Western Digital TV HD Media Player

Εχω ήδη πολλές σειρές, ταινίες στο WD, πλέον μόνο ένα παράπονο έχω. Κάποιες φορές χάνει το συγχρονισμό του ο ήχος με την εικόνα. Για την ακρίβεια, η εικόνα είναι λίγο μπροστά από τον ήχο. Έχει κανείς ιδέα γιατί συμβαίνει αυτό;

Έχω παίξει με τα options μήπως κάτι από κει θέλει αλλαγή, αλλά δε βρήκα άκρη.

Είδα δυο επεισόδια σειράς χθες, επειδή δεν έπαιζαν στο ps3 και έχω να πω πως:

Το PS3 κάνει καλύτερο upscaling στα divx-xvid, όχι μεγάλη διαφορά πάντως...
Αυτή η ενοχλητική μπάρα του χρόνου που κρύβει τους υποτίτλους και την μισή εικόνα πως γίνεται να την "εξαφανίσω" πιο γρήγορα?

κατά τα άλλα είμαι υπερευχαριστημένος!!!!

Είδα δυο επεισόδια σειράς χθες, επειδή δεν έπαιζαν στο ps3 και έχω να πω πως:

Το PS3 κάνει καλύτερο upscaling στα divx-xvid, όχι μεγάλη διαφορά πάντως...
Αυτή η ενοχλητική μπάρα του χρόνου που κρύβει τους υποτίτλους και την μισή εικόνα πως γίνεται να την "εξαφανίσω" πιο γρήγορα?
κατά τα άλλα είμαι υπερευχαριστημένος!!!!

Το PS3 κάνει καλύτερο upscaling στα divx-xvid,πάντως σε μεγαλη τηλεοραση η διαφορα ειναι αμεσα εμφανης.

Επειδη εχω μπερδευτει:
1.Το wd κανει αποκωδικοποιηση AC3 (Dolby Digital) και οχι DTS;
2.Το popcornA100 δεν κανει αποκωδικοποιηση σε κανενα απο τα παραπανω;
3.Το popcornA110 κανει αποκωδικοποιηση και στα δυο;

Παίζει κάποιο ρόλο το αν θα βάλεις τους υπότιτλους σε srt ansi μορφή ή αν θα τους μετατρέψεις σε utf-8 μορφή?

Εξαίρετο μηχανάκι!
Αφού βρήκα τον χρόνο επιτέλους μετά από 2 βδομάδες απόκτησής του , το δοκίμασα με mkv και divx και τα έπαιξε άριστα
Το χειριστήριο παρά ορισμένες κριτικές που δεχτηκε για μη άμεση απόκρισή του , συμπεριφέρεται άψογα , οι ρυθμίσεις πανεύκολες , πραγματικά plug n play
Ποιότητα εικόνας εξαίρετη (μου άρεσε περισσότερο από την εικόνα που πέρνω μέσω του laptop με hdmi στην τηλεόραση)
Κάποια σπασίματα τα είχε στον ήχο κυρίως , αλλά υποψιάζομαι πως γι αυτό φταίει ο σκληρός που χρησιμοποίησα , καθότι παλιός και σχετικά αργός .

Το προτείνω ανεπιφύλακτα , ειδικά και για τα χρήματα που ζητάει!

Απάντηση: Re: Western Digital TV HD Media Player

Παίζει κάποιο ρόλο το αν θα βάλεις τους υπότιτλους σε srt ansi μορφή ή αν θα τους μετατρέψεις σε utf-8 μορφή?
Νομίζω πως ναι,αλλά δεν το έχω δοκιμάσει αφού εδώ μέσα έχω διαβάσει πως πρέπει να τους μετατρέπουμε σε utf-8.

Re: Απάντηση: Re: Western Digital TV HD Media Player

Νομίζω πως ναι,αλλά δεν το έχω δοκιμάσει αφού εδώ μέσα έχω διαβάσει πως πρέπει να τους μετατρέπουμε σε utf-8.

νομίζω πως δεν είναι αναγκαία η μετατροπή άμα επιλέξεις greek στις ρυθμίσεις του μηχανήματος...

