Vu+ Solo2 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Nocarder: Χωρίς να καταννοώ τον λόγο για τον οποίο το θέλεις, ένας τρόπος να το κανεις είναι στον browser (εγω χρησιμοποιώ τον dolphin οποτε η περιγραφη αναφερεται σε αυτόν), πατας επιλογες,->More->Settings->User Agent->Desktop

Το θέλω γιατί από τη mobile εκδοση δεν μπορείς να "δεις" το εικονίδιο του transcoding!

Last edited by a moderator:
Μαλλον χρησιμοποιείς Vix. Εβαλα αυτη την εικόνα και για κάποιο λόγο το το idreax δε μπορει πλεον να συνδεθει στον αποκωδικοποιητή. Δοκίμασε καποια άλλη εικόνα μπας και...

Έχει κανείς εκμεταλλευτεί το διπλό tuner;
Αν ναι πως το έχει κάνει;
Χρειάζεσαι υποχρεωτικά 2 feeder;
Με spliter γίνεται τίποτα;

ναι εγώ χρησιμοποιω πλέον και τα 2tuners με 2πλα LNBs σε κάποιους δορυφόρους και 2ο καλώδιο απ' την ταράτσα μου
Με το loopthrough feature και μονά LNBs είχα όλο προβλήματα, ενώ τώρα μπορώ να γράφω ταυτόχρονα απο 2 διαφορετικούς δορυφορους ή να βλέπω στο παράθυρο (PIP) 2ο κανάλι.

Με ένα καλώδιο μπορείς να έχεις κανάλια από διαφορετικούς αναμεταδότες του ίδιου δορυφόρου και του ίδιου τεταρτημόριου φάσματος (πάνω/κάτω μπάντα - οριζόντια/κάθετη πολικότητα). Για να το έχεις αυτό με ένα καλώδιο πρέπει να το συνδέσεις στο tuner B και να δηλώσεις το tuner A σαν loopthrough.

Δεν ξέρω τί σημαίνει αυτό πρακτικά και πώς μπορεί ένας απλός χρήστης να ξέρει απο πριν αν επιλέξει κάποιο κανάλι αν θα δουλέψει στο PIP επειδή είναι στο ίδιο φάσμα ή όχι.
Σ' εμένα πολλές φορές πάγωνε το κανάλι στο PIP και δεν επανέρχονταν αν δεν το έκανα off.

Πρακτικά εμένα μου δούλευε μόνο αν ήμουν πχ στο RAI 1 και έβαζα στο παράθυρο το RAI2. Πρακτικά οι περιορισμοί ειναι τεράστιοι και οι επιλογές λίγο, οπότε έπαψα να παιδεύομαι και πέρασα 2ο καλώδιο και ησύχασα.

Απο τι καταλαβα με ενα καλωδιο για να δεις 2 καναλια θα πρεπει να ειναι στην ιδια συχνοτητα.
Π.χ. NS1 με NC1
Οποτε για να γινει σωστη δουλεια θα πρεπει να βαλω 2 lnb.

Να ένας πολύ καλός λόγος να μην αγοράσεις δέκτη με διπλό tuner.
Νομίζω βγαίνουμε εκτός θέματος. Θα επανορθώσω όμως...

Επεξεργασία:
Κάτι άλλο περι image. Έχω πάνω openpli. Όταν ανοίγει ο δέκτης εμφανίζεται ένα λογότυπο blackhole και μετά φαίνεται το logo του openpli. Το κάνει και σε κανενα αλλον αυτό με ιδιο image;

Μου μυρίζει να τρεχεις με το κέρνελ του blackhole.. Ναι παντως, γινεται.

Επεξεργασία:
Nocarder: Μιλουσα με κατι παιδια στο Vix και μου λενε πως στο android σου πεταει το σφαλμα ο Vu player couldn't connect to the receiver κτλ αλλα παρολα αυτα δουλευει. Όντως ετσι ειναι, σε καθε εντολη που δινεις σου γκρινιαζει, αλλα παιζει κανονικα. Για τσεκαρε το.

Re: Απάντηση: Vu+ Solo2 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Nocarder: Μιλουσα με κατι παιδια στο Vix και μου λενε πως στο android σου πεταει το σφαλμα ο Vu player couldn't connect to the receiver κτλ αλλα παρολα αυτα δουλευει. Όντως ετσι ειναι, σε καθε εντολη που δινεις σου γκρινιαζει, αλλα παιζει κανονικα. Για τσεκαρε το.

Αυτό που λες όντως συμβαίνει. Μπορούν να σου δώσουν το root.py του openwebif έτοιμο να εμφανίζει σε κάθε περίπτωση το πλήρες webinterface και όχι το mobile?

Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον!

Re: Απάντηση: Vu+ Solo2 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Αυτό που λες όντως συμβαίνει. Μπορούν να σου δώσουν το root.py του openwebif έτοιμο να εμφανίζει σε κάθε περίπτωση το πλήρες webinterface και όχι το mobile?

Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον!

Θα το κοιταξω. Στο μεταξυ γιατι δεν βαζεις τον dolphin browser και να ακολουθησεις τα βηματα που ειχα περιγραψει παραπανω; Σου εμφανιζει το πληρες webinterface επισης.

Παιδια μπορει καποιος να εξηγησει πως δουλευει το airplayer plugin,
δεν μπορω να το κανω να παιξει με τιποτα,
κατεβαζω στο solo2 το plugin μετα τι χρειαζετε στο android κινητο?

το συγκεκριμενο PLugin ειναι για να δειχνω απο τον δεκτη στο κινητο η απο το κινητο στον δεκτη?

Ερώτηση αρχάρια ως παρένθεση: Το διπλό tuner (που φοράει και ο εν λόγω δέκτης) πως μπορεί να αξιοποιηθεί; Δύο διαφορετικά κανάλια από τον ίδιο δορυφόρο σε δύο διαφορετικές τηλεοράσεις (ή σε μία με PiP);

Εχει κάνει κανείς mount δίσκο από Mac στον δέκτη;

Παλαιότερα (3+ χρόνια) το έκανα με ενα προγραμμα που λεγόταν sharepoints. Δε ξερω καν αν υποστηρίζεται ακόμη αλλα μπορεις να το δοκιμάσεις.