Western Digital TV HD Media Player

Παίδες δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί ήδη, αλλά γιατί σε όλες τις ταινίες που έχω δοκιμάσει ως τώρα βγάζει μαύρες λωρίδες πάνω και κάτω στην τηλεόραση;; (LG7000) Εχω δοκιμάσει όλες τις ρυθμίσεις που προσφέρει η τηλεόραση σε συνδυσμό με τις δυο που έχει το WD (widescreen, normal) και δεν γίνεται να το κάνω να προβάλει την ταινία σε όλη την tv....:huh2:

Last edited:
Παίδες δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί ήδη, αλλά γιατί σε όλες τις ταινίες που έχω δοκιμάσει ως τώρα βγάζει μαύρες λωρίδες πάνω και κάτω στην τηλεόραση;; (LG7000) Εχω δοκιμάσει όλες τις ρυθμίσεις που προσφέρει η τηλεόραση σε συνδυσμό με τις δυο που έχει το WD (widescreen, normal) και δεν γίνεται να το κάνω να προβάλει την ταινία σε όλη την tv....:huh2:
Λογικο ειναι αν ειναι αναμορφικη η ταινια.
Πατα quick menu απο την τηλεοραση και απο 16/9 βαλτο στο zoom2 και ρυθμισε προς τα κατω.....θα βελτιωθει καπως.

Οι μαυρες γραμμες ειναι για να διατηρηθει το aspect ratio της ταινιας. Για να μη βλεπεις καθολου μαυρες μπαρες μπορεις να κανεις το εξης:
1. Κατεβαζεις και εγκαθιστας το Μatroska Shell Extension 2.8
http://www.matroska.org/downloads/shellextension/

2. Κανεις δεξι κλικ στο αρχειο mkv που θες, επιλεγεις ιδιοτητες --> Matroska Info --> Change
Σημειωνεις καπου τις τιμες Width και Height για να μπορεις να επαναφερεις το αρχικο aspect ratio αν θελησεις και στη συνεχεια βαζεις Width=16 και Height=9 (ή 1920-1080) και πατας ΟΚ.

Ετσι πλεον εχεις και Full screen εικονα και υποτιτλους μεσα στην εικονα και οχι εξω απο αυτη οπως οταν κανεις zoom στην TV. Για μεγαλες οθονες το αποτελεσμα δε θα ειναι και τοσο καλο, αλλα πολυ καλυτερο απο το zoom που εχει το WD TV, και ισως καποιους η αλλαγη aspect ratio να τους ενοχλει...

Αν το fullscreen δεν σου αρεσει, εκτος απο 16-9 μπορεις να βαλεις οποια αναλογια σε βολευει (ωστε να μικρυνεις τις μαυρες μπαρες οσο θες χωρις να τις εξαφανισεις τελειως, οπως με το 16-9)...

Last edited:
Ετσι πλεον εχεις και Full screen εικονα και υποτιτλους μεσα στην εικονα και οχι εξω απο αυτη οπως οταν κανεις zoom στην TV. ..

Στην lg που θελει συγκεκριμενα ο φιλος υπαρχει ρυθμιση στο zoom ωστε οι υποτιτλοι να μενουν μεσα στην εικονα.

Απλα απο περιεργεια η επομενη ερωτηση:
Υπαρχει διαφορα στην ποιοτητα της εικονας,ιδιως στα hd αρχεια μεταξυ του wd tv και e-great και popcorn hour? Αν εχει καποιος τουλαχιστον 2 απο αυτα να μας πει που θα γνωριζει και απο πρωτο χερι.

Εγώ έχω και το wd TV και e-great M31Β και δεν βλέπω καμιά διαφορά βλέποντας από τον ίδιο δίσκο τα MkV.Οι διαφορές εντοπίζονται στις ευκολίες του e-great και φυσικά στο δίκτυο.

http://wdtv.wetpaint.com/

Η σελιδα που εχει σχεδον τα παντα για το WD. Ολα τα γνωστα προβληματα (π.χ. δεν εχω ηχο, εχω σπασιματα στο DTS κλπ. )και οι λυσεις τους. Ολοι οι χρηστες ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΝΕΟΙ να ριξουν οπωσδηποτε μια ματια εκει (συνοψη 5.000+ post που εχουν γινει στο avsforum).

Την καλήσπερα μου και πάλι. Σωθήκαμε με το WD, σωνόμαστε και με τις απαντήσεις που δίνουν τα μέλη του club. Ακόμη μία : Πως προσθέτω εικόνες στους φακέλους των ταινιών ?

