WDTV Live gen3

Re: WDTV LIVE gen3

Δεν το έβαλα από iso αλλά από mkv. Λες να παίζει και αυτό ρόλο;

Μπερδεύτικα λίγο με την τελευταία σου πρόταση, τι ακριβώς είναι υποδεέστερο από το άλλο; Δεν ήξερα πως υπάρχουν τεχνικές 3D που είναι καλύτερες και χειρότερες. Μπορείς να μου εξηγήσεις λίγο;

Ευχαριστώ.

Σε μπερδέψαμε μάλλον. Ευθύνομαι και εγώ γιατί μπερδεύτηκα με το μέγεθος της ταινίας. (Που βρήκες 55gb αρχείο? Καλά μην πεις συγκεκριμένα γιατί θα μας διώξουν! Ακόμα και το remux είναι 34).

Σχετικά με το 3d δεν υπάρχουν καλύτερες τεχνικές αλλά καλύτερα αρχεία. Υπάρχουν 2 τρόποι να δεις με media player 1) Frame packing σε αρχείο iso, δηλαδή κόπια του bluray με το μενού κτλ και σε ανάλυση 1920Χ1080 για κάθε μάτι και με το μέγιστο bitrate 2) Αρχεία mkv side by side (sbs) ή over and under (ou) τα οποία λέγονται half-sbs και half-ou όπως είναι και η σωστή ονομασία, γιατί έχουν την μισή ανάλυση για κάθε μάτι. Γι'αυτό σου είπα ότι έχουν χειρότερη ποιότητα και επίσης συνήθως έχουν το μισό bitrate.

Τώρα σχετικά με το wdtv παίζει κανονικά τα sbs και ou αλλά δεν μπορεί να παίξει 3d frame packing. 2d iso παίζει μια χαρά για να μην υπάρχουν παρανοήσεις.

Οτι και να κάνω έχω πρόβλημα. Σε ταινίες mkv 23976 fps ενω δεν θα έπρεπε να έχω πρόβλημα με frame και σκαλώματα, παρόλο αυτά μετά απο συνεχή play χωρίς διακοπή κάπου στο μισάωρο αρχίζει και σκαλώνει, πατάω stop και ξανά play και συνεχίζω την ταινία χωρίς πρόβλημα και μετά απο κανένα μισάωρο και πάλι τα ίδια. Αλλαξα δίσκο-καλώδιο θύρα και το πρόβλημα δεν μπορώ να το λύσω. Να επισημάνω ότι το μόνο που έκανε μια διαφορά ως προν τον χρόνο της διακοπής ήταν η αλλαγή δίσκου που ο δεύτερος άρχιζε το πρόβλημα στην ώρα περίπου, τώρα είμαι στην δοκιμή του δεύτερου δίσκου στην μπροστινή θύρα. Κάποια βοήθεια κανείς ?????????

Θα πρέπει κάποια στιγμή να κάνεις κάποια δοκιμή με έναν normal εξωτερικό δίσκο, για να διαπιστώσεις αν έχει κάποιο πρόβλημα το μηχανάκι σου ή φταίει αποκλειστικά η διάταξη εξωτερικής θήκης/καλωδίου που χρησιμοποιείς... ;)

Λοιπόν κατά 99% βρήκα τι φταίει με το πρόβλημά μου. Διαβάζοντας σχεδόν όλο το thead και ειδικά μετά την σελίδα 150 και μετά διαπιστώνω ότι τα περισσότερα mkv 720p kai 1080p παρόλο που είναι στα 23976 fps παρουσιάζουν πρόβλημα τώρα το γιατί δεν κλειδώνουν στα συγκεκριμένα fps δεν το έχω πολυψάξει. Το μόνο που έκανα σε 2 τουλάχιστον έργα που έχω δει το πρόβλημα είναι το εξής. Τα έκανα remux με το mkvmerge έκδοση 5.8.0 και οριζοντας εκ νέου τα fps sto 24000/1001 kai αφου τα έκανα αναπαραγωγή χωρίς κανένα stop ή pause έφτασαν στο τέλος χωρίς το παραμικρό πρόβλημα κομπιάσματος. Εκείνο που υποδηλώνει ότι και έργα που λένε ότι είναι 23976 πρέπει να χάνουν έστω και λίγο γιατί μετά το remux διαπιστώνεται μια καθυστέρηση στον ήχο εν σχέσει με την ταινία, βέβαια είναι πολύ μικρή που διορθώνεται με το mp με συγχρονισμό μόλις με (-100). Αυτά και θα επανέλθω μετά την προβολή περισσοτέρων ταινιών.

