Vu+ Solo2 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

regbulk καλή ελληνική μετάφραση δεν πρόκειται να βρεις στην default blackhole έκδοση. Το είχα αναφέρει κι εγώ στο review μου.
Υπάρχει όμως μια modified (kalemis) που έχει κάποια extra plugins και καλή ελληνική μετάφραση σε όλα.

Εγώ προσωπικά έχω επιλέξει blackhole λόγω της υποστήριξης. Είχα ένα φθηνό στικάκι για τα ελληνικά ψηφιακά κανάλια απ' το PC που δεν αναγνωρίζονταν απ' τον δέκτη και μόλις ζήτησα απ' τους coders του blackhole αμέσως μου έφτιαξαν drivers και δούλεψε. Δεν πιστεύω ότι θα κάθονταν κανένας άλλος να το κάνει.

Καλημέρα!

Δε με ενδιαφέρουν τα ελληνικά εκτός του EPG. Στο Blackhole δεν βρήκα ρύθμιση να μπορώ να επιλέξω άλλη γλώσσα μενού (αγγλικά) και άλλη για το epg (ελληνικά). Στο openAAF υπάρχει η δυνατότητα αυτή, παρόλο που δε δούλεψε.

Μήπως έχεις προσέξει (μιας και χρησιμοποιείς BH) εάν υπάρχει η παραπάνω δυνατότητα;

οχι δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα για αγγλικά μενού και ελληνικό EPG στο blackhole. Το είχα ρωτήσει και στο φορουμ της blackhole. (και το ζήτησες κι εσύ απ' ότι είδα)
Αν επιλέξεις αγγλική γλώσσα αυτόματα σου βγάζει και το EPG στα αγγλικά.
Οπότε η μόνη αποδεκτή λύση είναι μια καλή ελληνική μετάφραση των μενού με modified image, γιατί κι εγώ έχω τρέλλα με την ορθογραφία και δε μπορώ να διαβάζω τόσο άσχημη μετάφραση.
Κάπου είχε πάρει το μάτι μου και ένα τρόπο να αλλάζεις εσύ τα μενού, αλλα δεν το έψαξα να πω την αλήθεια.

Last edited:
Διαβάζω το νήμα με μεγάλο ενδιαφέρον, μιας και πιστεύω να ανταλλάξω σύντομα τον Kathrein UFS910 που έχω με έναν Vu+, μένοντας πιστός στην Marusys.
Επειδή ήθελα στον Kathrein με το Enigma2 (AAF) που λειτουργούσα, το αγγλικό Menu και ελληνικό EPG (με το ελληνικό δεν δουλεύει το VFD του δέκτη),
το είχα λύσει, "βαπτίζοντας" ελληνικό το αγγλικό αρχείο με την γλώσσα, και μεταφέροντας το στο αντίστοιχο αρχείο και αντικαθιστώντας το ελληνικό.
Στην επανεκκίνηση επέλεγα ελληνικά ως γλώσσα και το EPG δούλευε κανονικά στα ελληνικά.
Δεν ξέρω εάν με τα νέα Images δουλεύει αυτή η τεχνική αλλά νομίζω ότι αξίζει μια δοκιμή (αρκεί να αποθηκεύσετε πρώτα το ελληνικό αρχείο για κάθε ενδεχόμενο).

Άλλη ερώτηση. Συνέδεσα lnbA με loopthrough lnbB και στο Β έβαλα το καλώδιο. Κάθε φορά που κάνω αναζήτηση καναλιών θα πρέπει να κάνω και για τους δύο δέκτες για να έχουν την ίδια λίστα;

Έχει σημασία σε απλό zapping να ορίσω κάπου από ποιό δέκτη θέλω να μου φέρνει την εικόνα, ή το επιλέγει default από τον Β ;

ολα γινονται αυτοματα,
βαζεις καλωδιο στο Β και το Α το σεταρεις loopthrought to B.

regbulk πιστεύω ότι την εικόνα τη φέρνει απ' τον δέκτη Β αν συνδεσεις μόνο εκεί το καλώδιο και απλά χρησιμοποιεί τον δέκτη Α με τις ίδιες ρυθμίσεις αν το βάλεις στο loopthrough σε περίπτωση που του ζητήσεις εικόνα απο 2ο δέκτη.
Εγώ λίστα καναλιών έβαλα έτοιμη του Vhannibal. Ποιος ο λόγος να κάνεις αναζήτηση καναλιών χειροκίνητα? (προφανώς μία φορά πρέπει να την κάνεις, αλλα δε βρίσκω κανένα λόγο να μη βάλεις την έτοιμη που είναι ωραία κατηγοριοποιημένη και να την τροποποιήσεις αν θες με το το PC σου και το πρόγραμμα dreamset και να την περάσεις μετά απ' το καλώδιο δικτύου πίσω στο δέκτη).

Στα δικά μου ερωτήματα γιατί δεν απαντάει κανείς? Ή κανω δύσκολα ή με φτύνετε!:eviltongue:-bye-

regbulk πιστεύω ότι την εικόνα τη φέρνει απ' τον δέκτη Β αν συνδεσεις μόνο εκεί το καλώδιο και απλά χρησιμοποιεί τον δέκτη Α με τις ίδιες ρυθμίσεις αν το βάλεις στο loopthrough σε περίπτωση που του ζητήσεις εικόνα απο 2ο δέκτη.
Εγώ λίστα καναλιών έβαλα έτοιμη του Vhannibal. Ποιος ο λόγος να κάνεις αναζήτηση καναλιών χειροκίνητα? (προφανώς μία φορά πρέπει να την κάνεις, αλλα δε βρίσκω κανένα λόγο να μη βάλεις την έτοιμη που είναι ωραία κατηγοριοποιημένη και να την τροποποιήσεις αν θες με το το PC σου και το πρόγραμμα dreamset και να την περάσεις μετά απ' το καλώδιο δικτύου πίσω στο δέκτη).

