Western Digital TV HD Media Player

Επιβεβαιώνω ότι το μηχάνημα είναι πολύ καλό σε συνδυασμό με samsung 40Α656...

Προβλήματα που αντιμετώπισα:

-Η γνωστή καθυστέρηση των υποτίτλων,το τονισμένο "α" και τα italics γράμματα που δεν τα καταλαβαίνει.
-Το άλλο πιο σημαντικό πρόβλημα είναι οτι, ότι και να έχω κάνει, δεν παίζει τα 1080p mkv χωρίς βαρύ και ενοχλητικό πιξέλιασμα. Θα δοκιμάσω με το software του συνοδευόμενου cd σαν τελευταία λύση... Καμία άλλη ιδέα;

Checklist:
-Toshlink καλώδιο καλής ποιότητας
-WD Passport 160 & WD Essentials 1T οι σκληροί δίσκοι
-Τελευταίο firmware

Καμία άλλη ιδέα;
Μια ιδέα είναι οτι και οι δύο σκληροί που χρησιμοποιείς είναι αργοί, αν διαβάσεις reviews δεν έχουν και τα ταχύτερα χαρακτηριστικά και είναι και οι δύο 5400 rpm που δεν βοηθάει.

Δοκίμασε να δανειστείς ένα γρήγορότερο εξωτερικό σκληρό (7200rpm) με εξωτερική τροφοδοσία 3,5ιντσο για να αποκλείεσεις τουλάχιστον το ενδεχόμενο να φταίει το wd hd tv.

Hint: ποτέ δεν φταίνε οι επιδόσεις του σκληρού δίσκου.

Και στις 3600 στροφές να ήταν, πάλι θα περίσσευε transfer rate.

Τα bitrate του υλικού που προσπαθούμε να παίξουμε είναι αστεία, για οποιονδήποτε σκληρό δίσκο έχει κατασκευαστεί τα τελευταία 10-15 χρόνια.

Re: Απάντηση: Western Digital TV HD Media Player

Kingofgreece Ακριβά το δίνουν.
Κανονικά κοστίζει 99 ευρώ και όχι 105 που το δίνει το multirama.
Βέβαια θα μου πεις 6 ευρώ σιγά την διαφορά αλλά το θέμα δεν είναι η διαφορά αλλά το ότι το δίνει ποιο ακριβά είτε 1 ευρώ είτε 100 είναι ποιο ακριβά από την συνιστώμενη τιμή που το δίνουν ΟΛΑ τα μαγαζιά.

Ρε παιδία θα τρελαθώ ΠΟΥ βλεπετε οτι το Multirama το έχει 105 ευρώ?! Εγώ μόλις το πήρα με 96 ευρώ απο το site της Multirama! Μάλλον φίλε σορρυ που θα στο πώ αλλά ήρθε η ώρα για....γυαλλία!

Ρε παιδία θα τρελαθώ ΠΟΥ βλεπετε οτι το Multirama το έχει 105 ευρώ?! Εγώ μόλις το πήρα με 96 ευρώ απο το site της Multirama! Μάλλον φίλε σορρυ που θα στο πώ αλλά ήρθε η ώρα για....γυαλλία!
  • Στο κατάστημα έχει 105.
  • Δεν χρειάζεται να απαντάς με αυτόν τον τρόπο και να ειρωνεύεσαι. Πολύ προσωπικά το πήρες, ο Μουλτηράμας είσαι;
  • Τα "γυαλλιά" γράφονται με 1 λάμδα και τονίζονται στο "α".
  • Είδες πόσο άσχημο είναι να σε ειρωνεύονται για ένα σου λάθος;

Last edited:
http://www.ebw.gr/store/Default.aspx?tabid=144&productid=5435&language=el-GR

92,90 απο skroutz.

Όσον αφορά στο θέμα ταχύτητας εξωτερικών σκληρών δίσκων προτείνω το εξής: όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπαραγωγής mkv να μας ποστάρουν ποιο είναι το συγκεκριμένο αρχείο και με τι σκληρό δίσκο το αναπαράγουν για να μπορούμε να το δοκιμάσουμε κι εμείς στα δικά μας setup. Έτσι θα δούμε αν παίζει ρόλο ο σκληρός μια και καλή. Π.χ. το usb stick που έχω Kingston Data Traveller 2.0Gb δεν τα καταφέρνει σε 1080p ταινία που έχω (Matrix με DTS, πιξελιάζει πάρα πολύ και χάνει και το sync στο audio) ενώ ο εξωτερικός που έχω το παίζει αψεγάδιαστα.