Μετά απο τις πολλές δοκιμές και τα πολλά reset δεν μπορώ να αλλάξω τα themes δηλαδή την εμφάνιση στο μενου. Στην αρχή μου έδεινε διάφορα να επιλέξω πατώντας το κόκκινο κουμπί αλλά εδω και 2 μέρες δεν μου βγάζει άλλα θέματα εκτός του βασικού με το χορτάρι, ας βοηθήσει κάποιος γιατί έχω κολλήσει, μου βγάζει μήνυμα ότι δεν βρίσκει άλλα θέματα, μήπως φταίει ο server της WD ??????

Ενα μικρο προβλημα μετα το τελευταιο update:
οταν διακοψω ενα αρχειο video και απενεργοποιησω το WD (deep sleep), μετα την επαναλειτουργια δεν μου δινει πλεον την δυνατοτητα του resume.
υπαρχει καποια ρυθμιση στο menu?
Καλη Ανασταση και Καλο Πασχα σε ολες/ολους!!!!

Όχι, είναι bug του τελευταίου firmware...

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα !!!

Καλησπέρα και καλό Πάσχα. Το πήραμε σήμερα, έκανε το τελευταιο update και αφού εκανα καποιες ρυθμίσεις το έβαλα να παίξει ενα βίντεο mkv. Έδειχνε το σήμα του loading για αρκετή ωρα. Το ίδιο κανει και σε απλές φωτογραφιες και με διαφορετικό δισκο. Τα υπολοιπα features του φαίνεται να παιζουν κανονικά, η βασική λειτουργια του όχι. Απο το πλαίσιο εγίνε η αγορά. Να το πάμε πίσω ή είναι κάποιο bug που λύνεται; Ευχαριστω

Δουλεψε με reset τελικα. Αφου χρειαζοταν ενα καλο πρωτο reset για να δουλεψει φανταζομαι τι με περιμενει μετα

Άλλαξα χώρο και tv στο wdtv live μου και στην προσπάθεια να συνδεθώ ασύρματα στο ρούτερ μου , linksys wag 200 , δεν βλέπει καν το ρούτερ στην αναζήτηση. Βλέπει μόνον Ν δίκτυα ? η θέλει κάτι άλλο ; Εως τώρα δεν με ενδιέφερε και δεν το είχα δοκιμάσει διότι το είχα συνδεμένο με καλώδιο.όποιος γνωρίζει ας δώσει τα φώτα του . Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Τελικά η λύση στο πιο πάνω πρόβλημα δόθηκε με αντικατάσταση του μηχανήματος με καινούργιο απο το κατάστημα που το αγόρασα μέσα στην εγγύηση.

Κατεβασα το firmware, το αποσυμιεσα και περασα τους 3 φακελους σε ενα στικακι.
Οντας κλειστο, εβγαλα το καλωδιο της τροφοδοσιας, αποσυνδεσα ο,τι ειχα πανω στο WD.
Ξαναβαλα την τροφοδοσια και μονο το στικακι στην πισω θυρα και περιμενα, αφου ενεργοποιηθηκε πληρως δεν μου εβγαλε καμια ενδειξη για καινουργιο firmware και ουτε καν που βλεπει το στικακι.
Τι συμβαινει??

Οντας κλειστο, εβγαλα το καλωδιο της τροφοδοσιας, αποσυνδεσα ο,τι ειχα πανω στο WD.
Ξαναβαλα την τροφοδοσια και μονο το στικακι στην πισω θυρα και περιμενα, αφου ενεργοποιηθηκε πληρως δεν μου εβγαλε καμια ενδειξη για καινουργιο firmware και ουτε καν που βλεπει το στικακι.
Τι συμβαινει??