Στα δικά μου ερωτήματα γιατί δεν απαντάει κανείς? Ή κανω δύσκολα ή με φτύνετε!:eviltongue:-bye-

Πάρε το Δημήτρη τηλ και πίεσε τον για απάντηση !!!!:BDGBGDB55:

Παιδια υπρχει περιπτωση να δοκιμασει καποιος να βαλει sattelites.xml του reinhard or apo to satellites-xml.eu και να μας πει εαν εχει σημα μετα το σκαναρισμα στο novacinema1 novasport1,το ρωταω γιατι εμενα δεν εχει και δεν ξερω τι φταiει,ενω με vhanibal δουλευουνε ολα σωστα.
το αρχειο μπαινει στην διαδρομη etc/tuxbox

ευχαριστω

Θα προτεινα να τσεκαρεις δεκτη ή εγκατασταση (καλωδια κτλ) γιατι μια χαρα συντονιζονται και τα 2

Σε ευχαριστω για τον κοπο σου να το κοιταξεις,
Δεν μπορω να καταλαβω τι μπορει να φταιει,
Με vhaniball δουλευει οκ,με αρχειο απο reinhard μου τα βγαζει στην συχνοτητα12207 και γιαυτο δεν εχω σημα,
Καμια ιδεα για το τι φταει?

Μάλλον ο ταλαντωτής του LNB σου είναι 2-3 MHz off από την "επίσημη" συχνότητα...

Αν και τώρα πρόσεξα για ποια συχνότητα έλεγες ακριβώς. Τι SR έχεις στην 12169Η; Πρέπει να είναι 27500. Η 12207H έχει 29900, ενώ είναι και DVB-S2. Μήπως υπάρχει λάθος ρύθμιση στο xml που χρησιμοποιείς ή έχεις κάνει κάποια αλλαγή κατά λάθος;

Last edited:
Re: Απάντηση: Vu+ Solo2 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Μάλλον ο ταλαντωτής του LNB σου είναι 2-3 MHz off από την "επίσημη" συχνότητα...

+1, Επισης υπαρχουν περιπτωσεις να σου μετατοπιζουν ακόμη και να σου εξαφανιζουν συχνοτητες σπασιματα ή κοψιματα καλωδιων..

εχει δυο επιλογες για γλωσσα.Βαλε και στα δυο ελληνικα και θα δουλεψει
Καλημέρα!

Δε με ενδιαφέρουν τα ελληνικά εκτός του EPG. Στο Blackhole δεν βρήκα ρύθμιση να μπορώ να επιλέξω άλλη γλώσσα μενού (αγγλικά) και άλλη για το epg (ελληνικά). Στο openAAF υπάρχει η δυνατότητα αυτή, παρόλο που δε δούλεψε.

Μήπως έχεις προσέξει (μιας και χρησιμοποιείς BH) εάν υπάρχει η παραπάνω δυνατότητα;

Μα το sport-cinema 1 ειναι στην 11823,εμενα με το sattelitrs.xml tou vhaniball ειναι οκ,
Μολις βαλω αρχειο απο reimhard,lyngsat sattelites,sattelites.eu,μετα το σκαναρισμα εχω αυτο το ανεξηγητο προβλημα,με το ιδιο αρχειο ο 800 δεν κανει τετοια κολπα,
Στην κεραια εχο mti leuko ,εβαλα και ενα efision αλλα παλι το ιδιο .

Χμ.. Ενδιαφερον.. Δες αν εχεις καποιο παλιο backup σε σκληρο δισκο usb κτλ και σβησε το ή περνα το στον υπολογιστη σου, πετα του ενα factory reset και ξαναπερνα το image. Ισως καποιο παλιο setting να σου τα χαλαει..;

θα δοκιμασω αυριο με το official vu να δω τι γινεται,
παντως αυτο το προβλημα το εχω με οτι ιματζ εχω δοκιμασει,pli-vti-vix-bh-openaaf kai με το καλωδιο και στο Α και στο Β τuner.
ευχαριστω για την βοηθεια,θα σας πω αυριο τι κανει το official image

Καλημέρα!

μια χαρά δουλεύει σε open aaf στο auto language selection επιλέγεις και στις δυο τελευταίες επιλογές greek , τώρα το δοκίμασα και με αγγλικό μενού και το epg είναι κανονικά στα ελληνικά.
http://sgcpm.com/ κατέβασε το new menu από εκεί μπορείς να εγκαταστήσεις την μετάφραση του Ηλία (mcelliot) που είναι πολύ καλύτερη

Απάντηση: Re: Vu+ Solo2 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Μα το sport-cinema 1 ειναι στην 11823,εμενα με το sattelitrs.xml tou vhaniball ειναι οκ,
Μολις βαλω αρχειο απο reimhard,lyngsat sattelites,sattelites.eu,μετα το σκαναρισμα εχω αυτο το ανεξηγητο προβλημα,με το ιδιο αρχειο ο 800 δεν κανει τετοια κολπα,
Στην κεραια εχο mti leuko ,εβαλα και ενα efision αλλα παλι το ιδιο .

Το satellites.xml του vhanibal έχει τρία πρόσθετα πεδία σε σχέση με τα άλλα, κατ' αρχήν το inversion και σε transponder που εκπέμπουν σε DVB-S2 επιπλέον τα pilot και rolloff. Μου φαίνεται παράξενο βέβαια, αφού συνήθως αυτά τα βρίσκουν αυτόματα οι δέκτες, αλλά ίσως αυτές οι εγγραφές κάνουν τη διαφορά...