Μια ιδέα είναι να φτιάξουμε ένα σχετικό νέο thread?

Υ.Γ. Η θεωρητική μέγιστη ταχύτητα συνεχούς διαμεταγωγής δεδομένων ενος σκληρού δίσκου με την πραγματική που διαμορφώνεται ειδικά μέσω της σύνδεσης με USB 2.0 διαφέρει τραγικά.

Αυτό που λέει ο Δημήτρης πάντως παραμένει σωστό, παρά τους περιορισμούς της σύνδεσης usb. Το usb2 έχει μέγιστη ταχύτητα διαμεταγωγής 480 Μbit/sec. Οι ματρόσκες με ανάλυση 1080p είναι κατά μέσω όρο κωδικοποιημένες με video bitrate γύρω στα 12 Μbps. Αστείο...

• Στο κατάστημα έχει 105.
  • Δεν χρειάζεται να απαντάς με αυτόν τον τρόπο και να ειρωνεύεσαι. Πολύ προσωπικά το πήρες, ο Μουλτηράμας είσαι;
  • Τα "γυαλλιά" γράφονται με 1 λάμδα και τονίζονται στο "α".
  • Είδες πόσο άσχημο είναι να σε ειρωνεύονται για ένα σου λάθος;

Ρε φιλε μάλλον δεν έχεις χιούμορ. Δεν είπα τίποτα το προσβλητικό αλλα και εσύ πέφτεις στο ίδιο λάθος. Είπα εγώ σε οποιοδήποτε σημείο ότι πήγα σε κατάστημα Multirama και το αγόρασα 96 ευρώ? Για το site μιλούσα και έβαλα και Link. Δεν ειρωνεύτηκα κανέναν ούτε και έχω κακό σκοπό για κάποιον απλά δεν είναι δυνατόν να αναφέρουμε μια προσφορα και ΑΜΕΣΟΣ να "τρέχουν" να την καταργήσουν και να την απορρίψουν χωρίς καν να την επεξεργαστούν. Μοιάζει τουλάχιστον ΠΕΡΙΕΡΓΟ αυτο. Σε ευχάριστω για το μάθημα ελληνικών που μου έκανες, πάντως ομόλογο ότι δεν το ήξερα.

Υ.Γ. Η θεωρητική μέγιστη ταχύτητα συνεχούς διαμεταγωγής δεδομένων ενος σκληρού δίσκου με την πραγματική που διαμορφώνεται ειδικά μέσω της σύνδεσης με USB 2.0 διαφέρει τραγικά.

Ακριβώς.

Και για αυτό το λόγο, δεν παίζει πρακτικά ρόλο τι δίσκος χρησιμοποιείται, γιατί το USB 2.0 είναι πιο αργό από τον αργότερο δίσκο της αγοράς.

Τα USB memory sticks είναι άλλη ιστορία. Κυκλοφορούν κάποια τα οποία είναι όντως ακατάλληλα.

Ρε φιλε μάλλον δεν έχεις χιούμορ. Δεν είπα τίποτα το προσβλητικό αλλα και εσύ πέφτεις στο ίδιο λάθος. Είπα εγώ σε οποιοδήποτε σημείο ότι πήγα σε κατάστημα Multirama και το αγόρασα 96 ευρώ? Για το site μιλούσα και έβαλα και Link. Δεν ειρωνεύτηκα κανέναν ούτε και έχω κακό σκοπό για κάποιον απλά δεν είναι δυνατόν να αναφέρουμε μια προσφορα και ΑΜΕΣΟΣ να "τρέχουν" να την καταργήσουν και να την απορρίψουν χωρίς καν να την επεξεργαστούν. Μοιάζει τουλάχιστον ΠΕΡΙΕΡΓΟ αυτο. Σε ευχάριστω για το μάθημα ελληνικών που μου έκανες, πάντως ομόλογο ότι δεν το ήξερα.
Ρε φίλε, δεν με ενδιαφέρει τι είπες, το πόσο το πήρες και από πού. Ο τρόπος που απάντησες με ενδιαφέρει και αυτό σχολίασα γιατί μου χτύπησε άσχημα. Ρώτησες ΠΟΥ το είδαμε ότι έχει 105 ευρώ και σου απάντησα. Το είδαμε στο link που έδωσες, ούτε το φανταστήκαμε ούτε το ονειρευτήκαμε. Και το παιδί που σου απάντησε έκανε λάθος και δεν είδε ότι τα 105 είναι τιμή καταστήματος. Δεν νομίζω να έχει κανένα λόγο να «τρέξει» να καταργήσει και να απορρίψει τις προσφορές του συγκεκριμένου μαγαζιού. Ένα λάθος έκανε ο άνθρωπος και αυτός που «έτρεξε» να τον ειρωνευτεί ήσουν εσύ. Και εγώ πιάστηκα από ένα δικό σου λάθος για να σου δείξω πόσο άσχημο είναι να σε ειρωνεύονται, πόσο άσχημο είναι αυτό που έκανες. Και όχι, δεν το έκανα για να σε μάθω ελληνικά. Χιούμορ είναι, ειρωνικό αλλά χιούμορ. Απλά έχει στόχο εσένα και το εισπράττεις διαφορετικά.