Από το στικάκι που έφτιαξες άνοιξε το wdtvlivegen3.ver αρχείο με το notepad και άλαξε τη version σε κάτι μεγαλύτερο από την έκδοση που τώρα έχεις, πχ. VERSION='2.01.86' και έτσι θα προχωρήσει κανονικά.

Δουλεψε με reset τελικα. Αφου χρειαζοταν ενα καλο πρωτο reset για να δουλεψει φανταζομαι τι με περιμενει μετα

Έπρεπε να δεις κάποιο άλλο (έστω και με ακριβότερη τιμή) , πλέον θεωρώ ότι είναι ξεπερασμένο σε πολλούς τομείς ενώ με τα τελευταία firmware έχει και αρκετά προβλήματα (δες τις τελευταίες 3-4 σελίδες).

Θα το πουλήσω 30 ευρώ σε ένα φίλο μου και θα αγοράσω κάτι άλλο , έχω βέβαια και τηλεόραση Samsung που παίζει τα πάντα οπότε δεν έχω και τόσο ανάγκη για media player πλέον.

Τι συμβαινει??

Σύμφωνα με τις οδηγίες, περιμένεις πρώτα να bootάρει το μηχανάκι κι έπειτα συνδέεις το stickάκι. Σε μια πρόχειρη δοκιμή που έκανα, το βλέπει κανονικά.

Από την άλλη πάλι, είναι τόσο σημαντικό το resume μετά από deep sleep, ώστε να θυσιάσεις το dts HD Master Audio bitstream-out και την σαφώς ταχύτερη απόκριση κατά την πλοήγηση;

Από το στικάκι που έφτιαξες άνοιξε το wdtvlivegen3.ver αρχείο με το notepad και άλαξε τη version σε κάτι μεγαλύτερο από την έκδοση που τώρα έχεις, πχ. VERSION='2.01.86' και έτσι θα προχωρήσει κανονικά.

Δεν χρειάζεται αυτό πια. Είναι ενημερωμένα τα σχετικά αρχεία από τον ανωτέρω σύνδεσμο...

Σύμφωνα με τις οδηγίες, περιμένεις πρώτα να bootάρει το μηχανάκι κι έπειτα συνδέεις το stickάκι. Σε μια πρόχειρη δοκιμή που έκανα, το βλέπει κανονικά.

Από την άλλη πάλι, είναι τόσο σημαντικό το resume μετά από deep sleep, ώστε να θυσιάσεις το dts HD Master Audio bitstream-out και την σαφώς ταχύτερη απόκριση κατά την πλοήγηση;

Ευχαριστω πολυ, οντως αυτη η υποβαθμιση δεν αξιζει τον κοπο!

Δεν χρειάζεται αυτό πια. Είναι ενημερωμένα τα σχετικά αρχεία από τον ανωτέρω σύνδεσμο...

Μόνο το deep sleep είναι; εδώ σε τρία που έχω έβαλα το τελευταίο firmware και στα τρία πολλές φορές, ασύρματα σε Windows share, δεν βλέπουν τον υπολογιστή που πάνω του είναι οι σκληροί! Δηλαδή αχρηστευεται.θέλει επανεκκίνηση τότε...

Όμως όπως καταλαβαίνεις από αυτά που γράφεις, η σοβαρότητα ακόμα και η ύπαρξη των bugs είναι κάτι αρκετά υποκειμενικό.
Εγώ που αποθηκεύω τα πάντα στο NAS μου και έχω ενσύρματο δίκτυο τα παραπάνω προβλήματα ούτε που τα έχω δει γιατί δεν με επηρεάζουν.

Όμως όπως καταλαβαίνεις από αυτά που γράφεις, η σοβαρότητα ακόμα και η ύπαρξη των bugs είναι κάτι αρκετά υποκειμενικό.
Εγώ που αποθηκεύω τα πάντα στο NAS μου και έχω ενσύρματο δίκτυο τα παραπάνω προβλήματα ούτε που τα έχω δει γιατί δεν με επηρεάζουν.
αντικειμενικοτατο ειναι.το μελλον ειναι ΑΣΥΡΜΑΤΟ και εαν δεν δουλευει με window share τοτε κλαφτα.και το λεω εγω που πηρα τρια γιατι με βολεψαν πολυ .απλα δεν βαζω την τελευταια αναβαθμιση.