Well... well... welcome Pioneer U-05 !

Re: Well... well... welcome Pioneer!

Νικο μου, αλλο "η εμπειρια μου με κανει να πολυεμπιστευομαι τετοιου τυπου? υλοποιησεις απο γνωστες consumer εταιρειες" και αλλο το "χαλαρωστε, απεχθεια, τσίπικη, δεν θα έκανα τον κόπο να το πριζώσω".

Απο την αλλη βεβαια καταλαβαίνω οτι ο Βασιλης εχει κληρονομικό χαρισμα στο να κρινει μηχανήματα απο τις φωτο. Εγω παλι προτιμώ να δω μετρήσεις, να δω το ιδιο το μηχάνημα και να το ακούσω σε ενα σωστο σύστημα. Μετα τα οποια συμπεράσματα.

Απάντηση: Well... well... welcome Pioneer!

Όλοι έχουμε το ταπεραμέντο μας, ο χειρότερος εγώ, αλλά έχουμε γνωριστεί και κάνουμε καλή παρέα.
Για μένα αυτό αρκεί για να κατανοήσω τι και πως γράφει ο άλλος (είτε εσύ, είτε ο Βασίλης, είτε κάποιος τρίτος)

Αυτά για μένα αρκούν.
Δίκη προθέσεων και συμπεριφοράς δεν είμαι ικανός να κάνω.

Εγώ σε προσωπικό επίπεδο κάνω χειρότερες κρίσεις. Ο Βασίλης σε προσωπικό είναι και πιο στρογγυλός.

imo δεν έγινε δα και τίποτα. Ας το πάρει το ποτάμι και όταν πέσει στα χέρια μας και δαύτο το ξαναβλέπουμε το θέμα.
ψάχνουμε και αφορμές για συνευρέσεις :ADFADF1:

:listen:ετσι γραφει ρε παιδια ο Βασιλης,μην τον παρεξηγειτε.
Το ρημαδι το πληκτρολογιο δεν ειναι αρκουντως περιγραφικο. :bike:

Είναι γεγονός ότι η τοπολογία που ακολουθεί η pionner στο συγκεκριμένο dac είναι απλή,με έμφαση στις δυνατότητες κ' ευκολίες ,για αυτό στάθηκα μόνο στην τροφοδοσία κ' μετασχηματιστή,το αν τη δικαίωση η συγκεκριμένη σχεδίαση ... Την απάντηση θα την πάρουμε μόνο αν το ακούσουμε. Υπάρχουν όμως dac στην αγορά ,που εκτός που πουλάνε μόνο σασί ...Πνίγουν το dac με ηλεκτρονικά... Και το μόνο που καταφέρνουν είναι το ηχητικό αποτέλεσμα να είναι τελείως μα τελείως ψηφιακό ,και αυτό για να δικαιολογήσουν την τιμή που πουλάνε ...

Βρε μηπως εχεις ακουσει και το μικρο της psaudio το nuwave; το οτι δεν κανει απσαμπλινκ, εχει balanced και ειναι μαλλον γλυκοηχο με εχει βαλει σε ενα λουκι μπορω να πω... Και ποιος τα χεζει τα DSD.
Σορυ για το οφτοπικ

ναι το έχω ακούσει και αυτό ,, κανα 10ρι μέρες και βάλε ,

γληκό ήσυχο με αμερικάνικου τύπου ήχο , μπαμπατσικο ροκ ενρολ , και σχετικά ξεκούραστο εάν δεν σε απασχολεί αυτή η τονική υπογραφή που είναι παρουσα ίσως πιο πολύ απο τι πρέπει ,

bur braun rules ..

αλλα νομίζω ότι εδω έρχετε πιο αλατισμένο .. στην τιμή

ασχετο
( μην τρέχετε για καυγά ,, δεν ασχολούμε αλλο με κουφά πράματα ,, γερασα .. )

Last edited:

βρε σεις τι σας εχει πιασει τελευταια με τις consumeradikes εταιρειες,οτι βγαζαν στο παρελθον σε cd avrecievers κλπ το ιδιο θα βγαλουν και σε ντακ,
και θα βγαλουν και ενα ακριβο απλησιαστο για το πρεστιζ,παντα ετσι δεν καναν,
ασε που δεν προκειται να το ακουσετε γιατι αυτοι οι αντιπροσωποι δεν δανειζουν,
τι νομιζεται οτι θα παιζει φορτωμενο με τοσα μπλιμπλικια με 850 ευρω,
κατι τετοιο θα επαιρνα μονο για τις ευκολιες του τις balanced and thats all,δεν θα το επαιρνα για κορυφαιο ηχο.
pioneer εχω να βαραει στο αυτοκινητο και μεχρι εκει,σε λιγο θα βγαλει και η Sanyo και η Akai :idea:

Last edited:

νομιζω ότι αυτό που ειπε ο Sok στο post 54 είναι αυτό που γενναει ολους αυτους τους "διαξιφισμούς" γυρω από τα ντακ,οι διαφορες είναι μικρες.Θελω να πω ότι αν αγορασεις ηχεια και ενισχυτή με 4000 ευρω οι διαφορες με ένα σετ 1500 ευρω κατά πασα πιθανοτητα πολύ μεγαλες και ευκολα ακουστες.Σε ντακ μεταξυ 300 και 900 ευρω πχ δεν ισχυει το ιδιο.Βεβαια παιζει ρολο και το ότι μεχρι τωρα τουλάχιστον,τα ντακ απευθύνονται στους πιο "ψαγμένους" που εχουν πιο ισχυρη αποψη....

νομιζω ότι αυτό που ειπε ο Sok στο post 54 είναι αυτό που γενναει ολους αυτους τους "διαξιφισμούς" γυρω από τα ντακ,οι διαφορες είναι μικρες.Θελω να πω ότι αν αγορασεις ηχεια και ενισχυτή με 4000 ευρω οι διαφορες με ένα σετ 1500 ευρω κατά πασα πιθανοτητα πολύ μεγαλες και ευκολα ακουστες.Σε ντακ μεταξυ 300 και 900 ευρω πχ δεν ισχυει το ιδιο.Βεβαια παιζει ρολο και το ότι μεχρι τωρα τουλάχιστον,τα ντακ απευθύνονται στους πιο "ψαγμένους" που εχουν πιο ισχυρη αποψη....

Λάθος και Λάθος <-άποψη φυσκά σχετική με το πώς αντιλαμβάνεται κάποιος τις διαφορές, την ικανότητα του υποτιθέμενου συστήματος να τις αναδείξει και φυσικά το πόσο επηρρεάζουν την κρίση και την εντύπωση κάποιου οι διαφορές που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αντιλαμβάνεται. Η αλλιώς οι διαφορές όντως υπάρχουν και είναι ξεκάθαρα ακουστές και απο άπειρο αυτί απο εκεί και πέρα άλλος με μια δοφορά χάνει τον ύπνο του και άλλος απλά αδιαφορεί. Προσωπικά θεωρώ τον δεύτερο πιό τυχερό..

Last edited:
Re: Απάντηση: Well... well... welcome Pioneer!

:listen:ετσι γραφει ρε παιδια ο Βασιλης,μην τον παρεξηγειτε.
Το ρημαδι το πληκτρολογιο δεν ειναι αρκουντως περιγραφικο. :bike:

Εγώ που δεν τον γνωρίζω προσωπικά μπορώ να κρίνω μόνο από όσα διαβάζω. Αν εννοεί άλλα ας τα γράψει...

Είναι γεγονός ότι η τοπολογία που ακολουθεί η pionner στο συγκεκριμένο dac είναι απλή,με έμφαση στις δυνατότητες κ' ευκολίες ,για αυτό στάθηκα μόνο στην τροφοδοσία κ' μετασχηματιστή,το αν τη δικαίωση η συγκεκριμένη σχεδίαση ... Την απάντηση θα την πάρουμε μόνο αν το ακούσουμε. Υπάρχουν όμως dac στην αγορά ,που εκτός που πουλάνε μόνο σασί ...Πνίγουν το dac με ηλεκτρονικά... Και το μόνο που καταφέρνουν είναι το ηχητικό αποτέλεσμα να είναι τελείως μα τελείως ψηφιακό ,και αυτό για να δικαιολογήσουν την τιμή που πουλάνε ...

Τι εννοείς με την ''απλή τοπολογία'' όσον αφορά το dac;;;

Ποια είναι τα ηλεκτρονικά που πνίγουν τα dac;;

Οι ευκολίες σίγουρα μετράνε... Σχεδόν όλα τα dac έχουν πια ευκολίες... Ειδικά σε τιμές που κινείται το pioneer γίνεται χαμός από ανταγωνισμό. Άλλωστε είναι μια μεγάλη εταιρία με πολλές δυνατότητες και 'μπορεί'.

Τι εννοείς με την ''απλή τοπολογία'' όσον αφορά το dac;;;

Ποια είναι τα ηλεκτρονικά που πνίγουν τα dac;;

Οι ευκολίες σίγουρα μετράνε... Σχεδόν όλα τα dac έχουν πια ευκολίες... Ειδικά σε τιμές που κινείται το pioneer γίνεται χαμός από ανταγωνισμό. Άλλωστε είναι μια μεγάλη εταιρία με πολλές δυνατότητες και 'μπορεί'.

