Warning... ΣΔΟΕ - Έμποροι

Ωραία όλα αυτά για τη Γερμανία αλλά να συγκρίνουμε και τη νοοτροπία μας.
Θα τολμούσε Γερμανός έμπορος να κάνει "ανήθικη" πρόταση στον αγοραστή ή το αντίστροφο;
Νομίζω πως η απάντηση λέει πολλά για τη σημερινή μας κατάντια και εξευτελισμό.

Ως επί το πλείστον όχι. Λαμόγια όμως είναι κατα βάθος και οι Γερμανοί. Άν τους δώσεις "χώρο" θα ρημάξουν τα πάντα. Το θέμα είναι ότι εκεί υπάρχουν νόμοι και κανόνες, ισχύουν για όλους ανεξαιρέτως, και το κυριότερο όλων: Εφαρμόζονται.
Άρα φοβούνται. Κι όσοι δεν φοβούνται (διότι ουκ ολίγες απατεωνιές πήγαν να μου κάνουν στη διάρκεια της παραμονής μου), υπάρχουν μηχανισμοί οι οποίοι λειτουργούν και τους "δένουν" χειροπόδαρα.
Να δεις Γερμανό που πήγε να μου πουλήσει άλλο interconnect αντί άλλου, πως έκανε τον εξυπνάκια (α λα Έλλην) στη μεταξύ μας επικοινωνία.
Μόλις όμως μπήκε στη μέση η προστασία καταναλωτή..."σούζα" ο Φριτς!

Ως επί το πλείστον όχι. Λαμόγια όμως είναι κατα βάθος και οι Γερμανοί. Άν τους δώσεις "χώρο" θα ρημάξουν τα πάντα. Το θέμα είναι ότι εκεί υπάρχουν νόμοι και κανόνες, ισχύουν για όλους ανεξαιρέτως, και το κυριότερο όλων: Εφαρμόζονται.
Άρα φοβούνται. Κι όσοι δεν φοβούνται (διότι ουκ ολίγες απατεωνιές πήγαν να μου κάνουν στη διάρκεια της παραμονής μου), υπάρχουν μηχανισμοί οι οποίοι λειτουργούν και τους "δένουν" χειροπόδαρα.
Να δεις Γερμανό που πήγε να μου πουλήσει άλλο interconnect αντί άλλου, πως έκανε τον εξυπνάκια (α λα Έλλην) στη μεταξύ μας επικοινωνία.
Μόλις όμως μπήκε στη μέση η προστασία καταναλωτή..."σούζα" ο Φριτς!

Ακριβώς.
Σε αυτό πάσχουμε και λόγω της ανομίας και της ατιμωρησίας φτάσαμε στο πάτο. Εδώ σου λέει ήταν ψηφισμένος νόμος που θεωρούσε τη παθητική δωροδοκία των εφοριακών μέχρι τις 74000 ευρώ πλημμέλημα...
Αλλά από κάπου πρέπει να αρχίσουμε για να πάρουμε ανάσα. Αλλά λύση IMHO δεν είναι να καταφύγουμε στη φοροδιαφυγή.

@VaSiLiS-T
Βρήκανε και τα κάνανε. Δε μας φταίνε οι Γερμανοί. Και η Μητέρα Τερέζα να ήταν πάλι στο πειρασμό θα έμπαινε.

Απάντηση: Re: Warning... ΣΔΟΕ - Έμποροι

Γιατί; Υπάρχουν πολλοί που αγοράζουν κάτι που αξίζει πάνω από 1000 ευρώ χωρίς να πάρουν απόδειξη ώστε να έχουν εγγύηση; :blink:

Ναι αν ειναι παντρεμενοι και δεν θελουν να μαθει η γυναικα τους ποσο στοιχησε..;)

Εδώ σου λέει ήταν ψηφισμένος νόμος που θεωρούσε τη παθητική δωροδοκία των εφοριακών μέχρι τις 74000 ευρώ πλημμέλημα...