Αντε καλό μεσημέρι.

Το USB 2.0 είναι πιο αργό από τον αργότερο δίσκο της αγοράς.

Ακριβώς αυτός είναι ο προβληματισμός μου.
Δεν πρέπει να παίζει ρόλο ο σκληρός δίσκος. Στο κάτω κάτω διαφημίζεται για χρήση με τους Passport.
Έχει και ειδικό stand στο κουτί που μπαίνουν οι εν λόγω δίσκοι για να είναι τακτοποιημένοι!

Αυτό που λέει ο Δημήτρης πάντως παραμένει σωστό, παρά τους περιορισμούς της σύνδεσης usb. Το usb2 έχει μέγιστη ταχύτητα διαμεταγωγής 480 Μbit/sec. Οι ματρόσκες με ανάλυση 1080p είναι κατά μέσω όρο κωδικοποιημένες με video bitrate γύρω στα 12 Μbps. Αστείο...

Στα όρια του off-topic αλλά για να καταλάβεις στην πράξη τι σημαίνει διαφορά μεταξύ θεωρητικού και πραγματικού αλλά και το πόσο ρόλο παίζει η υλοποίηση του USB 2.0 controller απο συσκευή σε συσκευή θα σου παραθέσω εικόνα απο benchmark σε Mac που έχει το WD 160Gb 5400 rpm που ανέφερε ο φίλος πιο πάνω οτι του παρουσιάζει πρόβλημα στο playback.

Η τιμή που έχει πιάσει είναι 20 ΜΒ/sec κι αυτο συνδεδεμένο με controller απο MacPro το οποίο θέλω να πιστεύω οτι έχει πιο γρήγορο USB controller απο το WD HD TV (σε αυτό μας οδηγεί και ο χρόνος που κάνει να δεί τις ταινίες στον εκάστοτε σκληρό) άρα είναι πολυ πιθανόν να είναι αρκετά πιο χαμηλά και δη τοσο οριακά κοντά σε ένα "bitrate heavy" mkv ώστε να δημιουργεί πρόβλημα.

Επιμένω οτι ιδανικά πρέπει να δοκιμάσουμε ταινίες που δημιουργούν προβλημα με playback σε διαφορετικά USB drives για να είμαστε τελικά σίγουροι αλλά η πιθανότητα υπάρχει κατ’εμέ και δεν μπορώ να την τεκμηριώσω περαιτέρω χωρίς να έχω στο σπίτι μου πολλαπλές συσκευές για δοκιμή.

Attachments

• wd_160_5400_usb2.JPG
    wd_160_5400_usb2.JPG
    34.1 KB · Views: 43
Φίλε μου ξέρεις τι συμπεραίνω εγώ από τη φωτογραφία που μου παραθέτεις; Ότι έχεις μπερδέψει το Mbps με το ΜΒ/Sec. :smile:

Το νέο επίσημο firmware πότε αναμένετε να βγει?
Εν ολίγης κάθε πότε θα βγάζει νέο fw η western digital.

Ρε φίλε, δεν με ενδιαφέρει τι είπες, το πόσο το πήρες και από πού. Ο τρόπος που απάντησες με ενδιαφέρει και αυτό σχολίασα γιατί μου χτύπησε άσχημα. Ρώτησες ΠΟΥ το είδαμε ότι έχει 105 ευρώ και σου απάντησα. Το είδαμε στο link που έδωσες, ούτε το φανταστήκαμε ούτε το ονειρευτήκαμε. Και το παιδί που σου απάντησε έκανε λάθος και δεν είδε ότι τα 105 είναι τιμή καταστήματος. Δεν νομίζω να έχει κανένα λόγο να «τρέξει» να καταργήσει και να απορρίψει τις προσφορές του συγκεκριμένου μαγαζιού. Ένα λάθος έκανε ο άνθρωπος και αυτός που «έτρεξε» να τον ειρωνευτεί ήσουν εσύ. Και εγώ πιάστηκα από ένα δικό σου λάθος για να σου δείξω πόσο άσχημο είναι να σε ειρωνεύονται, πόσο άσχημο είναι αυτό που έκανες. Και όχι, δεν το έκανα για να σε μάθω ελληνικά. Χιούμορ είναι, ειρωνικό αλλά χιούμορ. Απλά έχει στόχο εσένα και το εισπράττεις διαφορετικά.