Ίσα ίσα θεωρό θετικό που μια μεγάλη εταιρία βγάζει ένα dac ,και είμαι από αυτούς ,που πιστεύω ότι σύντομα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο ...
Γιατί πολύ απλά ,διαθέτουν τεχνογνωσια ,και ο σχεδιασμός γίνεται με προσομοίωση...(Μεγάλοι κατασκευαστες)βγάζοντας τα αρνητικά της σχεδίασης στην φόρα .
Εξακολουθώ να πιστεύω και να καταλαβαίνω γιατί τόσος κόσμος το γύρισε στο βινύλιο ...

Γιατί η αγορά κατακλύστηκε με ένα σορό dac που ο ήχος ήταν επιεικώς απαράδεκτος την λεγόμενη( ψηφιακιλα ).
Ένα αλλο πράγμα που παρατηρώ ότι όλοι η κατασκευαστες εκτός από εξαιρέσεις ...χρησιμοποιουν τα ιδια τσιπ...
Για να ξεχωρίσεις σε ήχο και σε τιμή θα πρέπει να αναπτύξεις την δικιά σου τεχνογνωσία και υλικά και όχι σε έτοιμες λύσεις που βρίσκεις ακόμη σε όλα τα κινέζικα.
Το κρίσιμο σημείο σε ένα dac δεν ειναι μόνο το τσιπ που φοράει,είναι η συνολική σχεδίαση, είναι η τροφοδοσία που εδώ υπερέχει καθαρά ο Ιάπωνας(μετασχηματιστες ) ,το αναλογικό ,αλλά αυτό που είναι πιο κρίσιμο είναι το ρολόι ...

Για αυτό λέω ότι μπορεί το συγκεκριμένο dac να υπερέχει στην τροφοδοσία και στο ρολόι ,πέρα από τις ευκολίες ,αρκεί να επιβεβαίωση την φήμη της σε ήχο ... Σίγουρα ο ανταγωνισμός είναι σκληρός ,αλλά σε καθαρά προσωπικό επίπεδο θα πήγαινα σε αγορά dac,η άλλου ψηφιακού μέσου μόνο από γιαπωνέζο,και για να μην παρεξηγηθώ ...
Σέβομαι την κάθε άποψη μελλους ,αφού τον ήχο τον αντιλαμβανεται ο καθένας με την δικιά του σκοπιά ...

Last edited by a moderator:

Φίλε μου η Pioneer και κάθε consumer εταιρεία δεν παράγει 5000-10000 κομμάτια... παράγει δεκάδες χιλιάδες.
Οπότε αυτονόητα πρέπει να κατασκευάζει μηχανακια που να ταιριάζουν στα γούστα πολλών.

Δηλαδή κόψε λίγο απο εδώ, ράψε λίγο απο εκεί... οκ ´ηρθε άστο. Δεν ενοχλεί...
- Ποσο πάει αυτό το ρολόι?
- 5$ επι τις δεκάδες χιλιάδες κομμάτια που λέγαμε...
- μάιστα... καλά ακουγόταν και πριν ε?
- Μια χαρά... άσε το εσπρέσο με 1,5 $

Tι πιθανότητες υπάρχουν να ερωτευτείς κάτι τέτοιο?
που δεν ενοχλεί...

Νίκο,μπορεί να μην είναι ερωτεύσιμα όπως λες και προσωπικά συμφωνώ εν μέρει.
Σκέψου όμως πόσοι έχουν ακόμα σπίτι (στο ρακ ή σε ντουλάπια,δεν έχει σημασία) μηχανάκια αυτής της φιλοσοφίας.
Ειδικά κάποια Pioneer.
Ποιος μου λέει πως δεν πέτυχε η συνταγή και είναι κι αυτό ένα από αυτά που μετά από χρόνια θα υπάρχει σε πολλά ντουλάπια.

Οκ,η κρίση δεν βοηθάει,έχουμε γίνει πολύ προσεκτικοί πια,αλλά καταλαβαίνεις τον τρόπο που το λέω.

Last edited:

Επισης εχει επιτελείο σοβαρών μηχανικών με κανταρια γνώσεις, ειδικευμενους σε καθε τομεα (τροφοδοσια, dac, σταδειο εξοδου, interface, industrial design κτλ) που αλλοι απλα ονειρεύονται.

Και οπως εχουμε ξαναπει η Pioneer και η καθε Pioneer εφαρμοζει οικονομία κλίμακας, αγοραζει η παρασκευάζει τα εξαρτηματα σε παρα πολυ ανταγωνιστική τιμη και πουλάει με μικρότερο περιθώριο κερδους.

