WEISS MEDEA

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: WEISS MEDEA

Σας ευχαριστώ όλους!

Το MEDEA είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΜΗΧΑΝΗ!!!!!!!!!!!!!!!τελος

Ρε Μιχαλη γιατι δεν επαιρνες το DCS η το AMR? :guitarist:

Σοβαρα τωρα δεν υπαρχει καμια αμφιβολια οτι το Medea ειναι εξαιρετη μηχανη.

Το ιδιο ομως ισχυει και για το CDSA SE.

Για το Weiss η μοναδικη μου ενσταση αφορα τα πριμα. Ειναι αμυδρα κουρεμενο εκει ψηλα, δεν φτανει την λεπτοφυη αναλυση που εχει στα πριμα το ολοκληρωμενο Emm Labs. Πιθανως για αυτο ακριβως τον λογο (ελλειψη πληροφοριας στην περιοχη) να "ακουγεται" ελαφρα πιο γεματο και πιο μεστο στα μεσαια απο οτι το Emm, δεν ειναι ομως στην πραγματικοτητα ετσι.

Μην ξεχναμε οτι το Emm βασιζεται στην DSD κωδικοποιηση η οποια εχει απιστευτη αποκριση στις υψηλες συχνοτητες.

Εχω πελατη με το Medea και transport emm Labs o οποιος εξεφρασε τις ιδιες αποψεις με τον Μιχαλη οταν του εδωσα το ολοκληρωμενο emm CDSA προς ακροαση. Οταν ομως του εδωσα το .....μεγαθηριο DCC2 SE dac της Emm Labs, απλα υποκλιθηκε στην ανωτεροτητα του.

Αλλος παλι θεωρει ηδη καλυτερο το ολοκληρωμενο CDSA απο το Medea (π.χ. ο κυριος που το εδωσε στον Μιχαλη, και πιστεψε με Μιχαλη ο συγκεκριμενος κυριος δεν εχει κανενος ειδους κολλημα με ΚΑΜΙΑ απολυτως εταιρια-προτιμα παντοτε οτι παιζει καλυτερα κατα την γνωμη του).

Σε καθε περιπτωση συζηταμε για πραγματι κορυφαιες ψηφιακες μηχανες εδω (οχι μονο στα λογια....:flipout:)!

Ειναι γνωστο αλλωστε οτι εχω εκφρασει στο παρελθον την εκτιμηση μου για την WEISS (κατι που το κανω πολυ πολυ δυσκολα διοτι τα κριτηρια μου ειναι πολυ αυστηρα!).

Απλα θε πρεπει να τονισω για την αποτροπη εξαγωγης λανθασμενων συμπερασματων απο καποιους οι οποιοι δεν εχουν ερθει ποτε σε επαφη με αυτες τις μηχανες, οτι η emm Labs ειναι απο τις πιο μουσικες εταιριες στα ψηφιακα με υπεροχη μεσαια περιοχη (ουτε ξερη και τεχνητα υπεραναλυτικη - αλλα ουτε και φαφλαταδικη και υπερβολικα γλυκιαρικη σαν καποιες αλλες ονοματα δεν λεμε).

Σε καμια λοιπον περιπτωση δεν μπορει καποιος (αν δεν ειναι κακοπιστος) να χαρακτηρισει τα emm ως κουραστικα, υπεραναλυτικα, ξερα και δεν ξερω εγω τι αλλο μηχανακια.

Αυτα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: WEISS MEDEA

Μην ξεχναμε οτι το Emm βασιζεται στην DSD κωδικοποιηση η οποια εχει απιστευτη αποκριση στις υψηλες συχνοτητες.

Από όσα τεχνικά άρθρα είχα διαβάσει, θα έλεγα μάλλον πως η DSD κωδικοποίηση έχει απίστευτο θόρυβο στις υψηλές συχνότητες. Θυμάμαι μάλιστα τον αγαπητό και πολύ σεβαστό Γιάννη Μουρτζόπουλο να μου εκφράζει σε μια παλιά έκθεση high-end στο Λήδρα Μάριοτ την απορία του πως ήταν δυνατόν η DSD κωδικοποίηση να ακούγεται τόσο καλά όταν υποφέρει από τέτοια σοβαρά προβλήματα εκεί ψηλά... :rolleyes:

EMM LABS φωτεινό με πολύ καλή ανάλυση και το MEDEA πιο μουσικό με καλύτερη ροή της μουσικής. Το σύστημα έπαιζε απίστευτα με το MEDEA και ήταν πολύ απόλυτο με το EMM LABS σε σημείο που κάποιες φορές σε κούραζε. Μιλάμε για διαφορές εύκολα ανιχνεύσιμες σε επαναλαμβανόμενα blind test.

Tο EMM LABS μου φάνηκε καλύτερο για παραγωγή μουσικής και το MEDEA καλύτερο για ακρόαση. Κάπου ήταν καλύτερο το ένα κάπου το άλλο. Ισως σε άψογες ηχογραφήσεις να προτιμούσα το EMM LABS, αλλά πόσες τέτοιες υπάρχουν?

