WD ή Seagate?

Παιδιά είναι να μην σου κάτσει.

Μου έχουν χαλάσει 2 Samsung Springpoint 1TB (ένας με bad sectors o άλλος κόλλαγε.)
Η Seagate κυκλοφόρησε στην αγορά τον 1.5TB και ταλαιπώρησε πολύ κόσμο με τα εξαρχής προβλήματα του.
Επίσης ένας καινούργιους 320gb δεν έκανε finalize κατά την διάρκεια φορματ.

Όλοι οι W.D από την εποχη των 1.2GB μου έχουν βγει σκυλιά.

Δεν υπάρχει καλός και κακός δίσκος. Είναι καθαρά πώς θα σού "κάτσει" Λαχείο!
Εχω Maxtor 40GB εδώ και χρόνια... Σκυλί!

Επειδή δεν μου έχει τύχει ακόμα να ανοίξω δίσκο και δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω δεν μπορώ να απαντήσω για το αν περιέχει δίσκο Toshiba και εσωτερικά ή όχι , ξέρω πως μόνο η Lacie το κάνει αυτό , δηλαδή βάζει ότι παρτίδα τύχει...:grandpa:

Όλοι το κάνουν αυτό. Δεν υπάρχουν άλλοι σκληροί δίσκοι στην αγορά εκτός από όσους βλέπεις και υπάρχουν ως εσωτερικοί, και αυτοί είναι 4 εταιριών όλοι και όλοι (Seagate, Samsung, Hitachi, WD). Όλοι οι άλλοι απλώς αγοράζουν από αυτούς και βάζουν τα κουτιά.

Όλοι το κάνουν αυτό. Δεν υπάρχουν άλλοι σκληροί δίσκοι στην αγορά εκτός από όσους βλέπεις και υπάρχουν ως εσωτερικοί, και αυτοί είναι 4 εταιριών όλοι και όλοι (Seagate, Samsung, Hitachi, WD). Όλοι οι άλλοι απλώς αγοράζουν από αυτούς και βάζουν τα κουτιά.

Και μερικοί ακόμα μιας και έχω πετύχει μέσα σε εξωτερικό δίσκο , Maxtor :grandpa:

Και μερικοί ακόμα μιας και έχω πετύχει μέσα σε εξωτερικό δίσκο , Maxtor :grandpa:

Η Maxtor είναι ιδιοκτησία της Seagate εδώ και κάποια χρόνια. :a0210:

http://www.maxtor.com/en/index.html

Μεταξύ των 2 δίσκων του θέματος, ποιός κάνει το λιγότερο θόρυβο? Ή δεν είναι θέμα με κανέναν από τους 2?

Δεν έχει σχέση με την μάρκα αλλά μόνο μεταξύ συγκεκριμένων μοντέλων. Γενικότερα οι νέοι δίσκοι είναι πολύ αθόρυβοι πάντως.

Και οι Βlue και οι Green είναι αθόρυβοι.
Σε σύστημα πού παίζουν 2 Noctua 800αριδες και 1 στις 1000στροφες επειδή με εκνεύριζε στις 1300.

Δεν εχω δοκιμάσει Βlack.

Last edited:
Και η Toshiba αν θυμάμαι καλά κατασκευάζει σκληρούς δίσκους, αλλά μόνο 2,5".

Οι 3,5άρηδες της προέρχονται από τους άλλους κατασκευαστές...

Θα συμφωνήσω με τους προλλαλήσαντες, πως είναι καθαρά πως θα σου τύχει. Κατά καιρούς, άλλωστε, όλες οι εταιρείες έχουν κάνει γκάφες σε κάποιες παρτίδες τους...

Ούτε κατάλαβα για ποιόν λόγο έριξα στο καλάθι αγορών του e-shop, έναν 500άρη της Seagate που χρειαζόμουνα για βοηθητικά backup, την στιγμή που 10 χρόνια τώρα όλοι οι WD που είχα πάρει, δουλεύουν ακόμη. Φυσικά η Seagate αντί να μου δείξει το καλό της πρόσωπο, με φιλοδώρησε με Smart errors και ο δίσκος όταν ζοριζόταν λίγο, έσβηνε και χανόταν από τα devices.

Οπότε μόλις μου τον αλλάξει το eshop, WD για άλλα 10 χρόνια και βλέπουμε...