Vu+ Solo2 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Αυτο εννοουσα και εγω γιατι ο φιλος απο την διατυπωση καταλαβα πως περασε μονος του τα αρχεια και εγινε καποιο μπερδεμα

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Vu+ Solo2 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

τι καλα που θα ηταν να υπηρχε οδηγος για το DDDAMIR στα ελληνικα.....

Τεύχος Μαρτίου 2012
Περιοδικό Digital TV info
DDamir Subtitles enigma2.pdf - 1.1 MB

Αν απαγορεύεται η δημοσίευση ας το διαγράψουν οι διαχειριστές.
Ευχαριστώ.

Ως συντάκτης του παραπάνω κειμένου δεν έχω πρόβλημα, αλλά δε ξέρω αν έχει πρόβλημα το περιοδικό.

κανενας ρε παιδια τιποτα?
δοκιμασα να τους ενσωματωσω με mkvmerge, σε utf8 αλλα τιποτα παλι...τα βγαζει αλαμπουρνεζικα.
Καμια ιδεα καποιος?

Πριν γίνω κάτοχος αυτού του ωραίου μηχανήματος ήμουν στην nova με pvr multiview και τέτοια. Ακόμα μαθαίνω καθότι άσχετος εντελώς. Τέλος πάντων η ερώτηση μου είναι η εξής
Έβαλα εσωτερικό σκληρό δίσκο και λέω να εκμεταλλευτώ το διπλό tuner για εγγραφές κλπ. Μπορώ να το κάνω με την υπάρχουσα εγκατάσταση (nova pvr 865 – διάβασα περί twin lnb που με εξυπηρετεί) σωστά; Αν ναι απλά βάζω το 2ο καλώδιο που κατεβαίνει απ την ταράτσα στο Α tuner; Και ναι πάλι μπορεί κάποιος να μου υποδείξει τις σωστές ρυθμίσεις;

τωρα μαλιστα με το νεο blackhole 2.0.6 εχω καλυτερο dnla πριν δε διαβαζε τα παντα τωρα και τον σκληρο μου που ειναι dnla ethernet nas ,και το καλυτερο εχει σημα η μπαρα στα επιγεια (digea) οπως και τα δορυφορικα (στικακι crypto 100).

Χρησιμοποιώ το openatv. Ποιά usb sticks μπορώ να χρησιμοποιήσω για dvb-t ψηφιακή επίγεια τηλεόραση; Μην αγοράσω κανένα που δεν λειτουργεί.

εβαλα το ερωτημα και στο thread της samsung 46f6500 αλλα μπορει και να μην στεκει σαν ερωτημα αν ξερει καποιος ελπιζω να απαντησει:

καλησπερα,
ηθελα να κανω μια γενικοτερη ερωτηση σχετικα με αυτη την tv
επειδη εχω διαβασει ολο το thread και οντως θα με ενδιεφερε η αγορα της συγκεκριμενης τηλεορασης,η ερωτηση μου ειναι η εξης:
με ενδιαφερει καθαρα το κομματι της εικονας και δη των hertz σε συναρτηση με την παρακολουθηση δορυφορικων αθλητικων προγραμματων(κατοχος vu solo2).
στο μενου του δορυφορικου δεκτη μου υπαρχει η επιλογη στις ρυθμισεις για output εικονας στα 1920χ1080 με 50,60 και multiple hertz.
επειδη η 46b6000 παιζει στα 100 hertz,υπαρχει οντως λογος αντικαταστασης της υπαρχουσας tv(δηλαδη μοντελο 2009) ή ο δορυφορικος δεκτης θα μου αποδιδει με maximum τα 60 οποτε τζαμπα τα λεφτα μου?
(δεν μιλαω για τις αλλες δυνατοτητες καθως εννοειται πως η συγκεκριμενη ειναι μοντελο 2013 οποτε οντως ειναι καλυτερη τηλεοραση)
ευχαριστω για το χρονο σας,

τα 100, 200, 400 Hz σάρωσης δεν έχουν σχέση με το τι βγάζει η πηγή. Το περιεχόμενο στα δορυφορικά είναι πάντα 576i50, 720p50 και 1080i50. Δεν υπάρχει κάποια άλλη εκπομπή.