Έχει δοκιμάσει κανείς να εγκαταστήσει κάποιο μη επίσημο(ext3-boot Firmware release 0.9 ή cd-manager 0.5 κ.τ.λ.) fw ώστε να έχει υποστήριξη εξωτερικών dvd-rom drives και κάποια άλλα συν που τα επίσημα fw δεν προσφέρουν.

Αν ναι ας μας πει εντυπώσεις.

στη ταινεια the matrix revolution υπαρχουν
σπασιματα στον ηχο παροτι ειναι D.D.και οχι DTS.
Format : x264
Source : HDDVD
Resolution : 1920x800
Video Bitrate: 8160 kbit/s
Audio : AC3 5.1 640kbit/s English
Subtitles : English / Swedish
Release : 06.30.07
και κατι ακομα που παρατηρησα ειναι οτι η αναλυση ειναι 1280χ800 και οχι 1280χ1024 που
ειναι το σωστο.αυτο εχει σαν αποτελεσμα σε κοντινα πλανα π.χ. ενα προσωπο να ειναι "κομμενο" το επανω μερος του κεφαλιου.

στη ταινεια the matrix revolution υπαρχουν
σπασιματα στον ηχο παροτι ειναι D.D.και οχι DTS.
Format : x264
Source : HDDVD
Resolution : 1920x800
Video Bitrate: 8160 kbit/s
Audio : AC3 5.1 640kbit/s English
Subtitles : English / Swedish
Release : 06.30.07
και κατι ακομα που παρατηρησα ειναι οτι η αναλυση ειναι 1280χ800 και οχι 1280χ1024 που
ειναι το σωστο.αυτο εχει σαν αποτελεσμα σε κοντινα πλανα π.χ. ενα προσωπο να ειναι "κομμενο" το επανω μερος του κεφαλιου.
Θα πρέπει κάποιοι να συνειδητοποιήσετε ότι βασικό πρόβλημα δεν είναι το hardware αλλά τα αρχεία που προσπαθούμε να αναπαραγάγουμε δηλαδή είναι σωστά κωδικοποιημένα , είμαστε σίγουροι οτι η περιγραφή τους ταιριάζει με το πραγματικό αρχείο , και πολλά άλλα τώρα όποιος ρωτάει το αρχείο μου είναι έτσι και είναι αλλιώς και μου κάνει σπασίματα δεν βοηθάει κανέναν αντιθέτος μας κουράζει , πρόβλημα που θα άξειζε να ασχοληθούμε θα ήταν να έπαιζε ΟΛΑ τα αρχεία με προβλημα και σπασίματα .....

Ρε παιδιά κανένα νέο με το καινούργιο firmware δεν έχουμε? Πότε θα βγει?

Σήμερα έβαλα γιά πρώτη φορά μιά mkv ταινία αλλά δεν την έπαιξε. Μου έβγαζε μήνυμα να δω το μάνουαλ γιά το πω θα το μετατρέψω σε υποστηριζόμενο αρχείο. Η ταινία ήταν το Braveheart 720p την οποία το power dvd δεν την έπαιζε καθόλου, το media player την έπαιζε αλλά δεν έδειχνε υπότιτλους και έπαιζε κανονικά μόνο με το gom player. Κάποια λύση ?

Σήμερα έβαλα γιά πρώτη φορά μιά mkv ταινία αλλά δεν την έπαιξε. Μου έβγαζε μήνυμα να δω το μάνουαλ γιά το πω θα το μετατρέψω σε υποστηριζόμενο αρχείο. Η ταινία ήταν το Braveheart 720p την οποία το power dvd δεν την έπαιζε καθόλου, το media player την έπαιζε αλλά δεν έδειχνε υπότιτλους και έπαιζε κανονικά μόνο με το gom player. Κάποια λύση ?

’Εχεις κάνει αναβάθμιση του firmware? Επίσης δοκίμασες να παίξεις κάποια άλλη ματρόσκα?

Απλα ενημερωνω!!!
Σημερα μου εφερε ενας φιλος το καινουριο του WDTV για να του κανω το update κλπ.
Εκανα την διαδικασια και δεν εβλεπε το Fw απο το usb με τιποτα.
Τσεκαρα το system του και ητανε με το νεο 102.02 fw απο την μαμα του. ;)

Απλα ενημερωνω!!!
Σημερα μου εφερε ενας φιλος το καινουριο του WDTV για να του κανω το update κλπ.
Εκανα την διαδικασια και δεν εβλεπε το Fw απο το usb με τιποτα.
Τσεκαρα το system του και ητανε με το νεο 102.02 fw απο την μαμα του. ;)

Μήπως εννοείς 1.01.02 (12-2008) ? Ή έχω χάσει επεισόδια?