WDTV Live gen3

Απάντηση: WDTV LIVE gen3

σε μένα πάντως μια χαρά βλέπει όλα τα shares είτε SMB είτε NFS.
Μάλιστα συμπεριφέρεται καλύτερα από ότι το Netgear στην εύρεση των δικτυακών shares.

Όσο αφορά τα XP, είναι πολύ ιδιότροπα στο δικτυακό κομμάτι. Αν μιλάμε δε για τα home ακόμα περισσότερο.
Μία ιδιοτροπία είναι το password. Αν δεν υπάρχει είναι λαχείο τι θα γίνει. Τα home που είναι πετσοκομμένα professional είναι λαχείο γενικότερα.

Αυτό που προτείνω πάντα και δουλεύει απρόσκοπα:
α) εκτός του κανονικού account, δημιουργία limited account με password π.χ. id = papdoux, pwd = papdoux!
b) share από το κανονικό account τα folders με τις ταινίες
c) στα folders που κάνουμε share δίνουμε δικαιώματα χρήστη με read -write στο papdoux
d) από το wd πάμε στα shared folder και ψάχνει να βρει τα shared folders
e) θα ζητήσει id & pwd όπου δίνουμε τα id = papdoux, pwd = papdoux!
f) μπαίνει μετά κανονικά στα shared folders

Αυτό έχω κάνει στο PC και μια χαρά τα βλέπει όλα χωρίς προβλήματα

Re: Απάντηση: WDTV LIVE gen3

σε μένα πάντως μια χαρά βλέπει όλα τα shares είτε SMB είτε NFS.
Μάλιστα συμπεριφέρεται καλύτερα από ότι το Netgear στην εύρεση των δικτυακών shares.

Όσο αφορά τα XP, είναι πολύ ιδιότροπα στο δικτυακό κομμάτι. Αν μιλάμε δε για τα home ακόμα περισσότερο.
Μία ιδιοτροπία είναι το password. Αν δεν υπάρχει είναι λαχείο τι θα γίνει. Τα home που είναι πετσοκομμένα professional είναι λαχείο γενικότερα.

Αυτό που προτείνω πάντα και δουλεύει απρόσκοπα:
α) εκτός του κανονικού account, δημιουργία limited account με password π.χ. id = papdoux, pwd = papdoux!
b) share από το κανονικό account τα folders με τις ταινίες
c) στα folders που κάνουμε share δίνουμε δικαιώματα χρήστη με read -write στο papdoux
d) από το wd πάμε στα shared folder και ψάχνει να βρει τα shared folders
e) θα ζητήσει id & pwd όπου δίνουμε τα id = papdoux, pwd = papdoux!
f) μπαίνει μετά κανονικά στα shared folders

Αυτό έχω κάνει στο PC και μια χαρά τα βλέπει όλα χωρίς προβλήματα

Όπως προανέφερα ο βασικός λόγος που περέμεινα στα xp (pro-sp3) είναι ότι δουλεύουν ρολόι δικτυακά ( 3 pc, 2 printers, plotter, επαγγελματικά προγράμματα). Για τα home θα συμφωνήσω. Χθες στην...απελπησία μου έψαξα από το WD το λαπτοπ μου που φοράει 7 και το είδε αμέσως αλλά μου ζητούσε pw που δεν είχα. Αντιθέτως, μετά (και) τη ρύθμιση του workgroup στα xp δεν είχα πρόβλημα με pw ( με δέχθηκε ως...anonymous!). Ως τώρα είχα την τύχη με ένα player της πλάκας να βλέπω απρόσκοπτα δικτυακά (είχε βέβαια ένα σωρό άλλες αδυναμίες) και μου κακοφάνηκε να μη μπορώ να το κάνω με το tv-live. Και ψάχνοντας διαπίστωσα ότι δεν ήμουν ο μόνος. Τέλος καλό, όλα καλά πάντως, και σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις! Κατά τα άλλα το player φαίνεται μια χαρά από ευκολίες-λειτουργία και η εικόνα δείχνει σούπερ στον 720άρη προβολέα μου στις 95".

