WDTV Live gen3

Re: WDTV LIVE gen3

μετα την αναβαθμιση που εκανα,χθες ειδα δυο τρεις ταινιες χωρις να παρουσιασει καποιο προβλημα.
μπορει καποιος να με βοηθησει στο πως θα μεταφερω αρχεια απο τον υπολογιστη στο media μεσω δικτυου για να μην χρειαζεται καθε φορα να συνδεω και να ξεσυνδεω το media απο τον υπολογιστη.
διαβαζω το manual στην σελιδα 32 για προσβαση σε περιεχομενο πολυμεσων,αλλα επειδη δεν ειμαι και ειδικος στα computer οποια βοηθεια ευπροσδεκτη(να σημειωσω οτι και ο υπολογιστης και το media ειναι συνδεδεμενα στο internet συνεχεια).

μετα την αναβαθμιση που εκανα,χθες ειδα δυο τρεις ταινιες χωρις να παρουσιασει καποιο προβλημα.
μπορει καποιος να με βοηθησει στο πως θα μεταφερω αρχεια απο τον υπολογιστη στο media μεσω δικτυου για να μην χρειαζεται καθε φορα να συνδεω και να ξεσυνδεω το media απο τον υπολογιστη.
διαβαζω το manual στην σελιδα 32 για προσβαση σε περιεχομενο πολυμεσων,αλλα επειδη δεν ειμαι και ειδικος στα computer οποια βοηθεια ευπροσδεκτη(να σημειωσω οτι και ο υπολογιστης και το media ειναι συνδεδεμενα στο internet συνεχεια).

Καταρχάς, το ίδιο το Live δεν έχει αποθηκευτικό χώρο. Άρα, θα πρέπει να του συνδέσεις έναν εξωτερικό δίσκο με USB. Από τη στιγμή που θα μπεις σ'αυτή τη διαδικασία, η γνώμη μου είναι να μεταφέρεις τα αρχεία σου απευθείας από τον Η/Υ στο δίσκο. Είναι πολύ πιο γρήγορο.

Απάντηση: WDTV LIVE gen3

ακριβως, αφού θα γίνει μέσω USB τότε κότσαρέ το στο PC να γίνει γρήγορα η δουλειά αλλιώς ενσύρματα μέσω δικτύου ανάλογα με το αρχείο θα πάρει κάμποσο.

Μόνο για σήμερα, το e-shop το έχει προσφορά στα 93,90 . Πολύ καλή τιμή. Εγώ το πήρα 96 από το amazon.fr, κρίμα που δεν έβγαλε την προσφορά νωρίτερα...

Καταρχάς, το ίδιο το Live δεν έχει αποθηκευτικό χώρο. Άρα, θα πρέπει να του συνδέσεις έναν εξωτερικό δίσκο με USB. Από τη στιγμή που θα μπεις σ'αυτή τη διαδικασία, η γνώμη μου είναι να μεταφέρεις τα αρχεία σου απευθείας από τον Η/Υ στο δίσκο. Είναι πολύ πιο γρήγορο.

ναι ξεχασα να το αναφερω οτι εχω συνδεδεμενο δισκο πανω στο μηχανημα,απλα ελεγα μηπως γλυτωνα το βαλε-βγαλε του σκληρου και σκεφτομουν μην τυχον αυτο καποια στιγμη επηρεασει την επαφη του usb.
παντως σας ευχαριστω πολυ και τους δυο(@papdoux).

Αν το έχεις με ενσύρματο δίκτυο, δεν χάνεις να δοκιμάσεις. Αν πας στο Network των Windows στο PC σου (αν έχεις Windows και δεν ξέρω ποια έκδοση), θα δεις όλες τις συνδεμένες συσκευές. Αν το router σου είναι 10/100 στην καλύτερη θα πιάσεις 11-12MB/s. Δεν ξέρω αν το TV Live υποστηρίζει Gigabit οπότε, αν έχεις και gigabit router θα έχεις ταχύτητες αντίστοιχες με απευθείας αντιγραφή στο σκληρό από το PC σου.

Last edited:

Αν το έχεις με ενσύρματο δίκτυο, δεν χάνεις να δοκιμάσεις. Αν πας στο Network των Windows στο PC σου (αν έχεις Windows και δεν ξέρω ποια έκδοση), θα δεις όλες τις συνδεμένες συσκευές. Αν το router σου είναι 10/100 στην καλύτερη θα πιάσεις 11-12MB/s. Αν έχεις gigabit (10/100/1000) θα έχεις ταχύτητες εφάμιλλες με το να συνδέσεις τον σκληρό στο PC σου.

Τα player ποτέ δεν πιάνουν τις δικτυακές ταχύτητες που υπόσχονται. 11-12MB/s θα πιάσει με gigabit switch. Ο λόγος είναι το SoC (System on Chip). Μέσα στο forum υπάρχουν πολλές αναφορές.

Αν το έχεις με ενσύρματο δίκτυο, δεν χάνεις να δοκιμάσεις. Αν πας στο Network των Windows στο PC σου (αν έχεις Windows και δεν ξέρω ποια έκδοση), θα δεις όλες τις συνδεμένες συσκευές. Αν το router σου είναι 10/100 στην καλύτερη θα πιάσεις 11-12MB/s. Δεν ξέρω αν το TV Live υποστηρίζει Gigabit οπότε, αν έχεις και gigabit router θα έχεις ταχύτητες αντίστοιχες με απευθείας αντιγραφή στο σκληρό από το PC σου.