:bigcry: :flipout: ("κλαυσίγελως" κοινώς)

Αλλά από κάπου πρέπει να αρχίσουμε για να πάρουμε ανάσα. Αλλά λύση IMHO δεν είναι να καταφύγουμε στη φοροδιαφυγή.

Όχι φίλε μου, δεν είναι λύση.

Είσαι όμως έτοιμος να ζήσεις και να πεθάνεις σαν το σκυλί;

Να πληρώνεις μέχρι τελευταίας δεκάρας αυτούς που σε κλέβουν ξεδιάντροπα και τα τρώνε με χίλιες μασέλες;
Να περιμένεις σε ατελείωτες ουρές για να ικανοποιήσεις τη "διαστροφή" της γραφειοκρατίας;
Να μη "λαδώνεις" για να κάνεις μια απλή δουλειά;
Να πεθάνεις πεταμένος στο διάδρομο ή στο ράντζο κάποιου βρωμονοσοκομείου;

Πλατιάσαμε, αλλά ευτυχώς όχι σε επίπεδο φθηνής πολιτικής συζήτησης.
Όχι βέβαια πως αμφέβαλλα για το υψηλό επίπεδο των συμφορουμιτών...

Όπως έγραψα πάντως και πρωτύτερα...mission complete.
Ας αποφασίσουν οι αγαπητοί admins για την τύχη του νήματος
(το άγρυπνο μάτι του Ανδρέα είναι όπως βλέπω παρόν και εδώ! -bye-)

Re: Απάντηση: Warning... ΣΔΟΕ - Έμποροι

Ωραία όλα αυτά για τη Γερμανία αλλά να συγκρίνουμε και τη νοοτροπία μας.
Θα τολμούσε Γερμανός έμπορος να κάνει "ανήθικη" πρόταση στον αγοραστή ή το αντίστροφο;
Νομίζω πως η απάντηση λέει πολλά για τη σημερινή μας κατάντια και εξευτελισμό.

Σωστός.
Τόσα χρόνια τους αφήναμε να μας ληστεύουν μπροστα στα μάτια μας και να μας κοροιδεύουν με αντάλαγμα την ανοχή σε κάθε μορφής επιβολή του νόμου ειδικά ακόμα παρισσότερο για τους κολλητούς και το βόλεμα κάθε μορφής όπως π.χ. απο αυξήσεις τησ πείνας της τάξης των 3% για τα πρόβατα η στο να την βγάζει ο μεγάλος φοροφυγάς με συναλλαγες κάτω απο το τραπέζι.
Μία άτυπη αντιπαραγωγική και ανόητη συμφωνία που μετέτρεψε την Ελλάδα μέσα σε 30 χρόνια στην χώρα του τίποτα.

Και εμείς να το παίζουμε και μάγκες ενω ουσιαστηκά οδηγηθήκαμε στο χείλος της αβύσου χωρίς να πάρει κανείς τίποτα χαμπάρι.
Αλήθεια αυτό το τελευτίο πώς εξηγείτα;

Tελικά κανείς δεν μας εξαπάτησε και σίγουρα κανείς ξένος μόνοι μας εξαπατήσαμε τους εαυτούς μας με τον πιο ανόητο για να μην πώ τίποτα χειρότερο τρόπο.

Ας κοιταχτούμε επιτέλους λιγάκι στον καθρεύτη, το πρώτο βήμα στο να θεραπευτεί ο ψυχικά ασθενής είναι να παραδεχτεί ο ίδιος οτι είναι άρρωστος και εμείς δυστυχώς πάσχουμε ακόμα και στην κοσμάααρα μας...

Re: Απάντηση: Warning... ΣΔΟΕ - Έμποροι

Λαμόγια όμως είναι κατα βάθος και οι Γερμανοί. Άν τους δώσεις "χώρο" θα ρημάξουν τα πάντα. Το θέμα είναι ότι εκεί υπάρχουν νόμοι και κανόνες, ισχύουν για όλους ανεξαιρέτως, και το κυριότερο όλων: Εφαρμόζονται.
Άρα φοβούνται.

