Western Digital TV HD Media Player

Re: Απάντηση: Re: Western Digital TV HD Media Player

Για πιο λόγο δεν πρέπει να βάλω το τελευταίο firmware? Δεν υποτίθεται οτι το firmware διορθώνει bugs και μεσα σε αυτά ειναι και το πρόβλημα με το UTF κλπ?? Επίσης εαν και εφόσον δεν έχω οπτική στον ενισχυτή μου (δεν το θυμαμαι καθόλου!!) υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να "ακούσω" dts?? Με τα υπόλοιπα φορμά του ήχου τι γίνεται? Εννοώ πολυκάναλο ήχο 5.1 καναλίων ή και hd που υπάρχει σε αρχεία mkv. Ευχαριστώ.

Όλα τα format ήχου περνάνε από optical και από HDMI οπότε είναι θέμα ενισχυτή το αν θα μπορεί να τα αποκωδικοποιήσει. Οπότε αν ο ενισχυτής σου δέχεται HDMI δεν χρειάζεται η οπτική.

Γενικά το πιο σταθερό firmware ειδικά αν χρησιμοποιείς εξωτερικούς υπότιτλους είναι το .02 αλλά τίποτα δεν σε εμποδίζει να δοκιμάσεις και τα υπόλοιπα και να καταλήξεις σε αυτό που βολεύει εσένα καλύτερα.

Όλα τα format ήχου περνάνε από optical και από HDMI οπότε είναι θέμα ενισχυτή το αν θα μπορεί να τα αποκωδικοποιήσει. Οπότε αν ο ενισχυτής σου δέχεται HDMI δεν χρειάζεται η οπτική.

Γενικά το πιο σταθερό firmware ειδικά αν χρησιμοποιείς εξωτερικούς υπότιτλους είναι το .02 αλλά τίποτα δεν σε εμποδίζει να δοκιμάσεις και τα υπόλοιπα και να καταλήξεις σε αυτό που βολεύει εσένα καλύτερα.

Αυτο ειναι σίγουρο και επιβεβαιωμένο?? (οσο αναφορά τον ήχο απο HDMI).
Ο ενισχυτής μου σίγουρα αποκωδικοποιεί DTS γιατι το κάνει μεσο του DVD που συνδέω με HDMI. Ευχαριστώ.

Αυτο ειναι σίγουρο και επιβεβαιωμένο?? (οσο αναφορά τον ήχο απο HDMI).
Ο ενισχυτής μου σίγουρα αποκωδικοποιεί DTS γιατι το κάνει μεσο του DVD που συνδέω με HDMI. Ευχαριστώ.
NAI.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Western Digital TV HD Media Player

Για πιο λόγο δεν πρέπει να βάλω το τελευταίο firmware? Δεν υποτίθεται οτι το firmware διορθώνει bugs και μεσα σε αυτά ειναι και το πρόβλημα με το UTF κλπ?? Επίσης εαν και εφόσον δεν έχω οπτική στον ενισχυτή μου (δεν το θυμαμαι καθόλου!!) υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να "ακούσω" dts?? Με τα υπόλοιπα φορμά του ήχου τι γίνεται? Εννοώ πολυκάναλο ήχο 5.1 καναλίων ή και hd που υπάρχει σε αρχεία mkv. Ευχαριστώ.

Μετά το 1.01.02 άλλαξαν engine για υπότιτλους για καλύτερη εμφάνιση αλλά με τα ελληνικά ζορίζεται πολύ η CPU. Το αποτέλεσμα είναι το flashing των ελληνικών μόνο υποτίτλων.

Το DTS μπορείς να το πάρεις και από την HDMI στον ενισχυτή, αλλά και με μετατροπέα optical-coaxial (αν δεν έχεις optical).

...Το Tech report στο review του λέει οτι η έκδοση του HDMI ειναι 1.2 ....

ποια η διαφορα του1.2 απο 1.3?

Re: Απάντηση: Western Digital TV HD Media Player

Δηλαδη ποτε δεν προκειται να υποστηριξει passthrough τα νεα format ηχου που θελουν hdmi 1.3
Σωστά. Το Sil chip που έχει είναι v1.2 (δεν έχω καταφέρει να βρω ακριβώς ποιο chip φοράει). Άρα δεν κάνει passthrough DTS-HD αλλά τουλάχιστον περνάει το core DTS οπότε δεν έχεις TrueHD-MA μεν αλλά ακούς DTS δε (από τον ενισχυτή σου).

Σε πρόλαβα !!!
:firstprize:
:chinese:

το Μ34Α υποστηριζει HDMI 1.3,το WDTV αφου φοραει το ιδιο chip γιατι
δεν εχει 1.3?

το Μ34Α υποστηριζει HDMI 1.3,το WDTV αφου φοραει το ιδιο chip γιατι
δεν εχει 1.3?

Μπερδεύεις το Sigma chip (αύτό επι της ουσίας κάνει το decoding, playback κλπ) με το Silicon Image PHY (υπεύθυνο για HDMI ... ) που είναι άλλο chipάκι.

Ακόμα και αν είχε HDMI 1.3, τι διαφορά θα έκανε;
Η μόνη διαφορά είναι το πέρασμα των φορμά ήχου υψηλής ανάλυσης που υπάρχουν στα δισκάκια bluray. Υπάρχουν ματροσκες με τέτοιο ήχο;

Έχει παρατηρήσει κανείς τα αρχεία mkv που γράφουν VC1 REMUX ότι δεν παίζουν με το WDTV? ή μόνο σε εμένα συμβαίνει? έχει βρει κανείς λύση?

Απάντηση: Re: Western Digital TV HD Media Player

Η μόνη διαφορά είναι το πέρασμα των φορμά ήχου υψηλής ανάλυσης που υπάρχουν στα δισκάκια bluray. Υπάρχουν ματροσκες με τέτοιο ήχο;

Καπου ομως διαβασα οτι ερχονται τα εργαλεια ωστε κι οι ματροσκες να υποστηριζουν φορμα ηχου hi-def. Kαλο θα ηταν να ειχε το western τη δυνατοτητα να τα περναει στον ενισχυτη.

Ναι υπαρχουν στα πολυ μεγαλα αρχεια 12γιγα+ ,καλο θα ηταν να τα εκανε παςς θρου τα HD format αλλα για 100 ευρω μια χαρα ειναι