Vu+ Solo2 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Αν χρησιμοποιήσεις loopthrough, κι όχι twin lnb ή σύνδεση του δεύτερου tuner σε άλλο lnb (δορυφόρο) τότε μπορείς να δεις κανάλια που βρίσκονται στην ίδια πόλωση και μπάντα με αυτό που είναι συντονισμένο το πρώτο tuner. Πχ κανάλια από 10700-11700 στην οριζόντια πόλωση σε οποιονδήποτε transponder αν ας πούμε το πρώτο είναι συντονισμένο στην 10744Η. Όχι όμως κανάλια που βρίσκονται στην κάθετη πόλωση ή σε άλλη μπάντα (11700-12750).

Για τις ρυθμίσεις στον solo2 δεν μπορώ να σου πω, γιατί δεν έχω τον δέκτη. Η παρατήρηση είναι γενικής φύσεως, ισχύει για όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις (είτε αν ο δέκτης έχει δύο tuner, είτε αν συνδέσεις δεύτερο δέκτη στο loopthrough του πρώτου).

Last edited:
Κατατοπιστηκοτατος. Σε ευχαριστω παρα πολυ. Θα δοκιμασω να δω.

Last edited by a moderator:
Δεν ξέρω, ίσως να μην υπάρχει στο Blackhole. Δεν το δοκίμασα εκεί, αλλά στο OpenVix. Για δώσε στο telnet

opkg list | grep iso8859

...να δούμε τι αντίστοιχα πακέτα υπάρχουν στο αποθετήριο (υπάρχει πιθανότητα να σου βγάλει μόνο το eglibc-gconv-iso8859-15, που είναι για δυτικές γλώσσες/λατινικούς χαρακτήρες, το οποίο θα πρέπει να είναι και εγκατεστημένο).

Nαι, μου έβγαλε μόνο αυτό που είπες: eglibc-gconv-iso8859-15 - 2.10-r8.6.

Tο αφήνω λοιπόν?
Δε γίνεται προς το παρόν?
Σβήνω την αλλαγή που έκανα στο enigma2.sh? ή το αφήνω να υπάρχει για αργότερα?

Και να το αφήσεις δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, απλά δεν θα κάνει τίποτα η εγγραφή αυτή. Τώρα το αν βάλουν κάποια στιγμή το 8859-7 δεν το ξέρω, πάντως ούτε στο αποθετήριο των επίσημων image της Vu υπάρχει, που είναι και η βάση του BH.

Να ρωτησω κατι διαφορετικο.. Υπάρχει τροπος για text scrolling στην VFD οθόνη;

Γνωρίζει κάποιος πως θα ρυθμίσω το 8 diseqc να λειτουργήσει με BH? Πάνω έχω 5 lnb
Ευχαριστώ

Ανάλογα με το diseq. Ή θα του βάλεις diseq 1.1 και ΑΑ με input από 1-5 για το κάθε lnb, ή diseq 1.1 και ΑΑ για το πρώτο, ΑΒ για το δεύτερο, ΒΑ για το τρίτο, ΒΒ για το τέταρτο και ΑΑ για το πέμπτο και input 1 σε όλα στην πρώτη τετράδα και input 2 για το πέμπτο.

Πρώτες εντυπώσεις: Υπέροχος δέκτης! Τελικά δοκίμασα BH/openvix/vti/openAAF και κατέληξα στο openAAF.
Που μπορώ να βρω τώρα plugins για το openAAF; Ψάχνω πχ κάποιο για να βρίσκει να να εμφανίζει υπότιτλους, το greektvstream κα.
Το κάθε Plugin ταιριάζει σε όλα τα images ή πρέπει να ψάχνω το Plugin για το συγκεκριμένο image που φοράω;

Πρώτες εντυπώσεις: Υπέροχος δέκτης! Τελικά δοκίμασα BH/openvix/vti/openAAF και κατέληξα στο openAAF.
Που μπορώ να βρω τώρα plugins για το openAAF; Ψάχνω πχ κάποιο για να βρίσκει να να εμφανίζει υπότιτλους, το greektvstream κα.
Το κάθε Plugin ταιριάζει σε όλα τα images ή πρέπει να ψάχνω το Plugin για το συγκεκριμένο image που φοράω;

τα περισσότερα είναι συμβατά με όλα, μπορείς να κατεβάσεις απο το μενού Πρόσθετα

Και όσα δεν τα βρίσκεις στα "πρόσθετα"; Υπάρχει κάποιο site που να έχει συγκεντρωμένα διάφορα plugins για να τα εγκαθιστάς manual;

Ρυθμισεις εχετε κανει για την εικονα καθολου?εχω μια led Samsung UN46D7000 εχω βαλει στα av settings του δεκτη την ρυθμιση σε 1080p.Εχει το autoresolution plugin τι ρυθμισεις πρεπει να κανω πανω κατω?Ξερω οτι σαν το ματι μας δεν υπαρχει καλητερη ρυθμιση αλλα ενας οδηγος θα ηταν χρησιμος.

Ok με τα lnb δουλευουν ρολόι. Επρεπε να πάω στις advanced settings. Να ρωτήσω και κάτι άλλο για όποιον ξέρει μιας και έιμαι νέος στo Linux. Πως μπορω να έχω ελληνικό epg?

Ok με τα lnb δουλευουν ρολόι. Επρεπε να πάω στις advanced settings. Να ρωτήσω και κάτι άλλο για όποιον ξέρει μιας και έιμαι νέος στo Linux. Πως μπορω να έχω ελληνικό epg?

ποιο image έχεις και τι εννοείς με το ελληνικό epg ?

BlackHole. Ελληνικο epg εννοω να βγαζει τις πληροφοριες στα ελληνικα. Οπως εκανε και ο ταπεινος αλλα πολυ καλος opticum 703

Απάντηση: Re: Vu+ Solo2 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Για το blackhole συγκεκριμένα δεν ξέρω να σου πω. Συνήθως αν επιλέξεις Ελληνική γλώσσα στα μενού εμφανίζεται και το epg στα Ελληνικά. Στα openpli image θέλει στην παραμετροποίηση του συστήματος να επιλέξεις στη γλώσσα του EPG πρώτη γλώσσα τα Ελληνικά.