Εμένα παιδιά τα παράπονά μου είναι 4 που τα έχω συναντήσει και θέλουν διόρθωση:

1) Κουκίδες κάτω από τους υπότιτλους πυο εμφανίζονται και εξαφανίζονται όταν κάνεις pause,fast forward ή rewind και είναι ενοχλητικοί
2) Μια ελάχιστη καθυστέρηση υποτίτλων (γύρω στα 0,5 δευτερόλεπτα)
3) Θέλω να έχουμε chapters γιατί μέχρι να πάω π.χ. στην μέση της ταινίας έχει νυχτώσει να πούμε
4) Κάποιες φορές εξαφανίζονται οι υπότιτλοι και δεν τους δείχνει. Πρέπει λοιπόν να πατήσω info και να αναβοσβήσω τους υπότιτλους για να ξαναενεργοποιηθούν...

Τί λέτε, διορθώνονται αυτά με firmware?

Δηλαδη αν το εχεις συνδεσει με hdmi σε ενισχυτη ειναι χειροτερα για flac απο την toslink ;

Στο δικό μου setup όχι η HDMI σύνδεση είναι καλύτερη, αλλά με πολύ μικρή διαφορά. Ίσως φταίει βέβαια και το οπτικό καλώδιο που χρησιμοποιώ (δες και παρακάτω). Πάντως, για εμένα η χρήση της HDMI για να ακούς μουσική είναι σπαστική, γιατί στο δικό μου setup όποτε ανοίγω την τηλεόραση έχω διακοπές στον ήχο.

Διαβασα οτι κανει downsampling απο την οπτικη τα flac αυτο ισχθει και για το hdmi ;

Ναι, μόλις το έλεγξα.

Ξαναγυρνώντας σε όσα είχα αναφέρει σε παλιότερο post μου για την κατώτερη ηχητική ποιότητα, συγκρινόμενη με ένα πάμφθηνο DVD player, να αναφέρω ότι τελικά έφταιγε το οπτικό καλώδιο το οποίο δεν το είχα καλά τοποθετήσει.
Μετά από αυτό έστρωσε, και τώρα πια παίζει μάλλον καλύτερα από το Philips DVP 5160 που χρησιμοποιούσα παλιότερα για ανάγνωση USB sticks.

Last edited:
Kαλο το μηχανακι για τα λεφτα του αλλα ενω το ειχα παρει για ευκολια για να καρφωνω ενα δισκο και να κανω τα multimedia παιχνιδακια μου εφτασα να χρησιμοποιω για divx το ps3 με streaming γιατι κανει καλυτερo upscaling, στα flac το htpc λογω καλυτερου ηχου, στα bly-ray rip και .mkv 1080p στον προβολεα παλι το htpc και τελικα μονο για σειρες και ταινιες 720p το δουλευω:flipout::flipout:

Εμένα παιδιά τα παράπονά μου είναι 4 που τα έχω συναντήσει και θέλουν διόρθωση:

1) Κουκίδες κάτω από τους υπότιτλους πυο εμφανίζονται και εξαφανίζονται όταν κάνεις pause,fast forward ή rewind και είναι ενοχλητικοί
2) Μια ελάχιστη καθυστέρηση υποτίτλων (γύρω στα 0,5 δευτερόλεπτα)
3) Θέλω να έχουμε chapters γιατί μέχρι να πάω π.χ. στην μέση της ταινίας έχει νυχτώσει να πούμε
4) Κάποιες φορές εξαφανίζονται οι υπότιτλοι και δεν τους δείχνει. Πρέπει λοιπόν να πατήσω info και να αναβοσβήσω τους υπότιτλους για να ξαναενεργοποιηθούν...

Τί λέτε, διορθώνονται αυτά με firmware?