Re: Απάντηση: WDTV LIVE gen3

εγω παντως οταν το πηρα και εχοντας win 7 αν δεν εβαζα password στα windows δεν εμπαινε με τιποτα!και δεν ηθελα αλλα τι να κανω αφου ως anonymous δεν εμπαινε .παντως και με τα win 7 υπαρχει θεμα με το sharing.γενικα με ολα τα windows υπαρχει θεμα.αρα μαλλον φταιει η μικρομαλακη παρα οι αλλες συσκευες

Πάντως δεν είναι απαραίτητο στο λογαριασμό που χρησιμοποιείς στα windows7 να βάλεις password. Μπορείς πολύ απλά να φτιάξεις ένα καινούριο λογαριασμό που να το χρησιμοποιεί αποκλειστικά το live και εκεί να έχεις password.

εγω παντως οταν το πηρα και εχοντας win 7 αν δεν εβαζα password στα windows δεν εμπαινε με τιποτα!και δεν ηθελα αλλα τι να κανω αφου ως anonymous δεν εμπαινε .παντως και με τα win 7 υπαρχει θεμα με το sharing.γενικα με ολα τα windows υπαρχει θεμα.αρα μαλλον φταιει η μικρομαλακη παρα οι αλλες συσκευες
Με τα 7 σίγουρα δεν είχε σεταριστει καλά το sharing. Δεν ηταν θέμα mp ή ms. Και το anonymous δουλευει μια χαρά βαζωντας everyone στα shares. Με τα xp είναι διαφορετικα

Re: WDTV LIVE gen3

Τελευταίες 2-3 εβδομάδες, έχω παρατηρήσει ότι οι ματρόσκες στα 23,976 & 24 fps παίζουν κάκιστα. Χάνουν συνεχώς frames. Σε καμία περίπτωση δεν γίνονταν αυτό στο παρελθόν. Να πω εδώ ότι η TV είναι μια Panasonic VT30 και ποτέ δεν είχα πρόβλημα με 24p υλικό εδώ κι ένα χρόνο. Στην πράξη, το πρόβλημα καθιστά αδύνατη την παρακολούθηση εκτός και αν αλλάξεις τις ρυθμίσεις του smp στα 1080p/60. Το πρόβλημα αναφέρεται και το community forum της WD και είναι κάτι που δυστυχώς, για εμένα που βλέπω μόνο ματρόσκες, καθιστά το media player άχρηστο. Για να καταλάβετε, δείτε αυτό εδώ... Περίπου στο 11" περνάει σε πρώτο πλάνο μια γυναίκα μπροστά από τον McGregor. Κι εκεί πηδάει frame. Έτσι είναι όλες οι ταινίες με μεγάλη συχνότητα του φαινομένου. Αν αλλάξω στα 60, το playback δεν είναι επί του συνόλου ιδανικό αλλά δεν πηδάει frames.

Τελευταίες 2-3 εβδομάδες, έχω παρατηρήσει ότι οι ματρόσκες στα 23,976 & 24 fps παίζουν κάκιστα. Χάνουν συνεχώς frames. Σε καμία περίπτωση δεν γίνονταν αυτό στο παρελθόν. Να πω εδώ ότι η TV είναι μια Panasonic VT30 και ποτέ δεν είχα πρόβλημα με 24p υλικό εδώ κι ένα χρόνο. Στην πράξη, το πρόβλημα καθιστά αδύνατη την παρακολούθηση εκτός και αν αλλάξεις τις ρυθμίσεις του smp στα 1080p/60. Το πρόβλημα αναφέρεται και το community forum της WD και είναι κάτι που δυστυχώς, για εμένα που βλέπω μόνο ματρόσκες, καθιστά το media player άχρηστο. Για να καταλάβετε, δείτε αυτό εδώ... Περίπου στο 11" περνάει σε πρώτο πλάνο μια γυναίκα μπροστά από τον McGregor. Κι εκεί πηδάει frame. Έτσι είναι όλες οι ταινίες με μεγάλη συχνότητα του φαινομένου. Αν αλλάξω στα 60, το playback δεν είναι επί του συνόλου ιδανικό αλλά δεν πηδάει frames.

