Warning... ΣΔΟΕ - Έμποροι

Sanvean

AVClub Enthusiast
30 March 2010
971
Athens
προς αντιπροσώπους και εκθέσεις...

Κάπου πήρε το αυτάκι μου (όχι το κουφό...το άλλο, το καλό) ότι το ελληνικό κράτος (sic)
αποφάσισε να λύσει το πρόβλημα του χρέους της χώρας αμολώντας τα ντόμπερμαν του ΣΔΟΕ για να μαζέψουν πρόστιμα...

Επειδή αν σας την πέσουν όλο και κάτι θα βρουν (παραστατικά για μεταχειρισμένα, μηχανήματα πελατών κλπ κλπ), το νου σας...

Τα πρόστιμα είναι τσουχτερά...

Re: Warning...

Επειδή δεν υπάρχει πλέον φράγκο για φορολεηλασία αν κάνουν γιουρούσια για να σου πάρουν την μπουκιά από το στόμα και να την δώσουν στο τοκογλύφο θα υπάρξει σθεναρή αντίσταση.
Πρίν από χρόνια πήγε ο ΣΔΟΕ να κάνει γιουρούσι στη Κάλυμνο τότε όλοι κατέβασαν τα ρολά και τους πέταξαν στη Θάλασσα.
Ακόμα να ξαναπατήσουν.

Απάντηση: Warning...

Το ανέφερα διότι συνέβη ήδη σε γνωστό αντιπρόσωπο, και δεν γνωρίζω κάτα πόσο είναι σε θέση ο κάθε αντιπρόσωπος να γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει στον κάθε συνάδελφό του.
Πολλά "μπράβο" στους Καλύμνιους... Εδώ όμως είναι Αθήνα, μια πόλη χάος, κι όχι μια μικρή κοινωνία που μπορεί να συναντηθεί και να συνενοηθεί εύκολα.

Re: Warning...

Δεν νομίζω οτι το Ηι Fi σαν είδος μπορεί να προσφέρει και τόσο πρόσφορο είδος για φοροδιαφυγή.
Εξάλου το πρόβλημα δεν νομίζω να είναι ο κάθε έλεγχος στον οποίο νομίζω η συντριπτική πλειοψηφία των αντιπροσώπων και εμπόρων του χώρου δεν έχει τίποτα να φοβηθεί αλλα η ληστική νοοτροπία επίορκων ελεκτών που εκβιάζουν παραβάτες και μη με σκοπό το ιδίον όφελος.

Αυτό μαζί με πολλά άλλα φυσικά είναι η ρίζα του κακού που έχει γεννήσει την εντελώς λάθος νοοτροπία που προβάλει αυτό το νήμα, λάθος μεν εντελώς δικαιολογημένη δυστυχώς...

Γιατί; Υπάρχουν πολλοί που αγοράζουν κάτι που αξίζει πάνω από 1000 ευρώ χωρίς να πάρουν απόδειξη ώστε να έχουν εγγύηση; :blink:

Ακριβώς πάνω σε αυτό το γεγονός βασίζεται και ο συλλογισμός μου, σε συνδυασμό και με την εμειρία μου απο καταστήματα του χώρου φυσικα.

Οι περισσότεροι έμποροι, πλην των καινούργιων, έχουν και μεταχειρισμένα μηχανήματα από ανταλλαγές. Έχουν παραστατικά; Όχι.
3-4 τέτοια μηχανήματα αν "γραφούν", το πρόστιμο μπορεί να φτάσει εως και χιλιάρικο ανα κομμάτι.
Αρκετοί πελάτες (συμπεριλαμβανομένου κι εμού) αγοράζουν χωρίς απόδειξη προκειμένου να κερδίσουν κάποια χρήματα, τα οποία ειδικά σε αγορές άνω των 1000 ευρώ είναι ουκ ολίγα. Υπολογίστε και θα το δείτε.
Δεν έχει σχέση η απόδειξη αγοράς με την εγγύηση. Σε πολλές περιπτώσεις οι εγγυήσεις των μηχανημάτων δίδονται ξεχωριστά.
Δεν άνοιξα το νήμα για hype. Προφανώς υπάρχουν συγκεκριμένα παραδείγματα (και πρόσφατα) και προφανώς το ΣΔΟΕ άμα θέλει να "τσακίσει" κάποιον έμπορο-αντιπρόσωπο, το κάνει πάρα πολύ εύκολα.
Αυτή είναι άλλωστε η "δουλειά" του (όπως ορθά ανέφερε και ο Gort), σε μια χώρα που κατα κόρον ο ένας κοιτάζει να τα αρπάξει από τον άλλο, με πρώτο διδάξα το κράτος το οποίο μηχανεύεται χίλιους δυο τρόπους (νόμιμους και μη) για να ληστέψει τους πολίτες του.