Εισαι σιγουρος πως εχεις περασει το τελευταιο firmware?
1)Εχω παιξει γυρω στα 20 διαφορετικα mkv 720p και 1080p και σε κανενα δε μου κανε κουκιδες
2)Επισης σε κανενα δεν ειχα καθυστερηση υποτιτλων.Απλα τσεκαρε αν οι υποτιτλοι που χρησιμοποιεις ειναι οι σωστοι.
3)Εχει ξανα αναφερθει πως μπορεις να πατησεις ffw και με καθε next που πατας σε παει 10 mins μπροστα δηλαδη με 4-5 πατηματα εισαι στη μεση της ταινιας.2 δευτερολεπτα δουλεια δηλαδη.Εκτος αυτου δοκιμασες σε καποιο αρχειο που ειχε chapters και δεν ηταν μονοκοματο?
4)Δε μου εχει συμβει ποτε τιποτα τετοιο τα εχει παιξει ολα απροβληματιστα.

Last edited:
Και εγω δεν εχω κουκίδες στους υποτιτλους
Για την καθυστερησει προσεχε εαν ειναι σωστο το αρχειο των υποτιτλων

Συμφωνώ και εγώ με το livegreat.Το μηχανάκι είναι άψογο!!Δε διακρίνω όυτε κουκίδες ούτε καθυστερήσεις σε υπότιτλους.Το μόνο που είδα είναι ότι οι υπότιτλοι εμφανίζονται κάποιες φορές μισοί στη κάτω μαύρη μπάρα και μισοί μέσα στη ταινία.Το έχω βάλει στο 40 μέγεθος.Βέβαια δε το έψαξα γιατί δε με πολυπειράζει.
Αν γνωρίζει κάποιος κάτι στο συγκεκριμένο θέμα ας μου το πει και μένα...

Παιδιά μία ερώτηση. Κατέβασα ολόκληρο το bluray Matrix 35,5gb. Υπάρχει δυνατότητα να το βάλω να παίξει στο wd hd tv? Χρειάζεται κάποιο πρόγραμμα αποκωδικοποίησης? Αλλά δεν θέλω να το συμπιέσω καθόλου. Γίνεται?

Παιδιά μία ερώτηση. Κατέβασα ολόκληρο το bluray Matrix 35,5gb. Υπάρχει δυνατότητα να το βάλω να παίξει στο wd hd tv? Χρειάζεται κάποιο πρόγραμμα αποκωδικοποίησης? Αλλά δεν θέλω να το συμπιέσω καθόλου. Γίνεται?
Όταν λες "ολόκληρο", εννοείς το ISO του ή απλώς decrypted;
Στην 1η περίπτωση λογικά δε θα μπορεί να παίξει. Είναι σα να του ζητάς να παίξει το ίδιο το blu-ray. Στην άλλη όμως ενδέχεται...

Είμαι γραφείο τώρα και δεν μπορώ να πω. Όταν λέμε decrypted τί εννοούμε? Εγώ κατέβασα όλο το bluray 35,5gb και είναι ένας φάκελος με αρχεία. Μέσα έχει και m2ts. Νομίζω ότι το wd hd tv τα παίζει τα m2ts. Αλλά πως το βγάζω από μέσα?

Είμαι γραφείο τώρα και δεν μπορώ να πω. Όταν λέμε decrypted τί εννοούμε? Εγώ κατέβασα όλο το bluray 35,5gb και είναι ένας φάκελος με αρχεία. Μέσα έχει και m2ts. Νομίζω ότι το wd hd tv τα παίζει τα m2ts. Αλλά πως το βγάζω από μέσα?
Βάσει αυτής της περιγραφής σου, συμπερένω ότι είναι σε decrypted μορφή. Διαφορετικά θα ήταν ένα μόνο, τεράστειο πάλι αρχείο, με επέκταση ".ISO" (ή κάτι σχετικό).
Άρα λογικά θα πρέπει να μπορεί να το παίξει, αν και μόνο με τη δοκιμή επιτόπου μπορεί κανείς να ξέρει σίγουρα.

Αν δεν το έχεις ήδη αποθηκεύσει στο μέσο (π.χ. εξωτερικό σκληρό δίσκο) που θα συνδέσεις στο wd σου, υπομονή για τη μεταφορά του σε αυτό! Αν και πρέπει να διαθέτεις αρκετή υπομονή έτσι κι αλλιώς για να το κατεβάσεις σε τέτοιο μέγεθος!-bye-
Ελπίζω να το δεις τουλάχιστον, σε πραγματικά μεγάλη εικόνα!