waterproof camera , ποια ?

kκαλησπερα -bye-

εγινε τελικα η αγορα της ψηφιακης :drummer:

*sony tx-5 :singer:

η πρωτες εντυπωσεις ειναι θετικες , για αυτα που ακριβως εψαχνα ( φορητοτιτα για καθημερινη χρηση , μικρη για να χωραει στην πισω τσεπη του παντελονιου , αδιαβροχη + αντικραδασμικη για ευκολη μεταφορα πανω στην μοτοσυκλετα )

την κυριακη εβγαλα και της πρωτες φωτο στην παραλια , δειτε μια πανοραμικη που ειναι ολα τα λεφτα :grinning-smiley-043 και πανευκολα

URL=http://img413.imageshack.us/i/dsc00078l.jpg/]
dsc00078l.jpg
[/URL]

Last edited:
βγαλαμε και πολλες υποβρυχιες πανοραμικες αλλα δεν θελω να εκθεσω κοσμο ( χα χα χα χα )

περισσοτερες εντυπωσεις σε λιγο καιρο που θα την μαθω καλυτερα . . . .

η αγορα μετα απο αρκετο ψαξιμο εγινε στα fnac 250 euro + 4gb sd card

ολοι η αλλοι ( πλαισιο - φοτοαγορα - public - media mark - saturn ) τιν ειχαν απο 320 - 360 χωρης δωρο καρτα :slapface::slapface::slapface:

Απάντηση: Re: waterproof camera , ποια ?

Ωραίος, περιμένουμε και τις υποβρύχιες...

τιν αλλη κυριακη που θα παω με τον ''εκτορα'' (poodles - κανις ) :drummer:

διοτι αυτες που εβγαλα δεν ειναι για δημοσια θεα :rifle:

Εγω τσιμπησα την Panny.

Χθες οι πρωτες φωτο / video (νορμαλ και υποβρυχιες).

Με την 1η ευκαιρια που τις δω στο computer θα ανεβασω κατι.

Re: Απάντηση: waterproof camera , ποια ?

Εγώ που είμαι επαγγελματίας δύτης τα τελευταία 7 χρόνια χρησιμοποιώ μόνο canon ψηφιακές μηχανές γιατί είναι πολύ αξιόπιστες.
Έχω χρησιμοποιήσει και sony αλλά σαν της canon δεν είναι ούτε σε ποιότητα κατασκευής ούτε σε ποιότητα φωτογραφίας και video.
Αυτή την στιγμή χρησιμοποιώ 3 compact Canon ixus 750, ixus 860, ixus 960.
Η καλύτερη είναι η ixus 860 γιατί έχει ευρυγώνιο φακό 28mm (σημαντικό) οθόνη 3'' επίσης σημαντικό.
Έχουν τόσο καλό housing (μέχρι 40 μέτρα) και καμιά μηχανή μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει νερά. Της Olympus, Pentax δεν της έχω δοκιμάσει και δεν ξέρω.
Ότι και να πάρεις κοίταξε να έχει ευρυγώνιο φακό γιατί ειναι σημαντικότατο.

+1, ιδίως όσον αφορά στον ευρυγώνιο και τις canon.

Για τη μέγιστη ασφάλεια, καλό είναι να έχεις μια αδιάβροχη 10m camera με επιπλέον 40m housing. Τα περισσότερα ατυχήματα με τα housings συμβαίνουν στα πρώτα μέτρα (αν δεν έχει κουμπώσει καλά ή έχει καβαλήσει το τσιμουχάκι), οπότε δεν χάνεις τη μηχανή αν μπάσει νερά.

Εγώ που είμαι επαγγελματίας δύτης τα τελευταία 7 χρόνια χρησιμοποιώ μόνο canon ψηφιακές μηχανές γιατί είναι πολύ αξιόπιστες.
Έχω χρησιμοποιήσει και sony αλλά σαν της canon δεν είναι ούτε σε ποιότητα κατασκευής ούτε σε ποιότητα φωτογραφίας και video.
Αυτή την στιγμή χρησιμοποιώ 3 compact Canon ixus 750, ixus 860, ixus 960.
Η καλύτερη είναι η ixus 860 γιατί έχει ευρυγώνιο φακό 28mm (σημαντικό) οθόνη 3'' επίσης σημαντικό.
Έχουν τόσο καλό housing (μέχρι 40 μέτρα) και καμιά μηχανή μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει νερά. Της Olympus, Pentax δεν της έχω δοκιμάσει και δεν ξέρω.
Ότι και να πάρεις κοίταξε να έχει ευρυγώνιο φακό γιατί ειναι σημαντικότατο.