Μεγειές μου!!!!!

:argue:

Ρε Μιχαλη γιατι δεν επαιρνες το DCS η το AMR? :guitarist:
.

Γιώργο επειδή τυγχάνει να μην γνωρίζεις πράγματα και καταστάσεις και επειδή η ευγένεια μου πλέον έχει και κάποια όρια, να σε ενημερώσω (και με τη δική σου φρασεολογία) λοιπόν ότι ο Μιχάλης έχει την καλύτερη γνώμη για το dCS Puccini το οποίο έπαιξε πολύ καλύτερα απο το Emmlabs στο σύστημα του και μάλιστα ήρθε για να το αγοράσει (παρουσία αρκετών ατόμων).
[για άσχετους λόγους δεν έγινε]

Την γνώμη αυτή την έχει μοιραστεί και με φίλους του διεθνώς αλλά και είναι καταγεγραμμένη δημοσίως στο φόρουμ του aca.

Και φυσικά είναι αρκετοί αυτοί που έχουν αναβαθμιστεί απο Emmlabs σε dCS διεθνώς.

Καλό είναι πριν λοιπόν λες αυτά που λες να γνωρίζεις ακριβώς πως έχουν τα πράγματα, αυτό το πανηγυριώτικο κυνήγι εντυπωσιασμού με τα λόγια το έχει βαρεθεί πλέον ο κόσμος.

Εγώ προσωπικά σέβομαι και τις 2 εταιρείες (Emm, dCS), αλλά και την Accuphase, Esoteric, Spectral, Weiss κλπ στις ψηφιακές τους υλοποιήσεις.

Μιχαλιό καλορίζικος και να χαρείς την αναβάθμιση σου-bye-

Tην άποψη του Κοψ δεν μπορώ να τη σχολιάσω στην ουσία της, σε ότι έχει να κάνει δηλαδή με τα μηχανάκια.
Και καλύτερα να μη γράψω άποψη γιατί μάλλον θα πάμε σε καυγά (όχι με τον Κοψ εννοείται).

Αλλά έχει δίκιο σε ότι έχει να κάνει με τον τρόπο που παρουσιάζονται κάποιες μηχανές.

Η απολυτότητα βλάπτει . Και στις δύσκολες συνθήκες που περνάει και ο συγκεκριμένος κλάδος πρέπει να παραμείνουμε σοβαροί και μακριά από διαμάχες.

Οποιος νομίζει πως γνωρίζει την υπέρτατη αλήθεια, ας την κρατήσει για τον ευατό του. Δεν τρέχει μία.
Σε χώρο που διαβάζει κόσμος θα ήταν καλύτερο να μας λυπηθεί.

Υ.Γ. Καλορίζικο το μηχάνημα και καλές ακροάσεις.

Σας ευχαριστώ. :)

Ανοιξα ένα θέμα να μοιραστώ τον ενθουσιασμό και βλέπω πάλι πανικό...Κρίμα!

Anyway...

Πήρα και το Weiss Vesta για την optimum σύνδεση με τον υπολογιστή!
Firewire μέχρι το Vesta και ΑΕS/EBU από το vesta στο medea. Αυτά για υλικό μέχρι 96. Για 176.4 και 192 χρειάζεται δύο καλώδια από το Vesta στο medea!

Μέσα στο vesta είχε ένα dvd με κλασσική μουσική 176.4khz.
Εκπληκτικό!!!!!!!!:)

Με γεια και μην ακούς κανέναν!
Αν σε ευχαριστεί αυτό που ακούς, ξεχνάς τα μηχανήματα και απολαμβάνεις τη μουσική από μόνο του αυτό φτάνει.

Χαιεντας σημαινει οτι ολοι με ζηλευουν γιατι δεν εχουν τα δικα μου παιχνιδακια. Ασε που ταγραφεις ολα 2 φορες (στερεο)

Χαιεντας σημαινει οτι ολοι με ζηλευουν γιατι δεν εχουν τα δικα μου παιχνιδακια. Ασε που ταγραφεις ολα 2 φορες (στερεο)

Συμφωνώ απόλυτα.

Σας ευχαριστώ. :)

Ανοιξα ένα θέμα να μοιραστώ τον ενθουσιασμό και βλέπω πάλι πανικό...Κρίμα!

Anyway...

Τον δικο σου ενθουσιασμο Μιχαλη τον αισθανεται κι ο κυριος που κανατε μαζι την τραμπα..(ισως και μεγαλυτερο).

Ο συγκεκριμενος δε βρισκεται πολυ πιο πριν απο σενα στο pc audio και το απολαμβανει με το DAC 2 της Emm Labs ενω διεθετε εδω και χρονια το Weiss Medea...

Τα γραφω αυτα γιατι εχω την εντυπωση οτι εδω παει να γινει το ασπρο μαυρο...(Πολυ συνηθισμενο στα forums).

Δε νομίζω να πηγαίνει να γίνει άσπρο μαύρο.
ίσα-ίσα πολλοί έχουν τοποθετηθεί ισορροπημένα.

