WDTV Live gen3

Re: WDTV LIVE gen3

Παίδες, έχω αποφασίσει να πάρω, εντός των ημερών, το Western Digital TV Live.
Μπορείτε ως κάτοχοι να μου πείτε αν, στις παρακάτω περιπτώσεις, μπορώ κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής, να επιλέγω όποιο audio και όποιον υπότιτλο θέλω και να αλλάζω το και το χρονισμό του αν χρειάζεται;

1. φάκελος περιέχει 1 αρχείο video και δύο 2 αρχεία υπότίτλων
2. φάκελος περιέχει αρχείο mkv με 2 αρχεία audio και δύο 2 αρχεία υποτίτλων
3. φάκελος περιέχει 20 αρχεία video και 20 αρχεία υποτίτλων
4. φάκελος περιέχει 20 αρχεία video και 40 αρχεία υποτίτλων (2 υπότιτλοι ανά αρχείο video)

Ευχαριστώ

Θα σου απαντησω μονο για τους υποτιτλους που γνωριζω. Μπορεις να επιλεξεις οποιονδηποτε υποτιτλο υπαρχει μεσα στον φακελο της ταινιας με την προυποθεση ο υποτιτλος να εχει το ιδιο ονομα αρχειου με την ταινια που παιζει. Σε ολες τις περιπτωσεις που γραφεις παραπανω μπορεις να το κανεις αυτο.
Για τον χρονισμο μπορεις κατα τη διαρκεια της αναπαραγωγης να τον αλλαζεις πατωντας δυο τρια κουμπια. Αλλα οταν αλλαζεις τον χρονισμο βλεπεις και real time ποσο συγχρονισμενοι η οχι ειναι με την ταινια και αναλογως διορθωνεις η οχι.

Μπορεις να επιλεξεις οποιονδηποτε υποτιτλο υπαρχει μεσα στον φακελο της ταινιας με την προυποθεση ο υποτιτλος να εχει το ιδιο ονομα αρχειου με την ταινια που παιζει. Σε ολες τις περιπτωσεις που γραφεις παραπανω μπορεις να το κανεις αυτο

Μάλλον αναφέρεσαι στην περίπτωση 1.
Όμως δεν είναι δυνατό και οι δύο υπότιτλοι να έχουν ακριβώς το ίδιο όνομα με την ταινία. Έστω ότι το όνομα της ταινίας είναι MOVIE. Οι υπότιτλοι θα είναι MOVIE1 και MOVIE2 (ή MOVIE_gr και MOVIE_eng). Τι γίνεται σ'αυτή την περίπτωση; Μήπως η συσκευή αναγνωρίζει (το μεγαλύτερο ίσως) μέρος από τα ονόματα των αρχείων;

οι υπότιτλοι για να αναγνωρίζονται θα πρέπει να είναι της μορφής: MOVIE.GR.SRT, MOVIE.ENG.SRT με όνομα αυτό της ταινίας για να αναγνωριστούν από media player απόσο ξέρω. Άσχετα ονόματα έχει τύχει να φορτώσω μόνο μέσω του (μαγικού) JRIVER media center. Δηλαδή μέσω pc. Πιστεύω ότι θα σε βολέψει πάρα πολύ το συγκεκριμένο μηχάνημα από πλευράς ευχρηστίας.Απλά θα πρέπει να μετονομάζεις τους υποτίτλους στη μορφή που παραθέτω παραπάνω. Κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

Παίδες, έχω αποφασίσει να πάρω, εντός των ημερών, το Western Digital TV Live.
Μπορείτε ως κάτοχοι να μου πείτε αν, στις παρακάτω περιπτώσεις, μπορώ κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής, να επιλέγω όποιο audio και όποιον υπότιτλο θέλω και να αλλάζω το και το χρονισμό του αν χρειάζεται;

1. φάκελος περιέχει 1 αρχείο video και δύο 2 αρχεία υπότίτλων
2. φάκελος περιέχει αρχείο mkv με 2 αρχεία audio και δύο 2 αρχεία υποτίτλων
3. φάκελος περιέχει 20 αρχεία video και 20 αρχεία υποτίτλων
4. φάκελος περιέχει 20 αρχεία video και 40 αρχεία υποτίτλων (2 υπότιτλοι ανά αρχείο video)

Ευχαριστώ

Ναι σε όλα...