Canon ixus 750, ixus 860

μια ερωτηση ...
ειναι αυτες αδιαβροχες ;;;;;

Ναί Γρηγόρη την είχα πάρει πέρισυ και πρόλαβα να τραβήξω 4 φιλμάκια το καλοκαίρι. Τώρα βέβαια δεν την έχω μαζί στην Γερμανία μιας και εδώ μπάνιο μόνο σε πισίνα.
Αν και οι ντόπιοι βουτάνε και στον Ρήνο σε μια υποτυπώδη παραλία, αλλά είναι χειρότερα και απο το να βουτάς στην Περαία... Μακάρι να μην φτάσω ποτέ στο σημείο να κάνω εκεί το μπάνιο μου!
Περιμένω τον Αύγουστο που θα κατέβω Ελλάδα για διακοπές μήπως τραβήξω κανα φιλμάκι σε καμια παραλια.

Έχω όλη τη σειρά από Calypso μέχρι Nikonos V.
Αν θυμηθώ αύριο θα της βγάλω όλες μαζί φωτογραφία και θα την ανεβάσω.

Μιά οιαδήποτε προσωπική συλλογή, ασχέτως αριθμητικού μεγέθους των εξαρτημάτων που την αποτελούν, μου προκαλεί πάντα το ενδιαφέρον.

Χαίρομαι!
Ιδίως εάν, υποβρύχιες λήψεις της κάθε μηχανής ποσταρισθούν εδώ!

Re: Απάντηση: waterproof camera , ποια ?

Ζηλεύω! Βγάλε οπωσδήποτε φωτογραφία!

Την πιο ωραία απο όλες βρίσκω την Nikonos III. Όταν πήρα την V κρυφοκοίταγα λίγο και προς τα κεί. Αλλά τελείως άλλη φασαρία νομίζω...

Λοιπόν το θυμήθηκα αλλά δεν βρήκα την Nkonos V, ίσως είναι στο σκάφος.
Θα την βρω και θα ξαναβγάλω φωτογραφίες.
Έχουμε Calypso, Nikonos II, Nikonos III.
Απ όλες η καλύτερη (για μένα) ήταν η Nikonos III και η χειρότερη η Nikonos V η οποία έμπαζε νερά και η επισκευή της ήταν πολύ ακριβή, με της ψηφιακές έχω βρει την ηρεμία μου.

Attachments

• IMG_4536.jpg
    IMG_4536.jpg
    62.7 KB · Views: 17
  • IMG_4538.jpg
    IMG_4538.jpg
    61.1 KB · Views: 14
  • IMG_4540.jpg
    IMG_4540.jpg
    59.7 KB · Views: 17
  • IMG_4545.jpg
    IMG_4545.jpg
    62.6 KB · Views: 21
Last edited:
Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα, θέλω να πάρω δώρο μια αδιάβροχη με το πολύ 200 .
Δε θέλω να το ψειρίσω αλλά δε θέλω να πάρω και τη πρώτη που βρήκα μπροστά μου, η οποία παρεμπίπτοντος είναι η PENTAX OPTIO W80!

Οι μηχανές στο συγκριτικό, βάση του skroutz.gr, έχουν τις εξής τιμές:

Fujifilm
XP10 25 points 150

Olympus
Tough 8010 27 points 310

Panasonic
DMC-FT2 45 points 350

Pentax
Optio W90 26 points 250

Sony
TX5 34 points 310

η PENTAX OPTIO W80 που βρήκα κάνει γύρω στα 200

τι προτείνεται σε αυτό το κόστος? υπάρχουν επιλογές ή είναι μονόδρομος?

ευχαριστώ.