Καλημέρα σε όλους.

Ερώτηση 1
Υπάρχει κάποιος λόγος να προτιμήσει κανείς τον vu+ solo2 έναντι του gigablue quad που είναι λίγο φθηνότερος.

Ερώτηση 2
Σε αναπαραγωγή 1080p από nas πως τα πάει;

Ερώτηση 3
Dual boot γίνεται; (όπως barry allen)

Ευχαριστώ

Last edited:
Καλημέρα σε όλους.

Ερώτηση 1
Υπάρχει κάποιος λόγος να προτιμήσει κανείς τον vu+ solo2 έναντι του gigablue quad που είναι λίγο φθηνότερος.

Τα έχουμε ξαναγράψει νομίζω

α. Ο Solo2 έχει gigabit δίκτυο ενώ ο quad έχει 100άρι αλλά έχουν βγάλει gigabit usb στικάκι
β. Ο quad δέχεται μέχρι 4 tuners όλων των τύπων ενώ ο Solo2 δέχεται δυο tuners
γ. Ο Solo2 κάνει transcoding ενώ στον Quad έχει ανακοινωθεί ότι γίνεται με τους τελευταίους οδηγούς αλλά δεν έχω διαβάσει κάπου να επιβεβαιώνεται
δ. Ο Quad έχει έγχρωμη οθόνη ενώ ο Solo2 έχει VFD

Ερώτηση 2
Σε αναπαραγωγή 1080p από nas πως τα πάει;

Δεν έχω δοκιμάσει από NAS, αλλά από δίσκο PC παίζει απροβλημάτιστα

Ερώτηση 3
Dual boot γίνεται; (όπως barry allen)

Ναι, με Barry Allen και Meoboot

Δεν έχω δοκιμάσει από NAS, αλλά από δίσκο PC παίζει απροβλημάτιστα

Απο pc με ποιον απο όλους τους τρόπους τα κατάφερες?
Δοκιμασα ακόμα και με τον παλιο τρόπο vlc οπως στα dream800 χωρίς επιτυχία.

Έκανα mount ένα directory από το PC στο δεκτη και παίζω τα περιεχόμενα με τον media player του image.

προσθεσα την γραμμη export GST_SUBTITLE_ENCODING=”ISO-8859-7” στην πρώτη γραμμή του αρχείου,και εγκατεστησα το προγραμμα για την ελληνικη γλωσσα κωδικας :opkg install eglibc-gconv-iso8859-7
Εχω bh 207 και προσπαθω να δω υποτιτλους απο τον media player σε mkv.Οταν εχω σενα φακελο το mkv και το str o player δεν βλεπει καν τους υποτιτλους.
Οταν τους περναω με το mkvmerge αναλογα με το encoding που κανω (utf8,ansi,greek iso 8859-7,windows 1253) μου βγαζει τους υποτιτλους, ειται λατινικα(χωρις νοημα ομως), ειται ερωτηματικα, ειται ιερογλυφικα.
Επειδη εδωσα 330 ευρω για τον σολο2 και δεν θελω να ξοδεψω παλι χρηματα για media player θα ημουν ευγνωμων αν καποιος μπορουσε να με βοηθησει.

βάλε το satdreamgr και αφού κάνεις ξανά αυτά που έγραψες θα λειτουργούν κανονικά οι υπότιτλοι

τελικα δουλεψε leo06 me το blackhole.
με το notepad++ επρεπε πρωτα να βαλω character sets/ greek / windows1253. και μετα να κανω convert utf8.Save και παιζουν κανονικα.
Θα ηθελα να σε ευχαριστησω και δημοσια για την υποστηριξη σου.Νασε καλα.

Παιδιά γειά σας και πάλι έχω μια ακόμα ερώτηση

πως μπορώ να κάνω αναζήτηση σε μια συγκεκριμένη συχνότητα?
έχω το BH και περασμένη τη λίστα v hanibal αν το κάνω θα υπάρξει πρόβλημα?
ορίστε και τα στοιχεία λήψης:

Συχνότητα: 10962,750
Πολικότητα: V
Symbol Rate: 3,300
FEC: 5/6
Διαμόρφωση: DVBS
HELLAS SAT 2

ευχαριστω