Vu+ Solo2 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Υπάρχει κανείς που να έβαλε το νεο BH image??
Υπάρχουν διαφορές στην ποιότητα εικόνας??
Η εν πάσει περιτπώσει, υπάρχουν διαφορές σοβαρές που να αφορούν το τι εμείς αντιλαμβανόμαστε (απ ο,τι λενε οι developers υπάρχουν βελτιώσεις εσωτερικής φύσεως), ώστε να προχωρήσουμε στην αναβάθμιση??
Επίσης, υπάρχει συμβουλή για το πως μπορούμε να κάνουμε την αναβάθμιση όσο γίνεται πιο έυκολα, ώστε να μην ξαναπερνάμε settings, ρυθμίσεις δορυφόρων κτλ?

Πρεπει να το ξαναπερασεις απο την αρχη.
Μια μεγαλη διαφορα ειναι οτι πλεον θα κανει οnline αναβαθμησεις ,στο παλιο δεν υπαρχει τετοια επιλογη.

παρομοιως

Aπό το 2006 εδώ μέσα δέχομαι καθημερινά όλες τις απόψεις...... κάνε το ίδιο και εσύ...

Αν θα το πρόσεξες δεν είχα ένσταση για όλα όσα έγραψες παρά μόνο σε ότι σου έκανα quote...

τελος off topic και ζητώ συγνώμη από τους υπόλοιπους..

ναι ολα απ' την αρχή τα πέρασα κι εγώ στο νέο BH image.
Έχουν γίνει κάποιες αλλαγές στα μενού. Η εικόνα ήταν ήδη τέλεια. Τί διαφορά να δούμε?

Μόλις το εγκαταστήσετε να τρέξετε αμεσα ένα update απ' τον server τους γιατί διορθώνει κάποια bugs.
Πράσινο --> κίτρινο --> online black hole image update.

Σχεδόν όλα τα skins ΔΕΝ είναι πλέον συμβατά. Μόνο 3-4 υπάρχουν και πολυ dark που δεν μου άρεσαν. Αυτό βέβαια θα αλλάξει σύντομα

Re: Απάντηση: Vu+ Solo2 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

OpenEmbedded (Linux). Τα νούμερα όμως είναι αυθαίρετα, απλά μπήκαν από την Dream κάποια στιγμή και έμεινε η χρήση τους...

http://www.openembedded.org/wiki/Main_Page
http://en.wikipedia.org/wiki/OpenEmbedded

Και επί της ουσίας, πως ξεχωρίζει κάποιος τι Plugin πρέπει να κατεβάσει (συμβατό με OE1.6 ή OE2.0) ; Έχει να κάνει με το image που έχει επιλέξει ο καθένας;

Είμαι κάτοχος του δέκτη από την Παρασκευή, δια χειρός του φίλου AFam. Ακόμα ψάχνομαι.
Θα μιλήσω μόνο για την εικόνα του δέκτη έχοντας σαν αναφορά τον καλύτερο που έχει περάσει από τα χέρια μου σε αυτόν τον τομέα, MVision HD300 Combo NET.
Η εικόνα στα SD προσωπικά θεωρώ ότι είναι καλύτερη, με πιο ουδέτερα χρώματα από τα σχετικά έντονα (προεπιλεγμένα) του MVision, πιο κοντά στις προτιμήσεις μου και χωρίς pixelation από αυτά που έχω παρακολουθήσει μέχρι τώρα.
Στα HD είναι πραγματικά άριστη η εικόνα του δέκτη, σχεδόν φτάνει τον MVision, έχουν μικρή διαφορά αλλά ακόμα δεν είμαι σίγουρος, αφού δεν έχω παρακολουθήσει πολύ.

Μπορώ εφόσον έχω ήδη ένα image και μερικά plugins να κάνω επέκταση της flash σε usb flashάκι ή θα πρέπει να έχει γίνει η διαδικασία επέκτασης πριν να εγκαταστήσω οποιοδήποτε plugin;

Εβαλα το νέο image.
Τοο πρόβλημα του timezone ΔΕΝ διορθώθηκε με το online update το οποίο ΔΕΝ φαίνεται να δουλεύει. Δυστυχώς. Κα´θε φορά βγάζει ότι 2 πακέτα είναι διαθέσιμα, υποτίθεται τα εγκαθιστά και ¨ΟΜΩΣ είναι και πάλι.... available..

Το timezon όμως διορθώθηκε "χειροκίνητα", με αντικατάσταση ολόκληρου το folder που περιέχει τις ρυθμίσεις αυτές, όπως φαίνεται στο site της vuplus-community.net.

Εν συνεχεία, παρουσιάθησκε πρόβλημα με τον συχρονισμό του αστρα στις 28.2... Για κάποιον λόγο και ενώ στο 18αρι EMP μου δοκίμασα διάφορες εισόδους LNB, δεν κατέστη εφικτό ο δέκτης να βγάλει από την "greyout" εμφάνιση την λίστα των καταναλιών του δορυφόρου (που έβαλα από τα ήδη "έτοιμα").. Με κανέναν τρόπο δεν βάζει λευκό χρώμα στα κανάλια του 28.2 και δεν ξέρω γιατί... σε όλους τους άλλους είναι κανονικά!!
Εχετε καμία ιδέα?

Επίσης, να προσθέσω πως με το νέο image έχω την αίσθηση (ψευδαίσθηση???) ότι η εικόνα έγινε καλύτερη.. Ιδίως σε SD και ιδίως σε κανάλι τύπου babytv (!) έχω την εντύπωση ότι δίνει καλύτερη εικόνα..
Μένει να συνεχίσω να το τσεκάρω..

Συνολικά, μου έφαγε κανένα 2ωρο για να ξαναστήσω από την αρχή το σύστημα (me picons, epg κτλ) αν και πάλι με την ανανέωση του epg δεν ξέρω εάν κάνω κα´τι λάθος. Θέλει ενεργοποίηση του mutliepg plugin ή απλά να του δώσω να κάνει χειροκίνητα update από το μενού του??

Γενικώς καλή η αναβάθμιση, εάν δεν είχα και αυτά τα προβλήματα με τις 28.2 που τον θεωρώ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟ..

μάλλον έχει διαφορετική ονομασία στο satellites.xml από οτι στο μενού του δέκτη

Last edited by a moderator:
Οπως πάντα το satellites.xml είανι ένας συνήθης υποπτος..
Θα το δω αυτό το μεσημερι...
Ομως όταν πέρασα από τον υπολογιστή μου τα καναλια, με ρώτησε και του είπα να βάλει και τις θέσεις δορυφόρων κτλ ...
Κανονικά δεν θα έπρεπε να έχει πρόβλημα..
τώρα που το σκέφτομαι επίσης, έχει αντί για 4.8Ε έχει τον δορυφόρο ως 5.0Ε

Γιατί τα βάζεις εδώ; Νομίζω ότι το thread αφορά εντυπώσεις και ερωτήσεις.

αν συμφωνούν οι σιντονηστές και οι διαχειριστές του φόρουμ ας ανοιχτεί μέσα στην ενότητα δέκτες δύο subforums
το πρώτο Vu+ images/drivers
και το δεύτερο Enigma2 plugins για να μπαίνουν όλα τα plugins εκεί αφού δουλεύουν και στους Dreambox
ώστε να τα ενημερώνω εκεί

Μπορώ εφόσον έχω ήδη ένα image και μερικά plugins να κάνω επέκταση της flash σε usb flashάκι ή θα πρέπει να έχει γίνει η διαδικασία επέκτασης πριν να εγκαταστήσω οποιοδήποτε plugin;

μία λύση είναι πριν προσθέσεις κάτι στο image να δοκιμάσεις αν δουλεύει το flash expander στους Vu+ δεν το έχω δοκιμάσει

μία άλλη λύση που βρήκα στο GSF forum από τον φίλο eolos68 είναι

Δεν χρειάζεται το image να είναι σε multiboot.

Από telnet...

mv /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions /media/hdd

ln -s /media/hdd/Extensions /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions

To /media/hdd αν έχεις σκληρό δίσκο. Αν έχεις usb τότε /media/usb η στο ανάλογο path που έκανες mount το usb

εγω εστειλα report bug για το θεμα με της συχνοτητα του σπορτ1-σινεμα1 11823 στην VU.

Πράγματι, το satellites είχε το πρόβλημα.. αλλα έλεγε η περιγραφή και άλλη τροχιά είχε.
ολα καλα...

Επεξεργασία:
Και επειδή μάλλον το έχουν και άλλοι το πρόβλημα με το satellites - εξού και τα ΠΜ για το πως διορθώθηκε το πρόβλημα- σας παραθέτω τα παρακάτω, τα οποία θεωρώ μάλλον τετριμμένα για τους γνώστες, αλλά καλύτερα κάπου κάπου να επαναλαμβανόμαστε παρά να ταλαιπωρούμαστε..

Διόρθωση satellites.xml

Ανοίγουμε το αρχείο satellites.xml που βρίσκεται μέσα στο tuxbox
Εκεί, τρέχουμε την σελίδα μέχρι να βρούμε τον δορυφόρο που μας ενδιαφέρει και έχουμε πρόβλημα.
Παράδειγμα: τον 28.2Ε
Εκεί θα έπρεπε να δούμε:

</sat>
<sat flags="1" name="Astra/Eurobird (28.2E)" position="282">

Επειδή όμως είναι μάλλον λάθος θα γράφει: "286"
Το διορθώνουμε κάνουμε restart και είμαστε οκ...

Συνεχίζοντας στην ίδια λογική να ρωτήσω κάτι που ίσως για κάποιους είναι τετριμένο αλλά για μένα είναι άγνωστο?

Η Ερώτηση είναι η εξής : Επειδή τα settings του vhannibal που πέρασα με το Dreambox Edit είναι παλιά (Δεκεμβρίου) και βλέπω ανοίγοντας το αρχείο sattelites.xml του Δεκεμβρίου αρκετές διαφορές με το sattelites.xml του Φεβρουαρίου μπορώ να αντικαταστήσω μόνο το αρχείο sattelites.xml του Δεκεμβρίου με το καινούργιο ή πρέπει να επεξεργαστώ ξανά με το Dreambox Edit τα αγαπημένα μου?