Και τι άλλαξες τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες και σου παρουσιάστηκε το πρόβλημα? Εκτός αν είναι hardware πρόβλημα, που δεν ακούγεται τέτοιο...

Έχω περασμένο το τελευταίο firmware. Τις προάλες κάθησα να δώ το flight στον προβολέα. Να φανταστείς ότι στον προβολέα δεν βάζω το htpc (windows) γιατί η ταινία δεν είναι δεδομένη. Μπορεί να μην μπούν μπορεί να συμβουν τα απίστευτα και παίζω με το γουντού. hdmi σύνδεση στον προβολέα - οπτική dts στον ενισχυτή. Auto refresh rate και τικάρισμένη την άλλη επιλογή δεν θυμάμαι πως τη λένε. Δίσκος 1ΤΒ 2.5άρης συνδεδεμένος στην μπροστινή usb. Ανάθεμα και αν είδα ταινία. Ίδιο φαινόμενο. Παρατήρησα το εξής. Ο δίσκος έχει ενα λαμπάκι που αυξομειώνεται η ένταση του όταν είναι συνδεμενένος. Εκείνη την ημέρα αναβοσβηνε σαν να μην είχε συνδεθεί καλά. Έκανα 2 -3 προσθαφαιρέσεις του δίσκου αλλά τίποτα. Βέβαια δεν τον έβαλα στην πίσω usb. O δίσκος σε πισί παίζει κανονικά και το λαμπάκι έχει κανονική συμπεριφορά. Να πώ ότι πρόσφατα πέρασα 200mb μουσικής στο δίσκο (να φταίει αυτό??) και δεν έχω το library ενεργοποιημένο. Το ψάχνω το θέμα και εγώ. Σειρές 24p και 50p που βλέπω στην s30 από άλλο δίσκο 1tb (ίδια μοντέλο με τον άλλο) δεν έχω παρατηρήσει σπασίματα και ο προβολέας κλειδώνει κανονικά σε 24p (δεν είναι από εκεί).

Πριν το τελευταίο firmware το μηχανάκι όσες ταινίες είχα δεί στον προβολέα (από τον ίδιο δίσκο) είχε την γνωστή κίνηση νερό των sigma και μάλιστα το πήγα και σε συγκριτικό με med 600 που τσεκαραμε την αναπαραγωγή 24p σε 55vt30 (ταινίες και το πατερνάκι του JL_?). Κανένα πρόβλημα. Από τότε πέρασα το τελευταίο firmware και έβαλα μουσική στο δίσκο όπως προείπα.

Επίσης να πώ ότι είδα 2-3 άλλες ταινίες στον προβολέα από htpc (lav - mad) χωρίς πρόβλημα. Άρα έχω πετάξει έξω καλώδιο προβολέα (15μέτρα).

Last edited:

Δηλαδη, τις ιδιες ακριβως παλιες ταινιες που εβλεπες χωρις προβλημα αν τις παιξεις τωρα , εχει προβλημα;

Να απαντήσω πρώτα για το τι έχει αλλάξει τις τελευταίες εβδομάδες. Από πλευράς setup, τίποτε απολύτως. Μόνο αναβάθμιση f/w. Αν το κάνει με τις παλιές ταινίες είναι κάτι που δεν το έχω δει. Πρέπει να καθίσω να το δω. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ ως λόγο άλλο από το τελευταίο f/w είναι ασυμβατότητα μεταγενέστερης έκδοσης της βιβλιοθήκης x264 με το smp.