Θα παρακαλέσω βέβαια εκ νέου όλους να συζητούν ήρεμα - μην ξεκινήσουμε κάνα flame …

Γιώργο επειδή τυγχάνει να μην γνωρίζεις πράγματα και καταστάσεις και επειδή η ευγένεια μου πλέον έχει και κάποια όρια, να σε ενημερώσω (και με τη δική σου φρασεολογία) λοιπόν ότι ο Μιχάλης έχει την καλύτερη γνώμη για το dCS Puccini το οποίο έπαιξε πολύ καλύτερα απο το Emmlabs στο σύστημα του και μάλιστα ήρθε για να το αγοράσει (παρουσία αρκετών ατόμων).
[για άσχετους λόγους δεν έγινε]

Την γνώμη αυτή την έχει μοιραστεί και με φίλους του διεθνώς αλλά και είναι καταγεγραμμένη δημοσίως στο φόρουμ του aca.

Και φυσικά είναι αρκετοί αυτοί που έχουν αναβαθμιστεί απο Emmlabs σε dCS διεθνώς.

Καλό είναι πριν λοιπόν λες αυτά που λες να γνωρίζεις ακριβώς πως έχουν τα πράγματα, αυτό το πανηγυριώτικο κυνήγι εντυπωσιασμού με τα λόγια το έχει βαρεθεί πλέον ο κόσμος.

Εγώ προσωπικά σέβομαι και τις 2 εταιρείες (Emm, dCS), αλλά και την Accuphase, Esoteric, Spectral, Weiss κλπ στις ψηφιακές τους υλοποιήσεις.

Μιχαλιό καλορίζικος και να χαρείς την αναβάθμιση σου-bye-

Η γνωμη μου για την DCS ειναι γνωστη. Και δεν αλλαζει επειδη πλεον χρησιμοποιουν transport της Esoteric.

Η γνωμη μου για την Weiss επισης.

Να με συγχωρεις κ.Κοψ. αλλα δεν εχω δει και πολλα ΝΕΑ μοντελλα της emm Labs ως μεταχειρισμενα προς πωληση.

Η σωστη κοντρα προυποθετει την συμμετοχη του ΝΕΟΥ μοντελλου CDSA se με το καινουργιο transport, κι οχι το παλιο του Μιχαλη. (Ετσι δεν ειναι?)

Οσον αφορα τον Μιχαλη λυπαμαι που το λεω, αλλα δεν τον θεωρω και τον πιο αξιοπιστο ακροατη και κριτη συσκευων..

Last edited by a moderator:
Γιώργο,

1) Εχω μιλήσει με 10αδες άτομα από Ελλάδα και εξωτερικό οι οποίοι μου επιβεβαιώνουν οτι το μηχάνημα με το παλαιό transport δεν έχει καμία ΜΑ ΚΑΜΙΑ ηχητική διαφορά με το καινούργιο. Οχι έναν και δύο αλλά ΔΕΚΑΔΕΣ.

2) Ο κύριος που έκανα την τράμπα μπορεί να έχει ακούσει το Medea αλλά δεν το έχει ακούσει με σύνδεση firewire με το ομοσταυλό του Vesta σε HD υλικό. Για αυτό του κάνει και το EMM LABS που φτάνει μέχρι 96Κhz. Σε αντίθεση με το Medea που φτάνει στα 192.

ΑΑΑ. Τώρα δεν ξέρω να ακούω εε? :flipout:

Γιώργο την τελευταία φορά που μιλήσαμε μου είπες ότι δεν έχεις ακούσει τη νέα γενιά της dCS (Scarlatti, Paganini, Puccini) που είναι παρασάγγες ανώτερη από την προηγούμενη που είχες ακούσει.

Κάποια στιγμή μπορούμε να βρεθούμε και να τα ακούσουμε και μαζί ωραία κι απλά, ΔΕΝ με ενδιαφέρουν οι αντιδικίες & τα θαψίματα, αυτά γίνονται μπούμεραγκ και οι υποψήφιοι πελάτες μας είναι υποψιασμένοι και διαβασμένοι.
Ας τους δώσουμε σωστές κι ολοκληρωμένες εμπειρίες ακρόασης, εγώ δέχομαι στο εξής στο σύστημα υποψηφίου αγοραστή να φέρω dCS κι ας αποφασίσει ότι θέλει αυτός ελεύθερα κι ωραία.

Σκλάβος του χρήματος με οποιοδήποτε μέσο δεν με αφορά, είμασταν γνωστοί και πίναμε καφέ πριν ασχοληθώ επαγγελματικά, ας συνεχίσουμε και στο μέλλον κι έτσι κι ας χάσω και 1-2 πωλήσεις, το καλό πάντα στο τέλος θα επιβραβευθεί.
Σε καλώ για το ίδιο.

Οσον αφορα τον Μιχαλη λυπαμαι που το λεω, αλλα δεν τον θεωρω και τον πιο αξιοπιστο ακροατη και κριτη συσκευων..

Γιωργο,

εμμεσως πλην σαφως αποκαλεις τον Μιχαλη κουφο?

Status
Not open for further replies.