Αυτό το γεγονός πο αναφέρεις (η μάλλον η έλειψη του) είναι και ένα απο τα βασικά προβλήματα που οδηγησαν την χώρα και το περήφανο έθνος μας στην κατάντια και στον εξευτελισμό και το να υμνούμε τους εαυτούς μας όταν δεν κόβουμε απόδειξη κλπ κατηγορώντας το απόμακρο, απρόσωπο και άδικο κράτος που δεν είναι παρα οκαθρεύτης μας δεν νομίζω οτι αποτελεί λύση.

23% δεν ειναι κλεψιμο?
δε λεω να μη δινεις αποδειξη
βοηθησε σαν κρατος ομως με το φπα γιατι σε ενα αγαθο αξιας 100 ευρω ειναι μεγαλο νταβατζιλικι 23 ευρω
να ηταν 5 ειναι λογικο
και μη μου πειτε για τα αλλα κρατη

Αν και συμφωνώ μαζίσου το θέμα φίλε διονύση είναι το τί μας οδήγησε στο ληστρικό 23% και όχι αυτό απο μόνο του.
Τώρα ξοφλάμε αυτά που φάγανε μπροστά στα μάτια μας και είναι ιστορικά επιβεβαιωμένο οτι πάντα την πηρώνουν οι λαοί στο τέλος. Το θέμα είναι οτι εδώ την ελίτ της μεταπολίτευσης και την νοοτροπία αλλα και την ανηθικότητα της την εγκεθιδρύσαμε εμείς με λαικές πλειοψηφίες ενίοτε ευρύτατες ενώ ήταν κοινό μυστικό το έγκλημα που συνέβαινε εις βάρος μας ως πότε θα κρατούσε αυτή η ιστορία; κάποτε θα έσπαγε η φούσκα και τότε θατην πλήρωναν τα κορόιδα με πανέντα θα έλεγα..

Ήμασταν κουτοπόνηροι αλα το έξυπνο πουλί απο την μύτη πιάνεταιτελικά τώρα 23% θυμός και ύφεση..

Μηπως πρεπει να μεταφερθει το τοπικ σε καποιο αλλο υποφορουμ?

Ίσως.
Πάντως ήταν φυσική και αναμενόμενη η τροπή που θα έπαιρνε εφόσον απο την αρχή δεν αφορούσε τα γένικά περι δικάναλου ήχου αλλα μία απο τις πληγές που μας ταλαιπωρούν βασανιστικά πλέον..

Απάντηση: Re: Warning... ΣΔΟΕ - Έμποροι

Αυτό το γεγονός πο αναφέρεις (η μάλλον η έλειψη του) είναι και ένα απο τα βασικά προβλήματα που οδηγησαν την χώρα και το περήφανο έθνος μας στην κατάντια και στον εξευτελισμό και το να υμνούμε τους εαυτούς μας όταν δεν κόβουμε απόδειξη κλπ κατηγορώντας το απόμακρο, απρόσωπο και άδικο κράτος που δεν είναι παρα οκαθρεύτης μας δεν νομίζω οτι αποτελεί λύση.

"'Υμνησα τον εαυτό μου"... χμ... μάλιστα...

Μηπως πρεπει να μεταφερθει το τοπικ σε καποιο αλλο υποφορουμ?

Ας μεταφερθεί το θέμα.
Έτσι κι αλλιώς δεν αφορά πλέον "δικάναλο ήχο" αλλά "διπρόσωπο (πλην "περήφανο"!) έθνος"...

Re: Απάντηση: Re: Warning... ΣΔΟΕ - Έμποροι

"'Υμνησα τον εαυτό μου"... χμ... μάλιστα...