Αντε καλό μεσημέρι.

Μάλλον δεν θες να κατανοήσεις τον φιλικό μου τόνο και συνεχίζεις στο δικό σου tempo. Παρατηρήσεις κάνω δεν την "λέω" σε κανέναν..

Φίλε μου ξέρεις τι συμπεραίνω εγώ από τη φωτογραφία που μου παραθέτεις; Ότι έχεις μπερδέψει το Mbps με το ΜΒ/Sec. :smile:

Να τα κάψω τα πτυχία μου τότε ... :violent-smiley-030:

Το point που προσπαθούσα να σου επισημάνω είναι πως το θεωρητικό μέγιστο των 60 MBps (480Μbps)το οποίο μεταφράζεται σε 40MBps στις γρήγορες συσκευές και φτάνει στα 20ΜΒps σε ένα WD Passport 160Gb.

Δεν διαφωνώ οτι κανονικά έχει άπλετο rate -πολλαπλάσιο) για να καλύψει αναπαραγωγή των mkv απλά λέω οτι στην πράξη πρέπει να κάνουμε δοκιμές για να δούμε τελικα τι συμβαίνει. Σταματώ εδώ γιατί αρκετά σας κούρασα και απλώς ελπίζω να κάνω 100% λάθος και να μην παίζει κανένα ρόλο το τι εξωτερικό σκληρό χρησιμοποιούμε. :a0210:

Στα όρια του off-topic αλλά για να καταλάβεις στην πράξη τι σημαίνει διαφορά μεταξύ θεωρητικού και πραγματικού αλλά και το πόσο ρόλο παίζει η υλοποίηση του USB 2.0 controller απο συσκευή σε συσκευή θα σου παραθέσω εικόνα απο benchmark σε Mac που έχει το WD 160Gb 5400 rpm που ανέφερε ο φίλος πιο πάνω οτι του παρουσιάζει πρόβλημα στο playback.

Η τιμή που έχει πιάσει είναι 20 ΜΒ/sec κι αυτο συνδεδεμένο με controller απο MacPro το οποίο θέλω να πιστεύω οτι έχει πιο γρήγορο USB controller απο το WD HD TV (σε αυτό μας οδηγεί και ο χρόνος που κάνει να δεί τις ταινίες στον εκάστοτε σκληρό) άρα είναι πολυ πιθανόν να είναι αρκετά πιο χαμηλά και δη τοσο οριακά κοντά σε ένα "bitrate heavy" mkv ώστε να δημιουργεί πρόβλημα.

Επιμένω οτι ιδανικά πρέπει να δοκιμάσουμε ταινίες που δημιουργούν προβλημα με playback σε διαφορετικά USB drives για να είμαστε τελικά σίγουροι αλλά η πιθανότητα υπάρχει κατ’εμέ και δεν μπορώ να την τεκμηριώσω περαιτέρω χωρίς να έχω στο σπίτι μου πολλαπλές συσκευές για δοκιμή.

Γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει θεωρητικό και τι πρακτικό.

Γνωρίζω ότι πρακτικά το USB 2.0 στους σκληρούς δίσκους σπάνια περνάει τα 25MB/sec = περίπου 200Mbit/sec.
Το πιο απαιτητικό mkv που έχω συναντήσει μετά βίας αγγίζει τα 40Mbit/sec, και αυτό peak.

Οπότε, όσο χάλια και αν είναι ο USB controller του δίσκου, μάλλον δεν φταίει.

Πολύ πιο μεγάλη ζημιά θα μπορούσε να κάνει το έντονο fragmentation που μπορεί να έχει ένας δίσκος.

Να τα κάψω τα πτυχία μου τότε ... :violent-smiley-030:

Το point που προσπαθούσα να σου επισημάνω είναι πως το θεωρητικό μέγιστο των 60 MBps (480Μbps)το οποίο μεταφράζεται σε 40MBps στις γρήγορες συσκευές και φτάνει στα 20ΜΒps σε ένα WD Passport 160Gb.