Για τους υπότιτλους, ισχύει ότι σου είπε ο Panoramix (δηλαδή, το όνομα πρέπει να είναι το ίδιο, αλλά είναι επιτρεπτές επιπρόσθετες καταλήξεις).

Παίδες, ευχαριστώ για τις πληροφορίες. ''Ο κύβος ερρίφθη''!!
Μια διευκρίνιση σχετικά με τα μοντέλα.
Αυτό είναι το Western Digital TV Live 3ης γενιάς, σωστά;
Αυτό του Πλαισίου (Western Digital Media Player TV WiFi), είναι η πιο παλιά έκδοση ή μια αναβάθμιση της 3ης γενιάς;
Ο Γιάννης (και όχι ...Γιώργος) μου απάντησε σε άλλο νήμα ότι είναι ανανεωμένη έκδοση της 3ης γενιάς, αλλά μου κάνει εντύπωση που δεν δείχνει να έχει τηλεχειριστήριο.

Last edited:

Παίδες, ευχαριστώ για τις πληροφορίες. ''Ο κύβος ερρίφθη''!!
Μια διευκρίνιση σχετικά με τα μοντέλα.
Αυτό είναι το Western Digital TV Live 3ης γενιάς, σωστά;
Αυτό του Πλαισίου (Western Digital Media Player TV WiFi), είναι η πιο παλιά έκδοση ή μια αναβάθμιση της 3ης γενιάς;
Ο Γιώργος μου απάντησε σε άλλο νήμα ότι είναι ανανεωμένη έκδοση της 3ης γενιάς, αλλά μου κάνει εντύπωση που δεν δείχνει να έχει τηλεχειριστήριο.

Γιάννης... :silly:

Γιάννης... :silly:

Από την ώρα που ποστάρησα, κάτι δεν μου πήγαινε καλά. Τώρα που περίμενα να ανοίξει το pc, μου ήρθε φλασιά το λάθος και ευχόμουν να μην το έχεις διαβάσει ώστε να το διορθώσω.
Απολογούμαι...:blush:
Γιάννης και μάλιστα γατόφιλος, άρα ψηλά στην εκτίμησή μου :smile:

Εχω συνδέσει το mp με τον ενισχυτή με οπτική ίνα για ήχο Παρατηρώ όμως ότι ο ήχος δεν είναι απόλυτα συγχρονισμένος και χρειάζεται κάθε φορά να μπαίνω στο μενου και να του δίνω τιμή -100ms για να είναι οκ, αντίθετα με την τηλεόραση που είναι συνδεδεμένο με hdmi δεν έχω παρόμοιο θέμα συγχρονισμού ήχου με τα ηχεία της τηλεόρασης. Παίζει να φταίει το καλώδιο της οπτικής ή κάτι άλλο ??????

cash-smiley-emoticon.gif

Παίδες είμαι με το χέρι στην τσέπη, έτοιμος για αγορά αλλά χρειάζομαι ακόμη μια βοήθεια σχετικά με τα διαθέσιμα μοντέλα:

Εδώ βλέπω ότι:
Υπάρχει το WD TV Live Streaming 3rd Gen (WDBGXT0000NBK) που κυκλοφόρησε τον 10/2011
και υπάρχει το WD TV (ή WD TV 2nd Gen) (WDBPUF0000NBK) που κυκλοφόρησε τον 7/2014.

Ποιό να επιλέξω;

Παρακάτω οι διαφορές συνοπτικά
wd_diffs.jpg

Last edited:

cash-smiley-emoticon.gif

Παίδες είμαι με το χέρι στην τσέπη, έτοιμος για αγορά αλλά χρειάζομαι ακόμη μια βοήθεια σχετικά με τα διαθέσιμα μοντέλα:

Εδώ βλέπω ότι:
Υπάρχει το WD TV Live Streaming 3rd Gen (WDBGXT0000NBK) που κυκλοφόρησε τον 10/2011
και υπάρχει το WD TV (ή WD TV 2nd Gen) (WDBPUF0000NBK) που κυκλοφόρησε τον 7/2014.

