Vu+ Duo2

Ο δέκτης είναι για μένα ΚΟΡΥΦΗ!!!!

Ίδια είναι η τιμή και στην Ελλάδα, παρά τη διαφορά στο ΦΠΑ.....

Last edited by a moderator:
Έχετε κάποια πρόταση για cable splitter για να τροφοδοτήσω το διπλό tuner, ή δεν αξίζει να το ψάχνω πολύ?
Δεύτερη ερώτηση, ξέρει κανείς τον 4ψήφιο κωδικό που πρέπει να βάλω στο τηλεχειριστήριο του DM 800 ώστε να χειρίζομαι τον Vu Duo2?
Ξέρω οτι ακούγεται περίεργο αλλά με έχει βολέψει πολύ το συγκεκριμένο τηλεχειριστήριο...

Δυστυχως δεν μπορω να σε βοηθησω αλλα αν σουναι ευκολο πες μας ποσο τον πηρες και ποιες οι εντυπωσεις σου μεχρι τωρα

VU+ Duo² με 1x DVB-S2 Dual 1x DVB-C/T Tuner, 589 με UPS από Γερμανία.
Πάει σφαίρα...

Το τηλεχειριστήριο του μπορεί να χειριστεί μόνο την ΤV και όχι και τον AV receiver, άρα γιά μένα είναι άχρηστο, γιαυτό θέλω να συνεχίσω να χρησιμοποιώ το RC του Dreambox.

Μήπως έχει βρεί τον κωδικό κανείς?

Το Googlάρισμα δεν απέφερε τίποτα...

Re: Απάντηση: Re: Vu+ Duo2

Έκανα την έρευνα αγοράς μου πρώτα..

Φθηνότερα δέν ήταν, οι διαφορές όμως μικρές και αυτό δεν είναι το μόνο κριτήριο για μένα όταν αγοράζω.

Η συγκεκριμένη σύνθεση ήταν ετοιμοπαράδοτη (και όχι σε κάποιες μέρες το ένα tuner στο χέρι, για να το βάλω εγώ).

Αλλά αρκετά με τα δικά μου κριτήρια.

Ο καθένας ψάχνει και πράτει όπως νομίζει.

Ο καθένας ψάχνει και πράτει όπως νομίζει.

Μα δε το συζητώ, μαζί σου.
Πέρα από την τιμή (που για μένα είναι το πρώτο κριτήριο αυτή την εποχή) ποιότητα εικόνας, ποιότητα κατασκευής, δεν θα ήθελες να μας πεις 2-3 δικά σου ;

Απάντηση: Re: Vu+ Duo2

VU+ Duo² με 1x DVB-S2 Dual 1x DVB-C/T Tuner, 589 με UPS από Γερμανία.
Πάει σφαίρα...

...

Εγω παντως με μια γρηγορη αναζητηση που εκανα βρηκα στο amazon.de τον DUO2 DVB-S2 Dual 1 στο ενα και DVB-C/T Tuner στο αλλο στα 539 χωρις μεταφορικα (δεν το εψαξα περισσοτερο..)
Eσυ απο που τον πηρες?

539 ηταν η επισημη τιμη στα e-μαγαζια της γερμανιας για την εκδοση αυτη από την πρωτη μερα που κυκλοφορησαν ( την πηρε ο φιλος μου) ,πιθανον ο παραπανω φίλος υπολογιζει κ τα εξοδα αποστολης απο γερμανία.

Re: Απάντηση: Re: Vu+ Duo2

HM-SAT, 589 με UPS από Γερμανία (539 είναι η τιμή του χωρίς μεταφορικά, παραδόθηκε σε 5 ημέρες από την παραγγελία του στην περίπτωση μου, είχε και φθηνότερη επιλογή με DHL αλλά έχω κακή εμπειρία με τον συνδυασμό Γερμανία και DHL και το αποφεύγω)

Last edited:
Με τρεχουσα ισοτιμία, 528ευρω απο τοπικό κατάστημα. Αντιστοιχα, Solo2 284ευρω. Με συγχωρείτε, αλλα δε βλεπω το λόγο για τέτοια τεραστια διαφορά στις τιμές.

Αγορασε ενας γνωστος τον εν λόγω δέκτη και μπορεσα επιτελους να τον περιεργαστω κ εγω για ενα απογευμα. Στανταρ vu ποιοτητα κατασκευης-η lcd οθονη ισως πολυ έντονη για τα γουστα μου. Εφοδιασμενος με ενα δορυφορικό και ενα καλωδιακό δεκτη. Ευαισθησια στους δεκτες δε μπορω να κρίνω μιας και τα σήματα που λαμβανει στην εγκατασταση του ειναι πολυ ισχυρα. Transcoding καλό (καλύτερο απο του solo2). Διαφορά φαίνεται αρκετα οταν βλεπεις σε υπολογιστη, αρκετά λιγοτερο σε tablet. Ταχυτητα, boot και αλλαγη καναλιων ακριβως η ιδια με τον solo2. Ποιότητα εικόνας μου φάνηκε ιδια με τον solo2 (αν και ο Duo2 ηταν σε σχετικά χειρότερη τν απο ο,τι εχω τον solo2). Προσωπική άποψη απο αυτό το λίγο που τον ειδα, ειναι πως μιλαμε για ενα σχετικά υπερεκτιμημένο (απο αποψη τιμης) δεκτη. Το μονο ατου, ειναι πως μπορεις να συνδιασεις tuners S2 και C/T χωρις usb stick, συμβατοτητες κτλ. Κατα τα άλλα με λύπη θα πω ο,τι με απογοητευσε.

