Ενα αλλο θεμα, γι' αυτο προτιμησα ξεχωριστο μηνυμα, βασιζεται στην ακολουθη ιδεα:
Πλεον εχουμε αρκετα ελληνικα καναλια (κανεις δε γνωριζει βεβαια για ποσο) στις 3.1Ε/7Ε/9Ε και 13Ε. Τη τελευταια δεν την λαμβανω λογω σκιασης της ιδιας πολυκατοικιας που διαμενω οποτε αφορα μονο τις πρωτες 3 θεσεις. Η ευκολοτερη λυση θα ηταν μια σταθερη κεραια κεντραρισμενη στις 7Ε εφοσον η ΝΕΤ ερχεται με το πιο χαμηλο σημα και οι 3.1Ε δεν απεχουν πολυ ετσι εκμεταλλευονται την υπαρχουσα κεραια καλυτερα παρα με πιο ανατολικο κεντραρισμα π.χ. στις 9Ε.
Το θεμα ειναι 7Ε/9Ε με δυο ξεχωριστα LNB κανονικου φαρδους εκει απαιτειται κεραια τουλαχιστον 1.20μ στο φαρδος την οποια δεν μπορω να την τοποθετησω για τους εξης λογους:
Ειναι μεγαλη για τον χωρο που διαθετω και μπορει να προκαλεσει διαφορα προβληματα. Επειτα ναι μεν το περισσοτερο διαστημα θα ηθελα να μεινει σταθερη για γρηγορη εναλλαγη των ελληνικων αλλα αφου θα ειναι τοποθετημενη στο μοτερακι (Moteck SG2100A) γιατι με το κεντρικο LNB να μην μπορει να λαμβανει και απο αλλες θεσεις σημα αφου μπορω να φτασω Δυτικα τουλαχιστον ως τις 37.5W (το χειμωνα ως 45W); Οποτε για να μπορει να την σηκωνει πρεπει να ειναι οσο μεγαλυτερη γινεται, αποδοτικη και ιδακινη για Multifeed αλλα οχι τοσο βαρια ωστε να χρειαζεται 36V κινηση αφου ο θορυβος για τα εδω δεδομενα ειναι απαγορευτικα δυνατος.
Κλεινω προς την Triax TDS110 (100x105cm, 8.5kg) αφου αλλη δεν φαινεται να τηρει τα κρητηρια μου. Αυτη η κεραια βεβαια ειναι μικρη για να τοποθετησεις ξεχωριστα LNB κεντραροντας 7Ε και 9Ε αλλα εχω την ελπιδα πως το ιδιο LNB μπορει να λαμβανει και τις δυο θεσεις με 1 LNB κεντραροντας καπου ενδιαμεσα στις 8Ε οπως στην υπαρχουσα μου noname 98x102cm την οποια θελω να ανταλλαξω μ' αυτην διοτι η αποδοση της ωρες ωρες μου αφηνει την εντυπωση πως δεν ειναι της ταξεως του 1μ αλλα περισσοτερο 90εκ. Επισης η τοποθετηση παρακεντρου LNB για τις 3.1Ε με οδηγει σε πατεντα αμφιβολου αποτελεσματος.
Αυτα σαν προλογος γιατι τωρα ακολουθει το κομματι οπου αφορα τον Vu+ Solo² οπου θα θελα να ξερω εαν ειναι δυνατη η ρυθμιση των Diseqc εντολων οπως σκεφτομαι την καλωδιωση την οποια την εχω στο διαγραμμα που ακολουθει:
To Diseqc switch επιτρεπει στην εισοδο του "LNB H" να περναει Diseqc 1.2 εντολες ωστε να κινειται ενα μοτερακι:
http://www.voelkner.de/products/104989/Axing-Spu-81-00-8-In-1-Diseqc-Relais.html
Αυτο που θελω να μαθω ειναι εαν στα γνωστα images θα δουλεψει οντως η κινηση και η ληψη απο το παρακεντρο LNB, δηλαδη αν ειναι παρκαρισμενο ενδιαμεσα 7Ε και 9Ε να βγαζει και τις 3.1Ε.
Ο σκοπος αυτου του σχεδιασμου ειναι η προσπαθεια να δουλεψει η ιδια κεραια εναλλαξ ως multifeed για τα ελληνικα και ως κινητη για τα υπολοιπα. Επισης αφηνει λογω του Quad LNB ανοιχτο το δρομο εαν θελησω με διευθυνση συγγενη απο Ελλαδα να συνδεσω εναν ακομα δεκτη για τον OTE TV, αυτο βεβαια σαν μακρινη σκεψη εαν χρειαστει.
Επεξεργασία:
sotos65 + leo06 σας ευχαριστω παρα πολυ για την αμεση απαντηση. Δεν προλαβα καν να τελειωσω το 2ο θεμα.
Αλοιμονο εαν δεν γινοταν, εξαλλου αυτος ο δεκτης εχει απειρες δυνατοτητες αλλα καμια φορα λες ειναι δυνατον να μη γινεται κατι που το θεωρουμε ως αυτονοητο;