Vu+ Solo2 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

πλεον αφου καταφερα να ανεβασω το upload απο 0,7 σε 1,7 Mbps μεσω του isp μου (και πολλα bravo τους) η εικονα ειναι απο ικανοποιητικη μεχρι αρκετα καλη στον δεκτη με οριο το 1 Mbps στο plugin του δεκτη.
αν καποια στιγμη ανεβει το οριο (δεν ξερω αν υπαρχει απο πλευρας hardware αυτη η δυνατοτητα) και καταφερω να κανω streaming me 1,5 Μbps τοτε θα μιλαμε για πολυ καλη εικονα και στο transcoding του solo2.

vdsl ή annex m εβαλες ? :SFGSFGSF:
οντως στο 1 mbps στο τοπικό μου δίκτυο η εικόνα του σολο2 ειναι καλυτερη απο τα 650 που χρησιμοποιώ για εκτός.
Ο VU+Duo2 στα 1,6 mbps έχει πολύ καλή εικόνα, δεν ξερω αν χρησιμοποιειται η ιδια κωδικοποίηση κ από τους 2.
O duo2 παντως δινει καλυτερη αναλυση στο stream (640x480) ενώ ο σόλο πολύ μικροτερη.

ZDF Test 1.6mbps
http://www.multiupload.nl/GFSKKF3S7P

Ακριβως annex m
Εννοείται πως ο duo2 αποδίδει καλύτερη εικόνα με το ίδιο upload

Last edited by a moderator:
Συγνώμη παιδιά που θα βγώ λίγο εκτός θέματος αλλα λύστε μου μια απορία

κάποιος μου είπε ότι με 1 απλό καλώδιο από τον δέκτη στην είσοδο κεραίας της tv θα μπορεί άνετα να βλέπει δορυφορική (απο όσο ξέρω η tv του δεν έχει ενσωματομένο δέκτη sat)χωρίς να πάρει δέκτη εκείνος αλλα απο τον γείτονα
γίνεται? τόσο έυκολα?

εγώ του είπα πως δεν το νομίζω αυτό

Οχι δε γινεται.

Για το transcoding παντως, ειναι εμφανέστατη πλεον η βελτίωση της ποιοτητας. Στο 1Mb/s, σε tablet (xperia z), η εικόνα ειναι εξαιρετική. Σε streaming σε υπολογιστη χάνει βεβαια. Σαν σχόλιο, πρεπει να πω μπραβο στην vu γιατι θα περιμενα να "θαψει" τον solo2 για τον duo2. Προς τιμην τους, αυτοί έκλεισαν ακόμη περισσότερο την διαφορά μεταξυ των 2 δεκτων.

Last edited:
Παιδιά ξέρω είναι χαζή η ερώτηση και δεν θέλω να ανοίξω κανά πόλεμο αλλά ποιο image να επιλέξω για τον solo2. OpenPli or BlackHole ?

Σιγά τον πόλεμο !!! :flipout:

Δοκίμασε όποιο image θέλεις και όποιο σου κάνει το κρατάς... Εγώ αυτό έκανα...

Όντως. Πλεον και τα 2 ειναι μια χαρα, οποτε ειναι θεμα γουστου. Ουτως ή άλλως αργα η γρήγορα θα παίξεις με όλα για να τα δεις. Δοκιμασε και το openvix παντως, επισης πολυ καλο.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις. Όντος θα τα δοκιμάσω όλα τα images απλά επειδή έχω torodial με 10 δορυφόρους είναι λίγο δύσκολο κάθε φορά να κάνω το scan. Γι αυτό ρώτησα με ποιο να ξεκινήσω.

Δεν χρειάζεται να κάνεις scan κάθε φορά..

Κατέβασε κάποια λίστα καναλιών π.χ. haniball για Ε2, φτιάξτη με το dreamset και στείλτη στον δέκτη...
Το μόνο που θα κάνεις κάθε φορά είναι το setup για τους δορυφόρους στο diseqc μέσα από τα μενου του δέκτη

Το μόνο που θα κάνεις κάθε φορά είναι το setup για τους δορυφόρους στο diseqc μέσα από τα μενου του δέκτη

δεν χρειάζεται ούτε αυτό κάθε φορά,αρκεί να σώσει τα settings μια φορά και μετά κάνει restore σε κάθε νέο image που δοκιμάζει

Βιαστική απάντηση έδωσα τι περίμενες ??? :flipout:

Εννοείται αυτό που έγραψες... :a0210:

Last edited by a moderator:
δεν χρειάζεται ούτε αυτό κάθε φορά,αρκεί να σώσει τα settings μια φορά και μετά κάνει restore σε κάθε νέο image που δοκιμάζει

Και μια τελευταία ερωτησούλα ;-) Στα disqeq settings τι βάζω που έχω torodial t90 με 10 δορυφόρους. Θυμάμαι έχει πολλές επιλογές στο enigma. τώρα έχω έναν skysat ή αλλιώς hs7110.

αλλάζεις το lnb από 1-10 και την προτελευταία επιλογή input 1-10 σύμφωνα με την θέση που είναι ο κάθε δορυφόρος στον διακόπτη πχ αν ο hotbird είναι στην θέση 1 του διακόπτη τότε βάζεις lnb1 και input1 αν ο astra είναι στην δεύτερη βάζεις lnb2 και input2

Attachments

• screenshot.jpg
    screenshot.jpg
    149.3 KB · Views: 192
Είσαι σίγουρος για τις ρυθμίσεις του DISEcQ ? Δεν θυμάμαι τι είχα στον παλιό δέκτη αν και δεν τα είχε έτσι ακριβώς. Νομίζω όμως ότι ενεργοποιούσα επιπλέον τάση στον lnb. τέλος τι είναι το σειρά εντολών και μη δεσμευμένη εντολή ;