Vu+ Zero

επειδή σκεφτομε να αγορασω τον δεκτη η διαδικασια για να βαλω imatz χωρις στικακι ειναι
ιδια με τον dreambox 800se που εχω?

Τα τελευταία μηνύματα μεταφέρθηκαν εδώ, καθώς το παρόν νήμα αφορά αποκλειστικά τον δέκτη Vu+ Zero.

Μπορεί κάποις να μας πει ενα USB Stick (μάρκα, μοντέλο, μαγαζί, τιμή) για Wifi για τον VU+ Zero, αλλά να έχει δοκιμαστεί και να δουλεύει με τον συγκεκριμένο δέκτη.

Καλημέρα. Αγόρασα το συγκεκριμένο δέκτη πριν λίγες μέρες. Έχω εγκαταστήσει το openpli ( 25/8) και τους δορυφόρους μέσω του DCC and sat.xml.eu , αυτούς που ήθελα.Έχω κινητό πιάτο, πώς κάνω αναζήτηση των δορυφόρων.Μόνο τον 19.2e έχω καταφέρει που είναι σχεδόν το κέντρο.

Έχω κινητό πιάτο, πώς κάνω αναζήτηση των δορυφόρων;
Ο πιο απλός τρόπος είναι μέσω usals. Βρίσκεις από gps/google earth τις συντεταγμένες του σπιτιού σου, τις εισάγεις και τα υπόλοιπα τα κάνει ο δέκτης μόνος του. Φρόντισε να είναι επικαιροποιημένο το satellites.xml και αν θέλεις να αφαιρέσεις τυχόν δορυφόρους που δεν χρειάζονται/δεν λαμβάνονται από εμάς.

Ο πιο απλός τρόπος είναι μέσω usals. Βρίσκεις από gps/google earth τις συντεταγμένες του σπιτιού σου, τις εισάγεις και τα υπόλοιπα τα κάνει ο δέκτης μόνος του. Φρόντισε να είναι επικαιροποιημένο το satellites.xml και αν θέλεις να αφαιρέσεις τυχόν δορυφόρους που δεν χρειάζονται/δεν λαμβάνονται από εμάς.
Τα έχω κάνει όλα αυτά. Πώς ξεκινάει την αναζήτηση για τους δορυφόρους; Openpli , αυτόματη αναζήτηση , χειροκίνητη ή γρήγορη αναζήτηση;

Πήγαινε υπηρεσίες αναζήτησης και τύπο αναζήτησης και βάλε ένα δορυφόρο. Πάτα ναι στο να διαγράψει τα παλιά κανάλια και πατά οκ. Όταν ολοκληρωθεί η αναζήτηση θα σου το πει. Κάνε το ίδιο στους δορυφόρους που θες.

Έκανα αυτά που μου είπατε και έχω τα εξής : είμαι στο 21% με 98 κανάλια σε 9 δορυφόρους σε 4 ώρες και 10 λεπτά. Μήπως κάνω κάτι λάθος; Δεν είναι πολλές οι ώρες της αναζήτησης ;

. Ίσως το τόξο σου δεν ειναι σωστό. Δοκίμασε χειροκίνητα αφού έχεις το 19.2ε βάλτο να πάει να σκανάρει τον 16 ή τον 13 να δεις θα το κανει;

Μενού-εγκατάσταση-αναζήτηση υπηρεσιών-χειροκίνητη ανίχνευση.
Τύπος ανίχνευσης, 1ας δορυφόρος (βάλε έναν από τους παραπάνω), και όχι οι άλλες 3 επιλογές.
Αν είναι σωστό το τόξο θα πάει και θα εμφανίσει πχ στις 13 πάνω από 2000 υπηρεσίες.

Ευχαριστώ. θα το δοκιμάσω όπως το αναφέρεις. Πριν το άφησα να τελειώσει την αναζήτηση μετά από 9 ώρες και έβγαλε κάποια κανάλια. Αυτό που με προβληματίζει είναι για παράδειγμα ct ( το κρατικό το τσέχικο ) το έβγαλε με 85% , αλλά στο δορυφόρο 26e , ενώ νομίζω ότι είναι 23.5e.

Στον 13e έβγαλε 18 κανάλια μόνο χωρίς σήμα και το μήνυμα ήταν αδυναμία συντονισμού.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Λάθος το elevetion ή το κεντράρισμα;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κέντρο 19.2e με σήμα 92% στο ZDF HD. Τι λάθος έκανα;

Ποια κανάλια έβγαλε στις 13 και πιο είναι το κέντρο σου σε μοίρες στη κεφαλονιά?

Δες την εικόνα.
Θα ευθυγραμμίσεις όλο το σύστημα, μοτέρ και πιάτο στις 19.2 και θα πάρεις όσο το δυνατόν καλύτερο σήμα.
Το πιάτο σου θα είναι σε φούλ ανύψωση και θα το στρίψεις όλο μαζί χαλαρώνοντας τις βίδες του ιστού, ένα τικ ανατολικά.
Μετά κάνε πάλι το τεστ σκαναρίσματος

Attachments

• Screenshot_1.jpg
    Screenshot_1.jpg
    78.7 KB · Views: 87
20.5Ε είναι το κέντρο σου, κάπου σου έχει φύγει.
Το κανάλι αυτό ναι είναι στις 9Ε και βγαίνει με αρκετά δυνατο σήμα.

θα το προσπαθήσω αύριο γιατί είναι δύσκολο να ανέβω τέτοια ώρα ταράτσα. Κάτι παρατήρησα, έχοντας ρυθμίσει το ibc σε τέλειο σήμα 98% και μη κουνώντας το μοτέρ και κάνοντας αναζήτηση όχι στο 13e αλλά στο 9e έβγαλα 498 κανάλια. Μήπως να κάνω και το ίδιο και στους άλλους δορυφόρους ή είναι δώρο άδωρον;