Προσπαθώντας να τον δεις δικτυακά ο WDTV σου ζητάει έναν user και έναν κωδικό! Τι βάζουμε εκεί;
Αφήνοντας τα κενά δεν μπαίνει.
Ούτε τα παρακάτω έπαιξαν:
- user/user
- admin/admin
- user/<ΚΕΝΟ>
- admin/<ΚΕΝΟ>
- wdtvlive/wdtvlive
....

Έχεις windows 7? Αν ναι, το πρόβλημα μάλλον είναι ότι το password protect στα δικτυακά αρχεία είναι ΟΝ. Πρέπει να το βάλεις στο OFF. Δυστυχώς δε θυμάμαι το path για να σε καθοδηγήσω, δεν έχω μπροστά μου ΗΥ με win7. Από το control panel, στις ρυθμίσεις δικτύου, κάπου εκεί είναι. Θα συναντήσεις μία λίστα με αρκετές επιλογές, προσπάθησε να το ψάξεις λίγο.

Έχεις windows 7? Αν ναι, το πρόβλημα μάλλον είναι ότι το password protect στα δικτυακά αρχεία είναι ΟΝ. Πρέπει να το βάλεις στο OFF. Δυστυχώς δε θυμάμαι το path για να σε καθοδηγήσω, δεν έχω μπροστά μου ΗΥ με win7. Από το control panel, στις ρυθμίσεις δικτύου, κάπου εκεί είναι. Θα συναντήσεις μία λίστα με αρκετές επιλογές, προσπάθησε να το ψάξεις λίγο.

Αυτό με ενδιαφέρει κι εμένα γιατί με password και username κενά δεν συνδεόταν με τίποτα!

Απάντηση: WDTV LIVE gen3

a) στο PC θα φτιάξεις ένα λογαριασμό με περιορισμένα δικαιώματα π.χ. wdtv και θα του δώσεις κάποιο password π.χ. 12345
β) μετά θα πας από τον κανονικό σου λογαριασμό και θα ορίσεις τους φακέλους που θέλεις να κάνεις share.
γ) εκεί που το κάνεις share το φάκελο θα ορίσεις ποιος έχει πρόσβαση. Εκεί θα ορίσεις ότι πρόσβαση (π.χ. read) θα δώσεις στο λογαριασμό που έφτιαξες π.χ. wdtv
δ) από το player τώρα θα πας δικτυακά να δει το PC και θα σου ζητήσει id και password. Εκεί θα του δώσεις το id και password του λογαριασμού που έφτιαξες π.χ. id wdtv & password 12354.

Έτσι το player θα δει το τα περιεχόμενα του φακέλου που έκανες share στο PC.

Λοιπόν, κατεβάστε τον παρακάτω οδηγό, είναι από το site της Xtreamer, είναι αρκετά χρήσιμος και θεωρώ πως θα σας λύσει το ζήτημα του username & password. Το ότι αναφέρεται στο Prodigy δεν παίζει κάποιο ρόλο, η διαδικασία είναι ίδια για όλα (σχεδόν) τα media players.

http://shop.xtreamer.net/Support/questions/1164/Prodigy.+Setting+up+Network+Shares

Από το Kubuntu το δοκίμασα. Θα δω και από τα 7ια ...

Re: Απάντηση: WDTV LIVE gen3

a) στο PC θα φτιάξεις ένα λογαριασμό με περιορισμένα δικαιώματα π.χ. wdtv και θα του δώσεις κάποιο password π.χ. 12345
β) μετά θα πας από τον κανονικό σου λογαριασμό και θα ορίσεις τους φακέλους που θέλεις να κάνεις share.
γ) εκεί που το κάνεις share το φάκελο θα ορίσεις ποιος έχει πρόσβαση. Εκεί θα ορίσεις ότι πρόσβαση (π.χ. read) θα δώσεις στο λογαριασμό που έφτιαξες π.χ. wdtv
δ) από το player τώρα θα πας δικτυακά να δει το PC και θα σου ζητήσει id και password. Εκεί θα του δώσεις το id και password του λογαριασμού που έφτιαξες π.χ. id wdtv & password 12354.

Έτσι το player θα δει το τα περιεχόμενα του φακέλου που έκανες share στο PC.

Το έχω κάνει εδώ και καιρό! Και το προτιμώ έναντι του DLNA ...

Το αντίθετο θέλουμε να πετύχουμε!

Το έχω κάνει εδώ και καιρό! Και το προτιμώ έναντι του DLNA ...

Το αντίθετο θέλουμε να πετύχουμε!

Όταν λες το αντίθετο, εννοείς να έχεις πρόσβαση στα USB devices που είναι συνδεμένα με το WDTV Live από πχ το PC σου;

οχι θελουμε να "δει" το wd media player εναν user στα win 7 ΧΩΡΙΣ αυτος να ειναι με password!

οχι θελουμε να "δει" το wd media player εναν user στα win 7 ΧΩΡΙΣ αυτος να ειναι με password!

Αν ακολουθήσεις τον οδηγό που ανέβασα λίγο πιο πάνω, νομίζω πως δε θα έχεις πρόβλημα.

Όταν λες το αντίθετο, εννοείς να έχεις πρόσβαση στα USB devices που είναι συνδεμένα με το WDTV Live από πχ το PC σου;

Ναι, αλλά δεν νομίζω να είναι δυνατό ....