Δεν διαφωνώ οτι κανονικά έχει άπλετο rate -πολλαπλάσιο) για να καλύψει αναπαραγωγή των mkv απλά λέω οτι στην πράξη πρέπει να κάνουμε δοκιμές για να δούμε τελικα τι συμβαίνει. Σταματώ εδώ γιατί αρκετά σας κούρασα και απλώς ελπίζω να κάνω 100% λάθος και να μην παίζει κανένα ρόλο το τι εξωτερικό σκληρό χρησιμοποιούμε. :a0210:
Σιγά μη κάψεις τα πτυχία σου για ένα λάθος που το έχω συναντήσει μέχρι και σε ιστοσελίδες μεγάλων εταιριών πληροφορικής. :flipout:

Καταλαβαίνω που το πας, πράγματι υπάρχει μεγάλη διάφορα από τη θεωρία στην πράξη. Ωστόσο αυτή η διαφορά όσο μεγάλη κι αν είναι, όσες απώλειες κι αν έχει από controllers, καλώδια κλπ κλπ, ε ρε διάολε δεν μπορεί να πέφτει μέχρι και 40 φορές κάτω από τις ονομαστικές τιμές. Αυτό πια δεν θα ήταν δίσκος.

Kαι επί του πρακτέως, για όσους εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν την διαφορά μεταξύ MegaBytes και Megabits (1 MegaByte=8 Megabits), προσωπικά έχω έναν Fujitsu-Siemens 1T (931 GB) για χρήση με το WD TV, ο οποίος στα σωθικά του κρύβει έναν green power της WD, ο οποίος στροφάρει στις 5400. Μέχρι στιγμής, δεν είχα κανένα προβλημα σε ματρόσκες, είτε 1080άρες, είτε 720άρες. Ακόμα και σε Blurip κομμάτι στα 40Mbit/s, ούτε σπασίματα, ούτε πιξελιάσματα.

Έχω όμως δύο Xvid στάνταρ ανάλυσης με πιξελιάσματα και σπασίματα κι ένα ακόμα που κάνει τεχνουργήματα ο ήχος (MP3 VBR). Φταίει ο σκληρός; Όχι. Απλώς, όποιος τα κωδικοποίησε, κάτι έκανε σκ@τ@, βγάζοντας off-spec για τις δυνατότητες και το firmware του επεξεργαστή του WD TV το αρχείο.

Koινώς, τις περισσότερες φορές που έχουμε τέτοιου είδους προβλήματα με τέτοια μηχανάκια, ή ξανακατεβάζουμε μία άλλη εκδοχή ή επανακωδικοποιούμε.

Έψαξα αρκετά για να βρώ κάποιον συσχετισμό με external hard drives αλλά τελικά βρήκα τα εξής (εκτός απο το fragmentation που ανέφερε ο συνονόματος πριν και μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα) :

Yπάρχει πρόβλημα με τις ματρόσκες που έχουν περισότερα απο 5 reference frames. Βρήκα οτι υπάρχει μια formula που υποδυκνύει ποιες ματρόσκες/x264 μπορεί να έχουν πρόβλημα όταν προσπαθούμε να τις παίξουμε στο WD HD TV:

Ύψος * Πλάτος * αριθμός_ref_frames <= 8294400

Παράδειγμα: 1920 * 1080 * 4 (ref_frames) = 8294400 Άρα OK
1920 * 1080 * 5 (ref_frames) = 10368000 Άρα πιθανόν πρόβλημα στην αναπαραγωγή.

Για να δείτε στοιχεία για την ματρόσκα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Media Info

Όσοι λοιπόν έχετε αντιμετωπίσει πρόβλημα στην αναπαραγωγή αρχείων mkv να μας πείτε τρέχοντας το Media Info πόσα reference frames έχει η προβληματική ταινία και τι ύψος, πλάτος έχει (πιθανόν θα έχει και μάυρες μπάρες πάνω κάτω - uncropped) για να δούμε αν ισχύει κάτι τέτοιο.

Άν ισχύει θα ποστάρω οδηγό μετεφρασμένο στα ελληνικά για το πως πιθανόν μπορούμε να διορθώσουμε το πρόβλημα ώστε να βλέπουμε όλες τις ματρόσκες μας.

Περισότερες πληροφορίες στα αγγλικά εδώ