Το παραπάνω dac με τα εξαρτήματα και τις λειτουργιες που εχει αν το εβγαζε μια μικρη high end εταιρεία και του κοτσαρε ενα χοντρο αλουμίνιο μπορει να το εδινε 3 χιλιαρικα..

Το μονο που δεν μπορουμε να ξερουμε ειναι τελικα τι κανει απο ηχο. Αναμενουμε για ακροαση.

Ίσα ίσα θεωρό θετικό που μια μεγάλη εταιρία βγάζει ένα dac ,και είμαι από αυτούς ,που πιστεύω ότι σύντομα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο ...
Γιατί πολύ απλά ,διαθέτουν τεχνογνωσια ,και ο σχεδιασμός γίνεται με προσομοίωση...(Μεγάλοι κατασκευαστες)βγάζοντας τα αρνητικά της σχεδίασης στην φόρα .
Εξακολουθώ να πιστεύω και να καταλαβαίνω γιατί τόσος κόσμος το γύρισε στο βινύλιο ...

Γιατί η αγορά κατακλύστηκε με ένα σορό dac που ο ήχος ήταν επιεικώς απαράδεκτος την λεγόμενη( ψηφιακιλα ).
Ένα αλλο πράγμα που παρατηρώ ότι όλοι η κατασκευαστες εκτός από εξαιρέσεις ...χρησιμοποιουν τα ιδια τσιπ...

Για να ξεχωρίσεις σε ήχο και σε τιμή θα πρέπει να αναπτύξεις την δικιά σου τεχνογνωσία και υλικά και όχι σε έτοιμες λύσεις που βρίσκεις ακόμη σε όλα τα κινέζικα.
Το κρίσιμο σημείο σε ένα dac δεν ειναι μόνο το τσιπ που φοράει,είναι η συνολική σχεδίαση, είναι η τροφοδοσία που εδώ υπερέχει καθαρά ο Ιάπωνας(μετασχηματιστες ) ,το αναλογικό ,αλλά αυτό που είναι πιο κρίσιμο είναι το ρολόι ...

Για αυτό λέω ότι μπορεί το συγκεκριμένο dac να υπερέχει στην τροφοδοσία και στο ρολόι ,πέρα από τις ευκολίες ,αρκεί να επιβεβαίωση την φήμη της σε ήχο ... Σίγουρα ο ανταγωνισμός είναι σκληρός ,αλλά σε καθαρά προσωπικό επίπεδο θα πήγαινα σε αγορά dac,η άλλου ψηφιακού μέσου μόνο από γιαπωνέζο,και για να μην παρεξηγηθώ ...
Σέβομαι την κάθε άποψη μελλους ,αφού τον ήχο τον αντιλαμβανεται ο καθένας με την δικιά του σκοπιά ...

Και πάλι λάθος.. Έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι πόσα απο αυτά τα ντάκ που λές τα έχεις ακούσει σωστά στημένα σε κάποιο σοβαρό σύστημα. Μην με παρεξηγείς αλλα επειδή τυχαίνει να έχω τρία ντάκ σε δύο συστήματα τα δύο (το τρίτο head fi) απο διαφορετικούς κατασκευαστές με διαφορετικό τσίπ απορώ απο πού έβαγαλες αυτά τα συμπεράσματα.. Όσο για αυτούς που επιστράφουν στο βινύλιο ούτε τόσοι πολοί είναι ούτε απιστρέφουν λόγω ποιότητας (οι περισσότεροι) πιστεψε με.. Το βινύλιο έχει δυνατότητες ναί.. αλλα με σημαντικό κόστος, όσο για το 90% των σύγχρονων κοπών κλάφτα χαράλαμπε... στα περισσότερα το mp3 ή το CD που δίνουν δώρο ακούγεται καλύτερα...

Έχω και δύο πικάπ, ακριβότερα κατα πολύ απο τα αντίστοιχα ντάκ που τα συνοδεύουν..

Last edited:

Η αξία ενός Καλού ηλεκτρονικού μηχανικού, είναι ότι μπορεί να φτιάξει κάτι Πολύ καλό με το ελάχιστο δυνατό κόστος, αντίθετα ένας μέτριος μηχανικός θα σπαταλήσει μεγαλύτερο ποσό για το ίδιο αποτέλεσμα (ίσως και χειρότερο).

Θέλω να πιστεύω πως οι Pioneer έχει από το πρώτο είδος.