Εαν ο solo2 ειχε επιλογη να περνει C/T χωρις usb stick θαταν και για μενα δεκτης επιλογης.
Η αληθεια ειναι οτι και εμενα η τιμη του με 'ξυνιζει' οποτε ακομα δεν εχω κατασταλλαξει οριστικα. Αν βρω σε καλη τιμη μαλλον θα τον παρω αλλιως θα μενω με τον uno.
Σε ευχαριστω παντως που κατεθεσες την αποψη σου...

Αγορασε ενας γνωστος τον εν λόγω δέκτη και μπορεσα επιτελους να τον περιεργαστω κ εγω για ενα απογευμα. Στανταρ vu ποιοτητα κατασκευης-η lcd οθονη ισως πολυ έντονη για τα γουστα μου. Εφοδιασμενος με ενα δορυφορικό και ενα καλωδιακό δεκτη. Ευαισθησια στους δεκτες δε μπορω να κρίνω μιας και τα σήματα που λαμβανει στην εγκατασταση του ειναι πολυ ισχυρα. Transcoding καλό (καλύτερο απο του solo2). Διαφορά φαίνεται αρκετα οταν βλεπεις σε υπολογιστη, αρκετά λιγοτερο σε tablet. Ταχυτητα, boot και αλλαγη καναλιων ακριβως η ιδια με τον solo2. Ποιότητα εικόνας μου φάνηκε ιδια με τον solo2 (αν και ο Duo2 ηταν σε σχετικά χειρότερη τν απο ο,τι εχω τον solo2). Προσωπική άποψη απο αυτό το λίγο που τον ειδα, ειναι πως μιλαμε για ενα σχετικά υπερεκτιμημένο (απο αποψη τιμης) δεκτη. Το μονο ατου, ειναι πως μπορεις να συνδιασεις tuners S2 και C/T χωρις usb stick, συμβατοτητες κτλ. Κατα τα άλλα με λύπη θα πω ο,τι με απογοητευσε.
ευχαριστουμε για το σχολιο

Δε θα τον έλεγα υπερτιμημένο, αλλά σίγουρα δεν είναι το value for money που είναι ο Solo2. Σημασία έχει για τον Duo2 αν χρειάζεται κανείς τα παραπάνω που προσφέρει, και αυτά είναι:

- Έγχρωμη οθόνη LCD
- Δυνατότητα για 4 δορυφορικά tuner
- Καλύτερο transcoding
- Δυνατότητα χρήσης 3,5 ιντσών δίσκων, άρα και μεγαλύτερων

Αν αυτά τα παραπάνω αξίζουν 200 με 250 ευρώ επιπλέον από την τιμή του Solo2 έχει να κάνει κυρίως με τις προτεραιότητες του καθενός.

Εγώ που δεν χρειάζομαι κάτι από αυτά, δεν αλλάζω τον duo, στην επόμενη γενιά ίσως....

Αλήθεια μήπως είδε κανείς τον prismcube και έχει γνώμη ;

Δε θα τον έλεγα υπερτιμημένο, αλλά σίγουρα δεν είναι το value for money που είναι ο Solo2. Σημασία έχει για τον Duo2 αν χρειάζεται κανείς τα παραπάνω που προσφέρει, και αυτά είναι:

- Έγχρωμη οθόνη LCD
- Δυνατότητα για 4 δορυφορικά tuner
- Καλύτερο transcoding
- Δυνατότητα χρήσης 3,5 ιντσών δίσκων, άρα και μεγαλύτερων

Αν αυτά τα παραπάνω αξίζουν 200 με 250 ευρώ επιπλέον από την τιμή του Solo2 έχει να κάνει κυρίως με τις προτεραιότητες του καθενός.

Γι'αυτο αναφερθηκα υπερτιμημένο ως προς την τιμή μιας και ουσιαστικά θεωρω πως ο δεκτης αναφερεται σε "ψαγμενους" χρηστες που τους ενδιαφερει κατι περισσότερο απο μια LCD (την οποια, προσωπικά μονο, θεωρω και μειονεκτημα κιολας.. υπερβολικά φωτεινή σε χαμηλό φωτισμό). Βλεπω τον Duo2, αν μιλησουμε την γλωσσα της apple, ως εναν Solo2S.

Ουσιαστικά, με τα 250ευρώ αγοράζεις τους αποσπωμενους δεκτες (καλο προσον), το transcoding που στο tablet μου (xperia z) ειναι πολυ κοντά με τον solo2, hdd (ισως. Δεν καινε κ κανεναν οι 3.5") και θα προσθεσω και το 1GB ram που έχει παραπάνω και ειναι επισης θετικο προσον. Στη λίγη χρήση που ειδα, το 1GB δεν ειδα να κάνει διαφορά. Ίσως βοηθησει σε μελλοντικές εφαρμογες. Γενικά η υπερκοστολογηση του δε βλεπω να του βγαινει σε καλο.

Στο μόνο που διαφωνώ είναι η "υπερκοστολόγηση". Θεωρείς πως τον δουλεύουν με μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους. Προσωπικά δε νομίζω πως είναι αυτό, ο δέκτης είναι ακριβότερος στην παραγωγή, το BCM 7424 είναι πολύ πιο ακριβό τσιπάκι από το BCM 7356, άσχετα αν δεν εκμεταλεύεται ο δέκτης όλες του τις δυνατότητες. Το συγκεκριμένο τσιπάκι έχει OpenGL ES 2.0 υποστήριξη και αυτό του ανεβάζει σημαντικά το κόστος. Λογικά και η LCD οθόνη ανεβάζει το κόστος, και το μέγεθος του δέκτη (λιγότερα κομμάτια ανά παλέτα στη μεταφορά κτλ).