Wake on LAN

Απάντηση: Re: Wake on LAN

Με ποια εφαρμογη προσπαθειτε να κανετε WOL?

Εγω ηθελα το WOL για να μπορω από το κινητό να κάνω όλη την δουλεια.
Παιζω με μια εφαρμογη στο android το Wake On Lan και μετά συνδεομαι με vnc.
Φυσικα η εφαρμογη παιζει κανονικα και με 3G.

Για pc υπαρχουν on line sites που κανουν αυτην την δουλεια

Εννοω να μπορεις στο router να δηλωσεις την mac address που θες και να ορισεις σε ποια ip θα ανηκει.
Το ακριβως αντιθετο δηλαδη του DCHP.
Όλα τα router έχουν μία cache μνημη η οποία σβήνει μετά από 10 λεπτά (ή και άμεσα αν κλείσεις το router και το ανοίξεις) γι αυτο μετα δεν σου παίζει το WOL. Γιατί θελεις να στείλεις τα magic packets σε μία mac address και το router δεν γνωρίζει σε ποια ip (pc) να τα στείλει.

Εγω πήρα το πιο φθηνό router στα 25 ευρω http://www.skroutz.gr/s/302013/TP-LINK-TL-WR340GD.html?keyphrase=TL-WR340GD
Τωρα αν εσυ θες wireless N θα ανεβει λίγο η τιμή.
Στο site της tp link διαλεξε τι σε καλυπτει και στα specs θα δεις την επιλογη ARP. Αν δεν το γραφει απλα δεν το υποστηριζει.
Υπ οψιν ομως οτι μιλησα για router και οχι για Modem-router.
Για Modem χρησιμοποιω το pirelli της on, απλά το έκανα bridge ετσι ωστε να εκτελει χρεη modem μονο και το tp link χρεη router.
Ειναι πιο οικονομικος ο τρόπος ετσι μιας και εχεις ηδη modem.

Υπάρχουν λιγα modem-router που σε αφηνουν να κανεις port forward την broadcast address και ειναι ακριβούτσικα

Ok, οπότε έχω ένα linksys modem-router, παίρνω ένα σκέτο router και κάνω την δουλειά μου...σωστα?
Το linksys που θα το δουλεύω σαν modem σκέτο, θα δουλεύει και ασύρματα?

Ναι θα δουλευει.
Εκτος κι αν το router που πάρεις ειναι και ασυρματο, οποτε αφηνεις το linsys μονο για modem

Λοιπόν αγαπητέ sotiri, έκανα λάθος...!!!
Το linksys υποστήριζει ARP , απλώς δε το είχα ψάξει εγω καλα!!
Οπότε το πρόβλημα ήταν στην κάρτα δικτύου.δεν είχα κάνει μια ρύθμιση για να εχει ρευμα όταν σβήνει και το pc!!
Τέλος καλο, όλα καλα λοιπόν!!
Σε ευχαριστώ για την βοήθεια σου!!

εγραψα ενα μικρο οδηγο για wake on lan .ειναι συγκεκριμενος για τον σερβερ μου,αλλα με αναλογη επεξεργασια μπορει να φτιαχτει στα μετρα σας και ειναι και δωρεαν :)