Last edited:
Ευχαριστώ τον admin που διόρθωσε τον τίτλο.

(Αν το θέμα κριθεί παράταιρο, παρακαλώ να κλειστεί.
Καμία αντίρρηση από τη δική μου πλευρά...)

Re: Απάντηση: Warning... ΣΔΟΕ - Έμποροι

Ευχαριστώ τον admin που διόρθωσε τον τίτλο.

(Αν το θέμα κριθεί παράταιρο, παρακαλώ να κλειστεί.
Καμία αντίρρηση από τη δική μου πλευρά...)

Δεν διορθωνεις και εσυ το παρτ που λες οτι αγοραζεις χωρις αποδειξεις ? -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Warning... ΣΔΟΕ - Έμποροι

+1
Μετά να μη παραπονούμαστε....

Εκτίθεμαι λες;
Δεν πειράζει... Ας μάθει το κράτος ότι υπάρχει ένας (!) έστω πολίτης του που αντιδρά σ' αυτή την οργανωμένη (άμεση και έμμεση) ληστεία με παρόμοιο τρόπο!

Έτσι κι αλλιώς πιθανότατα θα μαζέψω τα μηχανάκια μου και θα φύγω από τη χώρα (ας την πούμε) το συντομότερο δυνατόν -bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Warning... ΣΔΟΕ - Έμποροι

Εκτίθεμαι λες;
Δεν πειράζει... Ας μάθει το κράτος ότι υπάρχει ένας (!) έστω πολίτης του που αντιδρά σ' αυτή την οργανωμένη (άμεση και έμμεση) ληστεία με παρόμοιο τρόπο!

Έτσι κι αλλιώς πιθανότατα θα μαζέψω τα μηχανάκια μου και θα φύγω από τη χώρα (ας την πούμε) το συντομότερο δυνατόν -bye-

Σε παρακαλώ να μην το πάρεις προσωπικά, εξάλλου όλοι μας την "έχουμε κάνει" λιγότερο η περισσότερο σε κάποιο βαθμό.

Συμφωνώ μαζί σου για την "ληστεία" επέτρεψε μου όμως να προσθέσω οτι αυτή η νοοτροπία με την οποία έχουμε "ποτιστεί" για γενιές είναι αποτέλεσμα και ανακυκλώνεται μέσω ενός φαύλου κύκλου χωρίς αρχή η τέλος με άμεσους συμμετέχοντες και εμάς τους ίδιους.

Αν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε.
Μία καλή αρχή έστω και μικρή είναι το να αισθανόμαστε και λίγο άσχημα όποτε κάνουμε καμια μαλαγγανιά και να μην το υπερηφανευόμαστε, εξάλου το είπαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι "Η αρχή είναι το ημισυ του παντός"..

23% δεν ειναι κλεψιμο?
δε λεω να μη δινεις αποδειξη
βοηθησε σαν κρατος ομως με το φπα γιατι σε ενα αγαθο αξιας 100 ευρω ειναι μεγαλο νταβατζιλικι 23 ευρω
να ηταν 5 ειναι λογικο
και μη μου πειτε για τα αλλα κρατη

wahrheit242, το εγραψα για να μην βρεις κανα μπελα βασικα...

Έλα βρε φίλε μου Gort! Ο κόσμος τό 'χει τούμπανο... κι εμείς κρυφό καμάρι;
Προσωπικά ούτε "κρυφό" το έχω, ούτε και "καμάρι".
Δυστυχώς όμως η υποκρισία περισσεύει σ' αυτό τον τόπο (γενικά μιλώντας και παρομοίως σε παρακαλώ να μην το πάρεις προσωπικά, και το εννοώ).

Μόνο και μόνο το γεγονός ότι εδώ και 35 χρόνια ψηφίζουμε αυτούς που μας π**άνε, τα λέει όλα...
Συνεπώς συμφωνώ με την άποψη σου ότι "αν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε".
7 χρόνια όμως έριχνα άκυρο, και τα τελευταία 7 ούτε πατάω. Άλλαξε κανένας άλλος ή τίποτα;

Συγνώμη γι' αυτό το τελευταίο σχόλιο αλλά "πνιγόμουν" και ήθελα να το πω. Δεν επιθυμώ επ ουδενί να πλατιάσει η συζήτηση...

