Vu+ Duo2

η εκδοση που προτιμηθηκε ηταν αυτή με το
1 dvb-s2 dual tuner συν 1 dvb-t/c tuner.

IMG-20130703-WA0015.jpg

με το εργαστασιακό ιματζ που παίξαμε δεν καναμε κ πολλά περά απο tις συνηθεις ρυθμισεις που δεν διαφερουν κ πολύ από του solo2.
Δυστυχως αυτο που με ενδιαφερε περισσοτερο, το hd transcoding δεν δουλεψε καθόλου πιθανολογώ λόγω ιματζ, περιμένω τα πρωτα team images για να δω .
Aυτό που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι ενω το χειριστηριο του ειναι σαν το αντιστοιχο του solo2 ο πωλητης μας είπε οτι περιμενει τα νεα χειριστηρια τα οποια θα δωθούν μελλοντικά εξτρα χωρις χρεωση!
για την ωρα εχω μονο την φωτο διαθεσιμη

IMG-20130703-WA0021.jpg

υ.γ: δεν μιλάω για ελληνική αγορά !

Για να καταλαβω, τον δεκτη τον παρελαβες στη Θεσ/κη η εισαι εξωτερικο; Αν ισχυει το δευτερο, για ποια χωρα μιλαμε;
Εδω Γερμανια ανυπομονουν σαν μικρα παιδια να τον παραλαβουν οσοι τον παραγγειλανε ;)

Λευτέρη είδες καμια αισθητη διαφορά με τον solo2; Το εργοστασιακο λογισμικό δεν ειναι και το πιο αντιπροσωπευτικό των δυνατοτήτων, αλλα για χάρη της κουβέντας..

παρακληση,
οποιος παραλαβει και εχει διαθεση και χρονο ας κανει ενα τεστ οσον αφορα το transcoding feature και πως ειναι σε σχεση με τον vu solo2.
μου τα εχει κανει τσουρεκια συγγενης απο την αλλη πλευρα του Ατλαντικου (που λενε), o οποιος θα ηθελε να χρησιμοποιει ενα απο τα 2 tuner για να βλεπει και αυτος.(η θεαση μεχρι στιγμης στον solo3 ειναι τραγικη σε pc).
μου φαινεται θα ξαναμπω σε εξοδα αν οντως o duo2 οπως λενε και στο φορουμ της blackhole ειναι πολυ ανωτερος του solo2 στο θεμα transcoding.
ευχαριστω

παρακληση,
οποιος παραλαβει και εχει διαθεση και χρονο ας κανει ενα τεστ οσον αφορα το transcoding feature και πως ειναι σε σχεση με τον vu solo2.
μου τα εχει κανει τσουρεκια συγγενης απο την αλλη πλευρα του Ατλαντικου (που λενε), o οποιος θα ηθελε να χρησιμοποιει ενα απο τα 2 tuner για να βλεπει και αυτος.(η θεαση μεχρι στιγμης στον solo3 ειναι τραγικη σε pc). μου φαινεται θα ξαναμπω σε εξοδα αν οντως o duo2 οπως λενε και στο φορουμ της blackhole ειναι πολυ ανωτερος του solo2 στο θεμα transcoding.
ευχαριστω

Συμπασχων.. αν και εμενα μου ειχαν ζητησει απο το βόρειο πόλο να στειλω στην Ελλάδα :) Πιο φτηνα βλέπω να βγαίνει με ενα low budget δεκτη και ενα slingbox ;)
Διάβαζα πάντως για το chipset του Duo. προμισινγκ.. βερι προμισινγκ..

Απάντηση: Re: Vu+ Duo2

παρακληση,
μου τα εχει κανει τσουρεκια συγγενης απο την αλλη πλευρα του Ατλαντικου (που λενε), o οποιος θα ηθελε να χρησιμοποιει ενα απο τα 2 tuner για να βλεπει και αυτος.(η θεαση μεχρι στιγμης στον solo3 ειναι τραγικη σε pc).
μου φαινεται θα ξαναμπω σε εξοδα αν οντως o duo2 οπως λενε και στο φορουμ της blackhole ειναι πολυ ανωτερος του solo2 στο θεμα transcoding.
ευχαριστω

Φιλε ποσο upload εχεις εδω? πολυ πιθανον αυριο να ξερω να σου απαντησω.

Προσωπικά το transcoding του Solo2 με απογοήτευσε, όχι τόσο για την ποιότητα που έχει όσο γιατί φαίνεται η VU+ να έχει ενεργοποιήσει κάποιο default support χωρίς να προσπαθεί να το διορθώσει/βελτιώσει. Τα fps είναι λάθος (60 αντί για 50), η ανάλυση το ίδιο χάλια (416*224) και το bitrate δεν έχεις κανένα τρόπο να το ελέγξεις.

Έχω στριμάρει με pc και vlc σε ανάλυση 352*576 με όριο το 1 Mbps και πολύ καλή απόδοση σαν εικόνα - καμιά σχέση με το χάλι του Solo2.

H vu εχει ξεκινησει project με configurable transcoding.

Edit: Λευτερη, αν μπορείς μετέφερε σε παρακαλώ το μηνυμα στο thread του solo2. Ειναι πιο σωστό εκει.

Last edited:
7c74f03779ad4c93974336d8df804bda_zpsae1b7ec1.jpg

Πρωτη εντυπωση εικονας σαφως πιο εντυπωσιακη απο τον σολο, στα 5 mbps upload απο την πηγη στην γερμανια να τι ειδα στο ipad.
Λογω του ακαταλληλου της ωρας προσεχως περισσοτερα

Φιλε ποσο upload εχεις εδω? πολυ πιθανον αυριο να ξερω να σου απαντησω.
1mbps .το ξέρω πως ειναι ανασταλτικος παράγοντας αλλα δεν ξέρω αν βγάζει αξιοπρεπή εικόνα αυτό το όριο του upload

Και κατι αλλο σχετικα με την αγορα δεκτων.οταν μιλαμε για τετοια ποσα θεωρω αναγκαιο καποια καταστηματα να μας εδιναν τη δυνατοτητα αγοράς μεσω ατοκων δοσεων με πιστωτικη καρτα.

Last edited by a moderator:
H vu εχει ξεκινησει project με configurable transcoding.

Edit: Λευτερη, αν μπορείς μετέφερε σε παρακαλώ το μηνυμα στο thread του solo2. Ειναι πιο σωστό εκει.

Αυτό είναι προς το παρόν μόνο για τον VU+ Duo2, με τους οδηγούς από 03/07/2013. Το plugin απλώς εκμεταλεύεται τις δυνατότητες που δίνει ο οδηγός στο /proc/stb/encoder interface.

20130703(duo2)
- Support transcoding bit/frame rate change(100K< bitrate< 5M, framerate=23976 24000 29970 30000 59940 60000 )
- Enable SD video when transcoding

Μακάρι να μπουν αυτές οι επιλογές και στο Solo2. Απορώ κι εγώ πάντως, φαίνεται να έχουν ξεχάσει πως εις τας Ευρώπας έχουμε 50 Hz.

Α πολυ ενδιαφερουσα ειδηση Λευτερη. Θα συμφωνησεις με μερικους που βρησκουν παρα πολυ καφτα τα Tuner και το display για το οποιο επισης λενε πως δεν διακρινεται τοσο καλα οσο του Solo²;