+1 Tα υλικά είναι διαθέσιμα (και αξιοποιύνται απο) "όλους".. Το θέμα είναι το μυαλό που υλοποιεί μια συσκευή και φυσικά η υλικοτεχνική υποδομή που διαθέτει ωστε να αναπτύξει τις ιδέες και την τεχνογνωσία του.. Τουλάχιστον στα ψηφιακά έχει επιβεβαιωθεί πανυγηρικά οτι δεν μετράει το "μέγεθος" αλλα η "τέχνη" χωρίς φυσικά να υποννοώ τίποτα για το ογκώδες και πολλά υποσχόμενο dac της pioneer που μου έχει κεντρίσει και εμένα το ενδιαφέρον σαν παρατηρητής..

Επισης εχει επιτελείο σοβαρών μηχανικών με κανταρια γνώσεις, ειδικευμενους σε καθε τομεα (τροφοδοσια, dac, σταδειο εξοδου, interface, industrial design κτλ) που αλλοι απλα ονειρεύονται.

Και οπως εχουμε ξαναπει η Pioneer και η καθε Pioneer εφαρμοζει οικονομία κλίμακας, αγοραζει η παρασκευάζει τα εξαρτηματα σε παρα πολυ ανταγωνιστική τιμη και πουλάει με μικρότερο περιθώριο κερδους.

Το παραπάνω dac με τα εξαρτήματα και τις λειτουργιες που εχει αν το εβγαζε μια μικρη high end εταιρεία και του κοτσαρε ενα χοντρο αλουμίνιο μπορει να το εδινε 3 χιλιαρικα..

Το μονο που δεν μπορουμε να ξερουμε ειναι τελικα τι κανει απο ηχο. Αναμενουμε για ακροαση.

Μην ξεχνάς και το τιράζ Παναγιώτη που ρίχνει σημαντικά το κόστος για τους κατασκευαστές. Κατα τα άλλα ξέρω πολύ καλά τι λές.. Ήμουν απο τους τυχερούς που πρόλαβαν και πήραν κάποιο CD player που αν δεν ήταν γνωστής Ιαπωνικής ετειρίας θα πουλιόταν τουλαχιστον ένα πεντοχίλιαρο ή και πολύ παραπάνω με ένα εξωτικό transport και "βαρύτιμο" κουτί.. Ακόμα διδάσκει πολλά νεότερης κοπής ψηφιακά ειδικά χαιεντάδικών εταιριών με τον ήχο του..

Και πάλι λάθος.. Έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι πόσα απο αυτά τα ντάκ που λές τα έχεις ακούσει σωστά στημένα σε κάποιο σοβαρό σύστημα. Μην με παρεξηγείς αλλα επειδή τυχαίνει να έχω τρία ντάκ σε δύο συστήματα τα δύο (το τρίτο head fi) απο διαφορετικούς κατασκευαστές με διαφορετικό τσίπ απορώ απο πού έβαγαλες αυτά τα συμπεράσματα.. Όσο για αυτούς που επιστράφουν στο βινύλιο ούτε τόσοι πολοί είναι ούτε απιστρέφουν λόγω ποιότητας (οι περισσότεροι) πιστεψε με.. Το βινύλιο έχει δυνατότητες ναί.. αλλα με σημαντικό κόστος, όσο για το 90% των σύγχρονων κοπών κλάφτα χαράλαμπε... στα περισσότερα το mp3 ή το CD που δίνουν δώρο ακούγεται καλύτερα...

Έχω και δύο πικάπ, ακριβότερα κατα πολύ απο τα αντίστοιχα ντάκ που τα συνοδεύουν..
Δεν σε παρεξηγώ ...Ίσα ίσα θεωρό θετικό να υπάρχουν διαφωνίες ,γιατί είμαστε λάτρεις της μουσικής ,η μουσική όπως ξέρεις είναι υποκειμενική...Θέλω το dac μου να πλησιάζει το βινύλιο ,τη λείπει από τον ψηφιακό ήχο η αρμόνικες που εχει το πρώτο ,εεε λοιπόν αυτό το έχω βρει μόνο στις μεγάλες ιαπωνικές εταιρίες(τονικότητα) Πέτρο ,γιατί παρακολουθώ από πολύ κοντά τον ψηφιακό ήχο από το 1990 ,και πότε μα ποτέ δεν είπα ακούω μόνο από βινύλιο ,το καθένα με την χάρη του ,και στο κάτω κάτω της γραφής αυτό που μετράει είναι και η ηχογράφηση...(μητρική).Απλά δεν θέλω προσωπικά να με πιάνουν κοροιδο ,να μου πουλάνε σασί,μάρκετινγκ, τεχνογνωσια και να μου το σερβίρουν όσο όσο ...