Συχώρεσε με άν σε πρόσβαλα, δεν είχα καμία τέτοια πρόθεση, μάλλον ο οίστρος μου δημιούργησε μια παρεξήγηση.. -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Warning... ΣΔΟΕ - Έμποροι

Συχώρεσε με άν σε πρόσβαλα, δεν είχα καμία τέτοια πρόθεση, μάλλον ο οίστρος μου δημιούργησε μια παρεξήγηση.. -bye-

Καμια παρεξήγηση φίλε μου... -bye-

Προχθές ήμαν σε ένα φίλο με μαγαζί.
Μπαίνουν μέσα 1,2,3 γυναίκες.
Και οι τρείς τον πρήξαν στα παζάρια.
Οι δύο θέλαν να αγοράσουν άνευ... για να κερδίσουν.
Η τρίτη ήταν "φυσιολογική".

Μου λέει:
-Είδες?
-Είδα, αδερφέ. Τα ίδια και σε μένα.
- Ρε μ...κα αυτοί κάνανε ένα είδος που έχει 100 ευρώ, το 1/4 να είναι ΦΠΑ, το άλλο 1/4 ΤΕΒΕ, το άλλο 1/4 έξοδα, ρεύματα, ενοίκια, κοινόχρηστα και σου μένει 1/4 να πληρώσεις τον προμηθευτή και να βγάλεις κατιτίς για να ζήσεις.
-...
-#@^$#@$#%$&%^$
- Και ύστερα σου λέει ο κράτος ότι έχει ακρίβεια. Εμ βέβαια αφού είναι πανάκριβο το ίδιο.
- Ναι γαμότι μου. Άσε που την φοροδιαφυγή την θέλει ο κόσμος που παζαρεύει και πιέζει και όχι οι επιχειρήσεις.
Μερικοί θέλουν να κοιμούνται ήρεμοι.
- Εντάξει μερικοί τον μοιράζουνε στα 2. Εσύ είσαι χάϊβανος και τον κόβεις όλο...
- Και πως θα πουλήσω ρε, την αγανάκτηση?
-Ναι αλλά άμα φας έλεγχο θα πληρώνεις για πράγματα που δεν άξιζε ό κόπος.

Τέσπα, καταλάβατε το νόημα.

Εγώ πάντως κατάλαβα ότι ό κόσμος ούτε τους εμπιστεύεται και τους έχει πλέον γραμμένους. Μόνο ίσως κάποιοι ρομαντικοί ακόμα ελπίζουν σ' συτήν την κυβερνητική πολιτική.

Μα πως να νομιμοποιηθεί στην συνείδηση του κόσμου ότι είναι καλό να πληρώνεις ΦΠΑ όταν τα παίρνει από τον απλό κοσμάκη και τα μικρομάγαζα και ταυτόχρονα κάνει φοροελαφρύνσεις και χαρίζει χρέη στους μεγαλοκαρχαρίες. Σου λέει με κοροιδεύουν. Δουλεύουν για τα μεγάλα κεφάλια. Και καλά λέει δηλαδής...

Είναι γνωστό τοις πάσι πως τηλεμεταφερθήκαμε στην παρούσα κατάσταση από μία ιδανική κατάσταση όπου ο τρόπος λειτουργίας του κράτους και των πολιτών του ήταν παράδειγμα προς μίμηση.

ΧΑΧΑΧΑ! Σωστά αμα δεί τις δηλώσεις των πολιτικών πρίν δυο χρόνια θα νομίσει οτι ζούσαμε στον παράδεισο!...
Ενώ μας σκάβανε τον λάκο απο πίσω και εμείς χαμπάρι και καμάρι..

Απάντηση: Warning...

Γιατι;

...

Επειδή δεν υπάρχει πλέον φράγκο για φορολεηλασία αν κάνουν γιουρούσια για να σου πάρουν την μπουκιά από το στόμα και να την δώσουν στο τοκογλύφο θα υπάρξει σθεναρή αντίσταση.
Πρίν από χρόνια πήγε ο ΣΔΟΕ να κάνει γιουρούσι στη Κάλυμνο τότε όλοι κατέβασαν τα ρολά και τους πέταξαν στη Θάλασσα.
Ακόμα να ξαναπατήσουν.