Από τη στιγμή που το επιβεβαίωσε και ο Βασίλης, να πω ότι το πρόβλημα το έχω τόσο από USB stick από το οποίο έχω παίξει πάνω από 70 ταινίες χωρίς πρόβλημα, όσο και από Windows Share από σκληρό που έχει πάνω τα πάντα, από μουσική, ghost images, video, backup αρχείων, DVD ISOs κλπ κλπ. Και πάντα έτσι ήταν. Δε νομίζω να φταίνε ξαφνικά projectors/TVs από τη στιγμή που το έχουν και άλλοι το πρόβλημα. Εγώ σκέφτομαι είτε το firmware, είτε νεότερο x264 lib το οποίο είναι ασύμβατο με τον WDTV Live gen3. Επίσης, το playback σε MKVs μέχρι και 20mbps, ήταν υποδειγματικό μέχρι πριν 3-4 εβδομάδες. Αυτή τη στιγμή, απλά ΔΕΝ μπορείς να παρακολουθήσεις τίποτε στα 24fps.

Δοκιμασες να το επιστρεψεις σε προηγουμενη version firmware? Δεν το εχω το μηχανακι, το εχω παραγγειλει και με ενδιαφερει πολυ αυτο το θεμα της κινησης...

Όχι. Θέλω πρώτα να βεβαιωθώ τι φταίει. Κάποιοι αναφέρουν πρόβλημα και με προηγούμενη έκδοση οπότε θέλω να δω τι φταίει.

Δηλαδη με απλα λογια,εμεις που το παραγγειλάμε τωρα(εγω,ο σταυρος και φανταζομαι και αλλοι),να μη διανοηθουμε να του κανουμε update,μεχρι οι πρεσβυτεροι του forum(που το διαπιστωσαν και οι ιδιοι εξαλλου,οπως ο Βασιλης),να μας πουν τι φταει??
Και μου ελεγε ο Γιαννης,παρτο και να βλεπεις κινηση νερακι....και τωρα θα μας ερθει κανενα παγοβουνο στη μαπα!..:-))

Παιδιά, γενικά η WD, βγάζει καλό hardware αλλά από software και support, βράσε όρυζα. Κίνηση νεράκι πάντως έχω να δω εδώ και μερικές εβδομάδες. Μόνο σπασίματα και frame drops. Υπομονή όμως. Εγώ το ψάχνω, απλά τις καθημερινές ο χρόνος μου είναι περιορισμένος αλλά θα βάλω παλαιότερη ματρόσκα κάποια στιγμή και θα δοκιμάσω να κάνω remux μια από τις ματρόσκες και στο τέλος, downgrade. Μπας και...

Πριν από λίγο έβαλα να δω το Delta Force που είναι παλαιότερη ταινία και την έχω αρκετό καιρό. Την έβαλα μπας και ο Άγιος Τσακ κάνει το θαύμα του. Επειδή είμαι λιώμα αλλά κι επειδή έτρωγα, δεν μπορώ να πω ότι ήμουν 100% κολλημένος στην TV αλλά σπασίματα δεν είδα. Συνεχίζω να το κοιτάω σιγά σιγά από αύριο...

5' είναι πολύ λίγο αν κι εγώ δεν θυμάμαι πρόβλημα με το Looper. Προτείνω ματρόσκες των τελευταίων 3 εβδομάδων στα 23.976 ή 24fps. Και αυτά σε TV ή Projector που υποστηρίζει 24Hz και δεν κάνει pulldown.

Χμμμμ....Έχεις να προτείνεις κάποια συγκεκριμένη ταινία? Την Panasonic 42S30 έχω, υποστηρίζει 24Ηz.

Απάντηση: Re: WDTV LIVE gen3

Κατά καιρούς μου τυχαίνουν προβληματικά αρχεία ως προς την κίνηση και τα χαμένα frames .
Απλώς τα πετάω και χρησιμοποιώ άλλα καλύτερα!
Τώρα αν έχει αλλάξει κάτι στο ριπαρισμα και encoding τις τελευταίες 3 εβδομάδες, δεν το γνωρίζω...