Ποιό να επιλέξω;

Παρακάτω οι διαφορές συνοπτικά
wd_diffs.jpg

Τα μηχανήματα είναι στην ουσία πανομοιότυπα. Αυτό που τα διαφοροποιεί, αλλά αφορά μόνο κατόχους που ζουν σε πολιτισμένες χώρες, είναι ότι το νεότερο δεν έχει Netflix. Μετά το τελευταίο firmware update, οι νέες λειτουργίες του καινούριου μηχανήματος (miracast, Grid UI, κλπ) έχουν μεταφερθεί και στο παλιό. Για "ψυχολογικούς" λόγους αλλά και για την πιθανότητα να δεχθεί περισσότερες αναβαθμίσεις μελλοντικά, ίσως θα έπρεπε να πας προς το νεότερο. Εξάλλου, η διαφορά στην τιμή είναι αμελητέα.

Απάντηση: WDTV LIVE gen3

Τελικά πήρα το WD TV (WDBPUF0000NBK) που βγήκε τον 7/2014.
Χθες το βράδυ το χρησιμοποίησα για πρώτη φορά και παρατήρησα κάτι που με προβλημάτισε. Μετά από 90 λεπτά χρήσης (θέαση ταινίας), ήταν αρκετά ζεστό. Ακόμη και μισή ώρα αφού το έκλεισα, εξακολουθούσε να είναι ζεστό. Το έβγαλα τελείως από την πρίζα και σήμερα το πρωί ήταν κρύο όπως (υποθέτω ότι) έπρεπε να είναι. Το σύνδεσα ξανά στο ρεύμα (κλειστό) και τώρα (δύο ώρες μετά) είναι ζεστούτσικο, δεν είναι δροσερό όπως θα περίμενε κάποιος από συσκευή που είναι κλειστή.

Πρέπει να ανησυχήσω;

Όχι...

Αν δεν έχει αλλάξει κάτι από το προηγούμενο, με ένα απλό πάτημα στο power απλά κλείνει την έξοδο εικόνας/ήχου.

Για να μπει σε κανονικό (βαθύ) stand-by, κράτα το power πατημένο μερικά δευτερόλεπτα...

σαν κατοχος του παλιου (2011) το ιδιο κανει και σε μενα. δε νομιζω να ειναι ανησυχητικο. απλως καπου ειχα διαβασει οτι αν το κλεινεις πατωντας μια φορα το κουμπι, δεν κλεινει ακριβως. ενω το κρατησεις πατημενο και κλεισει, κλεινει κανονικα. για δοκιμασε αν ισχυει το ιδιο και στο καινουριο. επισης αν εχεις και ethernet καλωδιο επανω, ακομα και στο κλεισιμο, τα λαμπακια παραμενουν νομιζω αναμενα. οποτε κατι δουλευει και εχεις αυτη τη μικρη θερμοτητα.

edit
μας προλαβανε την ωρα που το γραφαμε :cool4:

Απάντηση: WDTV LIVE gen3

Παίδες είναι όπως το είπατε. Με παρατεταμένο πάτημα του power κλείνει κανονικά.
:worshippy:

Επειδή διάβασα το manual, απορώ πώς μου ξέφυγε, εκτός αν δεν το αναφέρει.

Τελικα την αναβαθμιση λογισμικου την κανουμε;

Προσωπικά, η 2.01.86 με καλύπτει απόλυτα σε ταχύτητα/σταθερότητα λειτουργίας και δυνατότητες, οπότε κάτι σχόλια που έχω διαβάσει για θεματάκια της 2.02.32 με την ταχύτητα, τις USB, το wi-fi και τη συμβατότητα με κάποια αρχεία, με έχουν αποτρέψει ακόμα κι από το να την δοκιμάσω... :silly: