδιαφορούν για τη λύση του, αυτό με προδιαθέτει αρνητικά...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νέος enigma2 δέκτης: Marusys VU+ Duo HD

Sorry, αλλά δεν είναι επιχείρημα που να με πείθει για το "ακέραιο" των developers της Pli team...

Φυσικά και είναι επιχείρημα. Αν αύριο το openpli σταματήσει να υποστηρίζει τον VU+, για τον Χ λόγο, μπορείς εσύ ή ο οποιοσδήποτε να πάρεις το git του openpli, να αλλάξεις το Makefile ώστε να ανταποκρίνεται στις αλλαγές του VU+ και να κάνεις εσύ το build. Όλα είναι ελεύθερα και φανερά.

Αντίθετα, οι άλλες "ομάδες" τα έχουν όλα κλειστά και κρυφά. Και να ήταν δικός τους ο κώδικας, ΟΚ. Αλλά δεν είναι.

Τώρα, αν τα αναφέρω όλα λίγο υπερβολικά, έχει να κάνει με το γεγονός ότι απεχθάνομαι σε βαθμό αηδίας τους κλέφτες του open source.

Που το πας τώρα για να καταλάβω και εγώ μια φορά επιτέλους στην ζωή μου.
Τι προσπαθείς να μας πεις και δεν μπορούμε να το καταλάβουμε?
Την υποστήριξη τον δεκτών dreambox θέλετε να έχει και ο δικό σας δέκτης?
Απαράδεκτο για έμενα ένας δέκτης να παίρνει image και αλλά διάφορα του dreambox.
Αδύνατο να καταλάβω ώρες ώρες την υποστήριξη του δέκτη [FONT=&quot]Marusys VU+ Duo HD.[/FONT]
Αν είναι δυνατόν δηλαδή ένας δέκτης να κυκλοφορεί στην Ελλάδα και να μην παίζει την κάρτα του παρόχου του εδώ κράτους.
Με αυτά και αλλά πολλά που διαβάζω δεν μπορώ να κάνω την αγορά αυτήν, θα αναμένω την εξέλιξη του δέκτη αυτού. Και αν τελικά καταφέρει και περάσει τα προβλήματα που έχει και την υποστήριξη που πρέπει να έχει, τότε και μόνον τότε θα προβώ για την αγορά του.

Re: Απάντηση: Νέος enigma2 δέκτης: Marusys VU+ Duo HD

Την υποστήριξη τον δεκτών dreambox θέλετε να έχει και ο δικό σας δέκτης?
Απαράδεκτο για έμενα ένας δέκτης να παίρνει image και αλλά διάφορα του dreambox.

Μάλλον αγνοείς μερικά βασικά πράγματα. Το enigma2 δεν είναι του dreambox. Είναι open source project στο οποίο η dream multimedia έχει σημαντικό ρόλο. Αλλά δεν είναι δικό της, είναι open source.

Εκτός του enigma2, το υπόλοιπο image βασίζεται στην πλατφόρμα openembedded, που επίσης είναι open source και δεν είναι της Dream Multimedia.

Το μόνο που ανήκει στην dream multimedia είναι οι οδηγοί για τις συσκευές της. Τίποτα άλλο.

edit: Και δεν το "πάω" πουθενά. Αν αγνοείς βασικά πράγματα περί ανάπτυξης open source συστημάτων και το μόνο που καταλαβαίνεις είναι το να φλασάρεις ένα image, δυστυχώς αυτή η κουβέντα δεν είναι για σένα.

Τώρα για το αν θα τον αγοράσεις ή όχι, με αφήνει παγερά αδιάφορο. Δε πουλάω δέκτες.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέος enigma2 δέκτης: Marusys VU+ Duo HD

Αν εσύ έχεις καταλάβει αυτό τότε λείπαμε.
Το αν ξέρω ή δεν ξέρω δεν είναι θέμα που αφορά εσένα, αυτό αφορά έμενα.
Δεν μπορεί σε όλα να είσαι γνωστής τον πραμάτων, σε βλέπω τόσο καιρό να γραφείς διάφορα πάνω στον open source και ειλικρινά αδύνατο να καταλάβω καμία φορά.
Και σε παρακαλώ παρά πολύ μην προσβάλεις την νοημοσύνη του άλλου με την αναφορά σου:
Αν αγνοείς βασικά πράγματα περί ανάπτυξης open source συστημάτων και το μόνο που καταλαβαίνεις είναι το να φλασάρεις ένα image, δυστυχώς αυτή η κουβέντα δεν είναι για σένα.
Σε πρόσβαλα μια φορά και άμεσα σε ζήτησα συγγνώμη από μέρους μου.
Αντιλαμβάνομαι τον άμεσο εκνευρισμό σου για τα όπια προβλήματα υπάρχουν για τον δέκτη αυτόν, αλλά μην ξεσπάς σε άλλους που δεν φταινε.
Από μεριά μου :grinning-smiley-043 στο πρόσωπο σου.

Ενοχλήθηκα από το "που το πας τωρα", έκφραση που έδειχνε (σε μένα τουλάχιστο) πως τα ποστ μου έχουν κάποια σκοπιμότητα. Φυσικά δεν έχω καμία σκοπιμότητα, ότι γράφω είναι προς ενημέρωση. Αν είχα σκοπιμότητα, θα απέκρυπτα τα αρνητικά του δέκτη.

Δεν έχω εκνευρισμό, για μένα οι linux δέκτες είναι περισσότερο παιχνίδι με τον κώδικά τους και λιγότερο να βλέπω τηλεόραση.

Έγραψα 5-10 πράγματα σχετικά με τα images και το open source γιατί δυστυχώς για τον πολύ κόσμο, οι δέκτες που προσπαθούν να "τρέξουν" enigma2, αντιγράφουν και "κλέβουν" την dream multimedia. Αλλά δεν είναι έτσι. Το enigma2 είναι ένα project ανοιχτού λογισμικού, διαθέσιμο σε όλους.

Συγνώμη αν έγραψα κάτι που σε προσέβαλε.

Που το πας τώρα για να καταλάβω και εγώ μια φορά επιτέλους στην ζωή μου.
Παρεξήγηση της γραφής μου, μην το πάρεις προσωπικά.
Η παρέμβαση μου ήταν καθαρά για τον λόγο γιατί ο δέκτης έχει πρόβλημα στο ότι δεν διαβάζει κάρτες του συστήματος iderto?
Και κατά δεύτερον φιλέ μου (αν μου επιτρέπεις) ενοχλούμε όταν βλέπω δέκτες να φέρουν image και skin του dreambox, για τον λόγο ότι τα περνούν όλα έτοιμα και δεν κάνουν τίποτα από μεριά τους για την υποστήριξη του δικού τους.

Last edited: