Vu+ Solo2 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Γειά σας και απο εμένα.Αυτές τις μέρες θα παραγγείλω και εγώ τον δικό μου SOLO 2,θα ήθελα λοιπόν την πολύτιμη βοήθεια σας

1 Ποιό λογισμικό μου προτείνετε να του περάσω? (με ελληνικό μενού και οδηγίες εγκατάστασης)
2 Για τα επίγεια μου πρότειναν απο το φόρουμ αυτό το στικάκι http://www.e-shop.gr/product?id=PER.802185 εσείς τι λέτε?
για το στικάκι θα πρέπει να κατεβάσω drivers και απο που?

Αυτά για την ώρα ελπίζω να μην γίνομαι κουραστικός

Ευχαριστώ

Κάτι που θα πρέπει να προσέξετε όσοι αγοράζετε στικάκια usb με επίγειο tuner.

Προσοχή στο μέγεθος γιατί αν είναι χοντρό ξεχνάτε τη δεύτερη usb θύρα... Δεν θα χωράει καλώδιο για άλλη συσκευή..

πολλά tuner usb δεν δουλεύουν με επέκταση δυστυχώς...

Οκ, ας πουν και οι υπόλοιποι τι στικάκια έχουν για να γίνει μια λίστα..... Μην περιμένετε να σας πω εγώ, θα θεωρηθεί προώθηση και δεν θέλω...

Τον παρήγγειλα και εγώ σήμερα.Τελικά αποφάσισα να πάρω το στικάκι που πρότεινε ο φίλος vaflas,μόνο που θα αργήσει λίγο να έρθει.
Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ πιστέυω πως με τη βοήθεια σας έκανα σωστή επιλογή,δεν απαντήσατε ομως στις προηγούμενες ερωτήσεις μου για το λογισμικό και τους drivers
Η βοήθεια σας και σε αυτό το κομάτι είναι πολύτιμη καθώς πρόκειται για τον πρώτο μου λίνοξ δέκτη και ως εμπειπότεροι απο εμένα έχετε φυσικά περισότερες γνώσεις

Ευχαριστώ και πάλι

Last edited:
vagos84 κι εγώ θα έλεγα να διαβάσεις τον οδηγό μου που έχω γράψει αναλυτικές οδηγίες για το blackhole. Για τα υπόλοιπα images δεν έχω δει κάποιον να κάτσει να γράψει tutorial οπότε το πιθανότερο είναι να δυσκολευτείς να τον σετάρεις εντελώς μόνος σου.
Στην πορεία δοκιμάζεις και άλλα και βλέπεις ποιο σου αρέσει περισσότερο.

Εδώ είμαστε ο,τι χρειαστείς. Εγώ δεν έχω πρόβλημα και pm να μου στέλνει κάποιος με ερωτήσεις.
Welcome to the club λοιπόν και καλορίζικος! Έκανες σίγουρα την καλύτερη επιλογή και θα το δεις στην πορεία.

Θελω μια βοηθεια.Εχω σπιτι δυο δεκτες [vu duo +vusolo2] και οι δυο στο ιδιο δικτυο
Ηθελα λοιπον -χωρις παρεμβολη λαπτοπ-να βλεπω στον σολο2 τα καναλια απο τον duo
ποιος ειναι ο ευκολωτερος τροπος?
ευχαριστω

Παιδιά έφτασε με τη πρ.ωτη ματιά φαίνεται πολύ καλή κατασκευή

Φίλε vaflas που μπορώ να βρώ αυτόν τον οδηγό?
έχω κατεβάσει αυτή την έκδοση black hole είναι εντάξει?

BlackHole-2.0.3-Hyperspace-Greek-mod-vusolo2-by-kalemis

εχω ένα στικάκι transcend 32 gb μπορώ να βάλω μέσα τα αρχεία χωρίς να του σβήσω αυτά που έχει (fat32,υπάρχει χώρος)και να κάνω τη διαδικασία?

Κάτι ακομα αν κατάλαβα καλά απο το μάνουαλ εγώ που έχω ένα καλόδιο κεραίας πρέπει να το βάλω στο lnb 2 του δέκτη σωστά?

Last edited by a moderator:
Στον πρώτο δέκτη:

Πατάς ΜΠΛΕ (BH PANEL) - ΜΠΛΕ (EXTRA SETTING) - TUNER SERVER

Εμφανίζει οδηγίες-πληροφορίες. Τον περιορισμό αν έχεις μόνο ένα tuner ότι θα βλέπεις μόνο το ίδιο κανάλι όπως έγραψε ο dimfil πιο πάνω, αλλά θα βλέπεις όποιο θες αν ο δέκτης είναι σε Standby. Επίσης να έχεις διαλέξει το σωστό κανάλι ήχου στα κανάλια που θες γιατί δεν μπορείς να το αλλάξεις από τον δεύτερο δέκτη.

Πατάς ΚΟΚΚΙΝΟ (BUILD SERVER), ξεκινάει η διαδικασία και μόλις ολοκληρωθεί εμφανίζει μήνυμα "BUILD COMPLETE".

Εμφανίζει πάλι οδηγίες-πληροφορίες. Αναφέρει την ip στην οποία "τρέχει" ο server και ότι πρέπει να κάνεις mount στον δεύτερο δέκτη το φάκελο /media/hdd του πρώτου δέκτη.

Στον δεύτερο δέκτη:

Πατάς ΜΠΛΕ (BH PANEL) - ΜΠΛΕ (EXTRA SETTING) - NETWORK BROWSE & MOUNTPOINTS - LAN CONNECTION - ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ...περιμένεις να ολοκληρωθεί η αναζήτηση και σου εμφανίζει τις ip των συσκευών που εντόπισε. Ο DUO έχει δίπλα σε παρένθεση το (BM750) και ο Solo2 σε παρένθεση το (Solo2). Επιλέγεις τον πρώτο δέκτη που τρέχει τον server, στο "δέντρο" που ανοίγει επιλέγεις το /media/hdd και στην οθόνη με τα στοιχεία που εμφανίζει απλά πατάς ΟΚ. Περιμένεις λίγο και ολοκληρώνεται το mount.

Πλέον πατώντας MENU-ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ (MEDIA PLAYER) - Solo2 - TUNER, εμφανίζεται η λίστα καναλιών του πρώτου δέκτη, επιλέγεις το κανάλι που θες και.....enjoy!

Εννοείται οτι η διαδικασία γίνεται μόνο μια φορά και μετά η υπηρεσία είναι διαθέσιμη συνεχώς, αρκεί να μην σταματήσεις τον server από τον πρώτο δέκτη.

Είναι αντιγραφή από post του satdreamgr.com

Nocarder αυτο μπορει να γινει και μεταξυ δυο διαφορετικων δεκτων...πχ vu+duo και dreambox 7020 si που ο πρωτος τρεχει ΒΗ και ο δευτερος gemini progect????

παιδιά το έκανα αλλα ενώ στη σάρωση βγαζει υπερεσιες οταν παταω να δω καναλι δεν μου δειχνει
εβαλα την καιραια στο lnb 2
κανω κατι λάθος?

βοήθεια παρακαλώ