Το πόιντ ήταν να ενημερώσω τους επαγγελματίες και αυτό εκπληρώθηκε.

Από εκεί και ύστερα ας πάρουν όλοι οι "αναμάρτητοι" πέτρες, κι ας μου τις ρίξουν.
Γνωστό το έργο εκ αρχαιοτάτων χρόνων...

23% δεν ειναι κλεψιμο?
δε λεω να μη δινεις αποδειξη
βοηθησε σαν κρατος ομως με το φπα γιατι σε ενα αγαθο αξιας 100 ευρω ειναι μεγαλο νταβατζιλικι 23 ευρω
να ηταν 5 ειναι λογικο
και μη μου πειτε για τα αλλα κρατη

Γερμανία...

Βασικός μισθός (πενθήμερο/8ωρο): 1300 ευρώ
Επίδομα ανεργίας: 600 ευρώ (χωρίς χρονικό περιορισμό... όσο είναι κανείς άνεργος το επίδομα παρέχεται)
Ενοίκιο σπιτιού 55τμ: 410 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων νερού/θέρμανσης)
Τρόφιμα/αγαθά 1ης ανάγκης: έως και 40% φθηνότερα από την Ελλάδα.

Ασχολείται κανείς λες με το ΦΠΑ; 1.5 χρόνο έζησα εκεί κι ούτε ξέρω πόσο είναι. Απλώς το πλήρωνα.

wahrheit242, το εγραψα για να μην βρεις κανα μπελα βασικα...

Την "πέφτουν" και σε σπίτια;
Να το δω κι αυτό κι ας πεθάνω... :flipout:

Ωραία όλα αυτά για τη Γερμανία αλλά να συγκρίνουμε και τη νοοτροπία μας.
Θα τολμούσε Γερμανός έμπορος να κάνει "ανήθικη" πρόταση στον αγοραστή ή το αντίστροφο;
Νομίζω πως η απάντηση λέει πολλά για τη σημερινή μας κατάντια και εξευτελισμό.

O κάτοικος του εξωτερικού βλέπει τα χρήματά του να πιάνουν τόπο, γι αυτό και συμμετέχει σε αυτό.
Εμείς πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας, διόδια, φορολογία σε ότι πληρώνουμε, την εφορία στο επάγγελμά μας, ακριβά ασφαλιστικά (πχ τεβε) και χρειάζεται να δώσουμε φακελάκι ή να είμαστε σε ράντσο σε νοσοκομείο, έχετε πάει ποτέ σε νοσοκομείο σε εφημερία? πανάκριβη βενζίνη σε σχέση με τους μισθούς κλπ και βλέπουμε πολιτικούς με offshore, διευθυντές πολεοδομιών με 500.000 ευρώ σε λογαριασμούς, τη ΣΔΟΕ να μπορεί να ενεργήσει μόνο μετά απο καταγγελία, αυτοκίνητα δηλωμένα ως αγροτικά και σκάφη και πισίνες αδήλωτα. Επιπλέον κόβουν τις συντάξεις των 400 ευρώ ενώ κάποιοι παίρνουν συντάξεις πολλών χιλιάδων ευρώ, υπάλληλοι σε φανταστικές θέσεις που πληρώνονται κανονικά, ακίνητα που έχουν μισθωθεί από το δημόσιο χωρίς να λειτουργεί καμμία υπηρεσία, αστυνομικοί-μπράβοι βουλευτών που τους στέλνουν για ψώνια με το αυτοκίνητο που τους παρέχει το κράτος κλπ κλπ κλπ
Τα λεφτά μας που πάνε ρε παιδιά? -bye-

Last edited:

Ωραία όλα αυτά για τη Γερμανία αλλά να συγκρίνουμε και τη νοοτροπία μας.
Θα τολμούσε Γερμανός έμπορος να κάνει "ανήθικη" πρόταση στον αγοραστή ή το αντίστροφο;
Νομίζω πως η απάντηση λέει πολλά για τη σημερινή μας κατάντια και εξευτελισμό.

ρε συς κάνετε πλάκα ??

η SIEMENS τι είναι ? ταιλενδέζικη ??

μην πιάσουμε και τα ναυπηγεία ... η μπόχα φτάνει μακριά !!!